תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,065 דיונים בפורום זה
-
אני רוצה להסיר את כל התווים מ string שלא נמצאים בתוך מערך char. לדוגמה יש לי דבר כזה: string userInput = "abcaa/1%2ascds24%)"; char[] goodChars= {'a', 'b', 'c', 'd'}; אני רוצה להסיר מ userInput את כל התווים שלא נמצאים ב- goodChars. יש דרך פשוטה ומהירה לעשות את זה?
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי אני עובדת עם כמה תוכניתנים עצלנים, ויש לי הפצת תוכנה לעשות. אני צריכה לכתוב קוד שימלא אוטומטית את השדות שבתהליכי ההסרה וההתקנה, שלא אצטרך ללחוץ כל פעם next next.. באיזו שפה הכי פשוט לכתוב כזה דבר, ום אפשרי בכלל לעשות אתזה בלי להכנס לקוד של התוכנה? תודה!
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
פונקציה שבונה מערך באופן הבא: האיבר הראשון הוא אחד, החל מהאיבר השני והלאה האיבר הבא הוא סכום כל קודמיו: 1 1 2 4 8 16 int Sum_array1(int *a, int n) { int i,S; int *p; for(i=0,p=a,S=0; i<n; i++) S=S+*(p+i); return ( S); } void Sum_kodem(int N) { int *p; int i; int b[N]; p=b; *p=1; for(i=1; i<N; i++, p++) { *p=Sum_array1(b, i); } Print(b); } כאשר N=6
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני עובד עם גירסה מאד מצומצמת של J2ME. מה שאני צריך שיקרה הוא שאוביקט מסויים יקרא מידע מקובץ שמתעדכן מדי פעם ויודיע על זה לראשי. הדרך הנכונה לעשות את זה היא להשתמש בEVENT, אבל חסרות לי הרבה ספריות במערכת שאני עובד עליה, ואני לא מצליח למצוא הסבר שלא כולל דברים שאין לי... יש לי את ה-interface שנקרא EventListener ואת האוביקט שנקרא EventObject. יצרתי interface חדש - public interface UpdateListener extends EventListener { public abstract void updateFileChanged(String updateData, int flags); } ואני עושה לו Implement מהראשי. יש לי ספריה Update שפותחת וקוראת את הקובץ. פה נתקעתי - לא הבנתי אם היא צריכה להרחיב את EventObject, או שצריך ליצור בה תת ספריה שהיא זו שמרחיבה את EventObj…
-
- 0 תגובות
- 868 צפיות
-
-
קראתי שכל פורט מחובר לסוקט , מה שאני לא מבין זה שהבנתי שיש כמה סוגים של סוקטים, העיקריים בניהם לשימוש בtcp ip זה stream socket ו datagram socket עכשיו, מי בעצם בוחר את השימוש באיזה סוקט? מפה אני מסיק שבעצם המתכנת בוחר באיזה סוקט הוא ירצה להשתמש ובאיזה פורט? זאת אומרת שתוכנה מסויימת בחרה להשתמש בstream socket שיעבור בפורט 20300 למשל? עד לפה הבנתי נכון? או שפורט 20300 למשל מוקצה לסוקט מסוג מסויים קצת מבולבל ממה שקראתי אשמח לעזרה
-
- 11 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
-
בוקר טוב, אני מנסה לכתוב סקריפט פשוט שיעבוד תחת IE ו FIREFOX, סקריפט שתפקידו להציג תיבות select נסתרות בהתאם לבחירה בתיבת select ראשית. הנה הקוד שבנתיים כתבתי : <form action="view.php" method="post" name="details"> <script language="JavaScript"> function clear_selected() { document.getElementById("man").style.display="none"; document.getElementById("scale").style.display="none"; document.getElementById("man").value=''; document.getElementById("scale").value=''; } function all_changed() { switch(document.getElementById("all").value){ case '0': document.getElementById("man").style.display="none"; …
-
- 2 תגובות
- 618 צפיות
-
-
אהלן, לפעמים רוצים לגלוש קצת בפרטיות בלי שאתר X ידע שהגעתי אליו מאתר Y. לשם כך, קמו כל האתרים בסגנון anonym.to. הבעיה - כולם (לפחות אלו שאני מכיר) לא עובדים בכרום. לצורך הבדיקה מצאתי אתר שמציג כל מיני נתונים שהוא "שואב" מהדפדפן באמצעות JavaScript, בניהם המפנה. http://www.rawdc.org/web/showInfo.html אם תכנסו אליו דרך אתר שמתיימר להסיר את המפנה (referrer) דרך הדפדפן כרום, תראו שלא כך קורה. האתרים אותם ניסיתי: http://www.hidemyass.com/anonymous-referrer http://href.li http://www.redirect.am http://anonym.to/en.html בכולם כתובת המפנה עדיין נשארת בדפדפן כרום (בדקתי בפיירפוקס ואינטרנט אקספלורר ושם דווקא עובד). אז..יש למישהו פתרון קסם לדפדפן כרום? (ללא שינוי הגדרות …
-
- 2 תגובות
- 661 צפיות
-
-
איך אני מוריד את המסגרת של חלון בזמן ריצה כמו שלא בזמן ריצה משנים את מאפיין ה border ל none אז איך מורידים ומחזירים בזמן ריצה אני יודע שעושים את זה בפונקציה api בשם setwindowlong אבל אני לא יודע איזה פרמטרים להעביר בדיוק עם איזה ערכים
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
איך אני מוריד את המסגרת של חלון בזמן ריצה כמו שלא בזמן ריצה משנים את מאפיין ה border ל none אז איך מורידים ומחזירים בזמן ריצה אני יודע שעושים את זה בפונקציה api בשם setwindowlong אבל אני לא יודע איזה פרמטרים להעביר בדיוק עם איזה ערכים
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
אני רוצה לעשות דף ששם יהיו הסיסמאות שלי ואני אוכל לגשת אליו מכל מקום. אז מצאתי תוכנה שמגנה על הדף עם סיסמא ומצפינה אותו. אבל אז כל השמות משתמש וסיסמאות שלי גלויים למי שצופה במסך בזמן שאני נמצא באותו דף עם סיסמאות. אז רציתי לדעת אם יש סקריפט או משהו שמאפשר לי לשים את הסיסמאות בתוך חלון קטן או משהו כזה, ששם הוא יהיה מוצג ככוכביות, או פשוט מוסתר איכשהו, ושאני בכל זאת אוכל להעתיק אותו ללוח, ואז להדביק איפה שרושמים את הסיסמא וככה לא יוכלו לראות את הסיסמא... או איזשהו לחצן שאני אשים ליד כל שם משתמש ושלוחצים עליו זה מעתיק את הסיסמא ללוח עריכה (Clipboard) ושאני אוכל להדביק במקום המיועד להכנסת סיסמא. מקווה שהייתי ברור ושקיים כזה דבר, תודה מראש ולילה טוב.
-
- 11 תגובות
- 3k צפיות
-
-
יש לי אובייקט שנוצר מClass שיצרתי בעצמי (מקומפל כDLL). אני רוצה להעביר אותו בין אפליקציה שיצרתי לWebService שיצרתי ועל כן יצרתי Reference גם באפליקציה וגם בWebService לאותו DLL. הבעיה היא שה VisualStudio מתריע שהאובייקט שחוזר מהWebService (דרך Soap) הוא מסוג SoapConnectionName.Object ולא OriginalNamespace.Object. במילים אחרות - הWebService יוצר את האובייקט מClass חדש ולכן הוא מזוהה מטיפוס אחר כאשר הוא חוזר לאפליקציה. מה ניתן לעשות בכדי להתגבר על הבעיה מלבד לשלוח לWebService אובייקטים בסיסיים (int,string וכדומה) תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 778 צפיות
-
-
יש לי איזה פרויקט קטן שנפל בחלקי לעשות , יש אתר קיים שבנוי בסיסי בHTML ואני צריך לעביר אותו לשפה דינמית ולעשות ממנו משהו יפה. הרקע התכנותי שלי הוא ידע בHTML ובJAVA ( לא JAVASCRIPT ). חשבתי ללמוד PHP לשם המשימה הזאת. האם חשבתי נכון? איך להתחיל בעצם? השמח לקבל טיפים בנושא. תודה.
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום. יש לי שאילתה עם LIMIT - ולכן כשיש לי יותר תוצאות מהLIMIT יש לי שדה select שמציג את מספר העמודים וכהמשתמש משנה את הערך בשדה הזה הדף מתחלף ביחד איתו. הקוד שעשיתי עם השדה select הוא (הקוד המלא הוא סופר ארוך אז זה רק חלק..): <?php ... // get total enty results $row2 = mysql_fetch_array($tot_results); $total_res = $row2['total']; // get total pages needed to display all results. $total_p = ceil($total_res / MAX_RES); echo 'Showing Page: '; //generate select field- and select the current page echo '<select name="p_id" id="p_id" onchange="chg_page()">'; for ($i = 0; $i < $total_p; $i++) { $k = $i + 1; if ($i == $p){ echo '<option value="' . $_SE…
-
- 1 תגובה
- 666 צפיות
-
-
אני מחפש שיטה להעביר נתונים מJS לוורד באמצעות כל שפת WEB האם מישהו יכול לעזור לי?
-
- 0 תגובות
- 793 צפיות
-
-
שלום, יש לי מצביע למערך של מבנה מסויים שיצרתי. איך אני מעביר את הייחוס של המצביע למערך למחלקה אחרת. הרי המחלקה האחרת לא מכירה את המבנה הנ"ל. עזרה בבקשה.
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הייתי רוצה לדעת אם זה אפשרי לשלוח אובייקט בין דפים למשל אם בדף אחד יצרתי אובייקט מסוג person שמכיל למשל שם של אדם טלפון וכל מיני ואני רוצה לשלוח לדף אחר את person p=new person האם זה אפשרי?
-
- 0 תגובות
- 901 צפיות
-
-
כרגע אני כותב (מסיים) תוכנה בדלפי בעתיד אני רוצה לשפר אותה ולכתוב אותה בג'אוה תוכנה זו כוללת בסיס נתונים( DATA BASE) השאלה שלי האם אני יוכל להעביר את הנתונים האלה אחכ לתוכנה ב JAVA? הערה: המסד נתונים בדלפי הוא בוני דרך Database Desktop (למי שמכיר) שזה קבצים עם הסיומת DB
-
- 2 תגובות
- 712 צפיות
-
-
יש לי div פנימי שיש לו scrollbar, מה שאני רוצה לעשות זה דבר כזה . להעביר אותו לחיצוני.. זאת אומרת שבאמצע יראו דף שמתגלגל למטה, שהוא בעצם יושב בתוך div אחר שמוגדר כfixed ואז בעצם יהיה לי דף אמצעי שמתגלגל עם רקע בצדדים שלא זז אבל את הscrollbar אני רוצה לעשות בקצה של הbody יש למישהו מושג אם אני יכול לעשותscrollbar חיצוני ששולט על div פנימי?
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מנסה לבנות תוכנית שכרגע יש לה שני חבילות gui ו logic ב- logic יש לי מחלקה בשם person שיש user ו admin יורשים ממחלקת person מה שאני מנסה לעשות ולא מצליח זה בחבילה של ה gui לעשות כזה דבר: logic.Person myPerson = new logic.Person(_userName,_password person=system.log_in(myPerson כאשר system זו מחלקה סטטית שנמצאת בתוך חבילת ה-logic שבודקת דרך SQL את היוזר והסיסמה ומעדכנת עוד כמה פרטים לאחר שני השורות האלה אני מנסה לגשת למשתנים בתוך person והא פשוט לא נותן לי לדוגמה: person.name .... מישהו יודע למה ואיך כן אני יכול לעשות את זה .. תודה לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 618 צפיות
-
-
שלום רב, עליי להעביר אתר ממארח אחד למארח אחר, כאשר הכתובת נשארת זהה. האם עליי: להוריד את קבצי האתר מהמארח הישן, ולהעלות אותם כמו שהם למארח החדש. אם כן, האם ההורדה נעשית מאתר המארח (ע"י השם והסיסמה) וההעלאה באותו אופן? או באמצעות תוכנה? האם יש משהו לשנות בקוד האתר או בקבצים לפני ההעלאה למארח החדש? תודה רבה..
-
- 3 תגובות
- 643 צפיות
-
-
נרשמתי לאתר www.tripod.lycos.com ופתחתי שם אתר. ועכשיו אני רוצה להעלות לשם את תיקייה שנמצאת אצלי, שבעצם בתוכה יש את כל האתר שבניתי. אז ראיתי שיש שם אפשרות של FTP. הנה פה יש מדריך :http://www.tripod.lycos.com/guides/ftp.html אז קיצר נכנסתי ל-ftp.tripod.com כמו שכתוב, רשמתי שם משתמש וסיסמא. והגעתי למין דף כזה שנמצאות בו התיקיות של האתר שלי. אז איך אני מעביר לשם תיקיות וקבצים??
-
- 21 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום, יש לי מידע כלשהו בSTACK, ורציתי לדעת אם יש דרך להעביר את המידע בSTACK הזה אל תוך הזיכרון. (עדיף בכמה שפחות פקודות). תודה.
-
- 3 תגובות
- 673 צפיות
-
-
למדתי ויסואל בייסיק דרך האתר DR-VB, ואני רוצה לעבור מטופס אחד לטופס אחר שבניתי על ידי לחיצה על כפתור הפקודה הראשון. Private Sub Command1_Click() Load.Form2 End Sub Private Sub Command2_Click() MsgBox "טעות" End Sub Private Sub Command3_Click() MsgBox "טעות" End Sub הוא נותן לי הודעת שגיאה שהload לא חוקי.. עזרה?
-
- 5 תגובות
- 889 צפיות
-
-
שלום, אני מנסה לכתוב פונקציה שתקבל שתי מטריצות בגדלים זהים ותחזיר מטריצה של סכומם. הצלחתי לעשות את הפונקציה כאשר היא מקבלת תמיד מטריצות של 2 טורים אבל אני לא מצליח לעשות פונקציה שתקבל מטריצות בגדלים שונים. זה הקוד שכתבתי ועובד: void Add(int mat1[][2], int mat2[][2], int w, int h, int res[][2]) { //int res[w][h]; for (int i=0; i<w; i++) for (int j=0; j<h; j++) res[i][j] = mat1[i][j] + mat2[i][j]; } וכאשר ניסית להעביר את זה למטריצה בגודל דינאמי זה לא עבד. הנה הקוד: void Add(int mat1[][], int mat2[][], int w, int h, int res[][]) { //int res[w][h]; for (int i=0; i<w; i++) for (int j=0; j<h; j++) res[i][j] = mat1[i][j] + mat2[i][j]; } …
-
- 5 תגובות
- 8.8k צפיות
-