עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. Started by NadavAfuta,

יש לי יחידה באסמבלי לעשות ונתנו לנו שאלה כזו: כתוב תוכנית שתסכם את הנתונים מכתובת 2000h עד כתובת 204Fh ותשים את התוצאה ב2050h ו2051h האם כך אמור להיות הפתרון: mov ax, 0 mov SI, 2000 REPEAT: mov bl, [SI] add ax, bx inc SI cmp SI, 204f jbe REPEAT mov [SI], al inc SI mov [SI], ah end אני לא בטוח לגבי השורות: mov bl, [sI] add ax, bx עזרה תתקבל בשמחה!

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  2. היי, אני צריך עזרה דחופה בתרגיל מטורף שקיבלתי לעשות, ואני אפילו לא יודע איך להתחיל אותו... : פלינדרום הוא סדרת תאים סימטרית במערך, כלומר כזו שקריאתה מימין לשמאל וקריאתה משמאל לימין נותנות אותה תוצאה. לדוגמה: {1, 5, 7, 5, 1} או: {1, 5, 5, 1} או {2, 2} (בתכנית זאת לא נתעניין בפלינדרום שאורכו קטן משני תאים). כתבו תכנית המגדירה מערך בן עשרה תאים, קוראת לתוכו מספרים שלמים חיוביים מהמשתמש, ואחר סופרת ומציגה כמה פלינדרומים מכיל המערך. שימו לב כי סדרת התאים {1, 5, 5, 1} מכילה שני פלינדרומים, שכן גם: {5, 5} הוא פלינדרום. באופן כללי: בין שני פלינדרומים תיתכן חפיפה, בפרט הכלה. שימו לב: יש לבדוק שהקלט תקין ואם הוא לא יש לפלוט הודעת שגיאה מתאימה. הודעת השגיאה היא "bad input".…

• 10 תגובות
    • 10.7k צפיות
  3. Started by mei,

יש לי את התוכנית המצ"ב.. האם הפקודה SWAP הופכת בין האחדות לעשרות באופן בינארי או שהיא הופכת "1" ל- "0" ? והאם לאחר ANL אני מקבל רק את ספרת האחדות ואז כאשר אני מציב אותו בתא החדש האם הוא דורס את הנתון או שהוא רושם את ספרת האחדות ליד העשרות של הקיים בתא אליו היא מועברת ? ומדוע ? תודה אנשים ! [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 881 צפיות
  4. Started by bdoron,

אני מנסה להבין מה המשמעות של המאפיין הזה ואני לא מבין ראיתי שמשתמשים בו לצורך נעילה של תור במולטי סרדינג

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  5. Started by Idan-h,

חבר שלי רוצה לקשר בין אקסל לVB. את הקישור לאקסס הוא יודע. מה שהוא רוצה לעשות זה לקחת נתונים מטבלה באקסס באמצעות VB, ולהעזר בVB כדי להעביר את הנתונים האלו לאקסל וליצור גרף שיוצג בסופו של דבר בVB. מישהו יודע איך עושים את זה? תודה רבה

• 1 תגובה
    • 986 צפיות
  6. Started by steelmanx,

האם הפקודה הבא חוקית? mov al,[104h];104h contains a predefined value כשהרצתי את הפקודה על emu8086 זה עובד אבל לפי המדריך של Underwar זה לא חוקי.

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. Started by yehudaeitam,

כבר שאלתי את השאלה הזאת אבל לא הסברתי כל כך טוב ולא ענו לי. אני רוצה להשתמש בתמונה בתור בסיס לאתר. בתמונה יש כפתורים. אני רוצה להפוך את הכפתורים לקישורים. אני משתמש בimage map אבל בכל מסך הקישורים יוצאים במקומות אחרים בהתאם לגודל מסך. מה אני אמור לעשות? חשבתי אולי לעשות באחוזים אבל זה לא עובד לי. (אפשר גם פתרונות ב image ready\photoshop) תודה רבה

• 1 תגובה
    • 656 צפיות
  8. Started by nat64x,

האם יש אפשרות לגרום לתת קונטינר להימתח לגבוהו של הקונטינר המכיל אותו. קונטינר האב הגובה שלו מוגדר ע"י overflow hidden. המטרה המבוקשת היא ליצור שני עמודות של SIDEBAR ו- CONTENT AREA שווי אורך. כרגע זה נעשה ע"י ג'אווה סקריפט מעוניין בפתרון מבוסס CSS. נא לא לחרוג יותר מידי מהפרמטרים של פיתרון הבעיה המבוקש.

• 12 תגובות
    • 2.7k צפיות
  9. מתחיל לעצבן אותי הקטע שהגרסאות החדשות של סקייפ תופסות כל כך הרבה מקום יחסית לתוכנת IM... עכשיו שמתי לב שכשהתוכנה הזאת מאריכה לי את הזמן שלוקח למחשב לעלות ב10 שניות... וזה גם מאט דברים אחרים... בכל מקרה, חשבתי על פתרון (וזה דבר נדיר במקרה שלי !!!!); לבנות דו-שיח שיעלה עם המחשב ובוא תהיו לי שתי בחירות: להפעיל את סקייפ לא להפעיל את סקייפ להתאבד לדעתי זה רעיון טוב, לא? כאילו, הזו שיח הזה הוא קובץ קטן ששוקל הרבה פחות מסקייפ... עכשיו כאן אתם נכנסים לתמונה; איך אני לעזאזל מכין את הזבר הזה? יש איזה תוכנה שמכינה כאלו דברים? צריך להכין/לערוך איזה קובץ? תודה רבה מראש!!!! אה כאן, הבחריה השלישית בדו שיח היית בצחוק.. נ.ב: אם לא הבנתם אותי, רק תאמרו כאן ואני יסביר יותר טוב

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. שלום רב לכולם!!! רשמתי תוכנית ב ++C ומה שקרה כשהרצתי אותה היא דרסה זיכרון של ווינדוס וגרמה למחשב לעשות איתחול... אחריי האיתחול ווינדוס אומר שקיימת בעיה רצינית ואמר שקיימת תוכנה שמנסה לדרוס זיכרוןן חשוב של ווינדוס ושהוא "הורג" אותה ....עכשיו המחשב עולה כל הזמן עם מסכים כחולים של הערות DOS ... מישהו יודע אולי אם קיימת תוכנה שגורמת לנקות את הזיכרונות של המחשב באופן טוטאלי? (כי יכול להיות שבזיכרון קיים איזשהוא תהליך שגורם לו להיעצר במקום ספציפי בגלל הדריסה) תודה רבה מראש!!!!

• 11 תגובות
    • 2.5k צפיות
  11. Started by gshhar,

יש לי Class שמקבל string ואחד מהמתודות שלו מחזירה Dictionary<string, string> אני רוצה לקבל את התוצאה של המתודה הנ"ל כאשר אני עושה את זה ב-Thread נפרד ולכן רשמתי: כאשר Statistics הוא ה-CLASS שלי ו-getStatistics זו המתודה שמחזירה <Dictionary<string, string> Thread<Dictionary<string, string>> myThread = new Thread<Dictionary<string, string>>( () => { Statistics myClass = new Statistics(path); return myClass.getStatistics(); }); ואני מקבל שגיאה שאומרת The non-generic type 'System.Threading.Thread' cannot be used with type argument ואני לא מבין למה ומה זה אומר. עריכה: בסוף הסתדרתי א…

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  12. Started by swipe,

תראו יש לנו בבית ספר מגמה שבה אנו צריכים להכין פרויקט בשפה : C# עכשיו נתקלתי בכמה בעיות עם הפרויקט קודם כל זה הקישור אליו: http://www.mytempdir.com/1294965 הבעיות: שאני מצייר פונקציה.. היא עוברת את הגבולות של הPANNEL -המערכת צירים והגרפים נמחקים שעוברים את גבולות המסך, או שעולים על התוכנית חלונות. -חישוב פונקצית ^. אם אתם יכולים לראות שעושים x^2 אז זה מצייר מצד החיובי של ציר X כמו שצריך וצד שמאל לכוון למטה.. הוא כאילו חושב שכל הפונקציה מינוס.. :\ -יחסים של הצירים.. הגרפים נראים קטנים ורציתי לדעת איך אני עושה "ZOOM" בשביל לראות את הגרף יותר גדול.. זאת אומרת להגדיל רזולוציה אבל רק ל- PANEL של הגרף. -משהו מתפקשש שאני מחשב פונקצית TANx וזה קשור ל-DLL.. הDLL לקחתי מהאינטרנט ז…

• 23 תגובות
    • 2k צפיות
  13. Started by Wood-Elf,

האם אתם מכירים קומפיילר טוב וחינמי לCPP? ובקרוב כנראה צפויות לכם הרבה שאלות ניוביות על CPP.

• 4 תגובות
    • 703 צפיות
  14. Started by TecNodRom,

אהלן, יש לי מחלקה שיש בה מערך דינאמי של int(אסור צ'אר) מה שאומר שהיא צריכה לקבל גם גודל. השאלה שלי, אם בתוכנית הראשית עלי לקבל מספר חשבון ואז לשלוח אותו למחלקה כדי שתעדכן את הגודל ותעתיק את המספר חשבון למשתנה הפרטי שבמחלקה כיצד ניתן לעשות זאת? והרי זה לא מחרוזת תווים וצריך לקלוט מספר-מספר. (מה שלא הגיוני כי יש המון נתונים מספריים שצריך לקלוט וכולם צריכים להיות דינאמיים במחלקה) תודה רבה

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. Started by tal hw king,

שלום לכולם (מדי פעם אני קופץ לביקור כאשר יש לי זמן... ) רציתי לבנות מערכת מסוימת שתציג רצף מסוים של כתוביות מתוך מאגר של כתוביות. אני יודע לעשות הגרלת מספרים ב JAVAscript אבל מי שטיפה מבין בשפת אינטרנט יוכל לגשת ולראות את כול הכתוביות, ואני לא רוצה שזה יקרה ולכן עומדת בפני שפת ה ASP שמאפשר לי לבורר את מה שאני צריך מבלי שיכולו לראות את כול השאר, השאלה שלי איך אני גורם לו להגריל, או אולי יש עוד תכניקה שלא חשבתי עליה. עוד דבר (בהזדמנות זאת): רציתי לדעת האם משהו מכיר מדריך ל PHP עדיף לי בעברית בתור התחלה ואם אין שום דבר שכזה אז אשמח לאחד באנגלית שישקף את הרמה שלי כעת (0) תודה רבה!

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by monya2007,

שלום לכולם, רציתי להוריד/ לקנות (רק אם זה ממש נחוץ) את התוכנה Microsoft Visual C++ 2008 Express Edition הורדתי אותה אבל אני לא יכול לסיים את ההתקנה ולקנות אני לא יודע איפה(אני רוצה באינטרנט) תודה רבה מראש.

• 5 תגובות
    • 833 צפיות
  17. שלום לכולם, יש לי ביום ה' מבחן בשפת C ומותר לי להכין דף נוסחאון, רציתי לבקש מכם אם תוכלו לתת לי רעיונות לפעולות שימושיות עם תווים של טבלת ASCI, שיכולות אולי לחסוך לי זמן יקר מאוד למשל, 'b'-'a' יתן לי 1 וכך כל אות קטנה שאחסיר בה את a אקבל מספר עשרוני (שנכנס למשל למשתנה מסוג Int) . דוגמא נוספת:( 't'-('a' - 'A' יתן לי T גדולה (שכמובן שתוצאת הפעולה האריתמטית נכנס למשתנה מסוג char ). וכך הלאה... תודה לכל מי שיתן לי רעיון שימושי, רק חשוב לי להבהיר שהתוצאה של הפעולות האריתמטיות והתוצאות שאני מבקש אמורות להיות קשורות עם אותיות גדולות וקטנות באנגלית וגם למספרים, אבל בהחלט לא לסימנים חסרי שימוש כמו $ או @ וכדומה... תודה לכל מי שיעזור, חיים

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. האם מישהו מכיר אתר טוב בעברית שמלמד תיכנות בשפת python

• 2 תגובות
    • 806 צפיות
  19. Started by ironman405,

שלום לכולם רציתי לדעת איך אני מתחבר בעזרת קוד לטבלה מDB SQL EXPRESS2005 ומציג למשל עמודה שלמה לתוך DROP DOWN LIST אני עובד עם V2005

• 1 תגובה
    • 622 צפיות
  20. Started by alex28,

שלום חברים אני רוצה להדפיס טקסט בצבע בשפת C אך אני עושה את זה? ואני משתמש בMicrosoft Visual Studio 2010

• 0 תגובות
    • 818 צפיות
  21. Started by mgm,

שלום איך אני מגריל מספרים אקראיים ב ++c ,מה שם הפונקציה ובאיזה ספריה זה נמצא ? ואיך אני עושה שהמספרים יהיהו בתחום מסויים לדוגמא מספרים בין 1 ל 50 נניח תודה.

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  22. Started by maphisto324,

שלום לכולם. התחלתי להשתמש ב visual c++ 6 לאחרונה. הרבה פעמים בכתיבת התוכנית (בעיקר שאני משתמש בפעולת חילוק פשוטה), התוכנה פשוט נתקעת בבנייה (build). אני יכול לצאת מכל החלונות של התוכניות, אבל לא מהתוכנה עצמה. אי אפשר גם לעשות "stop build". הדרך היחידה לצאת מהתוכנה היא בעזרת השילוש "ctrl+alt+delete". חבר העלה השערה, שאולי מכיוון שיש לי מעבד מחברת AMD, הדבר יוצר בעיה. מה לדעתכם הבעיה וכיצד אפשר לתקנה?

23. Started by RayZ,

קודם כל אני לא בטוח בנוגע למיקום השאלה והתלבטתי הרבה, אז אם זה מתאים לפורומים אחרים תעבירו בבקשה. כבר הרבה מאוד זמן שאני חושב על ללמוד ולרצות לעסוק בפיתוח משחקי 3D. אני מדבר על פיתוח עצמאי, פשוט וחינמי של משחקים ולא פיתוח משחקים סטייל קרייסיס 2 בחברה גדולה למי שמרים גבה על השאפתנות. העניין הוא שעם כל המחקר שעשיתי בנושא אני עדיין מבולבל בנוגע לכמה דברים אז חשבתי לשאול פה כמה שאלות שיסדרו לי את הבלגן. קודם כל אני לא מדבר על משחקי 3D מושקעים עם צוות, אני לא רואה את עצמי במקום הזה. אני מדבר על פיתוח עצמאי וחינמי של משחקים. השאלות הנ"ל אולי יראו קצת שאפתניות אבל אני רוצה לדעת איפה אני עומד. - קודם כל, השאלה בגדול, תכנות. איזה שפות מומלץ ומקובל כיום להתמצא בהן על מנת לפתח משחקי…

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות
  24. Started by No_Man,

הכנתי מצגת קטנה . . . 154 שקופיות . . . על המשחק "מי רוצה להיות מיליונר" . . . עבדתי על זה איזה 4 ימים כי לא היה לי אינטרנט אז חיפשתי מה לעשות |: השלה שלי היא כזאת . . . איך אני יכול לעשות מין ריבוע כזה שיהיה ניתן להזין אליו שם שישמר ובסוף המשחק, רק בסוף יהיה רשום נגיד: "כל הכבוד Name זכית במיליון דולר" או משהו כזה ו-Name זה בעצם מה שהם יזינו בהתחלה . . . נראה לי שאפשר לעשות את זה בויזואל ביסיק אבל אין לי את תהוכנה ואני גם לא יודע בדיוק איך . . . למישהו יש דרך קלה יותר ? או לחלופין, מישהו יכול להכין לי אחד כזה ב-VB (ולהגיד לי גם איך אני משלב את זה במצגת. תודה.

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. Started by Nadab,

שלום! אני סטודנט לתיכנות ובניית אתרים. בכדי לתרגל לקחתי כהשראה אתר מסויים ובניתי אותו בעצמי. מבחינת עיצוב ומבנה אפשר להעריך שהאתר שבניתי נראה דומה מאוד למקור. לא העתקתי שום קוד ולא תמונה את הכל אני בניתי! השאלה שלי היא: אם הייתי רוצה להעלות את האתר לרשת האם אני מפר זכויות רק בגלל שהתוצאה הסופית דומה מאוד למרות שהקוד שונה לחלוטין? ובכלל אם מישהו מכיר מסמך עדכני כלשהו באינטרנט שמדבר על דברים מהסוג הזה אשמח מאוד לקבל קישור. תודה מראש...

• 6 תגובות
    • 899 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.