עבור לתוכן

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. Started by c5123,

$movie=file_get_contents('[url]http://youtu.be/QH2-TGUlwu4'[/url]); header("Content-type:application/x-shockwave-flash"); echo $movie; ?>   <?php אני לא מבין למה זה לא עובד (((יש למשהו מושג למה? תודה מראש.

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  2. Started by ohad5g,

אני משתמש בתוכנה Microsoft Visual C++ 2010 Express כאשר אני כותב את הקוד ורוצה להפעיל בdos הוא נעלם לאחר החישוב יש איזה קוד שמשאיר אותו בdos ולא יוצא ?.. זה הקוד #define _CTR_SECURE_NO_WARNINGS #include <stdio.h> #include <conio.h> void main (void) { int a,b,sum1,sum2,sum3,sum4; scanf("%d %d",&a,&b); sum1=a+b; sum2=a-b; sum3=a*b; sum4=a/b; printf("the + of %d and %d is %d\n",a,b,sum1); printf("the - of %d and %d is %d\n",a,b,sum2); printf("the * of %d and %d is %d\n",a,b,sum3); printf("the / of %d and %d is %d\n",a,b,sum4); }

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  3. Started by idofr,

אז קניתי שטח אחסון חדש, העברתי את כל הקבצים ועכשיו אני רוצה להעביר את הכתובת. איך עושים את זה? כמה בלאגן זה? תודה וחג שמח

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  4. Started by CodeNinja,

1. כתוב פונקציה רקורסיבית שתקבל מערך ואת גודלו ותחזיר את המספר הגדול ביותר במערך.... אין לי מושג איך להתחיל עם זה אפילו. 2. כתוב פונקציה רקורסיבית שתקבל מחרוזת ותו ותחזיר את מספר הפעמים שהתו מופיע במחרוזת. ניסיתי לעשות משהו כזה וזה לא הולך, איפה טעיתי?: \ #include <stdio.h> int count_char(char str[],char ch) //פונקציה ריקורסיבית המקבלת מחרוזת ותו ומחזירה { //כמה פעמים התו מופיע בה if(str[0] == ch) //תנאי עצירה return 1 + count_char(str+1,ch); //החזרת נתוני הריקורסיה return 0; //החזרת אפס ליציאה מהריקורסיה } void main() { char str[]= "halloa"; //הגדרת מחרוזת לצורך בדיקה printf("%d times the char was founded. \n",count_char(str,'l')); //הדפסת התוצאה }

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. Started by omer1595,

שלום, בניתי תוכנית שמעתיקה לתוך המחשב קובץ Bitmap שנמצא בresources שלה, אבל בעת הרצה זה רושם לי: A generic error occurred in GDI+ חיפשתי באינטרנט פתרון לבעיה אבל אף תשובה לא עזרה לפתור את הבעיה. הקוד: try { Bitmap a = Properties.Resources.prob; Bitmap bm3 = new Bitmap(a); bm3.Save("C:\\out1.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp); } catch (Exception ex) { MessageBox.Show(ex.Message.ToString()); } תודה רבה לכל מי שיעזור! וחג עצמאות שמח לכולם

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  6. אני בתהליך של למידת PHP כרגע.... אני רוצה ליצור אתר שמאפשר לי לשמור נתונים על המשתמש בזמן הגלישה שלו באתר ושאותם נתונים ימחקו ברגע היציאה מהאתר.. משהו בסגנון פייסבוק(או כל אתר שנרשמים אליו תאכלס)... השאלה שלי אם חייבים לעשות את זה עם COOKIES? לצורך העניין: ליצור עוגיה בכניסת המשתמש לאתר, ולמחוק אותה כשהמשתמש עוזב את האתר. אם כן, אז איך עושים את זה? או-- שמשתמשים בSESSIONS.... ואם כן, אז איך עושים את זה? תודה רבה מראש!!

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. שלום, יש לי סקריפט פרל שכתבתי במיוחד עבור מספר אנשים. אני רוצה לגרום לסקריפט לעבוד ללא קומפלייר כלשהו של פרל, אלא ממש על ווינדוס. כמו שVBS עובד או כל תוכנה אחרת כך שלא צריך להתקין אותה... האם ישנה איזו שהיא דרך לבצע זאת?

8. Started by elixvx,

באיזה סדר המחשב בודק תנאי כאשר יש "וגם"? מיממין לשמאל או משמאל לימין? לדוגמא אם אני רוצה לבדוק שמחסנית כלשהי לא ריקה וגם לא מופיע בה תו מסוים. האם אני יכול לכתוב את התנאי כך שלא יקרה מצב שהוא יקרא את התו לפני שהוא יבדוק אם המחסנית לא ריקה?

• 5 תגובות
    • 769 צפיות
  9. הגדרתי קלאס A וקלאס B שיורש ממנו ומוסיף שדות. בMAIN שלי אני בונה VECTOR של <A>. האם אפשר להכניס לVECTOR הנ"ל גם אוביקטים מסוג B?

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. שלום אני כותב קובץ .bat קטן , שכל מה שעליו לעשות הוא יצירת תיקייה חדשה בכל פעם שמפעילים אותו. מה שעשיתי הוא להכניס mkdir foldername מה שאני צריך הוא לתת פקודה שבכל פעם שמפעילים את הקובץ , אם כבר קיים תיקייה בעל אותו שם אז שהוא יוצר תיקייה חדשה עם שם ממוספר. זאת אומרת בפעם הראשונה שם התיקייה החדשה יהיה foldername בפעם שנייה foldername2 בפעם שלישית foldername3 וכן הלאה. תודה מני

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. שלום השתמשתי ב- ObjectDataSource, כאשר GridView מציג את הנתונים באמצעות SelectMethod, מתודה שבניתי ב class מתאים. עד כאן הסתדרתי, אבל הבעיה, כשרציתי שיהיה לי כפתור מחיקה ב GridView, אז התברר לי שאני צריך לכתוב בעצמי מתודות שעושות delete. למשל, עיינתי בקישור: (יש שם דוגמא) http://msdn.microsoft.com/en-us/library/system.web.ui.webcontrols.objectdatasource.deletemethod.aspx וזה נראה לי די מסובך, לכתוב כל כך הרבה קוד בשביל למחוק שורה ב GridView. האם יש דרך אחרת, קצרה יותר? או שאולי לא הייתי צריך להשתמש ב ObjectDataSource ? תודה על העזרה! (וכמובן תודה לכל מי שעזר לי בשאלות הקודמות! ) שריה

• 5 תגובות
    • 981 צפיות
  12. היי , אני מנסה לקלוט מהמשתמש נתונים וליישם אותם בתור שאילתא. אבל הבעייה שהשאילתא לא מתייחס למתשתנים... הנה הקוד : var user_name = txt_user.Text; var name = txt_name.Text; var last = txt_last.Text; var age = int.Parse(txt_age.Text); var sex = Cmb_sex.Text; var stats = cmd_stats.Text; string add = ("insert into Dt_Users values('@user_name','@name','@last',4,'df','dfd');");

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. שלום לכולם. ברצוני להתחבר למסד נתונים sql server 2008 r2 express ובטבלאה ספציפית לשלוף ערכים ממקום מסוים, לעדכן ולמחוק. לדו: טבלת משתמשים, אני רוצה שיהיה ניתן להוסיף משתמש , למחוק אותו (עפ"י חיפוש אם קיים) ולעדכן. כל זה חייב להיות בזמן אמת וחשוב לדעת שהטבלה חייבת להתעדכן כל הזמן ומהר (לדו: לכל משתמש יש כסף בחשבון והוא משתנה מאוד מהר בהתאם לפעולותיו) אשמח לכל עזרה שתבוא זקוק לזה מאוד.. שיהיה יום טוב

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  14. Started by amitsh,

שלום, אני מנתח מערכות מידע ואני רוצה להכנס לעולם התכנות. המטרה היא לדעת כיצד להקים אתר אינטרנט מורכב (לא פרסומי, אלא תפעולי). יש לי רקע כללי מאוד בשפת VB מתקופת הלימודים וידע כללי ב- SQL וזהו... א. מה צריך ללמוד על מנת להקים אתר אינטרנט ? HTML, JavaScript, C#, .NET ?? ב. אני רוצה ללמוד לבד, האם יש אתר שיכול ללוות אותי ? תודה רבה !

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  15. Started by netalish,

משום למרות שאני עושה <include<conio.h אני מקבלת שגיאה על clrscr() מישהו מבין למה?

• 5 תגובות
    • 2k צפיות
  16. Started by spiderG,

אהלן חברה אני צריך לכתוב מתודה שבה אני מקבל מערך של מילים /משפטים/תווים מהמשתמש (זה תלוי משתמש לא ידוע כמה מילים) ולהכניס אותם במתודה לתוך מערך של מילים /משפטים/תווים מהמשתמש בהתאמה לכמה שהוא הכניס: לדוגמא בערך מה שאני צריך שיהיה: please enter 3 name: //user now enter names using cin "moshe yacov avi" עכשיו את המילים האלה להכניס לתוך מערך עם הכמות שצריך ושהם יהיו שמורים לי איפשהו כדי שאני אוכל להשתמש בשמות האלה אבל כל אחד במשתנה אחר כמו כן נגיד אם אני רוצה לשנות את המילה או אות במילה... או לחילופין בתוך מערך עם שלוש מקומות... האם לעשות מצביע מטיפוס char* זה יהיה טוב למקרה...? אם אפשר לראות קוד כזה קטן עם header וcpp איך שזה פועל - אם אני אראה דוגמה ספצ…

• 5 תגובות
    • 799 צפיות
  17. Started by Or4more,

אהלן, התחלתי לא מזמן ללמוד C++ מהאתר thenewboston ואשמח לקבל הסבר לגבי משהו עם פוינטרים ורפרנסים שלא בדיוק הבנתי.. באחד המדריכים נכתב הקוד הבא: class Sally{ public: Sally(); void printCrap(); protected: private:};Sally::Sally(){}void Sally::printCrap(){ cout << "Steak" << endl;}int main(){ Sally so; Sally *sallyPointer = &so; so.printCrap(); sallyPointer -> printCrap();} קטע הקוד הזה בעצם מסביר על דרך נוספת לפנות לפונקציות של אוביקט של מחלקה שיצרנו, דרך אחת היא הרגילה, ליצור אוביקט ולפנות ישירות לפונקציה, ודרך שניה היא ליצור פוינטר שיצביע על הכתובת בזכרון של אותו אוביקט, ולקרוא לפונקציה באמצעות הפוינטר והסימן המוזר הזה של החץ..ככה הבנתי את הדברים.…

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by yk1,

הפלט של התכנית הבאה אמור להיות מספר לא שלם, אבל כל הזמן מודפס לי 0 או 1. כשעשיתי debug הפלט היה נכון - מספר לא שלם. למה זה קורה? איך אפשר לפתור את הבעיה? אגב, כשהורדתי את השורה srand((unsigned)time(0)); מהפונקציה randomNumber זה כן עבד כמו שצריך. מה הקשר? int randomNumber(){ srand((unsigned)time(0)); return rand()%3+1; } void game(int numOfAttempts){ double count1 = 0, count2 = 0, choice; for( int i = 0; i < numOfAttempts; i++){ choice = randomNumber(); if(choice == 1) count1++; //1 is the door with the car; else{ //choice = 2 or choice = 3; count2++; } } double noChange = count1/((double)numOfAttempts); double change = count2/((double)numOfAt…

• 5 תגובות
    • 807 צפיות
  19. Started by Albetx,

היי, אני מתכנת כרגע משחק SNAKE ויש לי בעיה עם מימוש double buffering כדי שהמשחק יהיה חלק יותר ולא יקפוץ כל שניה. זה הקוד: public class Snake extends JFrame implements KeyListener, Runnable { //Variabales: private JMenuBar menubar ; private JMenu game, instructions, help ; private JPanel p1, p2 ; private JTextArea t ; private ImageIcon cube = new ImageIcon ("scube.png") ; // The icons that creats the snake. private ImageIcon [] sc = new ImageIcon [500] ; // Array of images that will create the snake. private JLabel [] scj = new JLabel [500] ; //Array of labels that will store each cube. private int [] scx = new int [500] ; // The x …

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. Started by MrAlex,

אני קודדתי בית קולנוע בC++ ומשם נעצרתי אני לא יודע אין לי חשק להמשיך פשוט אני עובד אולי זה ביגלל זה? או ביגלל שחבר שלי מושך אותי לשמקחים חדשים ומגניבים? כדאי להמשיך לתכנת? אנ אקרא לזה אין לי מצברוח לקודד פשוט :\

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. שלום, קראתי הרבה המלצות באתרים שונים באינטרנט על הספר. האם מישהו פה קרא את הספר ויכול לתת לי חוות דעת? רציתי גם לדעת אם מישהו יודע איפה בארץ אפשר לקנות את הספר? או באינטרנט אבל חוץ מאמזון? תודה ושבת שלום.

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. Started by OBR,

היי יש לי שתי תוכניות שאני מתקשה להבין את הפלט,אשמח לקבל עזרה לגבי השורות המודגשות: 1. #include <stdio.h> #include <conio.h> unsigned sum_no_digits(unsigned long long n); void main(){ unsigned long long z; printf("number: "); scanf("%llu", &z); printf("Sum of non appearing digits in %llu is %u", z, sum_no_digits(z)); _getch(); } unsigned sum_no_digits(unsigned long long n){ unsigned sum=0, dig, cnt[10]={0}; while(n){ cnt[n%10]++; n /= 10; } for(dig=1; dig<10; dig++) if (!cnt[dig]) sum += dig; return sum; } 2.[code] [pre]#include <stdio.h> #include <conio.h> #define N 5 int number (int arr[], int n…

• 5 תגובות
    • 830 צפיות
  23. Started by Israeliko87,

אני לומד את השפה C# באופן עצמאי במשך כמה שבועות כבר. החלטתי לעשות פרויקט קטן ב-WFA. הפרויקט הוא ליצור תוכנה לחישוב משכורת שמחולקת לשניים: עובד רגיל ואחמ"ש (אחראי משמרת). שניהם מקבלים שכר שונה ועובדים שעות עבודה שונות. הבעיה שלי היא כזו: יש לי COMBOBOX שבו יש אפשרות לבחור או "תעריף רגיל" או "תעריף אחמ"ש. הגדרתי כך שברגע שהמשתמש יבחר אפשרות "אחמ"ש" הלייבלים ישתנו בהתאם לשעות העבודה של "אחמ"ש". אך אני רוצה גם שברגע שהמשתמש בוחר ב-"אחמ"ש" יחלו עליו משתנים אחרים התקפים רק לגבי "אחמ"ש". כמו כן, אני רוצה לעשות כך, שבמידה והמשתמש ישכח להכניס ערך/ילדג על ערך, והתוכנה תקפיץ חלון עם הודעה שיבדוק את השדות שלו. הנה הקוד עד עכשיו: http://pastebin.com/V7736gBU אם משהו לא מובן בקוד אני …

• 5 תגובות
    • 2k צפיות
  24. Started by DeQ,

אשמח לעזרה בשאלה ממבחן - האם הפתרון שעליו חשבתי הוא נכון ואופטימלי (מבחינת יעילות). נתון מערך באורך 2n - כאשר n תאים מכילים '0' ו-n תאים מכילים '1'. צריך לכתוב שיטה שתחזיר את מספר ההחלפות המינימלי שיביא מערך מסוג זה למערך מתחלף (010101...). לדוגמא: במידה והמערך הנתון הוא 00011011 אז מינימום ההחלפות שנדרש הוא 2 (במודגש - התאים המוחלפים): 00011011 00011011 כמובן שיכולות להיות אפשרויות נוספות לעשות זאת ב-2 צעדי החלפות, אבל זה לא משנה, מה שחשוב הוא המס' המינימלי. ההצעה לפתרון שלי היא: באמצעות לולאה אחת לסכום את הערכים במקומות הזוגיים, ובנפרד את הערכים במקומות האי זוגיים. ואז מינימום ההחלפות הוא למעשה הסכום הקטן מביניהם שאותו תחזיר השיטה. האם הפתרון שלי הוא נכון ויעיל (היעי…

• 5 תגובות
    • 870 צפיות
  25. Started by pilpel,

לגרסה 4.2- juno. למישהו יש המלצה? ניסיתי להתקין כמה אבל ללא הצלחה, וגם את marketplace אבל הייתה לי שגיאה. תודה רבה לעוזרים

• 5 תגובות
    • 796 צפיות

דיונים חדשים בפורומים