עבור לתוכן

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. Started by blabla2002,

שלםו אני רוצה לבנות תוכנה די פשוטה בaccess התוכנה תיהיה שיש מספר מכוניות, צריך לבחור מכונית 1 ולסמן את המקומות שהמכונית הולכת להיות בהן בשעות ותאריכים מסויומים. אחרי כל בחירה מוסיפים את הבחירה למסד נתונים ואפשר להוסיף בחירות למכוניות אחרות בתאריכים שונים. בסופו של דבר התוכנה צריכה להגיד לך אם יש התנגשויות בין מכוניות (יכול להיות בשעת ההוספה) ולהציג "מפה" של המכוניות באזורים השונים כל חצי שעה במהלך ימים שהמשמש בוחר. נראה לי access יהיה די פשוט, פשוט אני לא יודע איך לתכנת את שם, אני יודע להקים מסדר נתונים ולעצב לו GUI. אז אם אפשר מספר אתרים שיעזרו לי עם זה ואם יש שפה אחרת שלדעתכם יהיה יותר קל לבנות איתה, גם קישורים לאתרים של שפה זו תודה מראש

• 1 תגובה
    • 851 צפיות
  2. Started by redead,

יש לי את הקוד הפשוט הבא : hobbit(sam). hairy_feet(bilbo). loves_food(frodo). hairy_toes(frodo). hobbit(X) :- hairy_feet(X), loves_food(X). hairy_feet(X) :- hairy_toes(X) עכשיו אני רוצה להבין בבקשה את התהליך שמתבצע בכל אחד מהשאילתות הבאות בבקשה: hobbit(bilbo) hobbit(sam) hobbit(frodo) hobbit(X) תודה רבה..

• 3 תגובות
    • 866 צפיות
  3. שלום! הפונקציה הבאה: אמורה להעתיק את המצביעים למבנים במטריצה שהוקצאה קודם ונשלחה לפונקציה //A function to fill the city with the person pointers in the following order: //Each col is for a different street and in the col the person pointers are inserted //in the order of their house number. 0 should be the value of empty elements. void FillMatrix(const Person *CityPersonArr[],Person *personArr[],int persons_count,int cols,int rows) לא מחזירה כלום. כאשר: Person - הוא טיפוס מסוג מבנה [] Person *personArr - מערך מצביעים למבנה מסוג Person שמגיע לפונקציה כשהוא ממויין בסדר עולה לפי שם הרחוב int persons_count - מספר האנשים הכולל ( מספר האיברים במערך המצביעים ל…

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. מצאתי לאחרונה את המחברות שהיו לי בזמנו בכיתה י' לפני כמה שנים טובות כשהייתי במגמת הנדסת תוכנה ובין היתר מצאתי ספר שקנתי בזמנו ללימוד עצמי של C++ שנקרא: ערכת לימוד C++ / מאת ג'סי ליבברטי - הוצאת פוקוס מחשבים. ספר ממש ישן מגיע אפילו עם דיסקט אבל הוא די טוב ממה שעלעלתי בו זה מין בניית פרוייקט בC++ בשביל ללמוד את העקרונות. ועכשיו למספר תהיות שיש לי מכיוון שהחלטתי שהגיע הזמן לחזור לנושא של תכנות וחבל להזניח את זה, ראשית כל בעבר התעסקתי עם בניית אתרים אבל זה לא מדבר אליי בהתחשב בעובדה שהאתרים היחידים שאני מפעיל זה מערכות שרכשתי, לסיכום העניין החלטתי לזרום עם תכנות בשפת C++. 1. בזמנו בימי מגמת הנדסת תוכנה בבית הספר התיכון לימדו אותנו את העקרונות של בסיסי הספירה השונים, ממש ברח ל…

• 2 תגובות
    • 962 צפיות
  5. Started by spinchicken,

באיזו שפה הם מתחילים? אך זה מחולק? מישהו יוצר גרפיקה מישהו יוצר מנוע וכן הלאה? מה כדאי לי להתחיל ללמוד?

• 7 תגובות
    • 2.3k צפיות
  6. Xubuntu 9.04 שלום אני מנסה לקמפל תוכנית שכתבתי שמשתמשת ב netlink הורדתי את הספרייה libnl-dev גירסה 1.3 ואני מנסה להשתמש בפונקציה שנמצאת שם לפי התיעוד של הסיפרייה וחלק מהפונקציות האחרות של הסיפרייה אפילו משתמשות בה . אבל משום מה מקבל את השגיאה הבאה כל הזמן : gcc server.o list.o -o server -lnl server.o: In function `main': server.c:(.text+0x15a): undefined reference to `nl_handle_get_fd' collect2: ld returned 1 exit status את החלק הראשון של הקימפול הוא עבר בסדר ככה שנראה לי שהאינקלודים תקינים . קטע הקוד הרלוונטי : nl_socket_modify_cb(sock, NL_CB_VALID, NL_CB_CUSTOM, getMessegeFromKernel, NULL); printf("waiting for kernel to connect ..."); code =0 ; //send…

• 4 תגובות
    • 998 צפיות
  7. Started by sharonp,

בוקר טוב! בשפת C אני כותב פונקציה שמקבלת מערך אחד ומחזירה מערך אחר (נקרא למערך y_p). אותו מערך אחר קיים גם בתכנית, והכוונה היא שכל פעם אני שולח אותו מהתכנית לפונקציה שמשנה את הערכים שלו ומחזירה חזרה. השאלה שלי היא בעצם, מספיק לי לכתוב בסוף הפונקציה return y_p וזה יחזיר את המערך או שצריך לכתוב משהו אחר? (עוד לא יצא לי להחזיר מערך מפונקציה) הקריאה: y_p=calc_f(t, y); בתוך הפונקציה הנקראת אני משנה פרטנית את האיברים של המערך y_p, וכותב בסוף הפונקציה return y_p ? * עוד אחת: אם K_3 מערך (דאבל), h מספר (דאבל) ו y_p מערך (דאבל) מותר לי לעשות את הכפל הבא והאיברים של y_p יגדלו פי h ויאוכסנו בתוך המערך K_3 ? K_3=h*y_p; עוד שאלה, אני רוצה לעשות משהו נחמד.. נגיד שאני מקבל מערך בגו…

• 18 תגובות
    • 10.8k צפיות
  8. מצאתי דוגמאות באינטרנט לתוכניות קווין (תוכנית שכותבת את הקוד של עצמה), אבל אני לא מצליח לחשוב על האלגוריתם. הבנתי גם שזאת שאלה נפוצה בראיונות עבודה... אשמח לעזרה, תודה !

• 2 תגובות
    • 898 צפיות
  9. Started by zzz727,

שלום, אני רוצה להתחיל ללמוד תכנות שפות וכל הנוגע לתכנות. אין לי ידע קודם על תכנות אבל עבודה עם מחשב זאת לא בעיה... מישהו יכול להמליץ לי על ספר טוב ומפורט או על אתר מסויים שמתייחס לדברים אלו שניתן ללמוד ממנו? עדיף ספר.... תודה מראש.

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  10. אני רוצה לעשות הרשמה לאתר שלי..שאנשים ירשמו וכאלה.. ואני רוצה לעשות מערכת דירוגים לאתר שלי וצפיה לפי המומלצים או הנצפים(כמו ביוטוב) ואני רוצה גם לבנות פורום יפה כזה כמו פה! עכשיו למדתי קצת HTML ולא מצאתי שום קשר מישהו יכול להדריך אותי קצת איך עושים כל דבר פה?

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. Started by tom123,

מה הדרך הכי אלגנטית להפוך סיביות בבית כלומר אם יש ביית: 11010010 להפוך ל- 01001011

• 7 תגובות
    • 14.3k צפיות
  12. Started by lesForce,

אין לי מושג למה הוא נותן לי את השגיאה הבאה: Error 1 'Unit4.CollectionsLib.Queue<int>' does not contain a constructor that takes '1' arguments C:\ConsoleApplication1\ConsoleApplication1\Class1.cs 13 30 ConsoleApplication1 בפעולה הנ"ל: public static int Size(Queue<int> qt1) { int x = 0; Queue<int> qt2 = new Queue<int>(qt1); while (!qt2.IsEmpty()) { qt2.Remove(); x++; } return x; }

• 30 תגובות
    • 3.2k צפיות
  13. Started by dror_levy,

שלום לכולם! הפונקציה הבאה הבאה אמורה למצוא כמה רחובות שונים קיימים מה לא בסדר בה? תעזרו בבקשה,מי שיכול (זה נראה מחורבש - תעשו קופי פייסט לתוכנה וזה יסתדר) void FindStreetCountAndMaxCountInStreet(Person *personArr[],int persons_count,int *street_count,int *max_count_in_street) { char **dif_names; int i,j; *street_count=0; for(i=0;i<persons_count;i++)//רץ כמספר האנשים בעיר { for(j=0;j<=street_count;j++)//רצ כמספר הרחובות השונים-כאשר המספר גד על כל שם רחוב שונה חדש שנמצא //אם שם הרחוב שונה מכל שאר הרחובות שמאוחסנים במערך המצביעים למחרוזות if( strcmp(personArr->address.pStreetName,dif_names[j]) ) { //תגדיל את מונה מספר הרחובות השונים באחד *str…

• 14 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. Started by ofer_shm,

שלום לכולם אני בונה אתר ב- PHP ויש לי בעיה בכתיבת שאילתא יש לי שדה בטבלה ב- MYSQL של datetime" כל פעם שיוזר מכניס אוביקט לאתר אני מכניס את התאריך והשעה שבה הוא הכניס ועכשיו אני רוצה לשלוף את האוביקטים בכל מני תווחים של תאריכים כלומר : כל האוביקטים שהכנסו היום,בשבוע האחרון ,בחודש האחרון וכו, אפשר בבקשה עזרה איך לכתוב את השאילתה ב- PHP תודה

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. Started by קיפוד,

היי הורדתי TEMPLATE ליצירת אתר FLASH עבורי מאיפה להתחיל\מה צריך לעשות על מנת שאני יכול לעלות או לבנות לי שרת אינטרנט ולשים עליו את או TEMPLATE? תודה

• 0 תגובות
    • 669 צפיות
  16. Started by Lior4543,

מה דרוש בשביל לפתוח משחק דפדפן כמו זה: http://ikariam.co.il..

• 2 תגובות
    • 4.2k צפיות
  17. Started by BedB0y,

היי, מקווה שזה הפורום הנכון : הורדתי css template מוכן מאתר שמספק כאלה. ברגע שאני מנסה לשנות צבע של טקסט במקום מסוים (אני משתמש בdreamweaver) הוא משתנה לי בכמה מקומות לא רצויים, או בכל הטקסט, יש לי תחושה שזה קשור לאיך שהtemplate בנוי. יש דרך להתגבר על זה ולשנות את הצבע רק ספציפית איפה שאני רוצה? תודה!

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  18. Started by מושיקו1,

שלום. אני צריך לבנות שיטות רקורסיביות, בלי שימוש בלולאות. אחת השיטות היא : public int howManyEven(int[] a) { howManyEven = a; int n; int b; if(n + 2 == b) b++; return b++; } השיטה אמורה לקבל כפרמטר מערך של מספרים שלמים חיוביים ולהחזיר כמה מספרים זוגיים יש במערך. האם המבנה נכון ? תודה.

• 16 תגובות
    • 3.2k צפיות
  19. Started by davidcohen,

היי יש לי שאלה בנוגע לתכונות של אובייקטים. לאחר שהגדרתי תכונה של עצם מסויים כ private אני עושה שיטה כדי שמחלקות אחרות יוכלו לקבל את הנתון. לדוגמא, יש לי מחלקה שיוצרת רשומה שכוללת פרטים על אנשים (שם פרטי, שם משפחה, ומספר טלפון) נגיד שאני רוצה לכתו שיטה שמחזירה את השם הפרטי על מנת לספק את המידע למחלקה אחרת, מתי אני מחזיר את התכונה ומתי אני מחזיר עותק ? במילים אחרות, מתי אני כותב בכל אחת מהדרכים האלו ? public String getFirstName (){ return this.firstName; } public String getFirstName (){ String copyFirstName = this.firstName; return copyFirstName; } תודה לכולם, ד"א אני כותב ב JAVA אם זה משנה

• 23 תגובות
    • 2.9k צפיות
  20. Started by Yehudaa,

שלום לכולם יש לי להגיש פרויקט בוורד+אקסל+פווארפוינט הפרויקט צריך להיות על טבלת נתונים כלשהי של לפחות 6 עמודות ו 6 שורות אז מצאתי נושא נחמד ( עשיתי השוואה בין 6 מגברי סטריאו ישנים ) ...וליקטתי נתונים מהרשת עכשיו בטעות בניתי את הטבלה כאשר הדגמים ב A-F וכאשר המאפיינים ב 1-6 וניזכרתי שצריך לעשות את הטבלה הפוך כלומר שהדגמים צריכים להיות ב 1-6 והמאפיינים ב A-F יש למישהו רעיון איך אני הופך בצורה מקוצרת ללא בניה מאפס מחדש את הטבלה ?

• 7 תגובות
    • 2.2k צפיות
  21. שלום לכולם, יש לי בעיה שקשה לפתרון. אני עובד בסביבת visual studio 2005, פרויקט console , בשפת C. אני מנסה לקרוא קובץ בינארי בצורה הבאה: (Cnt = (fread(tmp_ptr,1,sizeof(STRCT),file_ptr כאשר STRCT הוא מבנה בגודדל 836. בתוך המבנה STRCT יש לי עוד מבנה בשם STR1 ערך ה-Cnt שמתקבל הוא באמת בגודל 836. אני מריץ את הקוד הזה בשתי אפליקציות שונות, אותו קטע קוד ממש, ואותו קובץ בינארי! באפליקציה אחת, כאשר אני בודק את ה-data ב- tmp_ptr אני רואה שכל המבנה מכיל ערכים והמבנה הפנימי STR1 - אותחל באפסים - שזה טוב, בעוד שבאפליקציה אחרת, ה- tmp_ptr דומה ב-data עד לנקודה של המבנה STR1, שם הdata שונה וחלקה לא מאותחלת אפילו. חקרתי ובדקתי, כל הגדלים של כל המבנים זהים בגודלם, מספר הבתים שנקראים בכל א…

• 4 תגובות
    • 974 צפיות
  22. Started by davidcohen,

היי יש לי מחלקה מסויימת ואני צריך להוסיף למחלקה שיטה בונה מעתיקה. משום מה מה שאני עושה הוא לא נכון... [pre]public class Point { private int x ; private int y ; public Point(int x , int y){ this.x = x; this.y = y; } public int getX(){ return this.x; } public int getY(){ return this.y; } public void setX(int x){ this.x = x; } public void setY(int y){ this.y = y; } public String toString(){ return ("<"+this.x+">" +","+ "<"+this.y+">"); }[/pre] זאת המחלקה ואני מנסה להוסיף את השיטה בונה הזאת, אבל היא לא נכונה , מה הטעות ?! [pre] public Point (){ Point copyPoint = new Point (this.point); return copyPoint; }[/pre] תודה לעוז…

• 15 תגובות
    • 5.1k צפיות
  23. Started by wow,

הצחלתי ללמוד תיכנות ובשיעורים הראשונים אנחנו עושים תוכניות על הדף ז"א תרשימי זרימה. למדנו עד עכשיו לולאה ו-IF (וכמובן הגדרת משתנים ואיתחול) יש לי 2 תרגילים שאני לא כ"כ מצליח: 1 לקלוט 3 מספרים,לבדוק אם הם עוקבים ולהדפיס אותם. 2 לקלוט 3 מספרים ולהדפיס אותם ממוינים מהקטן לגדול. במה שאני מתקשה בשני התרגילים זה אלוגריתם איך לבוק בתרגיל הראשון אם המספרים עוקבים ובתרגיל השני איך למיין מספרים לפי הגודל. תודה.

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  24. Started by Galos,

שלום לכולם, אני מקווה שאני מפרסם תחת הקטגוריה הנכונה. בעייתי היא כך: אני מעונין לבנות אתר שמחזיק רשימה של אנשים עם אופציה לסימון וי (נקרא גם checkbox) כאשר אותו אדם נכנס לאתר מסמן במידה והוא מעונין בסימון ליד השם שלו. המטרה היא לשמור את הסימונים ולהראות אותם לשאר האנשים שנכנסים. כמו כן הייתי מעונין לבצע מונה של הסימונים ובמידה ומסומנים X סימונים שתופיע הודעה. בנוסף במידה וזה אפשרי הייתי מעונין שכל הסימונים יתנקו אוטומטית אחת לשבוע ביום ושעה שאגדיר מראש. איני בקיא כלל בשפות תכנות של אתרים או מסדי נתונים, אציין שחיפשתי קצת על mysql , SQL , PHP וכו' אך לא ממש מבין בזה. מאידך אני מתכנת בשפות C\C++\C# אני מודע לכך שניתן לבנות בC# אפלקציה ווב, חשבתי על הענין אבל יעצו לי לעשות ז…

• 2 תגובות
    • 775 צפיות
  25. Started by shay360,

שלום לכולם. נגעתי פעם קצת בנושא התיכנות בשפות כמו C ו- C++ (כרגע אני יותר בתחום של תיכנות באינטרנט בPHP). ועכשיו לשאלה שלי. עד כמה שאני יודע קובץ DLL הוא מעין ספריה שכוללת בתוכה פונקציות שניתן "לטעון" אותן לתוכנית שאני כותב ולהשתמש בהן(תקנו אותי אם אני טועה). נניח שהורדתי את תוכנה X מהאינטרנט והיא משתמשת בקובץ DLL מסויים. האם אני יכול לכתוב תוכנה בשפת C או בשפה אחרת ובה להשתמש בפונקציות שקיימות בקובץ הDLL הזה? בתודה מראש.

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים