תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,067 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני משתמש ב Global.asa ויצרתי בו Session כלשהו שאני רוצה שהוא ישמש כמשתנה גלובלי. איך אני משנה את הערך שלו כאשר אני לוחץ על קישור ? ניסיתי לעשות: <a href="משהו" onclick="<%=Session("Stam")="Mashoo"%>">lala</a> וזה לא מצליח.
-
- 4 תגובות
- 969 צפיות
-
-
נניח שיש לי דף html עם תיבת טקסט. אם המשתמש רושם 1 אני מריץ שאילתא בשרת mysql בנוסח: select * from mytable where id=1 ליתר דיוק, השאיתא תכיל פרמטר שיקבל את ערכו מדף html כך: select * from mytable where id=n כאשר n הוא פרמטר שערכו מתקבל מתיבת טקסט בדף html כאמור לעיל. כיצד אני מציג את תוצאת השאילתא בדף html ? מדובר פה ב cgi (למיטב ידיעתי). שמעת ש perl מתאימה לזה. האם ניתן לעבוד עם perl בwindows? ניתן להורידה ? כמה קל ומהר אפשר ללמוד אותה ? יש משהו אחר קל ומהיר יותר שעובד גם תחת windows? חשבתי על c אך זה נראה לי קצת מסובך. אני טועה ? תודה !
-
- 4 תגובות
- 692 צפיות
-
-
כשמקצים סטטית איפה נשמר האובייקט וכשדינמית איפה? מה ההבדל בין הקצאה סטטית לדינמאית בנוגע למחרוזות(מה אפשר לעשות בדינאמית שאי אפשר בסטטית). ובאובייקטים (מה ההבדל בין הקצאה סטטית למבציע על אוביקט דינאמי(NEW) ). תודה רבה
-
- 4 תגובות
- 7.8k צפיות
-
-
יש לי קובץ מסויים שצירפתי לפרוייקט שלי לתוך תיקיה שנקראת temp. השם שלו לצורך הדוגמא הוא file.pcap, אם אני רושם את הנתיב אליו ככה: temp\file.doc אני לא מצליח להגיע אליו, האם אני צריך לתת לו את הנתיב שלו שאני רואה בפרופרטי שלו ? (הנתיב הוא על המחשב שלי אז מה קורה במקרה שאני לוקח את הקובץ exe שנוצר לי בסופו של דבר למחשב אחר ?)
-
- 4 תגובות
- 837 צפיות
-
-
שלום אשמח אם תכוונו אותי איך לעשות את הרקורסיה. באיזה פונקציות מומלץ לדעתכם לבנות להשתמש? תודה בן
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אני מחפש ספרים בעיקר בנושא של עיצוב תוכנה. כשאני אומר עיצוב תוכנה אני מתכוון לכל מה שבא לפני שלב התיכנות. יצירת קבצי דוקטמנטציה, עיצובי UML, ועוד כל מיני דברים שכנראה קיימים ואני לא יודע אליהם. לא מצאתי פורום אחר לשים בו את הנושא הזה, מצטער מראש אם זה לא הפורום המתאים. ותודה רבה מראש.
-
- 4 תגובות
- 596 צפיות
-
-
סליחה מראש שזה נשמע כפרסומת גרועה למוצר/שירות של חברה שאותה כולם אוהבים לשנוא... בכל אופן, חברת מיקרוסופט נותנת לכם להתנסות ב"חווית"(?) הויז'ואל סטודיו.נט שלה ללא תשלום (כאן באה כוכבית בה נאמר שייתכן ותצטרכו לשלם לספק הגלישה שלכם). אתם מקבלים את הזכות ה"מדהימה" הזאת למשך 3 שעות מלאות שבהן תוכלו להתנסות במערכת. "כל" מה שאתם צריכים לעשות זה: להרשם בטופס הרישום לקבל את הדוא"ל עם פרטי הגישה להכנס לאתר הניסוי/דמו ולהזין את פרטיכם הדרישות המינימליות הן כדלקמן: מערכת חלונות 9x/Me/NT (Intel only)/2000/XP (לא היה טעם להעתיק את זה עם כל ה-® והשטויות האלה נכון?) במקרה ויש לכם פיירוול (תודו ש"חומת אש" נשמע יותר מגניב! 8)), אז אתם צריכים לתת גישה ל-Microsoft Windows Terminal Servic…
-
- 4 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני עדיין בחיתולי לגבי C++. עבור תרגיל בית שמתאר מלון ונופשים יצרתי CLASS חדש שנקרא HOTEL וCLASS שנקרא GUEST. הHOTEL כולל מערך של GUEST. מאחר ואני לא יודע את מספר הGUESTS המקסימלי, אני רוצה ליצור מערך התחלתי בגודל של 10, ואם אני מגיע למספר הזה, אז ליצור מערך חדש בגודל של 20 וחוזר חלילה. רציתי לעשות את זה בצורה של יצירת מערך של מצביעים לGUEST. כלומר שבהתחלה זה יהיה מערך של 10 מצביעים לGUEST, בהתאם אם אני אצטרך יותר זה יהפוך למערך של 20 מצביעים לGUEST. אבל אני לא מצליח להבין איך נראה התחביר של זה. אני מבין שאני אצטרך ליצור את המערך מחדש ולהעתיק אותו כל פעם שאני מגיע לצורך להוסיף 10 יחידות אפשריות נוספות. בCLASS המלון ההגדרה למיטב הבנתי היא כזו: Guest** guests; עכשיו כבר בשל…
-
- 4 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
אני משתמש בקומפיילר dev c++!!! ואני לא מבין למה אני לא מצליח לכתוב קוד פשוט של מספרים אקראים. אם מישהו יכול להגיד לי מה לא טוב בקוד שלי: #include <iostream.h> #include <stdlib.h> #include <conio.h> void main (void) { int a,b,c; randomize(); a=random(11); b=random(11); c=random(11); cout<<"The numbers are: "<<a<<" , "<<b<< " , "<<c<<"."; getch(); }
-
- 4 תגובות
- 889 צפיות
-
-
שלום לכולם אוקיי, אני דיי חדש בקטע של הגרפיקה והורדתי כל מיני קודי מקור כדיי לראות איך כל העניין עובד (למשל הורדתי שעון אנלאוגי), אך מתי שאני עושה Run, הוא כותב לי : Grapichs not initialized (use initGraph). Turbo Pascal הינו המהדר שבו אני משתמש. אני ממש יודה לכם אם תעזרו לי, תודה רבה ויום טוב
-
- 4 תגובות
- 662 צפיות
-
-
I want to implement a basic lexer in c++, i.e to be able to read input (strings) from either stdin or a text file, take it apart according to specific grammer rules and identify syntax errors lex http://www.opengroup.org/onlinepubs/007908799/xcu/lex.html would've been ideal for this task, however unfortunately i'm forbidden from using it what i'm basically asking for is either tips about how to go and implement it, a general guide conserning this topic (better) or a basic lexer source code (even better)
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
כאשר אני עושה run לתוכנית מסויימת הפועלת במצב גרפי אני לא יכול לרדת עם העכבר מתחת לחצי המסך העליון. אני יודע שזאת בעיה עם הרזולוציה והיא מופיע גם אצל חברים שלי בעלי WIN XP. כששיניתי האפשרויות של ה-Environment את ההגדרה של C מ-25 שורות ל-42 על משהו הייתי יכול להוריד את העכבר עוד קצת למטה, אבל הטקסט במהדר עצמו הפך לפצפון ואין מצב שאני יוכל לעבוד ברזולוציה כזאת על פרוייקט שלם.. האם מישהו הצליח לסדר את הבעיה? תודה לכם.
-
- 4 תגובות
- 717 צפיות
-
-
שלום אני בכיתה יב' וצריך עזרה בבחירת נושא פרוקיט גמר בגודל 5 יחידות בc# אשמח לשמוע על רעיונות לתוכנות משחקים ודברים מעניינים שניתן לעשות אך לא קשים במיוחד . תודה
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אם אני עושה פעולה שמשנה תכונה, וגם מחזירה ערך, ננניח פעולה שמשנה את הX של העצם וגם מחזירה משתנה מסוג bool, אפשר להשתמש בפעולה בלי להתייחס למשתנה המוחזר? אני יותר מתכוון במבחן מאשר אם זה יפעל בקימפול... דוגמא: public bool action(int x) { this.x=x; return true; } public static void Main() { ...x=new... x.action(3) }
-
- 4 תגובות
- 902 צפיות
-
-
לצורך המחשה נניח שיש לי תיקיה D:\somelie> ושיש לה הרבה תתי תיקיות עם כל מיני קבצים אני רוצה פקודה שתעתיק את כל הקבצים שנמצאים בסיפירה הזאת ובכל תיקיות המשנה לספריה אחרת כלומר שכל הקבצים יועתקו לתיקה שלא יהיה בה שום תיקיית משנה תודה לעונים .
-
- 4 תגובות
- 875 צפיות
-
-
שמתי תמונה על width :100% בשביל שתהיה לכל הרוחב של המסך על התמונה הזאת יש כפתורים שרציתי להפוך לכפתורים באמצעות map טאג קבעתי איזור של כפתור בריבוע מסוים על התמונה לפי פיקסלים אבל ברגע שנכנסים לאתר הגודל של התמונה משתנה לפי הרוחב של המסך (width 100% ) והאיזור זז הצידה מהאיזור שהוא אמור להיות בגלל שזה הולך לפי פיקסלים איך אני יכול לגרום לזה שהאיזורים ישארו במקום שלהם? אני עובד עם PHP ו XHTML אם אי אפשר, איזה עוד דרך אפשר לעשות תפריט לרוחב עם תמונות שישאר באותו הגודל בכל רזולוציה (כשעשיתי width 100% כאשר כל הכפתורים נמצאים על תמונה אחת הגודל של התמונה הלך לפי הרזולוציה של המסך עצמו וככה כיוון את עצמו איך אפשר לעשות את זה עם כמה תמונות נפרדות שאמורות לשמש תפריט לרוחב…
-
- 4 תגובות
- 831 צפיות
-
-
היי, אני כותב מערכת MVC ודיי תקוע עם מימוש ה view. אני עובד עם xsl בתור template engine ופרט ל xhtml אני מעוניין גם לפלוט את התוכן כ json וכ xml. אם חושבים על זה בצורה ישירה, אין לי בעיה ליצור מחלקה של view וממנה להוריש את שלושת המחלקות הנ"ל כאשר כל אחת תביא פונקציונליות שתלויה ב content type שלי. אבל! וזה אבל גדול, נחשוב רגע על שרת REST. אין לי רצון לשכתב את הקוד (כי הוא כבר כתוב ועושה את העבודה) אבל שרת REST יכול לספק את המידע בכל מיני אופנים בניגוד לאפליקצית web שמספקת נניח רק xhtml ו json בקריאות ajax, אפליקצת ה REST תחזיר את התוכן לפי מה שמבקשים ממנה, כלומר: http://api.example.com/users/13.json מחזיר את המידע כ json, ולעומתו http://api.example.com/users/13.xml מח…
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
-
שלום לכולם, יש לי בעיה שקשה לפתרון. אני עובד בסביבת visual studio 2005, פרויקט console , בשפת C. אני מנסה לקרוא קובץ בינארי בצורה הבאה: (Cnt = (fread(tmp_ptr,1,sizeof(STRCT),file_ptr כאשר STRCT הוא מבנה בגודדל 836. בתוך המבנה STRCT יש לי עוד מבנה בשם STR1 ערך ה-Cnt שמתקבל הוא באמת בגודל 836. אני מריץ את הקוד הזה בשתי אפליקציות שונות, אותו קטע קוד ממש, ואותו קובץ בינארי! באפליקציה אחת, כאשר אני בודק את ה-data ב- tmp_ptr אני רואה שכל המבנה מכיל ערכים והמבנה הפנימי STR1 - אותחל באפסים - שזה טוב, בעוד שבאפליקציה אחרת, ה- tmp_ptr דומה ב-data עד לנקודה של המבנה STR1, שם הdata שונה וחלקה לא מאותחלת אפילו. חקרתי ובדקתי, כל הגדלים של כל המבנים זהים בגודלם, מספר הבתים שנקראים בכל א…
-
- 4 תגובות
- 985 צפיות
-
-
שלום, מחר יש לי מגן במחשבים עם חומר פתוח. מישהו יכול בבקשה לתת לי קוד של פרוצדורה הממיינת מערך נומרי בפסקל? יש לי QuickSort אבל עם רקורסיה ואסור להשתמש ברקורסיה. העדיפויות שלי הם כאלו: QuickSort SelectionSort BubbleSort. תודה מראש!
-
- 4 תגובות
- 827 צפיות
-
-
שלום חברים, אני לומד קורס במבוא למדעי המחשב ושפת JAVA א'. יש לי שאלה שהיא ממש קשה לי, ואני לא יודע איך אפילו להתחיל. ברצוני לקבל עזרה בבקשה, אם מישהו תותח מפה (כולכם כאלה) יכול לעזור לי ולפתור לי אותה. כי בלעדי התשובה הזאת, לא יתנו לי לגשת למבחן בסוף הקורס. בבקשה צירפתי קובץ עם התרגילים. השאלה נמצאת בבוף איפשה שכתוב "מטלת מנחה 17" שם מתחילה השאלה. בבקשה בבקשה תעזרו לי כמה שאתם יכולים. אני חייב שתפתרו לי אותה בבקשהההה
-
- 4 תגובות
- 5.8k צפיות
-
-
אוקיי יש את form1 עכשיו רציתי לפתוח עוד פורם תוך כדי התוכנית בשביל לקבל ממנו ערך בעצם מה שעשיתי זה פשוט עשיתי event ללחצן שפותח חלון ממש רגיל new form() אבל מה שקורה אחרי שקיבלתי מהחלון את מה שרציתי כאשר הוא נסגר החלון הראשי נסגר איתו מה אפשר לעשות
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, בניתי פונקציה שמוצאת את כל המספרים הראשוניים עד המספר שאתה כותב לו (לפי הנפה של ארטוספן), אבל יש לי בעיה בשימוש בפונקציית free(); #include <stdio.h> #include <math.h> #include <stdlib.h> void main() { int i,j=0; int *a; double s,prime; printf("Enter a prime number: "); flushall(); scanf("%lf",′); a=(int *)malloc((int) (prime-1)); for(i=1;i<prime;i++) a[i]=i; s=sqrt(prime); printf("The prime numbers till %.0f are: ",prime); for(i=2;i<s;i++) { for(j=2;j<prime;j++) if(j%i==0) a[j]=-1; } for(i=2;i<prime;i++) if(a[i]!=-1) printf("%d ",a[i]); printf("\n"); free(a); } השגיאה: כל פעם שאני מ…
-
- 4 תגובות
- 882 צפיות
-
-
הי, התחלתי ללמוד ES2015 ואני לא מבין את הקטע של symbol.iterator. מישהו יכול בבקשה לעשות לי פה סדר? נ.ב אני מבין שב ES2015 המושג var נעלם והתחלף לחלוטין ב let?
-
- 4 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום, בשדה קלט בטופס, אני מקליט מחרוזת בעברית. למשל: "אאא". כאשר אני מעביר את שדות הקלט ב" insert" לטבלה בשרת MySQL, השדה מופיע כמחרוזת סימני שאלה. כך: "???". חלק ה head בטופס הינו: מישהו יכול להסביר לי איך מוסיפים מחרוזות בעברית לשדות בטבלת MySQL? תודה
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-