תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,067 דיונים בפורום זה
-
שלום, יש לי מצביע למערך של מבנה מסויים שיצרתי. איך אני מעביר את הייחוס של המצביע למערך למחלקה אחרת. הרי המחלקה האחרת לא מכירה את המבנה הנ"ל. עזרה בבקשה.
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, כבר הרבה זמן שבראש שלי יושבת מחשבה האם ללכת ללמוד פיתוח אפליקציות, כיוון שהרשמה לאוניברסיטה וסיום הפסיכומטרי עדיין לא ידוע בשביל להתחיל לימודי הנדסת תוכנה, נראה לי מאוד מענין הנושא שנוגע לפיתוח תוכנות. בתור אחד, שאין לו ידע בסיסי, מעולם לא נגעתי בשפות תכנות והידע שלי במחשבים הוא יותר טכני פיזי מאשר ידע אישי. בתור אחד שמשתמש באנדרויד כבר שנה וחצי, היתי מעוניין להתחיל ללמוד פיתוחי תוכנות לפלטפורמה הנ"ל השאלה העיקרית שלי היא איפה זה כדאי? מה זה דורש? האם מתמטיקה ברמה גבוהה? (לא נראה לי שיש מישהו שאוהב מתמטיקה) תודה רבה
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
התחלתי ללמוד C עם הספר, הבעיה היא שאין לי את הפתרונות של התרגילים שמופיעים בספר, צריך עזרה במציאת הפתרונות של כל התרגילים בכל הפרקים!!! תודה
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
היי חברים תודה מראש למי שעוזר לא מצליח לפתור את השאלה אחד מהאלגוריתמים הפשוטים ביותר למיון נקרא מיון הכנסה.(Insert Sort) הרעיון האלגוריתמי: - בצידו הימני של המערך, יהיה לנו תת-מערך לא ממוין, שבכל איטרציה יקטן באיבר אחד. - בתחילת האלגוריתם, תת- המערך הלא ממוין הוא המערך כולו. - בצידו השמאלי של המערך, יהיה לנו תת-מערך ממוין, שבכל איטרציה יגדל באיבר אחד. - בתחילת האלגוריתם, תת- המערך הממוין הוא ריק. - בכל איטרציה נעיין באיבר השייך לתת- מערך הלא ממוין, ונכניס אותו למקום המתאים בתת- מערך הממוין. - ההשלכות הן שהאזור הממוין גדל באחד,והאזור הלא - ממוין קטן באחד. - כאשר לא ישארו איברים בתת- המערך הלא - ממוין, האלגוריתם יסתיים. ממש אלגוריתם זה -…
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
-
אני מנסה להוציא את המידע מהDATABADE באמצעות סלקט ויש לי רק שורה אחת בDATABASE ובניתי בקובץ ASP מקום ל3 תאים <% Set c = Server.CreateObject("ADODB.Connection") set r = Server.CreateObject("ADODB.Recordset") c.Provider="Microsoft.Jet.OLEDB.4.0" c.Open Server.MapPath("proj.mdb") r.activeconnection=c r.open "select * from news" if not r.eof then response.write(r.fields("tit")) response.write("</br>") response.write(r.fields("mess")) r.movenext %> <% response.write(r.fields("tit")) response.write("</br>") response.write(r.fields("mess")) r.movenext %> <% response…
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, במסגרת בגרות באלקטרוניקה אני נדרש לכתוב תוכנית בשפת C שתדליק לדים שיחוברו בעזרת ערכה ליציאה של המדפסת. יש תוכנה שמדמה את פעולה זו? כלומר מראה לי לדים/יציאות על המסך ואני יכול לראות אם יוצא 1 או 0 או לחלופין אם נדלק הלד או לא? על מנת להוציא מידע אני משתמש בפקודה Out32. מקווה שהבקשה ברורה, תודה
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי אובייקט ואני רוצה לעשות מתוך אותו אובייקט בנייה מחדש זאת אומרת איפוס של האובייקט ופשוט שיבצע את הconstructor מחדש. איך עושים את זה?
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
כחלק מההתכוננות שלי למבחנים של גאמ"א נתקלתי בשאלה הזאת שהביאו בפורום: לא הבנתי את הפתרון שהמשתמש שם הציע, אז החלטתי לעשות אחד משלי. הוא עובד כמו שצריך על כל המספרים חוץ מהשביעיות. אני חושב שזה בגלל שהחישוב במספרים מאוד גדולים. אשמח אם תעזרו לי לתקן את הקוד תודה. הקוד שכתבתי: static String getStr(int n, int d) { String result = "0."; List<int> staticDigits = new List<int>(); List<int> dynamicDigits = new List<int>(); int t = n * 10; ; while (staticDigits.IndexOf((t / d)%10) == -1) { staticDigits.Add((t / d)%10); t *= 10; } do { staticDigits.Remove((t / d) % 10); …
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הגדרתי: typedef struct{ int x; int y; }coord; והפונקציה: void DrawLine(SDL_Surface* screen, coord p1, coord p2) ולצורך העניין אני מקבל נקודות שבהם נלחץ העכבר (אני מקבל x ו y בנפרד, לא בצורה שהגדרתי למעלה). עכשיו השאלה שלי היא האם יש דרך לשלוח לפונקציה את הקוארדינטות בלי ליצור משתנה זמני ולשים בו את הנתונים ולשלוח אותו? לדוגמה האם אני יכול לעשות: DrawLine(screen, [x1, y1], [x2, y2]) או משהו בסגנון?
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
mov al,ah אני חושב שזה לא חוקי אבל לא 100% בטוח 2 פעולות על אותו אוגר ??? RD WR
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מצורפת שאלה. עלינו לממש קריאה לפונקציה בשם foo הכתובה ב- c עם ארגומנט אחד שערו 0x100fa500. מה הקוד שיבצע זאת נכון? a) sub esp,2 mov word[esp],0xa500 sub esp,2 mov word[esp] , 0x100f call foo add esp 4 d) sub esp,2 mov word[esp],0x100f sub esp,2 mov word[esp] , 0xa500 call foo add esp,4 מדוע התשובה הנכונה היא d?(זו התשובה שמופיעה בפתרון המבחן) לפי איך שיצא לי בסעיף a , המספר נכנס בדיוק כמוו שהוא היה נכנס עם פקודת push וב- d דווקא לא. תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
-
-
ערב טוב, לאחרונה אני בונה תוכנה ב.net אשר עוסקת סביב אובייקט עץ שאני יצרתי, כרגע במהלך הפיתוח האובייקט סה"כ שוקל מספר kb בודדים אך בתיאוריה הוא עלול להתנפח מאוד ולהגיע לגדלים של מאות מגה ואולי אפילו גיגות. מה שמן הסתם מיד מקפיץ את הפחד מ"Out.Of.Memory" באופן עקרוני אני אמור לכתוב לאובייקט באופן קבוע ובמקביל גם לקרוא ממנו. לכן במקום להשתמש בbinary serialize הפשוט שאני משתמש בו כרגע חשבתי על לממש כמו xmlReader\Writer בעצמי לעץ שלי (בעיקר כי מבחינה לוגית זה נשמע מתאים, מעץ בניגוד להרבה אובייקט אחרים אפשר להפיק נתונים ולהשתמש בו מבלי לקרוא את כולו). רק שאין לי שמץ איך עושים את זה. אשמח לעזרתכם בנושא, תודה מראש תומר
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני בונה גלרית תמונות לעסק של אחי ואני רוצה ליצרוב את זה על דיסק הגלריה בנויה בשפת HTML אבל יש לי בעיה אחת -אני רוצה שהindex (דף ראשי) יפתח אוטומטית אחרי שמכניסים תדיסק כמובן למחשבי PC מבוססי WIN ובמיקרה שאפשר גם למאק ולינוקס (אין דברים מיוחדים בקוד של הHTML שכתבתי) מה אני צריך לעשות שזה יקרה-אני מבין רק בHTML אז במיקרה שהפיתרון בשפה אחרת אני צריך הסבר בשיטה של א ב בתודה STONE
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, קיבלנו שאלה במערכים והסתבכתי בחלק אחד בשאלה: ביקשו תוכנית שתגריל מספרים אקראיים בין -100 איך אני עושה מספרים אקראיים? הבנתי שיש ספרייה לזה אבל איך משתמשים בה? תוודה
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, יש לי שאלה מעבודה שאני לא מבין את הגיון הלוגי מאחורה: "רשום תוכנית שתקלוט 3 מערכים מטיפוס שלם. כל מערך בן 5 איברים. בעזרת מערך של מחוונים המקבל את הכתובת של 3 המערכים, מצא מיהו המספר הגדול בכל 3 המערכים וכמה פעמים הוא מופיע." השאלה שלי היא בשביל מה צריכים מערך של מצביעים, אם אפשר להשתמש במצביע אחד שכל פעם אני אתן לו את הערך התחלתי של כל מערך וישמור על המספר הגדול בתוך משתנה BIG וכמות הפעמיים במשתנה C_BIG? ואם אפשר, אני אשמח מאוד לדוגמא של איך משתמשים במערך מסוג פיונטרים (לא הגענו לחומר הזה בשיעור ולא מצאתי באינטרנט שימושים\דוגמאות לשימוש במערכים של מצביעים - למרות שמחר המבחן :s05: ). תודה רבה
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, מתוקף תפקידי בעבודה כ-DBA, אני אחראי בין היתר על כל נושא הגיבויים והשחזורים. עד לאחרונה כל הגיבויים על השרתים תוזמנו ע"י קבצי BAT שונים ומשונים. לאחרונה התחלתי לכתוב מחדש את הסקריפטים השונים ב-PowerShell אשר נותן יותר יכולות, גמיש יותר ובעיקר (כנראה) העתיד שאליו מיקרוסופט מכוונת. הורדתי המון דוגמאות קוד שונות והתקדמתי לא רע, אבל אני עדיין מרגיש שחסר לי קצת רקע בסיסי בPS. למשל: השימוש ב-|(pipe) שגיליתי במקרה וכו'. אשמח אם תוכלו לכוון אותי למקור מידע אשר "מלמד מאפס" את הדברים הבסיסיים ב-PS. אני אשמח גם לקבל הכוונה לכל מה שקשור לשילוב של PS עם אובייקטים של SMO ובכלל עבודה מול SQL Server. כמו כן, האם יש אפשרות לפתח סקריפטים של PS בסביבת VS2008? לא מצאתי אפשרות לפ…
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני מנסה לכתוב תוכנת לקוח המדברת עם שרת באמצעות socket. הנה הקוד של תחילת התוכנית: #include <stdio.h> #include <winsock.h> int main() { int sockfd; WSAData wsaData; printf("starting WSA..."); if (WSAStartup(MAKEWORD(1,1),&wsaData) != 0) { printf("failed.\n"); exit(1); } printf("Done!\n"); printf("Creating Socket..."); if ( sockfd = socket(AF_INET,SOCK_STREAM,0) == INVALID_SOCKET ){ printf("failed.\n"); exit(1); } printf("Done!\n"); } הבעיה היא שהמשתנה sockfd מקבל תמיד 0 אחרי שאני מפעיל את הפונקציה socket. ואז אם אני מנסה לעשות לו למשל connect אני מקבל את שגיאה 10038, שאומרת שאני מנסה לעשות פעולה שצריכה משתנה שהוא socket, על משתנה שהוא …
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני רוצה לדעת איך אני מוסיף אייקון לתוכנית ב ++Visual C והאם אני יכול להוסיף אייקון מוכן עם סיומת PNG או שזה חייב להיות מסוג אייקון?
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן! עברתי ממגמת אלקטרוניקה למחשבים ככה שכל מה שלמדתי ב-C ואסמבלי- לפח :-[ קיצור, אני מנסה לעשות תרגיל במחשבים בשפת ג'אוה ושאני מקמפל אני מקבל הודעת שגיאה שלא יודע מה צריך לעשות איתה. מה צריך לכתוב כדי שיהיה אפשר לקלוט למשתנה N? מצורפות 2 תמונות שאמורות להמחיש מה הבעיה. [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, אני אדריכל במקצועי והייתי מעוניין ללמוד לתכנת ע"מ למקסם את הכלים שעומדים לרשותי, לקצר תהליכים וליצור גיאומטריות שאין באפשרותי לעבד בקלות באמצעות התוכנות המוכרות לי. חיפשתי בפורום ולא מצאתי התייחסויות לנושא ולכן אנסה לפרט מהם השיקולים שלי ומה ההתלבטויות: 1. אני כמעט ולא מכיר את עולם התכנות (למדתי קצת בתיכון, אך עברו בערך 15 שנה מאז שכתבתי משהו) 2. אני עובד בדרך כלל עם התוכנות: AutoCad, Revit, Sketchup, Rhino3D. 3. אני מכיר קצת את התוסף Grasshopper ל- Rhino3D, שמאפשר תכנות גרפי. 4. הצרכים שלי הם בתחומים הבאים: א) כלים קטנים לייעול העבודה בתוכנות הקיימות אצלי (דרך ממשק API) ב) כלים לניתוח והצגת מידע בדרך גרפית (למשל מידע GIS) ג) עבודה עם ממשק פיזי - כדוגמת ARDUINO שיא…
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, התחלתי להבנות אתר בוויקס, אבל עדיין לא מצאתי פיתרון לעיוות בכתיבה בעברית (סימני פיסוק בהתחלת משפט, משפטים מתבלגנים וכו'). האם יש פיתרון נורמלי או שחייבים לכתוב מראש בצורה מעוותת? תודה!
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום כולם. נעים מאוד. שמי רועי אושרוב. מתכנת כשני עשורים (עוד מויזואל בייסיק ועד היום בכל מני שפות). רציתי להזמין את כולם למיטאפ הקרוב של קבוצה חדשה שהקמתי שנקראת CD/XP Israel. https://www.meetup.com/cdisrael/events/268070890/ הקבוצה מיועדת למי שמתעניין בכתיבת קוד בצורה יותר טובה, בשחרור מהיר של תוכנה ובתהליכים אגיליים שתומכים בכך. אשמח שתצטרפו אלינו ואולי גם תרצו שם! מצרף את תיאור הקבוצה: No marketing BS. Just engineering practices, eXtreme Programming, Continuous Delivery & DevOps. • Continuous delivery (CD for short) & Continuous Integration • Branching Models & Feature Toggles • eXtre…
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-