עבור לתוכן

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. שלום, יש לי שדה בטופס HTML שאני בודק בו את האירועים onchange ו-onblur. ב-onchange אני עושה משהו מסוים, וב-onblur אני משנה את ערך השדה, על ידי: document.getElementById("fieldId").value = "new value"; הבעיה היא, שהקוד הזה בפיירפוקס גורם להפעלת האירוע onchange, וזה משהו לא רצוי. באקספלורר הערך משתנה וזה הכל (כמו שאני רוצה). כיצד אני מונע מ-onchange להיקרא?

• 4 תגובות
    • 759 צפיות
  2. Started by dorshay4,

היי, אני מחפש ספר ללימוד java. כרגע אני בתחילת לימודי י"ג בהנדסת תוכנה,ובתיכון למדתי c# 10 יחידות. אני מחפש ספר ברמה בסיסית+. תודה ,דור

• 4 תגובות
    • 10.8k צפיות
  3. Started by baruchiro,

מישהו בבקשה בבקשה יכול לכתוב איזה מדריך בסיסי לHook? אתם יודעים, משהו שיגיב למשל לאיזה לחיצת מקש, מחוץ לתוכנית, או משהו כזה... תודה!

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  4. Started by gal_il50,

שלום, יש לי קובץ טקסט שמכיל שורות כאשר בכל שורה יש לי 4 שדות שמופרדות בניהם ע"י תו מסויים ואני אמור לקרוא אותם לתוך ה-SortedList, השאלה שלי היא אם אני קורא את אותה השורה לתוך ה-SortedList איך זה מסתדר מבחינת ה-Key וה-Value ? האם אפשר לקרוא את זה לתוך ה-SortedList או אולי עדיף להשאיר את השורה כמו שהיא וכאשר אני רוצה משהו מסויים לחלץ מה-SortedList ?

• 4 תגובות
    • 708 צפיות
  5. Started by captaincaveman,

אני כותב log parser/analyzer ל-logs של המוצרים שלנו. אני רוצה להציג את כל ה-log למשתמש ולאפשר לו להחיל פילטרים בהתאם לאופציות שאספתי במהלך הקריאה וה-parse של ה-log בהתחלה. הבעיה שאני נתקל בה היא ש-RichTextBox לא מצליח להתמודד עם כמות כזו גדולה של מידע, לוקח דקות ארוכות לשורה כמו "rtb.text = string" להתבצע כשהמחוזרת בגודל כמה עשרות MB. קבצי ה-log שלנו יכולים להגיע גם למספר GB...

6. שאלה למי שמבין אם יצרתי פונקציה המחזירה מערך של תויים אז אני רושם בצורה כזאתי (ללא הצהרה מפורשת על גודל המערך): char[] newShring(char[] a) { int i; char temp,newA[]; temp = a[o]; for (i=1;i<strlen(a);i++) { if (temp == a) { newA[k] = temp; k++; } temp = a; } return newA[k+1]; } ואם אני רוצה לפנות לפונקציה מהתוכנית הראשית אני פשוט מצהיר על מערך חדש מאותו סוג ללא הצהרה על גודל המערך ואז: void main() { int i; char[k+1] mainString; char[] mainA = {"aaffbc"}; mainString = newShring(mainA); gets(mainString); } mainString זה המערך החדש char[] newShring(char[] a) newString זה הפונקציה mainA זה המערך ששלחתי לו

7. השימוש בGridView לא נותן מענה למה שאני מחפש, כי הוא מציג מוצרים בשורות. אני רוצה שהתפריט שלי יראה בדיוק כמו באתר הנ"ל (לגלול למטה לאחר הטעינה) http://www.moto-depot.co.il/ כלומר יש שם טבלה של 3 עמודות בכל אחת הרבה תמונת שמתחתן השם והמחיר, והקישור לדף המוצר. איך עושים זאת מבחינה עיצובית? נ.ב ניסית שימוש בDetailsView אך הוא מציג לי בכל עמודה רק מוצר אחד בכל פעם.

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. לי למצוא עבודה בסוף התואר עם ממוצע כזה ? זה אמנם תואר מאוניברסיטה מוכרת שהעלתה רמה בשנים האחרונות בצורה משמעותית אבל עדיין לא מהשורה הראשונה כמו הטכניון ות"א. בקיצור מה אתם מציעים לי לעשות ? סתם עשיתי תואר ? תודה מראש

• 4 תגובות
    • 1.9k צפיות
  9. Started by bastard007,

אני לומד שפת C בסביבת עבודה בורלנד, ומאיפה שלא הורדתי קיבלתי שגיעה שלבדוק איזה גרסת ווינדוס יש לי 32 או 64 סיביות כי בגירסה שלי הוא לא יכול לרוץ. יש לי 64 סיביות ובמחשב נייד יש לי 32 ובשניהם הוא לא עובד... אותה הבעייה כנראה הבעייה זה ווינדוס 7 אז רציתי לשאול אם מישהו מכיר תבעייה ואיך לסדר אותה, ואם לא האם אפשר קישור להורדה לבורלנד C שירוץ על

• 4 תגובות
    • 991 צפיות
  10. Started by c5123,

mov al,ah אני חושב שזה לא חוקי אבל לא 100% בטוח 2 פעולות על אותו אוגר ??? RD WR

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. Started by nazgull,

כתבו אלגוריתם המדפיס כוכביות בצורת שעון חול. קלט: מספר טבעי אי זוגי - n. פלט: הדפסת כוכביות בצורה של שעון חול, שבסיסיו )העליון והתחתון( בעלי n כוכביות. שפת סי אשמח לקבל עזרה, תודה רבה

• 4 תגובות
    • 7.7k צפיות
  12. Started by robicon,

נתונים במחלקה לי שלושה int a,b,c ויש לי מחלקה לונג שמחברת בינהם בניתי מחלקה int get a שאמורה להחזיר את a בעזרת המחלקה של long שמחברת בניהם איך אני כותב את המחלקה של int get a

• 4 תגובות
    • 713 צפיות
  13. היי המקרה שלי הוא כזה: בעבר תחזקתי אתר אינטרנט של המתנ"ס המקומי. האתר בנוי על בסיס ג'ומלה. ג'ומלה = תחזוקת אתר נוחה שלא מצריכה ידע מתקדם בניהול/בניית אתרים. לאחרונה נתקלתי / נתוודעתי לפלטפורמה של WIX. אני בטוח שאתם יודעים כמוני שהרעיון שעומד מאחורי החברה הזו ומה שהיא מציעה לא שונה מג'ומלה. נוחיות בבניית האתר, תחזוקה וכו'.. חשבתי איך להעביר את האתר מג'ומלה ל WIX כי כך אוכל להנות ממראה יותר אטרקטיבי ועיצוב יותר מודרני מאיך שהאתר נראה היום. פלאש בכל זאת עושה את שלו הבעיה היא..שאני לא יודע ממש איך לעשות את זה כי זה דורש התעסקות עם כל העסק הפנימי של האתר וכו'..אני לא מבין בעיצוב/בניית אתרים. בג'ומלה פשוט הייתי נכנס מעלה תוכן וגמרנו. לא הייתי חייב לדעת שום שפה כמו HTML או PH…

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. Started by omri123,

אני חדש בשפת C שאלה ממש פשוטה איך אני מזיז את הנקודה במספר שלם? לדוגמה 527=5.27 תודה התוכנית אמורה לקבל מספר עשרוני כלשהו ולעגל אותו כלפי מעלה או מטה int main () { int d,x,t,u,h; float num1,num2; printf ("enter price:"); scanf ("%f",&num1); x=num1*100; u=x%10; t=(x/10)%10; h=x/100; if (u>=5) { u=0; t++; x=(h*100+t*10+u); פה אני נתקעתי\\ num1=(x/100)%10; } . . . יש המשך בגדול לאחר שאני מפרק את המספר אני רוצה להחזיר אותו לעשרוני

• 4 תגובות
    • 869 צפיות
  15. יש לי מחשב ספייר ואני רוצה לעשות ממנו שרת קבצים. אני רוצה להפוך אותו לסוג של מזרים מדיה ולראות סרטים ישר דרכו. את כל הבנייה של הממש אני יודע. מה שאני לא יודע זה איך לשים נגן בדף HTML כמו שיש בmegavideo אני לא רוצה media player כי למי שלא יהיה Media player מותקן זה לא יעבוד לו. אני רוצה נגן שיעבוד ישר מתוך דף HTML ושהוא לא יצטרך שום Plugin. הכוונה שזה יהיה כמו megavideo שפשוט לוחצים play וזה עובד. תודה.

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by binyamin1001,

מישהו מכיר מדריך בעברית לתקן החדש? כי אני מכיר את הפרסום עצמו באנגלית, אבל אין לי כח לשבור על זה את השיניים. תודה מראש!

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  17. Started by c5123,

StreamReader sr = new StreamReader(filename); ב C אם ניסיתי לפתוח קובץ שלא קיים המצביע היה מקבל null אבל ניראה לי שזה לא אותו דבר ב C# כי אם אני נותן שם של קובץ שלא קיים תוכנית קורסת ניסיתי לעשות if(sr==null) break; זה לא עבד אך אני בודק פתיחת קובץ בC#??

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. אני מנסה ליצור תוכנית שתחשב FACTORIAL. אני יודע שהתוכנית לא מתאימה במקרי קצה אבל מבחינתי אני רק רוצה לבדוק שהיא עובדת כאשר צריך לחשב 10 ב 2 נימים, ומקרה נוסף של 100 ב 4 נימים. מסיבה כלשהיא יוצא לי תוצאות זבל, שלא לדבר על כך שבריצה ודיבוג התוצאות שונות לחלוטין. using System; using System.Collections.Generic; using System.Threading; namespace Factorial { static class Program { public static double TotalProduct = 1; public static int NumberOfThreadsThatFinished; static void Main() { //get number to check the facturial on Console.WriteLine("Please enter the number to calculate the facturial on: "); int number = int.Parse…

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  19. Started by doker,

אני בונה תוכנה ב C# שסורקת קבצים בתיקייה מסויימת ומבצעת עליהם פעולות קודם כל אני רוצה שהתוכנה לא תציג את הFORM וגם לא יוצג בסרגל כלים של הוינדווס שהתוכנה פועלת כי אין טעם. תודה על העזרה

• 4 תגובות
    • 826 צפיות
  20. Started by omer1595,

שלום, ניסיתי לעשות פונקציה שסופרת כמה structs יש לי בקובץ... אבל זה לא הצליח הלולאה פשוט אינסופית. הינה הקוד: int count_structs(FILE *fin) { int i=1; struct book b; rewind(fin); while (!feof(fin)) { fseek(fin,sizeof(b),SEEK_CUR); i++; // printf("i= %d\n",i); } return i; } מישהו יכול לעזור לי להבין למה זה לא עובד? תודה רבה לכל מי שיעזור ושבת שלום

• 4 תגובות
    • 639 צפיות
  21. Started by wow,

יצרתי פרוייקט entity עם כמה טבלאות בפנים, יצרתי את האובייקט הראשי שמכיל את הכל (entity container name) והכנסתי ידנית נתונים לטבלת ה-students אני רוצה להדפיס את הטבלה בצורה הבאה כאשר db זה ה-entity container name והוא מכיל כמה טבלאות שאחת מהם מכילה אובייקטים של סטודנט foreach (Student item in db) { Console.WriteLine(item); } ב-foreach אחרי ה-db לאיזה מתודה לפנות ? (אני מקבל שגיאת קומפילציה שאומרת foreach statement cannot operate on variables of type 'Students.Model1Container' because 'Students.Model1Container' does not contain a public definition for 'GetEnumerator')

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. Started by omer1595,

שלום, בניתי פונקציה שמוצאת את כל המספרים הראשוניים עד המספר שאתה כותב לו (לפי הנפה של ארטוספן), אבל יש לי בעיה בשימוש בפונקציית free(); #include <stdio.h> #include <math.h> #include <stdlib.h> void main() { int i,j=0; int *a; double s,prime; printf("Enter a prime number: "); flushall(); scanf("%lf",′); a=(int *)malloc((int) (prime-1)); for(i=1;i<prime;i++) a[i]=i; s=sqrt(prime); printf("The prime numbers till %.0f are: ",prime); for(i=2;i<s;i++) { for(j=2;j<prime;j++) if(j%i==0) a[j]=-1; } for(i=2;i<prime;i++) if(a[i]!=-1) printf("%d ",a[i]); printf("\n"); free(a); } השגיאה: כל פעם שאני מ…

• 4 תגובות
    • 866 צפיות
  23. import java.util.Scanner; public class Abc { public static void main (String[] args) { Scanner scan = new Scanner(System.in); String str; char letter; System.out.println("Enter letter"); letter = scan.next().charAt(0); System.out.println("Enter string"); str = scan.nextLine(); System.out.println(letter); System.out.println(str); } } למה בהרצה זה מדלג על השורה: " str =scan.nextLine();" כלומר למה זה לא מבקש ממני קלט עבור str? (אני משתמש ב bluej אם זה משנה...)

• 4 תגובות
    • 776 צפיות
  24. Started by DUDEnamE,

אני עוזר למשהו בקשר לאתר אינטרנט הוא רוצה משהו נורא בסיסי שמפרסם סה"כ את העסק שלו,אין צורך ביותר מידי סקריפטים של JAVA או בכלל אין צורך בPHP או אפילו במסד נתונים? האם אפשר לעשות משהו בסיסי שנראה טוב ויזואלית שכולל פלאש ,בעזרת תוכנה ללא כתיבה פיזית של קוד , למרות שיש לי ידע בסיסי בקריאת קוד אין לי זמן להתעסק אם זה יותר מידי . יש תוכנה כלשהיא שאפשר להוציא ממנה תוצאות יפות?

• 4 תגובות
    • 654 צפיות
  25. אהלן, אני רוצה לבנות אתר עם מערכת תוכן מוכנה, שאני יוכל לערוך בקלות את התוכן שלי.. אך בנוסף אני צריך שהמערכת תהיה נוחה לשינוי הממשק שלה.. אני מעוניין ליצור אתר דינמאי עם תפריטים נגללים, חיפוש תוך כדי הקלדה וכ'ו, איזה מן המערכות החינמיות שיש בשוק יכולות להיות הכי מתאימות לשינוי כזה?

• 4 תגובות
    • 857 צפיות

דיונים חדשים בפורומים