תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,065 דיונים בפורום זה
-
מישהו מכיר מדריך לתיכנות של לשרתים של SERVISION ב-VB ? עדיף ומומלץ בעברית..
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי שורת קוד עם תנאי כזה : if(Request.Params["Name"] != null) איך נראית השורת קוד שבה מכניסים ערך לName (כדי שהתנאי יתקיים)?
-
- 1 תגובה
- 905 צפיות
-
-
שלום, אני מכניס נתונים לתוך TEXTBOX ממסד נתונים כלשהוא. אבל כאשר אני מאפשר למשתמש לעדכן אותם אני ממשיך לקבל את הערכים הישנים מתוך הTEXTBOX. רעיונות למישהו?
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
הייתי מתכנת עד עכשיו ב C ומשום מה שאני כותב תכנית פשוטה בC++ זה נותן לי שגיאה. איך עושים CREATE PROJECT וכו' עד הקטע שאתה כותב את הקוד ? תודה
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום רב, הוספתי ללצחני פקודה בפרויקט שלי ב- VB תמונה גרפית ולאחר שאני שומר ויוצא מהתוכנית נוצר לי קובץ עם שם הטופס עם סיומת frx אך כאשר אני מוחק אותו ונכנס בחזרה לתוכנית ולטופס הוא רושם לי כי הקובץ הנ"ל לא קיים (דבר המראה כי הוא נחוץ) וכל התמונות שהוספתי ללחצני הפקודה נעלמו. מהו הקובץ הזה ולמה הוא נחוץ? בפרויקטים קודמים שלי לא נוצר הקובץ הנ"ל והתמונות בבלחצני הפקודה היו תקינים ? האם ניתן לסדר זאת שיופיעו התמונות בפקדים אך ללא צורך בקובץ עם הסיומת frx ?
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני בכיתה י"א ובשנה שעברה עשיתי 3 יחידות. מתוכם אחת באקסס. למדתי את הספר "יסודות מדעי המחשב 1/2 בשפת C#" לצערי המגמה נסגרה בגלל שלא היו מספיק תלמידים... אני רוצה להשלים את הבגרות לבד. האם זה אפשרי? או שזה קשה מדי?? בנוסף, מהו ספר ההמשך לסדרת הספרים שאתה למדתי??? תודה לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי, אני רוצה לבנות רשימה מקושרת דו כיוונית בC לפי אותה הלוגיקה של הרשימה החד הכיוונית כמו שמופיע בתוך לולאת FOR הבאה: item * head = NULL, * temp; for (; i<5 ; i++) { temp = new item; temp -> next= head; temp -> item= rand()/%10; head=temp } כאשר item הוא מבנה struct Item {int data item * next אני רוצה לבנות את אותה הרשימה אבל שתהיה דו כיוונית שתתחיל ותסתיים בNULL., ז"א שכל איבר יהיה מטיפוס: struct Item {int data item * next{ item * prev}; ניסית והצלחתי לבנות רשימה דו כיוונית כזאת שבה הNODE הראשון מוגדר מחוץ ללולאה ואז שאר האיברים כבר נוצרים בתוכה ע"י שני פוינטרים. אבל אני לא מצליח לבנות רשימה כמו החד כיוונית הנ"ל שכל הNODES נוצרים בתוך…
-
- 3 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
היי, אני כותב מערכת MVC ודיי תקוע עם מימוש ה view. אני עובד עם xsl בתור template engine ופרט ל xhtml אני מעוניין גם לפלוט את התוכן כ json וכ xml. אם חושבים על זה בצורה ישירה, אין לי בעיה ליצור מחלקה של view וממנה להוריש את שלושת המחלקות הנ"ל כאשר כל אחת תביא פונקציונליות שתלויה ב content type שלי. אבל! וזה אבל גדול, נחשוב רגע על שרת REST. אין לי רצון לשכתב את הקוד (כי הוא כבר כתוב ועושה את העבודה) אבל שרת REST יכול לספק את המידע בכל מיני אופנים בניגוד לאפליקצית web שמספקת נניח רק xhtml ו json בקריאות ajax, אפליקצת ה REST תחזיר את התוכן לפי מה שמבקשים ממנה, כלומר: http://api.example.com/users/13.json מחזיר את המידע כ json, ולעומתו http://api.example.com/users/13.xml מח…
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי, אני יודע שהשאלה קצת מטומטמת אבל אף פעם לא באמת נדרשתי לעשות את זה עד עכשיו ופה קצת נתקעתי, אז למרות שאני מרגיש מפגר שאני מעלה שאלה כזאת - מישהו יודע איך אני מעלים את המסגרת הזאת עם האייקון הקטן והמעצבן שנוצרים לי כשיש לי תג תמונה ריק באתר? לחלק מהדברים אני משתמש עכשיו ב type.hide() בJQuery אבל זה די מעצבן
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
להלן השגיאה המתקבלת כשאר אני מנסה לטעון נתונים לתוך פקד הGR מהDB... http://img201.imageshack.us/i/30789628.jpg/ using System; using System.Collections; using System.Configuration; using System.Data; using System.Linq; using System.Web; using System.Web.Security; using System.Web.UI; using System.Web.UI.HtmlControls; using System.Web.UI.WebControls; using System.Web.UI.WebControls.WebParts; using System.Xml.Linq; using System.Data.SqlClient; namespace LibrarySite { public partial class _Default : System.Web.UI.Page { protected void Page_Load(object sender, EventArgs e) { //create the connection string string connString = "Data Source=.\SQLEXPRESS;Atta…
-
- 15 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אהלן אנשים!! את האמת שאני די לא מהתחום ובגלל זה אני פונה כאן לעזרתכם עם מספר שאלות: 1) מעולם לא תכננתי בעבר, והייתי רוצה לדעת איזה שפה בסיסית כדאי לי להתחיל ללמוד על מנת לבנות אתר ? 2) אחרי שלמדתי את השפה הזאת , עם איזה שפות נוספות כדאי להמשיך ? 3) אני מעוניין להקים אתר והייתי רוצה לדעת איזה שפות הכי כדאי ללמוד אם הדברים שבהם אני רוצה להשקיע באתר הם: עיצוב ברמה גבוהה, אופציה להעלאת סרטונים לאתר, ואופציה לדירוג גולשים ברשת. זה לבינתיים. תודה על העזרה
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
בכל סביבת פיתוח טובה יש אפשרות לייצר קוד בצורה אוטומאטית. החל מWIZARD דרך SNIPPETים וכלה ביכולות של יצירת קוד בתוספים כמו RESHARPER המצויין. את רוצה להוסיף PROPERTY? בבקשה, יש לזה SNIPPET. רוצה להוסיף FORM? יש לזה WIZARD. גילית שיש בRESHARPER אפשרות לייצר TOSTRING ע"י WIZARD שנותן למשתמש אפשרות לבחור איזה שדות מתוך הCLASS יכללו במחרוזת שתיווצר. ובאופן אוטומאטי נוצרת קריאה ל STRING.FORMAT עם טקסט מתאים, והשדות כפרמטרים. כזה: http://www.jetbrains.com/resharper/webhelp/generating-formatting-members.html אם אני רוצה לעשות משהו דומה, אבל בצורה מותאמת אישית, מה הדרך הכי קלה לעשות את זה?
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני משנה את קובץ ה - CSS של ה MP ואני רואה את השינוי באתר אך כאשר אני מריץ השינוי לא מתרחש. יש למישהו רעיון? תודה!
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם ! אני נתקע כבר שבועים ולא מצליח להבין מה שלבי הבניית האתר .! אני יסביר לכם . אני רוצה לפתוח אתר פשוט של חדשות למשל .. יש לי עיצוב מוכן שהכנתי בפוטושופ HTML אני יודע ! עכשיו אני לא מבין מה הצעד הבא ?! הרי עיצוב יש עכשיו צריך תכנות ?! יש את התוכנת של אדובי שמתכנתים איתה אבל מה הצעד הבא ?!לגזור לחלקים ? עשיתי עיצוב יש גזירת חלקים יש מה אלה ?!
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
השאליתא אמורה לבדוק שהשם משתמש והסיסמא תואמים ועל כן לשנות את הסיסמא. //עידכון סיסמא של קורא public void ReaderPassword(string UserNickName, int UserPassword, int NewPass) { DataSet ds = Sqlhelper.fill(string.Format("select * from Korym where UserPassword={0} AND UserNickName={1}", "UserPassword", "UserNickName"), "Korym"); if (ds.Tables["Korym"].Rows.Count > 0) { DataRow dr = ds.Tables["Korym"].Rows[0]; if(dr["UserNickName"]=="UserNickName") { if (dr["UserPassword"] == "UserPassword".ToString()) { dr["UserPassword"] = NewPass; Sqlhelper.update(ds, "select * from Korym", …
-
- 25 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
תראו את זה : [code] import java.io.File; import java.util.Scanner; public class count { public static void main(String[] args) throws Exception { Scanner x = new Scanner(new File("test.txt")); int words = 0; while(x.hasNext("\\S+")) { String word = x.next("\\S+"); words++; } System.out.println(words); } } התכנית קוראת קובץ טקסט ומדפיסה כמה מילים יש בתוך הקובץ. יש לי שתי שאלות על הקוד : 1. מה בעצם הפקודה הזו עושה ? x.hasNext("\\S+") 2. מה הפקודה הזו עושה ? String word = x.next("\\S+");
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
וזה אחרי שקראתי את המאמר של שי יעיש על מדריך למתכנת אינטרנט מתחיל http://hwzone.co.il/guides/intpro הבנתי שצריך להתחיל עם HTML ושיש גרסה 4 ועומדת להיות גרסה 5. אז להתחיל עם 4 או שישר להתחיל ללמוד 5. המטרה שלי לנסות לבנות לבד לפחות את הבסיס של אתר אינטרנט. כמו כן נתקלתי באתר הזה לצורך לימוד http://www.w3schools.com/
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
קודם כל אני לא בטוח בנוגע למיקום השאלה והתלבטתי הרבה, אז אם זה מתאים לפורומים אחרים תעבירו בבקשה. כבר הרבה מאוד זמן שאני חושב על ללמוד ולרצות לעסוק בפיתוח משחקי 3D. אני מדבר על פיתוח עצמאי, פשוט וחינמי של משחקים ולא פיתוח משחקים סטייל קרייסיס 2 בחברה גדולה למי שמרים גבה על השאפתנות. העניין הוא שעם כל המחקר שעשיתי בנושא אני עדיין מבולבל בנוגע לכמה דברים אז חשבתי לשאול פה כמה שאלות שיסדרו לי את הבלגן. קודם כל אני לא מדבר על משחקי 3D מושקעים עם צוות, אני לא רואה את עצמי במקום הזה. אני מדבר על פיתוח עצמאי וחינמי של משחקים. השאלות הנ"ל אולי יראו קצת שאפתניות אבל אני רוצה לדעת איפה אני עומד. - קודם כל, השאלה בגדול, תכנות. איזה שפות מומלץ ומקובל כיום להתמצא בהן על מנת לפתח משחקי…
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
כל פעם שקופץ הסקרול בר אצלי באתר, הוא דוחף לי את האתר, עכשיו יש לי שוליים באתר והייתי מעדיף שבמקום לדחוף, אז הוא פשוט יופיע מעל או תמיד.. יותר מעדיף שיופיע מעל.. תודה
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
לאחרונה שמתי דגש על כללים ותקינות ובעיקר עברתי ל CSS בצורה מלאה (הכוונה, אין בדפי האתר פרט אחד שקשור לעיצוב, רק מבנים בלוקים ופסקאות).. ואני כל הזמן בודק את האתר ב FF, CHROME, EXPLORER.. והאקספלורר הזה כל הזמן מפגר מאחורה, אבל פשוט כל הזמן, הוא מביא לי עצבים, כל סקריפט קטן דופק את כל החוקים ב CSS, למשל: INPUTS שקטנים/גדלים.. DIV שעולים אחד על השנים בקטנה, SCROLL שבא בלי קשר מצד ימין.. כל מיני דפקות וזה רק אבל רק באקספלורר.. הקטע הוא שאני לא מצליח להתעמת איתו ממש, אני לא מוצא דרכים חילופיות.. ואני עובד עם DREAMWEAVER ששלוח אזהרות לכל פרט קטן.. בשורה התחתונה - אני אשמח לטיפים, וגם אם יש איזשהו מקום מסודר שכותב ומסביר מה מותר ומה אסור... ובעיקר - מה דעתכם? לא להתיי…
-
- 7 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
מישהו יודע האם וכיצד ניתן לאפס את שדה מסוג "מספור אוטומטי" במסד נתונים אקסס ?
-
- 3 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום רב, יש לי בעיה בעת אימות נתונים מול מסד הנתונים כאשר אני מכניס פרטים נכונים אז לא מתבצעת השורה של הבדיקה והתוכנה מזהה כי לא הוכנס פרטי כניסה / הוכנס פרטי כניסה שגויים. הקוד הינו: Private Sub Command1_Click() Dim rs As New ADODB.Recordset ConnectDB Call mdlDB.Execute("select * FROM tblUsers", rs) If rs.RecordCount = 0 Then DisConnectDB MsgBox ("לא נמצאו משתמשים") Else If rs.Fields("firstName").Value = txtUserName.Text And rs.Fields("lastName").Value = txtPass Then FirstName = rs.Fields("firstName").Value LastName = rs.Fields("lastName").Value authorization = rs.Fields("accessCode").Value DisConnectDB frmMain.Show …
-
- 13 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
פשוט דבר מציק לגמרי היום פתחתי פרוייקט ישן שלי וכל הסוגריים שפותחים קטעי קוד וסוגרים התהפכו. נגיד Class asxadc } puclbic rgvr } { { מה עושים עם זה? זה קורה גם בפרוייקטים חדשים. ד"א אני באובונטו
-
- 0 תגובות
- 941 צפיות
-
-
שלום לכולם, קיבלתי הצעת מחיר עבור אחסנה שנתית לאתר בנפח של 500MB, העלות היא - 1,190 ש"ח הייתי שמח לקבל חוות דעת בנוגע להצעה (מצ"ב..) אם למישהו יש הצעה אחרת/נוספת/משופרת להציע לי, אני אשמח לקבל אותה.. תודה רבה מראש, נאור. [attachment deleted by admin]
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום . אני בשלבי הקמת "אתר פורום", ובדיוק נתקלתי בפורומים המוכנים שניתן לבנות דרך ה- PHPbb, הבנתי שניתן להקים פורום בקלות ע"י PHPBB ואני אשמח מאוד אם תמליצו לי על מדריך מסוים שידריך אותי בדיוק כיצד להתקין את המערכת הזו . יש להבין שאני רוצה רק פורום, ולא מערכת של בניית אתר . האתר שאני עומד לבנות יהיה אך ורק אתר פורום ככה שהגושלים יכניסו את כתובת האתר הם ישר יופנו לפורום . מאיכן עלי להתחיל ? אשמח מאוד להצעות , בנוגע לבניית פורומים . תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 2.3k צפיות
-