עבור לתוכן

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. Started by MrAlex,

כאלו נגיד ויש לי קובץ aaa.txt ואני רוצה לשנות את שמו ל: abc.txt איזה פונקציות אני משתמש תודה מראש c++

• 4 תגובות
    • 910 צפיות
  2. יש לי רעיון לאתר ואני לא מתעסק בתכנות ובבניית אתרים. אין לי מספיק את ההבנה לכך אבל לפי דעתי יהיה עדיף לי לקחת מתכנת כשותף,ולא לשלם כסף למישהו או חברה גדולה שתבנה אותו. חרף כך שאני לא בטוח בכך..אשמח לשמוע דעה שלכם, באופן כללי מתי נראה לכם שעדיף לקחת שותף לבניית אתר ומתי עדיף לשלם לחברה או אדם פרטי שיעשה זאת. השאלה שלי מתייחסת יותר לפן המקצועי ופחות לשאלה אם זה משתלם כספית או לא. אשמח לעזרתכם. חג שמח.

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. פתחתי משתמש חדש בשביל הפרסום כדי שזה יהא רשמי יותר =] אני מתנדב במרכז היזמות באוניברסיטת תל אביב וכחלק מהפעילות שלנו, אנו מפיקים בשבוע הבא תחרות גדולה במיוחד שעשויה לעניין את רובכם. אני מצרף פה כמה קבצים של יחץ אבל אתם יכולים להתקשר אלי ולשאול שאלות במספר 0505758989. אם יש פה חבר'ה שרוצים להגיע בקבוצות כדאי ליצור איתי קשר או דרך האתר [שימו לב בדף ההרשמה לעניין הקבוצות] - אני אוכל לארגן חינמים. אגב, התשלום הוא סימלי והוא רק בשביל האוכל [חופשי והרבה] - זה ארגון ללא מטרות רווח והולכות להיות שם חברות גדולות [נציגים, מנטורים מחברות גדולות שבאו בהתנדבות לעבור בין הקבוצות במהלך התחרות ולעזור להם איפה שצריך]. אגב, יהיו שם גם לא מעט אנשים מתחום היזמות [גם בקבו…

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by mnizri,

שלום, קיבלתי מטלה לכתוב תכנית : עלי להכניס 4 מספרים ועל התוכנית לבצע סכום של המספרים וממוצע. מה שקורה שזה עובד רק המסך השחור עף מיד אחרי שהתוצאה מוצגת להלן התוכנית: roject1.cpp : Defines the entry point for the console application. // #include "stdafx.h" #include <iostream.h> #define MAX_NUMBERS 4 int main(int argc, char* argv[]) { int i; double Numbers[MAX_NUMBERS]; double sum, average; sum = 0.0; average = 0.0; for ( i = 0; i < MAX_NUMBERS; i++ ) { cout << "Please enter number " << i+1 << " (press enter to continue): "; cin >> Numbers; …

5. שלום לכולם אני מתכנת בתחילת דרכי, ונתקלתי בארבעת המושגים שלמעלה הרבה מאוד. לא כל כך הבנתי מה הם אומרים ומה כל אחד עושה...האם מישהו יכול להסביר לי ? ניסיתי באתר של oracle ובעוד מקומות אבל זה באנגלית וההגדרה לא הייתה לי כל כך ברורה .. אשמח לעזרה

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. Started by chibbi,

שלום לכולם אני רק התחלתי לא מזמן ללמוד גאווה סקריפט עכשיו ביקשו ממני לעשות סליידר תמונות פשוט בעזרת גוגל בעיקר וכמה שינויים קטנים קתבתי את הקוד הבא אבל אני לא מצליח להוסיף לו פרמטרים לקבוע אורך ורוחב תמונה אתם יכולים בבקשה לעזור לי? [tt] <script type='text/javascript' src='http://jqueryjs.googlecode.com/files/jquery-1.3.2.min.js'> </script> <script type="text/javascript"> var imgs = [ 'http://www.h-woods.co.il/admin/wp-content/uploads/2012/10/vsop-03.jpg', 'http://www.h-woods.co.il/admin/wp-content/uploads/2012/10/vsop-02.jpg', 'http://www.h-woods.co.il/admin/wp-content/uploads/2012/10/vsop-01.jpg']; var cnt = imgs.length; $(function() { setInterval…

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. Started by henu12,

שלום, נתנו לנו לכתוב מחלקה Robot שיש לו תכונה של כיוון, כלומר למעלה למטה ימינה ושמאלה. אמרו לנו להגדיר טיפוס בן מנייה enumeration המכיל 4 ליטרלים UP,DOEN.LEFT,RIGHT המייצגים כיוונים אלה. מישהו יודע איך להגדיר את זה? ולהסביר מה זה טיפוס בן מנייה?? תודה!

8. היי אני בקטע של ללכת ללמד את עצמי תכנות. ההתלבטות שלי היא בין פיתוח PHP לבין כל מה שקשור לJAVA / NET. בגדול, PHP מדבר אלי יותר ברמה האישית. כשהייתי בתיכון הייתי מתעסק ברמה החובבנית בזה. יש לי קצת רקע וזה דיי עניין שמעביר לי את הזמן בכיף. ואני אהנה ללמוד את זה. מצד שני האפשרות של JAVA/NET זה יותר כמו הלימודי הנסדת תכנה בתיכון. פחות מושך אותי אבל אני לא חושב שאני אסבול למוות. אולי זה יהיה באמת גם נחמד. לאור מה שרשמתי, החלטתי שאני בסוף זורם על מה שקרוב אליי יותר וזה הPHP. אני רוצה להתחיל קורס במכללת ג'ון ברייס בפיתוח PHP השאלה היא אם יש ביקוש מבחינת מקצוע בתחום. זה יהיה סתם מעפן ללכת ללמוד משהו ולא לעשות עם זה כלום. אני מסתכל על דרישות באינטרנט (חלקם רוצים תואר במדעי …

9. שלום, לא בדיוק ידעתי איפה לפתוח אז מקווה שזה המקום הנכון יש לי 3 תרגילים לעוד חודש מספר שאני פותר ואני צריך עזרה בהם: 1) מהו המספר הגדול ביותר שניתן לתאר בעזרת מספר שלם )integer( בעל 8 ביטים ללא סימן? עם סימן? 2) חשב: 6 + 5- בייצוג בבסיס 2 בעזרת משלים ל-2. כמה ביטים צריך לבחור כדי לבצע את התרגיל? פרט את הצעדים בדרך לפתרון, כולל טיפול בנשא. 3) ספור עו 10 בבסיס 4. אשמח להסבר כמובן כי התשובה פחות מעניינית אותי.

• 4 תגובות
    • 1.9k צפיות
  10. Started by Friend,

שלום חבר'ה, אני צריך 7 משפטים של שפת C למתחילים, עד 10 תווים למשפט. תודה רבה

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. Started by Eddiebrava,

שלום לכולם אני רוצה להתחיל ללמוד לבד PHP יש לי ידע בסיסי בשפת C++ ז"א שאלגוריתמיקה לא הבעיה שלי מישהו יכול להציע לי ספר טוב מהבסיס של PHP ללמוד לבד ממש מאלף של ה PHP?

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. שלום חברים יש לי תרגיל בשפת C ככה תלמיד מגיש 5 תרגילים במהלך שנה, מתוך 5 תרגילים רק 4 הטובים נכנסים לחישוב הממוצע. אך אני עושה את זה? שאני מכנס 5 תוצאות ורק 4 הטובים נכנסים לחישוב הממוצע? תודה

• 4 תגובות
    • 2.4k צפיות
  13. Started by Vissor,

אהלן. מחפש המלצה לאתרים או ספרים אונליין ללימוד סביבת .NET תודה מראש.

14. Started by benor,

בתיכון למדתי פסקל ומאוד שנאתי את זה ולא הסתדרתי עם זה כך שבסופו של דבר עזבתי את זה. אני רוצה לתת צ'אנס נוסף לעולם התכנות ולבדוק האם זה יכול להתאים לי. כרגע, אני מעדיף לנסות ללמוד לבד מאשר לקחת קורס. מבחינה מתמטית - למדתי 3 יח' בביה"ס והתפיסה המתמטית שלי אף פעם לא הייתה מי יודע מה. מאיזו שפה כדאי לי להתחיל? יש ספרים או חומר מומלץ בעברית? יש לציין שעשיתי חיפוש בפורום ולא הצלחתי להגיע למסקנה חד-משמעית.

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by Simtrax,

שלום, אני מעוניין להתחיל ללמוד HTML5 בלי שום רקע ובלי ידע מקדים. אני מחפש את הספר (אנגלית\עברית לא משנה לי) שמלמד מהבסיס ומסביר מה כל דבר לא סתם זורק באוויר בלי הסברים. תודה מראש

• 4 תגובות
    • 76.1k צפיות
  16. Started by One Man Army,

כתוב תכנית הקולטת זמן(מורכב מ-3 ערכים(3 מספרים): שעה, דקה, שנייה), בו טיל משוגר. אחר-כך תכנית שקולטת משך הזמן(בשניות –עוד מספר) שהטיל שוהה באוויר. יש לחשב ולהדפיס את מועד נחיתה(שעה, דקה, שנייה). (יש להשתמש במשתנים מסוג long int ) דוגמא: (משמאל לימין) קלט : 6 15 35 (6 שעות, 15 דקות, 35 שניות) 40 (שניות שהטיל באוויר) פלט: 6 : 16 : 15 (מועד נחיתה) מועד ההגשה לתרגיל הסתיים, אשמח אם מישהו שיודע יפתור את התרגיל נכון כדי שאוכל ללמוד להבא איך פותרים תרגילים מהסוג הנ"ל. ישבתי על התרגיל לא מעט זמן ולא הגעתי לפתרון הנכון. תודה

• 4 תגובות
    • 3.1k צפיות
  17. Started by spring10,

אשמח לקצת עזרה בשאלה הבאה: צריך ליצור מחלקה של "רכב". לכל אובייקט רכב רוצים לשמור את מספר רכב, מהירות נוכחית, מהירות מקסימלית, הרכב צריך לדעת להאיץ להאט לעצור ולהציג את מצבו (מספר,מהירות נוכחית). ביצירה הרכב צריך להיות מאותחל ל-0. הרכב מאיץ ב- X קמ"ש (פרמטר) האטה = להפך. מהירות מקסימלית = 100 וזה מה שעשיתי בנתיים.. (יודע שהרבה פה לא תקין) public class Cars { private int kmh; private int number; public void stop(){ kmh=0; } public void decrease() { if (kmh>0) kmh=kmh-1; } public void increase() { if (kmh>=0) kmh=kmh+1; if (kmh>=100) kmh=0; } public Cars (int speed){ kmh=speed; } public void setnumber (int car1,int c…

• 4 תגובות
    • 689 צפיות
  18. ^^windows desktop אין לי ניסיון בתכנות. חשוב ספר שיסביר את העקרונות בצורה ברורה עם דוגמאות. הספר יכול להיות באנגלית. תודה

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. שלום, אם אני מגדיר מערך דו מימדי ואני רוצה להתיחס למערך אחד משני המערכים איך אני עושה את זה? דוגמא: int BingoChart[a]; ואני רוצה לדוגמא להגדיל את המערך BingoChart[a] באחד אבל בלי לשנות את המערך b ובלי להתייחס אליו איך אני עושה את זה?

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by Noririco,

#include <stdio.h> void main() { int a,b,c,d,M,N; int x,y; printf("enter a,b,c,d,M,N:\n"); scanf("%d%d%d%d%d%d", &a,&b,&c,&d,&M,&N); x = (N-b*y)/a ; y = (M-c*(N-b*y))/d; printf("x = %d\n y = %d\n", x,y);   } מה הבעיה? לדעתי הבעיה עם המשתנים כי הם כאילו לא מוגדרים.. הוא כאילו לא יודע להביע את איקס או וואי ואם אני מאפס אותם אני לא חושב שהתרגיל נפתר נכון

• 4 תגובות
    • 849 צפיות
  21. אני עושה עבודה עם רשימה מקושרת גנרית. ככה נראה ה node שלי void* data node *next יש לי רשימה מקושרת של סוכנים שה data שלהם הוא char* ויש לכל סוכן כזה רשימה מקושרת של נסיעות. יש לי בעיה עם ההדפסה של הרשימה המקושרת של הנסיעות. בתוך הפונקציה שיוצרת את הסוכן ומוסיפה אותו לרשימה המקושרת אני מצליח להדפיס ללא בעיה את הרשימה המקושרת של הנסיעות של אותו סוכן. הבעיה היא מוחוץ לאותה הפונקציה. זה מדפיס לי הכל ב ג'יבריש. ניסיתי כבר הכל לא יודע מה לעשות. זה הפונקציית הוספה של הסוכן לרשימה void create_agent(LinkedList* list, char* final,char* a){ Node* n; char *s; Agent* new=(Agent*)malloc(sizeof(Agent)); new->id=(char*)malloc(sizeof(char)*17); strcpy(new->id,a); new->tr…

• 4 תגובות
    • 994 צפיות
  22. Started by the_lighting,

שלום חברים, לאחר חיפוש מצאתי כמה פוסטים במושא אך לא הבנתי את עניין הגבולות, ליצור מספר רנדומלי משתמשים בrand() אבל אני רוצה מספרים רנדומלים בין 100- ל 100, רק שלמים מסוג int איך אני מבצע את זה?

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. Started by Zeev86,

חיפשתי ברשת פקודה לשליחת מקש shift, אבל מצאתי פקודות ששולחות מקש shift רק בצירוף מקשים אחרים. האם קיימת פקודה מסוימת שתפתור לי את הבעיה? תודה.

• 4 תגובות
    • 875 צפיות
  24. Started by meirtz4,

היי, כתבתי פרוייקט ב VS express for web שמורכת מ java script וC#, הכל עובד יופי שאני מריץ אותו לוקלית, אבל שאני מעלה אותו לשרת שלי, ברגע שהJS מנסה לקבל מידע מהתוכנה בC# הוא נתקע... ולא ממשיך לזוז יותר... יש למישהו רעיון מה זה יכול להיות?

• 4 תגובות
    • 787 צפיות
  25. שלום לכולם מזה זמן מה, אני מנסה לכתוב תכנית פשוטה, המקבלת פריט בודד ל"מיניבר", כאשר הפריט כולל שם, וכמות(השדות מוגדרים בתוך מבנה). העניין הוא, שהמהדר(dev c++), מקמפל את הקוד בהצלחה ואף מריץ אותו, אך ברגע שאני מזין את הערכים הרצויים-התוכנית קורסת(הודעת שגיאה של מערכת ההפעלה הגורסת כי על התכנית להיסגר). כמובן-שללתי את האפשרות כי מדובר בבעיה במחשב הספציפי עליו אני עובד, הבעיה חוזרת על עצמה גם במחשב אחר. אשמח אם תעזרו לי להבין את שורש הבעיה #include <stdio.h> #include <string.h> #include <stdlib.h> struct minibar { char name[10]; int num; }; typedef struct minibar minibar; void scanf_item(minibar *p) { minibar *t = (minibar *)malloc(sizeof(minibar…

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים