עבור לתוכן

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. אני רוצה לאתר את התוכן (content) של תג מסויים בכל קוד html וזאת העזרת ביטוי רגולרי (או אולי עדיף טכניקה אחרת??) למשל בקוד html הבא אני רוצה לאתר התוכן של התג meta name=robots כלומר את המחרוזת: index,follow,NOODP שהיא למעשה התוכן של התג. איזה ביטוי עלי לכתוב? קוד לדוגמה: <!-- Vignette V6 Wed Apr 07 19:55:55 2010 --> <META HTTP-EQUIV="Content-Type" CONTENT="text/html; charset=utf-8"> <!-- RC 6/4/02 12:01PM --><!-- Site Created by realcommerce Ltd. of the CommerceAge Group. --><HTML><HEAD><META NAME="ROBOTS" CONTENT="index,follow,NOODP"><meta name="keywords" content="israel, news, yedioth, ahronoth, hebrew, jewish, arab, palestin…

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. שלום אנשים. אני קצת עושה התנסויות בסוקטים. כתבתי תכנית ששולחת קבצים לסרבר. אני מבצע בדיקות ב TASK MANAGER כדי לראות בערך כמה זכרון התכנית צורכת. המצב הוא כזה: כשאני מריץ את התכנית (WINDOWS FORM), היא תופסת בזכרון כ 3.7MB לאחר שאני מוסיף 80 קבצים לרשימת LISTVIEW, הזכרון עולה לכ 4.3MB עד כאן זה בסדר גמור. ברגע שאני לוחץ על כפתור השליחה, הקבצים שלחים בסדר, רואים קפיצות בזכרון בן 10 ל 30 מגה. הקבצים שאני שולח, כל אחד הוא בערך מגה, ואני לא שולח אותם במכה, אלה אחד אחד. לאחר שכל הקבצים נשלחו, כשאני מסתכל על כמות הזכרון, היא על 47MB! ניסיתי לעשות DISPOSE לאובייקטים שאפשר, ולתת לאובייקטים בסיום השימוש NULL (כדי שאוסף הזבל יעלה עליהם?..) איך אני פותר בעיות זכרון? יש לציין, שאם אחרי…

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  3. Started by decoraz,

אני מעוניין ללמוד שפת מחשב לצורך בניית תוכנה או אתר אשר יעבוד דרך האינטרנט. התוכנה תכיל מאגר נתונים גדול ובאפשרות משתמשים שונים להזין מידע נוסף למאגר ואחרים יכולים לראות את כל הנתונים שנרשמו. איזה שפות אתם ממליצים לצורך בניית התוכנה / אתר ?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by shaithebest,

שלום לכולם חג שמחח מבקשים ממני בתרגיל פשוט בעיצוב CSS לעשות מתחת לתגית h1 טקסט שהעיצוב שלו יכתב בcss ולא html בצורה הזו: טקסט ממורכז, מודגש, קו תחתי, צבע כתב אדום כל מה שאני עושה לא מצליח לי אז אולי אני כותב את זה לא נכון מבחינה תחבירית אם תשלחו לי קוד מדויק אני אשמח תודה מראש

• 7 תגובות
    • 945 צפיות
  5. Started by B.D.B,

אני מכיר C++ וגם C#. אבל על C++ .NET לא שמעתי, ממה שהצלחתי להבין מהויקי זה רץ על סביבת .NET, כלומר לפי מה שאני מבין זה כמו C# רק עם סינטקס של C++. אם אני צודק אז מה היתרון של זה על C#?

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  6. Started by arielman22,

שלום יש לי פה קוד לכפל פולינומים, מישהו יכול להסביר לי איך הוא עובד? עברתי עליו כמה פעמים ולא הצלחתי לעקוב ולהבין /*******************************************/ [right] #include<iostream> /*******************************************/ const int SIZE = 7;//polynomial size /*******************************************/ using namespace std; /*******************************************/ void get(int*);//get values for polynom void print(int*);//print polynom void printResult(int*);//print result polynom void mul(int,int*,int*,int*);//multiply function void add(int*,int*,int*,int);//calculate intermediate result /*******************************************/ int main() { in…

• 1 תגובה
    • 2.4k צפיות
  7. Started by pringles,

אני צריך לצור תוכנית פשוטה שמחשבת אינטגרל של sinx+cosx בעזרת Riemann Sums פעם אחת בשימוש FOR ופעם אחת בשימוש WHILE אני התחלתי לכתוב משהו אבל לא יודע איך לקשר לפה לולאה... מקווה שתוכלו לעזור לי

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. Started by פיני1805,

שלום, איך אני שומר על הטקסט הרשום ב- TEXTAREA ככה שבכל איטרציה של לולאה אני יוכל להוסיף טקסט לטקסט הקיים. עזרתכם, תודה

• 1 תגובה
    • 787 צפיות
  9. Started by MiniMizer,

היי, אני נדרש לכתוב שתי פונקציות ב-C שאני לא ממש בטוח איך לממש. הראשונה צריכה לבדוק אם ניתן לחבר שני int-ים כלשהם ללא גלישה, והשניה צריכה לבדוק אם int כלשהו גדול מ-128. הפונקציה הראשונה צריכה להחזיר 1 אם ניתן לחבר ללא גלישה, ו-0 אחרת. הפונקציה השניה צריכה להחזיר 1 אם המספר גדול מ-128, ו-0 אחרת. אסור להשתמש בלולאות ובתנאים כלשהם, אלא רק באופרטורים כגון & | ^ ~ ! ו-shift ימינה/שמאלה. מן הסתם אסור להשתמש ב < או >... מכיוון שמדובר ב-int, ולא ב-unsigned, בשני המקרים אני "נתקע" בבדיקה של מספרים שליליים. למשל, עבור הפונקציה הבודקת אם מספר כלשהו גדול מ-128, חשבתי להזיז את כל המספר 6 מקומות ימינה ולבדוק אם נותרו 1-ים (על ידי & עם 1- למשל) - אבל אם המספר שקיבלתי הוא ש…

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by ran1809,

אז ככה יש לי איזו תוכנית ומיקמתי בה 2 כפתורי רדיו עכשיו אני רוצה להבדיל בינהם. אני רוצה שבלחיצה על הראשון יעלו כל השדות והכפתורים שקשורים אליו ובלחיצה על השני יתחלפו השדות לאלו שתאימים לכפתור השני. אשמח לעזרה באיך לעשות זאת תודה מראש רן!

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. אני רוצה לקרוא כתובת של אתר אינטרנט מתוך קובץ טקסט ואז לבקר בו. כיצד אני עושה את זה?

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. Started by efod26,

אני צריך לעבוד עם Timer אבל יש לי בעיה שאני לא מבין מהותה. יש לי שיטה שנמצאת במחלקה אחרת וצריכה לפעול במחלקה ראשית מתוזמנת. קראתי בתיעוד של המחלקה TIMER אבלי ש לי שגיאה שאני כותב: System.Threading.Timer t = new System.Threading.Timer(Database.Instance.Save, null, 50, 10000); אני מקבל שתי שגיאות: Error 1 The best overloaded method match for 'System.Threading.Timer.Timer(System.Threading.TimerCallback, object, int, int)' has some invalid arguments C:\Users\EFOD\Desktop\ניסיוני\פרויקט חדש\Forms\Forms\MainForm.cs 15 36 Forms Error 2 Argument '1': cannot convert from 'method group' to 'System.Threading.TimerCallback' C:\Users\EFOD\Desktop\ניסיוני\פרויקט חדש\Forms\Forms\Mai…

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. Started by Woland,

שלום , כאשר אני מקצה זיכרון עם מאלוק לבאפר כלשהוא שמקבל אותיות char * buffer = (char*) malloc, ובאחת מהאותיות אני מכניס 0 כלומר null הבאפר מסרב לקבל עוד ערכים ופשוט נקטע (אני מסתכל בדיבגר) , לעומת זאת אם אני מקצה מערך בצורה רגילה char buffer[10] אין אם זה שום בעיה , למה זה קורה ?

• 1 תגובה
    • 899 צפיות
  14. Started by ofer_shm,

אני מנסה לכתוב שאליתה ולא כל כך מצליח...אני ינסה לתאר את הטבלאות שלי שיהיה כמה שיותר ברור: יש לי טבלת user שיש שם user_id שזה ה-id של היוזר ויש שם priv שזה מספר בין 1-4 שאומר את רמת ההרשאה של אותו יוזר ויש עוד שדות שלא כל כך רלונטיות לשאליתה בנוסף יש טבלת project שיש שם proj_id שזה ה- id של אותו פרויקט ויש עוד שדות שלא רלונטיות לשאליתה בנוסף יש לי טבלה project_premision ששם יש שתי שדות : proj_id שזה מפתח זר לטבלת הפרויקטים ויש user_id שזה מפתח זר לטבלת היוזרים . בעקרון הטבלה הזו אומרת לאיזה יוזר יש הרשאות לפרויקט מסוים אני צריך שאליתה שתביא לי את כל היוזרים עם priv=x אבל שאותו יוזר לא יהיה לו כבר הרשאות כבר ל proj_id=y כלומר שאותו יוזר לא יופיע בטבלת project_premision…

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  15. Started by efod26,

האם ניתן ב-C# להפעיל שיטה בשעה מסויימת, למשל ישנה תוכנית שרצה 24 שע', בכל יום בשעה למשל 11 בלילה צריכה לרוץ שיטה כלשהי. איך והאם ניתן ליישם זאת תודה

• 16 תגובות
    • 2.8k צפיות
  16. Started by amd@ati,

היי, כאשר אני מנסה להשתמש בפקודה הנ"ל אני מקבל eror האומר כי הקומפיילר לא מזהה את הפקודה. ניסיתי להשתמש בפקודה fflush(stdin)a (לא להתייחס ל-a) והיא אכן עובדת. האם יש הבדל כלשהו בין הפקודות? האם ה-flushall לא מתאימה לתקן מסוים או לא חוקית בשפה? תודה רבה מראש.

• 5 תגובות
    • 4.7k צפיות
  17. שלום לכולם לאחרונה שמעתי על המושג הזה WebService ועניין אותי אם אני יכול לנצל אותו לגבי מה שאני רוצה לבצע: אני רוצה לשלוח הודעה לתוכנה שבניתי בכול פעם שמשתמש נכנס לאתר שלי ובהתאם לכך להדליק נורת לד שמחוברת ליציאת המדפסת שלי. בעיקרון את התיקשורת עם היציאת מדפסת והדלקת הלד כבר בניתי ואכן אני מצליח לשלוט על הלד בעזרת המחשב (השתמשתי בסיפרייה בשם inpoutx64 אשר נותנת לי ליצור תקשורת עם היציאת מדפסת בWindows 7) הבעיה היא עכשיו היא איך אני שולח מדף אינטרנט מידע לתוכנה שבניתי בכול פעם שניכנס משתמש לאתר. חיפשתי מידע באינטרנט ומצאתי דבר שניקרא WebService לאחר חקירה קטנה מצאתי גם את הכלי של מיקרוסופט שנקרא: Microsoft Visual Web Developer לבסוף כתבתי את התוכנה הבאה: Imports System.We…

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. Started by Avocado,

היי, אני עושה פרוייקט בבצפר, ואני צריך לקלוט מקש תוך כדי שהתוכנית רצה. יש אפשרות לקלוט מקש בלי לעצור את התוכנית? אם אני משתמש ב: mov ah, 1 int 21h אז זה עוצר את התוכנית עד שיש קלט.... עריכה: מצאתי שאפשר להשתמש בINT 16H AH=01H אבל אני לא יודע איך מוחקים את מה שהיה בBUFFER, ובגלל זה הוא עושה בעיות. מישהו יודע איך אני מוחק מהBUFFER?

• 1 תגובה
    • 940 צפיות
  19. Started by פיני1805,

שלום, אני בונה GUI. בתוך המסגרת הגדרתי מיכל ובתוכו 4 פנלים. הבעיה שלי שאני לא מצליח לשלוט על גודל הפנלים ועל הרכיבים בתוכם. ניסיתי עם SET SIZE ו - PREFERED SIZE. זה לא עובד. חשוב להזכיר שאני עובד עם מנהלי פריסה. מצ"ב תמונה עזרתכם תודה [attachment deleted by admin]

• 0 תגובות
    • 688 צפיות
  20. אני בונה מחשבון ואני רוצה לחבר שתי מספרים שהמשתמש הכניס, איך אני מחבר את המשתנים?

• 16 תגובות
    • 2.3k צפיות
  21. Started by פיני1805,

שלום, מישהו יודע איך אני מוסיף את ה - VISUAL EDITOR ל - ECLIPSE? העתקתי את ה PLUG IN לתיקייה אבל אני עדיין לא רואה שום שינוי ב - ECLIPSE. תודה

• 1 תגובה
    • 861 צפיות
  22. נתון לי בקובץ טקסט (CSV) טבלה 2 עמודות: עמודה ראשונה: לינק לאתר, למשל http://www.ynet.co.il/home/0,7340,L-8,00.html עמודה שניה: איזה ערכי Robots tag צריך לצפות שיהיה באתר. למשל: index, follow אני צריך לכתוב תוכנית vb.net שמטרתה: 1) לקרוא את הקובץ. (צריך להמיר ל-XML?? אולי ל- dataset??)ייי 2) לבקר בכל אתר ולציין: א. האם הלינק שבור ב. אם הלינק לא שבור: האם קיים תג Robots tag ג. אם קיים התג: האם ערכי התג כמו שצפינו בטבלה הנתונה ואם לא אז לציין את הערכים בפועל. אין לי שמץ של רעיון איך להתחיל את התרגיל. אשמח לעזרה באופן כללי אלה הערכים שיכולים להיות בתג robots: <META NAME="ROBOTS" CONTENT="NOINDEX, FOLLOW"> <META NAME="ROBOTS" CONTENT="INDEX, NOFOLLOW"> <M…

• 0 תגובות
    • 612 צפיות
  23. Started by jeyjey,

מישהו יכול להמליץ?

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  24. Started by miaoo673,

היי, באיזה מקרים calloc עלול להחזיר 0x00000000, מלבד מחסור בזכרון?

• 2 תגובות
    • 894 צפיות
  25. Started by Sango,

היי, יש לי טבלה עם 2 שדות: שם בן אדם והספורט שהוא אוהב. לכל בן אדם יכולים להיות כמה שורות בטבלה. אני צריך לשלוף את שם האדם וכל סוגי הספורט שהוא אוהב בשורה אחת. איך עושים את זה?

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים