תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,066 דיונים בפורום זה
-
אני בונה כרגע את הפרוייקט שלי במסגרת יחידה במדעי המחשב ( כיתה י"א). יש לי טופס הרשמה שעובר בדיקה בJAVASCRIPT, ומגיע לדף ASPX.CS שמכניס את הנתונים לתוך טבלה שפתחתי ב ACCESS. עכשיו הבעייה שלי היא כזו - לקחתי רק חמש משתנים מהטופס (הכוונה לשם, שם משפחה וכו'), הכנסתי אותם לטבלה והם פועלים. עכשיו שיפצתי את זה כדי שכל נתוני הטופס יכנו לטבלה, וזה פשוט מתעלם ממני! לא מביא לי שום הודעת שגיאה , פשוט כאשר אני נרשם זה מוסיף לטבלה רק את ה5 נתונים הראשונים, ומשאיר את העמודות החדשות ריקות. הנה הקטע קוד הרולוונטי - string uname = Request.Form["uname"]; if (Request.Form["submit"] != null) { string i = Request.Form["firstii"]; string f = Request.Form["lastii"]; …
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני צריך לכתוב פונקציה שמקבלת 2 מחרוזות S1 ו-S2 ומחזירה true אם S2 היא תת מחרוזת של S1 ו-false אם לא. זה מה שכתבתי עד עכשיו: אני נותן לינק לרשת לקוד שלי כי כבר מאתמול אני לא מצליח לכתוב פוסט שיש בו קוד: http://www.pastebin.ca/2536950 אני שולח לפונקציה 2 מחרוזות: heyl ו-el לאחר שה-e מושווה מול ה-e של המחרוזת S2 מגיע התו y ובגלל שהוא לא נמצא אני רוצה להתחיל מחדש ולשלוח לפונקציה את המחרוזות המקוריות אבל כבר שיניתי אותם אז חשבתי להשתמש בהעמסת יתר אבל בשאלה רשום בפירוש שאם אני לא ישתמש בהעמסת יתר והתשובה שלי נכונה אני יקבל את מלוא הנק' אז אני לא רוצה להתשמש בהעמסת יתר אבל לא מוצא דרך אחרת.
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, פעם הייתי מתעסק בתכנות אבל כבר דיי חלוד היום מישהו יכול לעזור לי לבנות תוכנה שתעשה השוואה ברמת פיקסלים בין 2 תמונות? הרעיון הוא שיש תמונה אחת קטנה ואחת גדולה (שכוללת 4 קטנות בתוכה) התוכנה תחזיר תשובה באיזה מיקום נמצאת התמונה הקטנה 1/2/3/4 צירפתי 2 קבצים לדוגמא של הגודל תמונה וכו' 1 - התמונה הקטנה 2 - התמונה הגדולה שבנויה מ 4 קטנות מישהו יכול לעזור? תודה [attachment deleted by admin]
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
כתבתי פעולה סטאטית שמקבלת תמונה בינארית והופכת אותה למערך דו מימדי שכל תא בו מייצג פיקסל אחד מהתמונה- 0 ללבן ו-1 לשחור . הבעיה היא שכשאני רוצה להשתמש במערך (שבניתי בפעולה נפרדת) בפעולה הראשית ולהפעיל עליו פעולות נוספות זה נותן שגיאה שהמערך לא קיים .. יש לזה פתרון? תודה מראש לעוזרים (: ...
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי רציתי לדעת איך אני יכול ללמוד PHP , בלי לקנות ספר ,אלה רק לקרוא מדריכים מפורטים. והאם אני צריך לדעת HTML לפני או משהו אחר ? תודה.
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. אני לומד להשתמש ב ASP.NET , ויש לי DataTable ב C# ואני רוצה ליצור ממנו טבלה של HTML מחלק מהנתונים שיש לי ב DataTable את זה הייתי עושה פשוט באמצעות Loop של for שירוץ לאחר פתיחת ה table בHTML לפי מספר השורות בטבלה של הנתונים וישתול <tr>ים ו <td>ים עם הנתונים של אותה שורת הנתונים ב DataTable (ככה לפחות השתמשתי בטבלאות נתונים בPHP) עכשיו הקטע המוזר הוא - שזה לא נותן לי לכניס קוד של C# לתוך ה table ב HTML , בכל שאר המקומות בקוד HTML ה VS נותן לי לשים שורות של קוד באמצעות <% %> אבל ברגע שאני מכניס את זה לתוך אחרי פתיחה של <table> ולפני הסגירה של ה</table> הוא לא נותן לי לשים קוד של C# אם לא עושים את זה ככה - אז איך עושים את זה שאלה שניה - אני וח…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום! ב URL מופיע בסוף, למשל: id=8 ואני רוצה להסתיר את זה, כדי שהמשתמש לא יוכל לשנות ID, מהי הדרך הפשוטה ביותר להסתיר את זה? ונראה לי, שאני לא יכול להשתמש ב POST.... תודה! שריה
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
צהריים טובים, אני נתקלתי במשהו קטן בנושא מצביעים שאני לא כל כך מבין, אשמח אם מישהו יוכל להכווין אותי מעט. אם נתון לי המבנה הבא : struct complicated { char** p; char arr[7]; }; מה למעשה מציין המצביע P, מה נותנות שתי הכוכביות? בהמשך לזה אחרי שהוגדר טיפוס חדש כמבנה ישנה גם השורה הבא שאני לא מבין מה היא עושה בעצם: (&com)->arr[i]=*com.p[e[i]]; com הוא משתנה שהוגדר כמבנה הנתון. תודה רבה מראש.
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
חבירם יש כמה דברים שלא הבנתי {מן הסתם כנראה חשובים?} בזמן שקראתי את הספר של תכנות סי 1} מהו קבוע שלם הקסא דצימלי? ומה זה בכלל הקסא דצימלי? 2}מהו קבוע שלם אוקטואלי? ומה זה בכלל אוקטואלי? 3}מה זה דצימלי? 4}מהו ייצוג אקספוננציאלי 5}תווים אלפא נומריים? מה זה האלפא נומריים? 6} לא כל כך הבנתי את ascii &ebdcic 7} אריטמטי הכוונה מתמטי? 8}אופרטורים בינארים, מספרים בינאריים, מה זה בינארי באופן כללי? 9}אופרנדים מה זה? 10}אופרטור אונרי מה זה? 11}מפעילים לוגיים? 12}פעולות הזזה >> << במה הן עוזרות בדיוק? מצטער אם השאלות קצת דפוקות נ"ב אני רואה שהרבה שואלים על סוגי שפות תכנות אז אולי כדי לכתוב מדריך על שפות תכנות כמו c,c++,delphi,pascal וכד' ושבו יהיה כתוב מה בדיוק עוש…
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הי, אני מבצע קריאות AJAX עם JQUERY כאשר משתמש לוחץ על כפתור מסויים. הכל עובד טוב רוב הזמן אבל מידי פעם לחיצה על הכפתור גורמת ל - 2 קריאות AJAX במקום אחת. ניסיתי לגרום לכפתור להפוך ל DISABLED מיד אחרי הלחיצה ולפני ביצוע הקריאה ל -AJAX כדי למנוע מצב של לחיצה פעמיים אבל זה לא עזר. אשמח לעזרה. תודה.
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי בעיהת אני לומד מחשבים ונתנו לנו לפסח פרויקט לבנות צומת עובדת. הבעיה היא שמשום מה כל פעם שאני מנסה ליצור רמזור עובד זה לא יוצא. אנא כל מי שיכול שיעזור לי. פרטים: הרמזור עובד ב 4 מצבים:1- אדום 2- אדום+צהוב 3- ירוק 4- ירוק מהבהב בין כל מצב יש השהייה תודה רבה לכל מי שקרא ויכול לעזור
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מישהו יודע איך להעביר buffer להשמעה בכרטיס קול ברמה כמה שיותר קרובה לחומרה עצמה, ואיך אני מפקח על מה שיוצא?
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מה ההבדל בין Delphi 2005 Architect ל-Delphi 2005 Enterprise? מה הגודל של כל גירסה ב-MB? איזו גירסה עדיפה, במידה ואתה מעוניין בכמה שיותר אפשרויות, אבל רוצה להימנע מהסתבכויות?
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
כתבתי פרויקט בשפת #C . הפרויקט הוא משחק ואני רוצה לעשות אפשרות של שמירת המשחק כך שיהיה אפשרות לשחק משחק חדש או לפתוח משחק קיים(שמור). השאלה שלי היא איך אני שומרת את הנתונים של המשחק כך שגם אם אני אסגור את הפרויקט אני אוכל לפתוח אותו שוב ולהמשיך לשחק. תודה מראש.
-
- 14 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם אני רוצה להפיץ פרסום לקבוצה של מתעניינים, משיטוט באינטרנט ובפורומים השונים הבנתי ששימוש בפוטושופ הכי מתאים לחיתוך התמונה הכללית לתמונות קטנות ויצירת קובץ HTML לכדי תמונה שלמה והפצה של הקובץ הגעתי למצב שיש לי קובץ מוכן ב HTML ואם אני מפיץ אותו בתוך הארגון הוא נראה תקין הבעיה מתחילה בהפצה לשרותי דואר חיצוניים כגון - גוגל/יאהו/הוטמייל/וואלה/נענע/ועוד. בהפצה לאותם שרותי דואר יש תופעה (כפי הנראה מוכרת באינטרנט) שגוגל/יאהו/הוטמייל/וכד' יוצרים רווחים בין התמונות תמונה לדוגמה - כאן זה הקוד שאני ייצרתי ולמרות כל מה שאני מנסה עדיין מוצג עם רווחים <!DOCTYPE HTML PUBLIC “-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN” “http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd”> <html> &l…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, כבר הרבה זמן שבראש שלי יושבת מחשבה האם ללכת ללמוד פיתוח אפליקציות, כיוון שהרשמה לאוניברסיטה וסיום הפסיכומטרי עדיין לא ידוע בשביל להתחיל לימודי הנדסת תוכנה, נראה לי מאוד מענין הנושא שנוגע לפיתוח תוכנות. בתור אחד, שאין לו ידע בסיסי, מעולם לא נגעתי בשפות תכנות והידע שלי במחשבים הוא יותר טכני פיזי מאשר ידע אישי. בתור אחד שמשתמש באנדרויד כבר שנה וחצי, היתי מעוניין להתחיל ללמוד פיתוחי תוכנות לפלטפורמה הנ"ל השאלה העיקרית שלי היא איפה זה כדאי? מה זה דורש? האם מתמטיקה ברמה גבוהה? (לא נראה לי שיש מישהו שאוהב מתמטיקה) תודה רבה
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם , התחלתי ללמוד עצמאית גאווה ואני נעזר במספר מדריכים , שלהלן : אחד מהם והשני אחד מהם ממליץ על eclipse כסביבת פיתוח , אבל שנכנסתי לאתר ההורדות שלהם ראיתי שיש כמה גרסאות .. מהי המומלצת מבניהם למתחילים ? (classic או IDE for java ) המלצות נוספות יתקבלו בברכה ,
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי 2 מקטעים, כל מקטע מורכב מ-2 נק' (אחת שמאלית ואחת ימנית) ולכל נק' יש כמובן קורדינטת X וקורדינטת Y, שניים מהמתודות שעלי לכתוב הם: boolean isAbove (Segment1 other) 1 - שיטה שמקבלת מקטע כפרמטר ומחזירה האם המקטע שעליו הופעלה השיטה נמצא מעל למקטע שהתקבל כפרמטר. boolean isUnder (Segment1 other) 2 - שיטה שמקבלת מקטע כפרמטר ומחזירה האם המקטע שעליו הופעלה השיטה נמצא מתחת למקטע שהתקבל כפרמטר. השיטה הזו משתמשת אך ורק בשיטה isAbove שהוגדרה לעיל. ה-Class שלי מורכב מ: public class Segment1 { private Point _poLeft; private Point _poRight; } לפני זה הייתי אמור לכתוב Class Point שגם שם הייתי צריך לממש מתודת isAbove ומתודת isUnder (המתודות האלו מקבלות נק' כפרמטר) וזה מה שכתבתי: …
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
האם יש קוד שנועל את MSCONFIG ? ז"א שאם ינסו להכנס לשם זה פשוט לא יפתח ? ואותה שאלה לגבי תפריט CTRL ALT DELETE תודה לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
-
כחלק מההתכוננות שלי למבחנים של גאמ"א נתקלתי בשאלה הזאת שהביאו בפורום: לא הבנתי את הפתרון שהמשתמש שם הציע, אז החלטתי לעשות אחד משלי. הוא עובד כמו שצריך על כל המספרים חוץ מהשביעיות. אני חושב שזה בגלל שהחישוב במספרים מאוד גדולים. אשמח אם תעזרו לי לתקן את הקוד תודה. הקוד שכתבתי: static String getStr(int n, int d) { String result = "0."; List<int> staticDigits = new List<int>(); List<int> dynamicDigits = new List<int>(); int t = n * 10; ; while (staticDigits.IndexOf((t / d)%10) == -1) { staticDigits.Add((t / d)%10); t *= 10; } do { staticDigits.Remove((t / d) % 10); …
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אז ככה, אני מחפש חברה שיודעים לעבוד עם שרתים ו sql מצד אחד,ובנוסף לבנות אתר מאפס (HTML,CSS/DHTML,JavaScript) תחום ההתעסקות מעבר לאתר הוא מדפסות תלת מימד (הכנת ה"מתכונים" להדפסה). אם הצלחתי אפילו טיפה לסקרן אתכם ואתם באמת בעניין של לעשות משהו רציני עם הידע שלכם צרו איתי קשר דרך הפייסבוק :https://www.facebook.com/tomer.polani לפרטים מלאים .
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם.. מדובר במשחק בול פגיעה... יש לי תוכנית מסוימת בנויה עם PROTTYPES ו MAIN ..כאשר אני אמור לכתוב את תוכן 8 הפונקציות הנתונות ללא שום מגע בתוכנית ה MAIN הנתונה... ישבתי ימים רבים על התרגיל אח יש מספר בעיות... הראשונה היא בפונקצייה הראשונה כאשר יש בעיות בין הקריאה ככל הנראה של המחרוזת מהמשתמש... צירפתי את שני הקבצים.. תודה למי שעוזר...... [attachment deleted by admin]
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מישהו יכול לעזור לי לפתור את 2 התרגילים האלה: איך פותרים את זה???? תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה להתחיל ללמוד c# ואני צריך ספר... אין לי ניסיון קודם (חוץ מרקע מאוד כללי באסמבלי) תודה
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-