עבור לתוכן

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. פשוט דבר מציק לגמרי היום פתחתי פרוייקט ישן שלי וכל הסוגריים שפותחים קטעי קוד וסוגרים התהפכו. נגיד Class asxadc } puclbic rgvr } { { מה עושים עם זה? זה קורה גם בפרוייקטים חדשים. ד"א אני באובונטו

• 0 תגובות
    • 941 צפיות
  2. Started by iem,

איך ניתן להגדיר מצביע לקובץ שהוגדר בפונק' ספציפית בקובץ מסויים (שאינו main) כך שיהיה אפשר להשתמש באותו מצביע בפונק' אחרת שבקובץ אחר (שגם אינו main)? מה עלי להגדיר בכל קובץ ואיפה, ועל מה עלי לשמור ? תודה !!

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  3. לאחרונה שמתי דגש על כללים ותקינות ובעיקר עברתי ל CSS בצורה מלאה (הכוונה, אין בדפי האתר פרט אחד שקשור לעיצוב, רק מבנים בלוקים ופסקאות).. ואני כל הזמן בודק את האתר ב FF, CHROME, EXPLORER.. והאקספלורר הזה כל הזמן מפגר מאחורה, אבל פשוט כל הזמן, הוא מביא לי עצבים, כל סקריפט קטן דופק את כל החוקים ב CSS, למשל: INPUTS שקטנים/גדלים.. DIV שעולים אחד על השנים בקטנה, SCROLL שבא בלי קשר מצד ימין.. כל מיני דפקות וזה רק אבל רק באקספלורר.. הקטע הוא שאני לא מצליח להתעמת איתו ממש, אני לא מוצא דרכים חילופיות.. ואני עובד עם DREAMWEAVER ששלוח אזהרות לכל פרט קטן.. בשורה התחתונה - אני אשמח לטיפים, וגם אם יש איזשהו מקום מסודר שכותב ומסביר מה מותר ומה אסור... ובעיקר - מה דעתכם? לא להתיי…

• 7 תגובות
    • 2.2k צפיות
  4. שלום רב, יש לי אתר שאני מריץ על שרת לינוקס.. יש לי בעיה עם מספר החיבורים למשתמש.. הוא מוגבל ל1, ואי אפשר להוריד יותר מקובץ אחד בו זמנית. רציתי לדעת איך אני יכול לשנות את זה שהמשתמש יוכל להוריד יותר מקובץ אחד בו זמנית \ להשתמש במנהל הורדות למספר חיבורים להורדה אחת.. בנוסף רציתי לדעת איך אפשר לאפשר חידוש הורדה ע"י מנהל הורדות..?

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. אני צריך עזרה במימוש הפעולה הזו: public static void compressSequences (Node<Character> chain) הפעולה מקבלת שרשרת חוליות של תווים.הפעולה תצמצם רצפי תווים, כך שלא יופיעו תווים זהים ברצף. התו הראשון בכל רצף יישאר וכל השאר יוסרו. יש לשמור על סדר התווים. המחלקה Node: public class Node<T> { private T info; private Node<T> next; public Node (T x) { this.info=x; this.next=null; } public Node(T x, Node<T> next) { this.info=x; this.next=next; } public Node<T> getNext() { return this.next; } public void setNext(Node<T> next) { this.next=next; } public T getInfo() { return this.info; } public void setInfo(…

• 8 תגובות
    • 4.2k צפיות
  6. Started by HeaT-SinK,

האתר X יהיה בנוי HTML והקודים היחידים שיהיו שם: 1. CSS 2. קצת JS (פשוט, רק שתהיה תחלופה יפה לגלריית תמונות) 3. קוד גוגל אנליטיקס 4. תוכן רלוונטי לאתר מה העימוד ה"נכון" ביותר בשביל קריאה מהירה, קידום נכון בגוגל וכו' CSS JS תוכן ואנליטיקס בסוף?

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  7. שלום לכולם , יש לי שאלה בנוגע לנושא שמפריע לי הרבה זמן , אני בונה פרוייקט עם מספר גדול של קבצי C כאשר יש לי תמיד בעיות בקריאת פונקציות מקובץ אחד לשני / העברת משתנים מקובץ אחד לשני. הייתי רוצה לדעת האם אתם מכירים איזה שהוא מדריך שנותן דרך פעולה נכונה עם עבודה של מספר קבצים , העברת משתנים והשוני בינהם.... לדגומא אני רוצה לקרוא לפונציה מקובץ X.C ממספר קבצים אחרים כל פעם אני מקבל התראות מהקומפיילים ומגדיר את הפונציה במקומות שונים / קבצי Header ואיך שהוא מ"קמבן" פיתרון , האם למישהו יש משהו בסגנון ?

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. שלום יש לי תכנית ב JAVA שרושמת משתמש לתוך מסד נתונים. אני משתמש במסד נתונים מסוג ACCESS. רציתי לדעת איך אני יכול לבדוק האם השם משתמש קיים במסד נתונים בכל צורה אפשרית לדוגמא, יש לי משתמש שקוראים לו user (שקיים כבר במסד) ועוד מישהו רוצה להירשם בתור UseR או User או בכל וראציה כזו או אחרת, יקבל הודעה מתאימה שהשם משתמש כבר תפוס. איך אני מבצע את הבדיקה הזו? תודה

• 7 תגובות
    • 2.6k צפיות
  9. מישהו יודע האם וכיצד ניתן לאפס את שדה מסוג "מספור אוטומטי" במסד נתונים אקסס ?

• 3 תגובות
    • 3k צפיות
  10. Started by ftom2,

הי, אני צריך לכתוב JOB שרץ כל 1-2 דקות ומביא מידע מכמה DB ומכניס אותו ל MYSQL. חשוב לי שיהיה מהיר. השאלה היא האם יהיה הבדל משמעותי אם אכתוב את זה ב - PHP (שולט טוב) או ב - C או C++ (לא מכיר בכלל)? ברור לי ש- C,C++ הרבה יותר מהיר, אבל השאלה היא אם ה - DB לא מהווה פה צוואר בקבוק כך שאני מאבד את יתרון המהירות? אם מישהו מכיר BENCHMARKS שנעשו בנושא, אשמח לקבל הפניה. תודה.

• 1 תגובה
    • 1.9k צפיות
  11. Started by kalimero1234,

למדתי מספר את היסודות של PHP. (כמו כן יש לי רקע בHTML ןבJAVASCRIPT) מה הוא הדבר הבא שאני צריך ללמוד כדי להתחייל לפתח אתרים נורמליים ולא כמו כל האתרים שאני בניתי בתרגולים הקטנים?

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. Started by Grihan,

שלום. אני צריך לעבוד מול Web service מאובטח, שלא אני כתבתי ולא ניתן לשנותו. אותו Web service מצפה לקבל ממני תוכן XML כלשהו, אבל המתודה שלו מקבלת String. יצרתי את תוכנית הלקוח תוך שימוש בJava וAxis2, ע"י הכלי wsdl2java שמסופק ע"י Axis. כשאני שולח את הString שלי שמכיל את הXML, התווים המיוחדים בו הופכים לEscape sequences: > הופך ל-<, < הופך ל-> וכו', אבל הWeb service מצפה לקבל את התוכן כXML רגיל. יש דרך שבה אני יכול לשלוח את הXML כמו שהם מצפים? אני לא נעול על שפה או טכנולוגיה מסויימת, העיקר שיעבוד, אבל עדיף Java. תודה מראש, גרשון

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. Started by ftom2,

הי, אני צריך לכתוב JOB שרץ כל 1-2דקות ומביא מידע מכמה DB ומכניס אותו ל MYSQL. חשוב לי שיהיה מהיר. השאלה היא האם יהיה הבדל משמעותי אם אכתוב את זה ב - PHP (שולט טוב) או ב - C או C++ (לא מכיר בכלל)? ברור לי ש- C,C++ הרבה יותר מהיר, אבל השאלה היא אם ה - DB לא מהווה פה צוואר בקבוק כך שאני מאבד את יתרון המהירות? אם מישהו מכיר BENCHMARKS שנעשו בנושא, אשמח לקבל הפניה. תודה.

• 2 תגובות
    • 1.9k צפיות
  14. Started by Oded.Dwek,

שלום, קיבלתי תרגיל שאני צריך למצוא מינימום ומקסימום במערך (את זה אני יודע) אבל נתנו לנו קטע קוד, שעלינו "לשפר" כך שיתבצעו פחות בדיקות השוואה (כלומר פחות בדיקות של גדול ושווה וכאלה) הקוד: http://pastebin.com/bqcmXuag אסור לשנות סיבוכיות זמן, אבל מותר (וצריך כנראה) לשנות סיבוכיות מקום. והראות מפורשות של התרגיל: לי נגמרו הרעיונות כבר, אשמח לעזרה והסברים. תודה רבה

• 11 תגובות
    • 14.2k צפיות
  15. Started by ultrAslan,

שלום לכל חברי הפורום . אני בשלבי הקמת "אתר פורום", ובדיוק נתקלתי בפורומים המוכנים שניתן לבנות דרך ה- PHPbb, הבנתי שניתן להקים פורום בקלות ע"י PHPBB ואני אשמח מאוד אם תמליצו לי על מדריך מסוים שידריך אותי בדיוק כיצד להתקין את המערכת הזו . יש להבין שאני רוצה רק פורום, ולא מערכת של בניית אתר . האתר שאני עומד לבנות יהיה אך ורק אתר פורום ככה שהגושלים יכניסו את כתובת האתר הם ישר יופנו לפורום . מאיכן עלי להתחיל ? אשמח מאוד להצעות , בנוגע לבניית פורומים . תודה מראש

• 3 תגובות
    • 2.3k צפיות
  16. היי, אני צריך לבנות סקריפט שיחזיר לי את כל התמונות מאתר מסויים דרך פייתון. משהו כמו wget http://www.*******.co.il -r -A.jpg רק בפייתון. רציתי לדעת איך אני מתחיל לעשות את זה? באיזה ספריות להשתמש (urllib2?)? מה הרעיון הכללי? תודה.

• 4 תגובות
    • 4.1k צפיות
  17. Started by kalimero1234,

נערך

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. Started by iem,

ניסיתי לחשוב על אלגוריתם לבעיה הבאה: קלט: קובץ C. פלט: אותו קובץ C רק שבמקום שורות בהן יש include הן יוחלפו בתוכן קובץ ה-include עצמו. ניתן גם להניח שקובץ ה-C המקורי יהיה במבנה הבא: בתחילתו יש include-ים, רק לאחר מכן define-ים enum-ים ולאחר מכן void main. בנוסף, התוכנית לא תעסוק ב: קבצי include שקוראים בעצמם לקבצי include אחרים. קריאות ל-include שאינן בתחילת קובץ ה-C. חשבתי על כמה אלגוריתמים כמו מערך דינמי של מצביעים לקבצי ה-include שנוצר לאחר מעבר ראשון על הקובץ, ולאחר מכן פתיחת כל קובץ ופריסתו לקובץ החדש. אבל אלגוריתם זה די מיותר בהתאם לדרישות השאלה ובמיוחד שאין include-ים משורשרים ולכן ניתן לבצע הכל במעבר ראשון. אלגוריתם נוסף שחשבתי עליו הוא פשוט לחפש את הביטו…

• 23 תגובות
    • 3.4k צפיות
  19. Started by Shoko,

ניסיתי ב- dev c++ וב- visual studio של מיקרוסופט. אפילו כשאני מנסה להעתיק תוכנית מהספר ( חוברת שקיבלתי מהצבא , תוכנית hello world ) או להעתיק מאתר אינטרנט ללימוד C++ , התוכנית לא מתקמפלת ואני מקבל שגיאות :\ . מה עושים ?

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  20. Started by kobian,

שלום לכולם יש לי תיקיה עם מספר קבצים שאחד מהם זה XML ועוד תיקיה עם תמונות . עכשיו הבעיה היא שאני רוצה לעלות את הקובץ לאתר שלי והוא לא קורא אותם אבל קובץ SWF הוא כן יכול לקרוא. מה אני אמור לעשות שהוא יוכל לקורא אותם האים יש דרך להמיר אותם לSWF או דרך אחרת. תודה מראוש קובי

• 5 תגובות
    • 1.9k צפיות
  21. שלום, יש לי מקרו שנכתב כחלק מקוד בC שמדמה סימולציה מסוימת, שאינני מצליח להבין מה בתכלס המקרו הזה בודק. הנה: BN(data,n) (((data)&(1<<(n)))>>(n)) מתרגום חופשי הבנתי שהוא מקבל שני שלמים מבצע AND בין data ל2^n את התוצאה מחלק ב2^n, הרצתי את המקרו בכמה לולאות אבל לא הצלחתי למצוא בפלט שום קשר לוגי... אשמח לקבל עזרה מה המשמעות של המקרו הזה, מה לדעתכם המקרו הזה בודק? תודה.

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. שלום רב, יש לי בעיה בעת אימות נתונים מול מסד הנתונים כאשר אני מכניס פרטים נכונים אז לא מתבצעת השורה של הבדיקה והתוכנה מזהה כי לא הוכנס פרטי כניסה / הוכנס פרטי כניסה שגויים. הקוד הינו: Private Sub Command1_Click() Dim rs As New ADODB.Recordset ConnectDB Call mdlDB.Execute("select * FROM tblUsers", rs) If rs.RecordCount = 0 Then DisConnectDB MsgBox ("לא נמצאו משתמשים") Else If rs.Fields("firstName").Value = txtUserName.Text And rs.Fields("lastName").Value = txtPass Then FirstName = rs.Fields("firstName").Value LastName = rs.Fields("lastName").Value authorization = rs.Fields("accessCode").Value DisConnectDB frmMain.Show …

• 13 תגובות
    • 2.9k צפיות
  23. אהלן, אני מתחיל לתכנן מערכת שתחפש במסד SQL לפי מספר קריטריונים משתנה והיא צריכה גם להחזיר תוצאות קרובות. אם המשתמש מריץ חיפוש למציאת שני אנשים עם קריטריונים של גיל, שפה, תואר, שנות נסיון, והתמחות (5 משתנים) המערכת צריכה להחזיר את התוצאות המתאימות אבל גם את התוצאות הקרובות שיוצגו גרפית ברשימות נפרדות. ז"א שהחיפוש ירוץ שוב, הפעם רק עם 4 מתוך חמשת הקריטריונים. והוא ירוץ שוב ושוב כאשר כל פעם קריטריון אחר לא משתתף בחיפוש וכך בעצם מקבלים אנשים שהם קרובים לקריטריונים המקוריים אבל לא עומדים רק באחד מהתנאים. מה הדרך הכי נכונה ליישם את זה? תודה! נ.ב - אם יש לכם רעיון לכותרת ברורה יותר - אל תתביישו להציע

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות
  24. Started by cateye,

שלום, חיפשתי אכסון לאתר דיי "כבד" שצריך VPS או DEDI. אחרי מספר מקומות שבדקתי הגעתי לOVH המחירים שם מאוד זולים ואני חושב שהם ממוקמים בצרפת, יש למישהו ניסיון איתם?

• 10 תגובות
    • 2.6k צפיות
  25. Started by SaarD,

שלום לכולם, אני מנסה למצוא דרך להדליק ולכבות את ה-WIFI באמצעות קוד. אני מתכנת ב-C# וברור לי שיש צורך בקריאות מחוץ ל-Framework. כל מה שנמצא עד כה הוא ל-Windows Mobile ואני צריך ל-Windows CE. תודה רבה.

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים