תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,065 דיונים בפורום זה
-
שלום, בשדה קלט בטופס, אני מקליט מחרוזת בעברית. למשל: "אאא". כאשר אני מעביר את שדות הקלט ב" insert" לטבלה בשרת MySQL, השדה מופיע כמחרוזת סימני שאלה. כך: "???". חלק ה head בטופס הינו: מישהו יכול להסביר לי איך מוסיפים מחרוזות בעברית לשדות בטבלת MySQL? תודה
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום. אני מנסה להמיר סקריפט שכתבתי בפייתון לקובץ EXE עצמאי ואני נתקל בבעיות בנושא. הסקריפט שהכנתי מכיר גם ממשק בTkinter לכן חשוב לי להמיר אותו לקובץ עצמאי משיטוט שלי ברשת מצאתי את הכלי בשם Pyinstaller שממיר את הקוד לקובץ EXE אולם כשניסיתי להשתמש בו אני נתקל בבעיות ולא מצליח לסיים את הפעולה. הכלי יוצר לי תיקיה חדשה בשם של הקובץ py שאני מעוניין אבל לא מקמפל את כל הקבצים שהכין לקובץ אחד ויחיד. אשמח לשמוע האם למישהו יש עצה בנושא או כלי אחר שמבצע את מה שאני רוצה. הקוד שלי מכיר קובץ אחד ויחיד עם סיומת PY ובתוכו מספר פונקציות. תודה מראש.
-
- 4 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום איזה פלטפורמות קיימות היום עבור בנייה של מערכת מידע לעסק? אשמח לקבל כמה שמות שאתם ממליצים עליהם, ואז משם אוכל להתחיל לקרוא ולבחור משהו. תודה רבה
-
- 4 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אני בבית ספר במסלול הנדסת תוכנה אז עכשיו שסיימתי י"א סיימתי כבר את 5 היחידות הראשונות, אבל אני רוצה להתקדם בשפה את היסודות אני יודע ואני חושב שאני תפסתי את השפה מהר ואני ממש נהנה לחשוב ולהגיע לפתרונות כמו שהיו לנו שאלות אבל אני רוצה לקחת את זה צעד קדימה, איך להתקדם? להתחיל לכתוב פרויקטים קטנים? ללמוד עוד מאתר? אם פרויקטים אז איזה?
-
- 4 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
שלום! אני כותב עכשיו אפליקציה מאוד פשוטה (מתוך ספר לימוד לאנדרואיד) ונתקלתי בבעיה: בקובץ ה-xml של ה-layout יש לי TextView שאמור להציג למשתמש שאלה. בקובץ ה-xml של המחרוזות יש לי מחרוזת בשם question_text_view שמכילה את השאלה. היא מוגדרת כך: <string name="question_text_view">The Pacific Ocean is larger than the Atlantic Ocean.</string> בקובץ ה-layout שהוזכר, ה-TextView מוגדר כך: <TextView android:layout_width="wrap_content" android:layout_height="wrap_content" android:padding="24dp" android:text="@string/question_text_view" /> בהתחלה הייתה טעות בהגדרה ובשורה הלפני אחרונה היה רשום: android:text="@string/question_text" כלומר, question…
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מה אני עושה לא נכון? איך לתקן? ld-uClibc.so.0 נמצא בנתיב שסופק כפרמטר. SHELL = /bin/sh CC = /opt/cross/ddwrt/toolchain-mips_gcc-4.3.3+cs_uClibc-0.9.30.1/usr/bin/mips-linux-gcc TARGET= test LDFLAGS = -B /opt/cross/ddwrt/toolchain-mips_gcc-4.3.3+cs_uClibc-0.9.30.1/usr/lib all:test test: $(CC) -o $(TARGET) test.c $(LDFLAGS) clean: rm *~ test $ make /opt/cross/ddwrt/toolchain-mips_gcc-4.3.3+cs_uClibc-0.9.30.1/usr/bin/mips-linux-gcc -o test test.c -B /opt/cross/ddwrt/toolchain-mips_gcc-4.3.3+cs_uClibc-0.9.30.1/usr/lib/opt/cross/ddwrt/toolchain-mips_gcc-4.3.3+cs_uClibc-0.9.30.1/usr/bin/../lib/gcc/mips-openwrt-linux-uclibc/4.3.3/../../../../mips-openwrt-linux…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, יצרתי DATABASE מקומי ריק. יצרתי טבלה. אני רוצה להכניס שורה דרך הקוד. הרצתי קוד השורה הוכנסה אך אני לא רואה את השורה בטבלה. זה כאילו הנתונים שהכנסתי לא נשמרו. מה לא עשיתי נכון? זה הקוד שהרצתי: SqlConnection cn = new SqlConnection(CaloriesCalculator.Properties.Settings.Default.myDatabaseConnectionString); try { string sql = "INSERT INTO Foods(id,name,amount,calories) VALUES(2003,'a','b',22)"; SqlCommand mySqlCommand = new SqlCommand(sql, cn); cn.Open(); int m = mySqlCommand.ExecuteNonQuery(); id++; MessageBox.Show(m.ToString()); } …
-
- 4 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אני כותב עכשיו תוכנה, ונתקלתי בבעיה: בהודעות שגיאה, יצרתי כפתור שסוגר את ההודעה. כשלוחצים עליו, ה-Frame נתקע
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, אני מנסה ליצור מערך איברים בjava שבו אני יודע את האיבר הראשון, האיבר האחרון ויתר האיברים באמצע עולים במרווח קבוע. יש לי ניסיון עם מטלב שם הייתי עושה משהו בסגנון:t = [0 : 2 : 10 כך היה מתקבל המערך t=0,2,4,6,8,10 האם ניתן לעשות זאת ב java? לפי מה שראיתי עד כה ניתן ליצור מערך עם חוקיות מסויימת רק בעזרת לולאה תודה
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום. אני בוגר תואר ראשון, אבל הוא לא שווה הרבה. אני מעוניין לבנות את עצמי מחדש בתחום המחשבים (מילה גדולה, אני יודע). השאלה - איפה בכלל מתחילים? יש המון שפות, המון אמצעים. איזה שאלות בכלל יש לשאול לפני כן? צריך לבחור תת תחום? והיכן לומדים? מאוד כללי, אבל אשמח לכל עצה. תודה מראש!
-
- 4 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
יש אפשרות לעצב מייל ששולחים דרך #c, אחרי ששיניתי את isBodyHtml ל-true, איך אפשר להוסיף תמונת רקע, או לסגנן את הכתב הרי לא עושים את זה בhtml? ניסיתי להשתמש בcss וזה לא ממש הלך (הוספתי את התגית background-image, וזה לא הוסיף תמונה, אבל יכול להיות שזה כי הוספתי את זה לא נכון, אני ממש לא יודע css).
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן. יש לי פרויקט (VB.NET) שמשתמש באחד הforms בדפדפן של Xulrunner. דפדפן זה לוקח כ40 מגה ואני לא מעוניין לשים אותו בהתקנה בסיסית של התוכנה אלא כפלאגין שאותו תהיה לי אפשרות אחרי זה להוריד דרך עדכוני התוכנה. השאלה שלי, איך אני יכול לטעון את הreference של הדפדפן בRuntime בלי להגדיר את אותו הreference בפרויקט עצמו? כלומר, אני עושה בדיקה - אם כל קבצי הDLL של אותו הreference קיימים אצלי בתיקיה, רק אז אני אומר לתוכנה להטעין את אותם הקבצים ורק אז להריץ את הform עם הפקד הרצוי.
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי רעיון לאתר מסוים. אין לי כסף לאנשי מקצוע שיבנו את האתר אז רציתי ללמוד קצת כישורים בסיסים בפיתוח אתרים כדי לראות אם יש טעם לפתח את הכישורים הרלוונטים או פשוט ללכת לאנשי מקצוע וזהו. מאיפה להתחיל? מה רלוונטי היום?
-
אהלן. יש לי מחלקה אבסטרקטית נקרא לה A עם שיטה אחת נקרא לה perform שממנה יורשות שתי מחלקות נקרא להן B ו C. אני רוצה להכניס אובייקטים של B וC לתוך multimap וכשאני עובר על הmultimap להפעיל על כל איבר שאני עובר עליו את השיטה perform מבלי שאני בודק מאיזה סוג הוא. מה שעשיתי הוא אתחלתי multimap ששדה הdata שלו הוא מסוג פויינטר לA.אתחלתי משתנים באופן הבא: A* somthing=new B או A* somthing=new C. ואז אני מבצע: mymultimap.insert(make_pair(key,somthing)w; להתעלם מהw בסוף. כשאני עובר באיטרציה על המאפ ומנסה להפעיל את perform על שדה הdata אני מקבל הודעת שגיאה, האובייקטים מזוהים כA, ואני מקבל segmentation fault. גם כאשר אני מנסה לגשת לשדה של אחת המחלקות B אוC הוא מזוהה כA וזורק לי שגיאה ש…
-
- 4 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני צריך לפרק שם לאותיות, בנוסף האות הראשונה צריכה להיות האות גדולה והאחרות חייבות להיות קטנות. ולאחר מכן בשביל שאני יעבור הלאה אני צריך שאחרי שהמשתמש רשם את שמו הוא ילחץ על נקודה ("."). ביקשו ממני לעשות את זה בלי STRING ורק בעזרת לולאות. אני שובר את הראש על זה יש אפשרות לעזרה? תודה
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום יש לי כמה תוכניות קטנות ב-ASP.NET שהייתי רוצה להריץ, אבל אני לא מעוניין להתקין IIS שלם על המחשב. האם כמו שיש את WAMP ל-,Windows (או LAMP ל-Linux), יש משהו בסגנון עבור ASP.NET? שיהיה קליל, ירוץ על Windows, ויעשה את העבודה. תודה
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן. יש לי קבצי xsd עם מבנה שאני צריך ליצור מהם אובייקטים, וקבצי xml שמהם אני צריך להזין ערכים לאובייקטים. הבנתי שהדרך הכי פשוטה לעשות את זה היא בעזרת JAXB. הבעיה שאני לא ממש מצליח להבין איך לעשות את זה. קראתי, הבנתי שמה שאני צריך לעשות הוא unmarshalling, אבל לא ממש הצלחתי למצוא הסבר טוב עם דוגמאות טובות בגוגל. אולי יש כאן מישהו שיכול לעזור לי בעזרת דוגמה פשוטה, לתת קוד פשוט שעושה את זה לקובץ מסוים, ולהסביר לי מה הוא עושה? תודה רבה מראש.
-
- 4 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
אהלן חברים, יש לי שאלה בנוגע למטריצות...אני שנה א' במדעי המחשב (לומד באקדמית תל אביב יפו) ועכשיו התחלנו מערכים דו מימדיים.יש לי איזה שאלה בשיעורי הבית שכוללת מיליון סעיפים של בדיקות של מערכים (לבדוק אם המערך הוא פולינדרום, להחליף בין תווים וכו') - והסעיף האחרון הוא להגדיר מטריצה שעושה בדיקות על כל הסעיפים האלה. הגדרתי את המטריצה, אבל אני לא יודע איך להזין לתוכה את הנתונים. הגודל של המטריצה הוא מקסימום 100 שורות ומקסימום 256 עמודות. בכל ירידת שורה (כלומר לחיצת אנטר \n) זה אמור לרדת שורה במטריצה. אם יש 2 אנטרים רצוף (כלומר שורה ריקה) הוא מפסיק את ההזנות. ניסיתי איזה שעה לכתוב את זה ואני פשוט לא מצליח. מישהו יכול לתת איזה טיפ? לכתוב משהו ולהסביר אותו? זה מה שכתבתי: [TABLE]…
-
- 4 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
-
היי, אני רוצה להטמיע באתר שלי באיזור ללקוחות רשומים בלבד סרטון יוטיוב שלי. הבעיה שברגע שאני שם את הסרט באתר (אפילו אם האיזור בו אני שם את הסרטון מחייב הרשמה מראש) - כל אחד שנכנס לשם יכול לבחור לצפות בסרט ביוטיוב ישירות ואז להעתיק משם את הקישור ולהפיץ אותו. האם יש דרך לחסום את האופציה להעתיק את הקישור של הסרטון ו\או לצפות בו ביוטיוב? או כל דרך אחרת שאתם מכירים בה בהם אני יכול להראות סרטון אצלי באתר (מבלי לשים את הסרט על האתר שלי) מבלי שניתן יהיה באמצעים סבירים להפיץ אותו? תודה, רם
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
הייתי רוצה לדעת איך אני יכול לשפר את הביצועים כאשר אני מריץ שאילתות.. וכן אני קראתי כבר על אינדקסים הבנתי שיש עוד דרכים שניתן להאיץ ולשפר ביצועים אשמח אם תפרטו לי נושאים ששווה לי ללמוד... אני מרגיש שאני לא הכי שולט בכל הנושא הזה ... לא ברמה שהייתי רוצה לדעת
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם לאחר כמה שנים שלא התעסקתי ב JAVA, אני חוזר לזה לאט לאט. מה שאני מתרגל כרגע זו אפליקציה קטנה שאמורה לשתף את המיקום של המשתמש אפליקציה זו צריכה להתממשק עם אפליקציית WEB \ דסקטופ \ אחר שמציגה את כל המיקומים ששותפו (כמו גט טקסי כזה, רק שכל האנשים משתפים מיקום ורק אני רואה את כולם) אז יש לי קצת בעיה עם השימוש ב API של גוגל מפס (אחרי שהורדתי אותו - איך משתמשים בזה?) כמו כן הבנתי שכיום כבר לא משתמשים ב applets, אז בהנחה שכל משתמש באמת שולח את מיקומו, מהי הדרך הנכונה ליצור ממשק שמציג את כל המשתמשים על מפה אחת? אשמח אם מישהו יוכל קצת לכוון אותי ולתת לי ראשי פרקים של מה אני צריך ללמוד ובאופן כללי מה הדרך הנכונה לבנות דבר כזה אם יש עוד שאלות או משהו לא ברור תרשמו ואנסה ל…
-
- 4 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
אני יודע מה זה web service ואני יודע איך להשתמש בו, אבל פתאום שאלתי את עצמי למה אני צריך את זה בכלל? מתי בכלל אני צריך לעשות web service מתי יהיה לי הצורך? אחרי שקראתי קצת באינטרנט הבנתי שאם אני רוצה לפנות לאיזה שרת אני פונה באמצעות web service , אז ככה יש לי קצת בלגן בדברים. למדתי asp.net ולפי מה שהבנתי הצד של השרת זה כל הצד של הc# כאשר אני רושם כתובת אינטרנט זה עושה פעולת get או post הולך לשרת ומביא לי את הדף הרצוי, אז הינה אני הלקוח פניתי לשרת וקבלתי מהשרת את הדף שרציתי, לדוגמא אם אני רוצה לשלוף נתונים לטבלה ואני משתמש בado.net לצורך השליפה מהDB אז מקסימום אני ארשום את כל הקוד במחלקה של אותו form מצד שני אני יכול לשלוף את הנתונים מהDB בערת web service, בשניהם אני יפנה…
-
- 4 תגובות
- 5.7k צפיות
-
-
יש אתר שעשיתי שמשתמש בjson ולכן שאני מתקין אותו אצל הלקוח אני צריך שבמחשב הלקוח יהיה newtonsoft.json ב framework , איך אני מוסיף ללקוח תוספים ?
-
- 4 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום לכולם :] יש לי בעיה כאשר אני פותח פרויקט חדש של windos apllication forms זה מראה לי שגיאה בחלון ה design ,צירפתי תמונה לבעיה. תודה לעוזרים .. http://img171.imageshack.us/my.php?image=86256955we0.jpg עריכה : איך אני יוצר קובץ הרצה EXE תחת סביבת העבודה JCreator?
-
- 4 תגובות
- 757 צפיות
-