תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,067 דיונים בפורום זה
-
שלום רב !! אני כותב פרויקט ב-VB ויש לי בעיה של שגיאה בזמן ריצה שרשום בה : run-time error '9': subscript out of range הקוד בו מתבצעת השגיאה הוא : Private Sub drawWithHiding() Dim j%, K%, L% Dim arr(1 To moneWalls) As recordType For j = 1 To moneWalls arr(j).i = j arr(j).Z = walls(j).V(walls(j).vertices, 3) Next j '========= מיון בועות =========== For K = 1 To moneWalls - 1 For L = K + 1 To moneWalls If arr(K).Z > arr(L).Z Then swap arr, K, L End If Next L Next K '============סיום מיון בועות ותחילת ציור הגופים========== Form2.Cls DrawShadows Form2, table, Peres, light, vbBlue For K = 1 To moneWalls If arr(K).i >= 6 And arr(…
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
כאשר אני יוצר את הstruct בין אם בmain ובין אם לא ומצהיר על מערך של כאלו, כאשר אני שולח אותו לפונקציה אני מקבל שגיאת קומפילציה על טיפוס לא שלם. האם יש מיקום ספציפי בקובץ הmain.c שלי שבו הגדרת הstruct חייבת להופיע? (לפני או אחרי משהו?) כרגע היא מופיעה בתוך פונקצית הmain כאשר כל פונקציות העזר, בינהן גם אלו שמקבלות את מערך הstructים מוגדרות מעליה. מדובר בc רגיל, לא visual , לא c++ ולא c#. תודה.
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
העלתי את המערכת לליקוס ואני לא יודע איך להתקין אותה . תעזרו לי בבקשה
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי חיברתי את הארדואינו נאנו שקיבלתי או יותר נכון את הסטריפ לדים לרגל מספר 2 חיברתי גם את הGND מהארדואינו לסטריפ לדים ומהסטריפ , למקור מתח (5V ) חיברתי כמובן את הלדים גם למקור מתח של 5 החץ בכוון הנכון עכשיו אני מעתיק תוכנה רושם לה רגל 2 במקום 7 שהיה במקור ורושם 30 לדים כמו שיש , במקום 60 ומקבל הודעת שגיאה כזאתי , אחרי 10 נסיונות , הוא לא מצליח להעתיק את זה לארדואינו Arduino:1.8.13 (Windows Store 1.8.39.0) (Windows 10), לוח:"Arduino Nano, ATmega328P" In file included from C:\Users\אבירם אוחנה\Desktop\sketch_jul03a\sketch_jul03a\sketch_jul03a.ino:1:0: C:\Users\���…
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכם אנשים יקרים... יש לי בעיה עם תוכנית C שכתבתי, התוכנית אמורה לקלוט חשבונות בנק של אנשים לתוך רשימה, והיא עובדת כך: כאשר מפעילים אותה היא מבקשת ממך להכניס פקודה, כאשר מכניסים פקודת new מתקבל מסך שמאפשר לך להקליד את הפרטים של החשבון (מקלידים הכל בשורה עם רווחים) כאשר לוחצים אנטר החשבון נקלט. ואז אמורה להופיע שורה המבקשת ממך שוב להקיש פקודה. הבעיה היא שהשורה הנ"ל מופיעה פעמיים משום מה, וזה קורה אך ורק לאחר פקודת new. צירפתי לכאן את הקוד כאשר כל החלקים הלא רלוונטים לפקודת new הוכנס לתוך הערה ולמעשה השארתי רק את החלק הבעייתי, הקוד המצורף תומך רק בפקודת new שכן רק היא הבעייתית ואין צורך בהעתקת כל הקוד, הקוד ניתן לקימפול ובדיקה. שימו לב הפרוצדרות שיוצרות את הבעיה הן newA…
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
ברצוני להקליד 3 מחרוזות ולהציגן על המסך. להלן התכנית שכתבתי: #include <iostream> using std::cout; using std::cin; using std::endl; #include <iomanip> using std::setw; void main() { char myFirst[3]; char mySecond[2]; char myThird[5]; cin.ignore(); cin >> setw(4) >> myFirst; cin.ignore(); cin >> setw(3) >> mySecond; cin.ignore(); cin >> setw(6) >> myThird; cout << myFirst; cout << endl; cout << mySecond; cout << endl; cout << myThird; } כשאני מריץ את התכנית אני מקליד את 3 המחרוזות כך: 123 (enter) 45 (enter) 67890 (enter) התכנית מציגה על המסך: 23 (שורה ר…
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני מנסה לעשות דוגמאות מהספר וללמוד אבל בתוכנה הזאת כל פעם שאני רוצה לקמפל דוגמא אחת הוא דורש ממני לפתוח "project" וגם כן שומר עוד שלוש ארבע קבצים (חוץ מ CPP ו EXE)... למישהו יש מושג איך אפשר לפשט את השימוש בתוכנה על מנת שיהיה יותר נוח לשימוש עבור הדוגמאות? אם אני כבר כותב אז יש איזה תרגיל אצלי בספר על סוגי משתנים (GLOBAL AND LOCAL) וניסיתי בשני קומפילרים שונים ובדקתי שגיאות כתיב והוא פשוט לא קולט את המשתנה הגלובלי. הקוד: // This program demonstrates use of Global variable and local variable. #include <iostream> using namespace std; void func1(); void func2(); int count; // this is a global variable int main() { int i; // this is a local variable for(i=0; …
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני מנסה לעשות תוכנה שמתקשרת עם שרת.. על 2 מחשבים שונים ולכן יצרתי על אותו מחשב 2 תוכנות קטנות שאחד מעביר לשני מידע התוכנות באמת עובדות כל עוד אני עושה את זה על הכתובת הלוקלית שזה 127.0.0.1 עכשיו ניסיתי לעשות את זה ברמה אמיתית יותר ולכן שמתי בתוכנת השרת את כתובת הIP של המחשב, ( נכנסתי לcmd רשמתי ipconfig ולקחתי את הכתובת שרשומה שם שזה 10.195.32.231 ובתוכנת הקליינט הצבתי בדיוק את אותה כתובת גם כן אבל אין תקשורת בין 2 התוכנות, תוכנת הקליינט קרסה יש למישהו מושג למה לא מצליח לי? הבנתי שאני צריך לשים בכתובת הלקוח כתובת של המחשב שאני רוצה להתחבר אליו שזה כתובת השרת אינטרנט בשרת זה דרך סטיק כזה של אורנג ואת המחשב של הקליינט הוא מחובר דרך הפלאפון אשמח לעזרה שזה יעבוד
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלומות! =] אני עובד על תוכנה שאמורה לקרוא משפט, לזהות אם יש בו calc ואז לחשב את המספרים אחרי. לדוגמא קלט-calc 4+3 פלט-7 להלן הפונקציה הלא גמורה שלי(עוד לא בדקתי מקרה של קלט לא תקין ) שלא מתקמפלת בגלל הבעיה unterminated character constant. אך אינני יודע למה ישנה הבעיה מכיוון שבדקתי את הפונקציה ולא מצאתי את הבעיה =\. עזרה למצוא את בעיית הקימפול יהיה נחמד =] תודה רבה. להלן הפונקציה: #include <stdio.h> #include <string.h> int function_calc(char str[200],int i); int main() { char str[200]; gets(str); if(str[0]=='c' && str[1]=='a' && str[2]=='l' && str[3]=='c') { puts("calc"); function_calc(char str[200],int i); } } int function_cal…
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום רב, בקוד הבא על המשתמש לקלוט מקסימום חמישה מספרים מסוג שלם ללא סימן,כאשר הוא מעוניין להפסיק לקלוט מספרים הוא מקיש ENTER. בקוד שכתבתי,כאשר קולטים מהמשתמש מספר וב SCANF רשום %C אז אכן מתבצע BREAK,אך הערך שנקלט ומוכנס למערך המספרים הוא הערך הASSCI שלו וזה לא מה שצריך. כאשר קולטים מהמשתמש מספר בSCANF ואני רושם %D אז לא מתבצע BREAK (לא מזהה את תו הENTER),אבל כן מוצב הערך המספרי במערך המספרים. אנא עזרו לי להבין מה לא עובד בתוכנית! ולמה שאני עושה CASTING על התו כדי שיהיה UNSIGNED זה לא עוזר! תודה רבה! printf("Insert numbers(max 5):\n"); for(i=0;i<MPN_MAX;i++) { fflush(stdin); scanf("%c",&ch); if(ch=='\n') break; else arr_num[i]=(unsigned)ch; } f…
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי, אני כותבת תוכנית ממש פשוטה בC בויזואל ואני כל הזמן מקבלת שגיאה לא מובנת. לפעמים כשאני מכבה את המחשב ומדליקה שוב זה מסתדר ואז חוזר שוב, לא נראה לי שזה קשור לקוד בכלל זו השגיאה: Error 2 error MSB6003: The specified task executable "link.exe" could not be run. The requested operation cannot be performed on a file with a user-mapped section open. C:\Program Files (x86)\MSBuild\Microsoft.Cpp\v4.0\Platforms\Win32\Microsoft.Cpp.Win32.Targets 392 6 trg והינה הקוד: # include <stdio.h> typedef int boolean; # define TRUE 1 # define FALSE 0 int posStringInStr(char str[], char string[]); void main() { char str[] = "abcdacba", string[] = "cb"; printf("%d\n", posSt…
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מכיוון שאני מסכים שהדיון הקודם לא היה קשור לכותרת. מספר קטגוריות להשוואה: - יעילות (מבחינת זמן עד שהפרוייקט מוכן). - קלות כתיבה. - נראות לעתיד של השפה. - קוד פתוח \ סגור. - יכולות. -כד'. HIT US
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
הי, אני מעוניין לבנות אתר להשוואת מחירים ורציתי לדעת מה הדרך הטובה ביותר לעשות את זה: [list type=decimal] [*]האם יש פלטפורמות\סקריפטים שעוזרים? [*]האם אתרים כמו ZAP חושפים API כלשהו שמאפשר לקבל מידע? (כמו שאמזון חושפים) [*]האם יש אפשרות לעשות את זה עם CURL ו - REGEX? יש לי ידע רב ב - JAVA\PHP וידע מאוד בסיסי ב - PYTHON.
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
עולמון: תוכי(1,[צהוב,לבן,אפור]). תוכי(2,[חום,אדום,אפור]). תוכי(3,[צהוב,לבן,אפור,חום,אדום]). תוכי(4,[לבן,חום]). למצוא את התוכי שיש בו את כל הצבעים, במקרה זה תוכי 3. צריך להישתמש בשלילה. זה מה שנסיתי (לא עובד): הכי_צבעוני(_תוכי):- תוכי(_תוכי,_צבעים), לא ( תוכי(_,_צבעים_אחרים), חבר(_צבע_אחר,_צבעים_אחרים), לא(חבר(_צבע_אחר,_צבעים)) ). הפלט הוא: _תוכי = 1 ... _תוכי = 4 בקיצור כל התוכים.
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
קלט - הכנס מספר (במילימטרים ) ומוציאים פלט כך ק"מ : מטרים : סנטימטר : מילימטר : תודה לעונים . כלומר ק"מ + מטרים +סנטי + מילי = לקלט שהוכנס
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי, מישהו יודע איך במקום להזין ערכים משלי בפקד: DropDownList, אפשר לחבר אותו לAccess ולהציג נתונים מתוך טבלה? תודה למי שעוזר או מנסה לעזור
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך לפתור את הבעיה הבאה בפייתון, אשמח אם למישהו יש כיוון: נוסע מגיע לעיר מסויימת ל L יחידות זמן, יש לו N אתרים אותם הוא הוא רוצה לבקר. לכל אתר יש מידת אטרקטיביות W בין 1 ל10. בנוסף כל אתר מצריך P יחידות זמן. שדה התעופה הוא אתר 0 ונמצא ב(0,0) ולכל אתר יש קואורדינטה (x,y). הזמן שלוקח לזוז בין מקום למקום נמדד לפי מרחק אווירי (לדוגמא מ 0,0 ל 0,2 לוקח שעתיים) עליי להחזיר את הפתרון האופטימלי למסלול בצורה כזאת 0,1,3,0 (משדה תעופה לאתר 1 ומשם לאתר 3 ומשם חזרה לשדה תעופה) תודה מראש לגאון שיפתור!
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
טוב אז מי שמכיר wzzip.exe הוא תוסף חינמי של Winzip שאפשר להריץ מ Batch File ולדחוס קבצים ל- Zip. כתבתי את הקוד הבא ואני רוצה להשתמש הקוד הזה ולשים אותו כ Shutdown Script במחשב שלי: MD d:\Backup-%date:~4,2%-%date:~7,2%-%date:~10,4% WZZIP.EXE -rp d:\Backup-%date:~4,2%-%date:~7,2%-%date:~10,4%\documents.zip "C:\Documents and Settings\Sapir\My Documents" WZZIP.EXE -rp d:\Backup-%date:~4,2%-%date:~7,2%-%date:~10,4%\Favorites.zip "C:\Documents and Settings\Sapir\Favorites" השורה הראשונה יוצרת תיקייה בשם Backup עם התאריך של היום. השורה השנייה מריצה את הקובץ Wzzip ומגבה את כל תיקיית My Documents שלי. כאשר אני מריץ את הקובץ Batch הוא מבקש ממני ללחוץ על איזהו מקש כדי להתחיל בביצ…
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מתכנת בתחילת דרכי, ונתקלתי בארבעת המושגים שלמעלה הרבה מאוד. לא כל כך הבנתי מה הם אומרים ומה כל אחד עושה...האם מישהו יכול להסביר לי ? ניסיתי באתר של oracle ובעוד מקומות אבל זה באנגלית וההגדרה לא הייתה לי כל כך ברורה .. אשמח לעזרה
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי, זה הדבר הראשון שאני כותבת בASP ונראה לי שנתקעתי.. יש לי טופס רגיל שמועבר לדף ASP שאמור להוסיף רשומה לטבלה ולעדכן את השדות שמולאו. הצלחתי להגיע למצב שהכל רץ בלי הודעות שגיאה אבל... למעט שדה השעה והתאריך, שום דבר לא מתעדכן! <% Dim DB Set DB = Server.CreateObject("ADODB.Connection") DB.Open "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=" & Server.MapPath("updates.mdb") & ";" Dim upRS Set upRS= server.CreateObject("ADODB.Recordset") upRS.Open "Select * From changes", DB, 3, 3 upRS.AddNew IF (request("mcsqled")="checked") THEN upRS.Fields("mcSQLED")= True IF (request("mcsqldb")="checked") THEN upRS.Fields("mcSQLMCDB")=true IF (request("websql")="check…
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
בהקשר לשאלון האמריקאי שבנושא הקודם, כעת אני בשלב שאני מקבל את התשובה, ברצוני שלחצו A, B, C, D בהתאם לתשובה, ניסיתי למצוא בעצמי את התחביר אך ללא הצלחה. מהו התחביר לפעולה הנ"ל בעזרת המטודה ReadKey? תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום יש לי טבלה בVFP9 (מצורפת הטבלה בפורמט XL) אני צריך שאילתה כך שלכל תאריך ומשמרת מסוימת תופיע לי רק רשומה אחת שבה יש את המספר QTY הגדול ביוצר מאותו התאריך והמשמרת היום אם יש לי 2 BARCODE במשמרת אחת אז אני מקבל את שתי הרשומות תודה [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אהלן אנשים!! את האמת שאני די לא מהתחום ובגלל זה אני פונה כאן לעזרתכם עם מספר שאלות: 1) מעולם לא תכננתי בעבר, והייתי רוצה לדעת איזה שפה בסיסית כדאי לי להתחיל ללמוד על מנת לבנות אתר ? 2) אחרי שלמדתי את השפה הזאת , עם איזה שפות נוספות כדאי להמשיך ? 3) אני מעוניין להקים אתר והייתי רוצה לדעת איזה שפות הכי כדאי ללמוד אם הדברים שבהם אני רוצה להשקיע באתר הם: עיצוב ברמה גבוהה, אופציה להעלאת סרטונים לאתר, ואופציה לדירוג גולשים ברשת. זה לבינתיים. תודה על העזרה
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
-
לכתבה המלאה: http://www.newsgeek.co.il/microsoft-vs-ie6/'>http://www.newsgeek.co.il/microsoft-vs-ie6/"]http://www.newsgeek.co.il/microsoft-vs-ie6/ לאתר המאבק: http://www.ie6countdown.com
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-