עבור לתוכן

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. Started by DBMyself,

שלום לכולם, אני עובד על פרוייקט ואני רוצה לעשות הפרדה, לעשות חבילה של GUI שמכילה קלאסים של GUI וחבילה של DB. בחבילה של הDB יש לי מחלקה SqlConnection שיש לה מתודה "InsertToTable" אני רוצה שהמתודה הזאת תהיה כללית ותתעסק עם כל טבלה שתידרש בכל גודל עמודות שהוא. אני אסביר. נגיד יש לי מחלקה בGUI שמציגה מסך שבו כפתור, שבלחיצה על הכפתור אמורים להתווסף נתונים נגיד לטבלת ספרים מהשדות שהמשתמש מילא בGUI. נגיד יש את השדות 'שם ספר' ו-'שם סופר'. אז מה שעשיתי המתודה של הכפתור מקבלת את הפרמטרים של שם הספר ושם הסופר והיא מעבירה את הפרמטרים בTreeMap למתודה "InsertToTable", הכנתי שם Prepared statement והכל טוב ויפה. אני רוצה אבל, שהprepared statement במתודה "InsertToTable" יהיה כללי,…

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by shaithebest,

שלום חברים בעיה מחורה נוצרה אצלי תחת ווינדוס 7 64 ביט אני מריץ ג'ומלה, וורדפרס על wamp והכל היה מצויין עד שברוב טיפוטי התקנתי את התוכנה המפגרת של מיקרוסופט שהיתה מפורסמת בפייסבוק webmatrix חלק מההתקנות היה IIS ומחקתי את זה במהירות הבנתי מפורום גומלה שצריך לנטרל את IIS דרך services תחת לוח הבקרה אבל לא מצאתי שם קבצים ששייכים לIIS. מה צריך לעשות שהWAMP יעבוד ????איך מעיפים לגמרי את כל הדברים של מיקרוסופט תודה לעוזרים

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  3. Started by TecNodRom,

התקנתי את התוכנה וכל מה שאני מנסה להריץ אני מקבל את השגיאה שלמטה אפילו את הדבר הפשוט ביותר כמו: #include <stdio.h> void main(){ printf("dasdasd"); } 1>------ Build started: Project: aaa, Configuration: Debug Win32 ------ 1> sss.c 1>MSVCRTD.lib(crtexew.obj) : error LNK2019: unresolved external symbol _WinMain@16 referenced in function ___tmainCRTStartup 1>C:\Users\****************\Desktop\aaa\Debug\aaa.exe : fatal error LNK1120: 1 unresolved externals ========== Build: 0 succeeded, 1 failed, 0 up-to-date, 0 skipped ==========

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  4. Started by Moty_p,

שלום אני רוצה לבנות TOOLS BAR ל IE ול FF השמח לדעת מאיפה להתחיל...

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  5. Started by nirk16,

שלום לכולם, בניתי toolbar שבו יש מספר כפתורים וקומבו אחד(ב-אקסט - ג'אווה סקריפט) , אני מחפש דרך שבה אוכל לשלוף נתונים מטבלת SQL ולהעבירם לקומבו (הנתונים מתעדכנים כל הזמן ויש לשלוף את חמשת האחרונים) למישהו יש מושג איך מממשים את זה? תודה

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  6. שלום, אני בונה תוכנה של מחשבון ורציתי לבדוק האם הקלט שלי הוא קלט של FLOAT חיפשתי במלא מדריכים באינטרנט ולא עבד לי אף אחד מהם יש לי כרגע את התוכנה VISUAL STDIO 2008 ניסיתי המון דברים ואף אחד מהם לא עבד לי, ד"א כרגע התוכנה שלי פועלת לפי התנאי: if ( f/f == (int)1) { ..... } התנאי הזה לא מתקיים לי והוא מקבל כל תו לדוגמא את התו @ חשבתי שאולי זה בגלל שזה מחלק את הערך האסקי של המספר\תו אבל לא אמרתי לו לעשות את זה,בכל מקרה אני קצת אובד עצות..אשמח לעזרה. נ.ב אני מקבל מספר לדוגמא : 123.6 כך שהפונקציה של isdigit לא טובה לי מאחר והיא עובדת על מספרים בודדדים ואני עובד עם מספרים גדולים.ד בתודה מראש, יוגב

• 17 תגובות
    • 7.5k צפיות
  7. Started by פיני1805,

שלום, יש לי מצביע למערך של מבנה מסויים שיצרתי. איך אני מעביר את הייחוס של המצביע למערך למחלקה אחרת. הרי המחלקה האחרת לא מכירה את המבנה הנ"ל. עזרה בבקשה.

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. Started by עוד אחד,

אני צריך לממש תור דו צדדי ב multi thread. האם יש פתרון לנעילות, שהוא טוב יותר מהנעילה הטריוויאלית ? (כל פעולה על התור נחשבת לקטע קוד קריטי) בינתיים פסלתי נעילה לכל צד, + נעילה כללית, + שימוש ב counter. האם מישהו מכיר פתרון textbook לבעיה הזו ?

• 11 תגובות
    • 3.5k צפיות
  9. Started by assaf990,

מחפש לכתוב פונקציה שמקבלת סטרינג ומחזירה אמת אם הסטרינג תקין או שקר אם הסטרינג לא תקין. את תקינות הסטרינג את רוצה לבדוק ע"י רגולר אקספרשן מהו הפורמט של סטרינג תקין? map body map כאשר התחילית והסיומת חייבים להיות map ואז רווח גוף הטקסט (body) יכול להכיל כל תו חוץ מ-רווח תודה

• 10 תגובות
    • 3.5k צפיות
  10. Started by Fenomeno,

חשבתי לנסות לעזור ולצרף חבר מכאן, אם אפשר אז למה לא. בכל מקרה פרויייקט מעניין מאוד - עבודה במשכורת ו/או אחוזים מהחברה. מי שמעוניין שיפנה אליי בהודעה פרטית - חשוב שיהיה בן אדם תותח. תודה.

• 0 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. Started by oded900,

שלום אני מעוניין לילמוד PHP כנראה בקורס ולפני כן החלטתי להתייעץ לגביי כדאיות הקורסים הנ"ל בארץ. הבנתי שPHP זה לא שפה ש"כובשת" את שוק העבודה בארץ ולא נמצאת בזרם המוביל, אבל בכל זאת מה רמת הלימוד של המכללות השונות בארץ... האם הקורסים כאן באמת מלמדים משהו שאי אפשר ללמוד לבד, מי שיש לו ניסיון עם מכללה מסוימת אשמח אם יפנה אלי אפילו בפרטי. חשוב לי להיות בטוח שאני באמת ילמד משהו מקרוס כזה ולא יצא עם סתם כאבי ראש מיותרים. תודה.

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. יש לי איזה פרויקט קטן שנפל בחלקי לעשות , יש אתר קיים שבנוי בסיסי בHTML ואני צריך לעביר אותו לשפה דינמית ולעשות ממנו משהו יפה. הרקע התכנותי שלי הוא ידע בHTML ובJAVA ( לא JAVASCRIPT ). חשבתי ללמוד PHP לשם המשימה הזאת. האם חשבתי נכון? איך להתחיל בעצם? השמח לקבל טיפים בנושא. תודה.

• 9 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. רציתי לשאול אם יש תבנית בסיסית באקסס שממנה אפשר להתחיל לפתח ולבנות מערכת מידע - של הזנת נתונים יומיים לגידולים חקלאיים - השקייה, כמויות שיווק וכ'ו. ולבעלי הניסיון, יש אפשרות לשלב פיתוח ממשק בVISUAL BASIC שיהיה באינטגרציה עם המערכת שתוקם ב ACCESS ? אם כן, איך אפשר ליישם את זה ? תודה רבה.

• 2 תגובות
    • 2.4k צפיות
  14. Started by ShrekHunter,

מישהו יודע איך אפשר להדפיס מספר שלילי באסמבלי??? לדוגמא יש לי את המספר באוגר... mov ah,-54h איך אני מדפיס אותו???

• 1 תגובה
    • 2.9k צפיות
  15. Started by ShrekHunter,

שלום לכולם, נתקלתי בבעיה קטנה. הקדמה: זאת תוכנית שמקבלת מספרים הנמצאים במערך.התוכנית בודקת האם המספר שלילי או חיובי ומבצעת פולינום עבור כל אחד בהתאמה. לאחר כל פעולה כזאת אני רוצה שהתוכנית תציג לי פלט של התוכנית ופה נתקלתי בקושי. אני לא מצליח לגרום לה להדפיס את המספר. ההדפסה בלייבל PRINT: .MODEL SMALL .STACK 100h .DATA VAR1 DW 0 NUSTR DB 10D,-10D,20D,-20D,30D,-30D,40D,-40D,50D,-50D,'$' RESULT DW , ,'$' Poli1 DB 13,10,'3x^2+5x+12=',13,10,'$' Poli2 DB 13,10,'-X^2+14=',13,10,'$' .CODE START: MOV AX,@DATA ; DS can be written to only through a register MOV DS,AX ; Set DS to point to data segment MOV AH,9 ; Set print option for int 21h …

• 3 תגובות
    • 6.1k צפיות
  16. Started by omfir,

עבדתי על פרוייקט מסויים בבית שלי וכשהעברתי אותו למחשב אחר הוא הראה לי את השגיאה הבאה. http://img208.imageshack.us/img208/2696/88372155.jpg חיפשתי בגוגל ומושם לא לא הצלחתי להבחין איך ואם אפשר בכלל לעדכן את ה SQL server לגירסא 662

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  17. Started by ronen100,

בשפת C הגדרתי שני structures: typedef struct { int x; int y; } a; typdef struct { int x; float y; int z; } b; אני רוצה לכתוב פונקציה שתבצע פעולה זהה על המבנים אבל אני צריך לשכפל אותה בגלל שוני ה TYPE לדוגמא : int foo_a(a* s) { return (int)(s->x +s->y); } int foo_b(b* s) { return (int)(s->x +s->y); } איך אפשר לאחד לפונקציה אחת ? שנראית בערך כך: int foo(void *s) { return (int)(s->x + s->y); }

• 9 תגובות
    • 2.9k צפיות
  18. Started by oded900,

אני מעוניין ללמוד תוכנת צד שרת שתאפשר לי להקים אתר מכירות באינטרנט בצורה הטובה ביותר, אתר שיכלול פרטים רבים למכירה שאני יוכל לשנות בכל רגע נתון, משתמשים,כרטיסי אשראי וכמו כן הגנות אבטחה תואמות לאתר שכזה... השאלה שלי היא איזו שפה PHP/ASP היא עדיפה מניסיונכם לבניית אתר שכזה? וכמו כן מה נותן יותר אפשרויות אבטחה.

• 5 תגובות
    • 2.3k צפיות
  19. שלום לכולם יש לי קבוצה של jlable שנקראים לדוגמה jlable1,jlable2 ,jlable3....וכו אני רוצה להגיע לליבלים האלה באמצעות משתנה כלומר לבצע משהו כזה : for(i=0;i<100;i++) jlable+i.setlable("bla") יש למישהו מושג איך עושים את זה ?? תודה

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. אני חדש בתחום למדתי בנתיים html ו css כדי לבנות אתר מידע כשאת החיפוש עושים בשאלה חופשית כמו באתר של אגד http://www.egged.co.il/ זה שרושמים שאלה חופשית והחיפוש מזהה מילים ומילים נרדפות בצירופים שונים. לדוגמא לכל תשובה במאגר מידע אני יכול להגדיר איזה שילובים של מילים ומילים נרדפות יובילו לתשובה השאלה איזה שפות ללמוד בשביל אתר כזה ואיך נקראת מערכת חיפוש כזאת בשביל ללמוד עליה עוד? אם בעתיד ארצה להכניס פרסומות AdSense לאתר שיושב על אחסון חינמי של AWARDSPACE.COM זה אפשרי? תודה לעוזרים

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. Started by galit2ha,

אהלן, אני מנסה לבנות תוכנית קטנה ב c#, ויש לי שם checkedListBox, שמלאה כמובן בchackBox-ים, אני רוצה לתת למשתמש את האפשרות ללחוץ כפתור ימני על אחד מהם ושיעלה לו שאלה האם למחוק את הcheckBox. הבנתי שאני צריכה לכתוב : if (e.Button == System.Windows.Forms.MouseButtons.Right) { פה הקוד } אני לא מצליחה למצוא איזה פקודה/מה אני צריכה מ toolbox (אם בכלל) שפותח את החלון הקטן בו אני יכולה ליצור Delete אשמח אם מישהו יוכל לעזור אני עובדת עם visual studio 2010

• 1 תגובה
    • 1.9k צפיות
  22. היי, אני כותב תוכנה לחישוב שורשים של פולינום. יצרתי טופס ובו המשתמש מכניס את מעלת הפולינום ולפי זה אני יוצר את כמות ה- TEXT BOX בטופס לפי מעלת הפולינום. אחרי שאני יוצר את כולם בעזרת לולאת FOR אני מאבד את הייחוס אליהם, כלומר איך אני ניגש לכל אחת מה -TEXTBOX כדי לקרוא את התוכן שלהם. אודה על העזרה.

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. היי חברים, ניסתי לערוך את פוטר האתר ולהכניס לו תפריט נוחה תחתונה אבל משהו נדפק בקוד. מאחר ואני לא מתכנת אני לא מצליח לאתר מה דפוק שם: <div id="footer"> <?php theme_module("footer"); ?> <?php switch ($current_page_filename) { case 'kop1.php': echo <a title="דף הבית" href="[url]http://www.blabla.co.il">דף[/url] הבית</a><$php> break; default: '<a title="דף הבית" href="[url]http://www.blabla.co.il">דף[/url] הבית</a>'<$php> break; } ?> </div> <!-- footer --> </div> <!-- calosc --> התופעה היא שבלי הקוד הזה האתר עולה אבל אם אני מכניס את הקוד הזה אז האתר לא עולה בכלל ומציג לי הוד…

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  24. Started by Gil28,

אני צריך לכתוב קוד (בג'אווה) רקורסיבי שיקבל מספר אנשים ויחזיר את הסיכוי שלפחות לשניים מהם יהיה יום הולדת משותף (פרדוקס יום ההולדת). הבעייה היא שמצאתי את הנוסחה לחישוב הסיכוי אבל אין לי מושג איך אני מיישם את זה רקורסיבית. יש הצעות?

• 14 תגובות
    • 3.9k צפיות
  25. אני לא כ"כ מבין בזה, אבל כשאני יתחיל לעבוד עם מחלקות ושימושים בדברים מוכנים, יש הבדל גדול בין Monodevelop לבין התוכנה של מייקרוסופט? עדיף לא ללמוד על מונו? כי אני לפעמים משתמש בלינוקס וזה נוח שם

• 7 תגובות
    • 2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים