תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,066 דיונים בפורום זה
-
שלום! לא מזמן התחלתי ללמוד sql(בתוכנת mysql).נתקלתי בבעיה בכתיבת השאילתה הבאה: הצג את כמות החלב המירבית שהניבה פרה ברפת ואת קודי הפרות שהניבו כמות זו כאשר בסיס הנתונים הוא: cow(name,id,age) milk_product(cow_id,amount) כתבתי את השאילתה הבאה: select id,max(amount) from test.cow,test.cow_prduct; where cow_id=id group by id אבל אני מקבלת id אחר ולא של הפרה שהניבה את הכמות המקס' תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן. אני צריך למצוא פתרון לאחסון 500MB +/- (לא אני בניתי את האתר ולא לא בשבילי). מכיוון שהאתר לא יכיל הרבה גולשים אז חשבתי לקחת מחשב עתיק ולפתוח עליו שרת. השאלה עם זה אפשרי. קודם כל זה ישמע מצחיק כצאת אז הנה. פנטיום 1 200MHZ 80MB SDRAM 730MB HDD ide LG X52CD ROM Ati GPU 1-2MB PCI VGA 1024*768 Etharnet card 10/100 PCI Windows xp sp2 lite Usb 2.0 pci card x6 (משום מה גיליתי שיש יציאה אחת על הלוח שמפעילים אותה בביוס וחשבתי שUSB קיים רק מפנטיום 2 וW98 השאלה עם בכלל הגרוטאה הזאת מסוגלת לזה עם יותקן עליו אפילו 98/2K שהם טסות או איזה לינוקס. האתר יהיה צרוב על דיסק או מחובר לדיסק און קי. ותגידו לי מה המינימום שצריך עם זה ככה P2-3 מסוגלים לזה כי המחשב הזה הייתי הופך אותו לMs-Dos …
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
קודם כל תודה על העזרה המצויינת שאני מקבל פה עד עכשיו הבעיה ממש הזויה נתתי איזה חלק קוד קטן לחבר הקןד עובד אצלי ב 100% הקוד הוא : rect=new RECT; rect->left=0; rect->top=0; rect->right=1024; rect->bottom=768; InvalidateRect(hwnd,rect,FALSE); כאשר בהגדרת החלון מוגדר: RECT *rect; הקטע הזה אמור לגרום לכך שכל המסך לא נגיש מה שאמור לרענן אותו 2 הפרויקיטים לידי והקטע פשוט זהה בשניהם אצלי זה עובד ואצלו הארורים זה : main.cpp(983): error C2059: syntax error : 'constant' main.cpp(984): error C2039: 'rect' : is not a member of 'tagRECT' c:\Program Files\Microsoft Visual Studio .NET 2003\Vc7\PlatformSDK\Include\WinDef.h(296) : se…
-
- 16 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי אנשים, יש לי שאלה: לדוגמא עבור N=5 יודפס המבנה הבא: * * ** ** *** *** **** **** ******* השורה האחרונה אמורה להדפיס 5 כוכביות בכל חלק 10 כוכביות שורה אחרונה לא מה שכתבתי תודה לעוזרים
-
- 25 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
כיצד מומלץ לממש (או מנגנון קיים) מנגנון הרשאות לאתר בתוך דומיין כלשהו? חשבתי לממש משהו פשוט שבודק אם המשתמש הנוכחי נמצא בקבוצה מסויימת בדומיין, אבל ניתן לעקוף כאלה מנגנונים בקלות. האם יש משהו יותר טוב? המנגנון הרשאות של ה-IIS אמין או לא? תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
כולם מכירים את המשחק דאבל או בשמו הישראלי טו גזר במשחק 55 כרטיסים ובכל כרטיס 8 איורים ובכל שני כרטיסים רק תמונה אחת זהה בניהם והאתגר הוא לזהות ראשון (הראשון שזיהה...} במרחבי הרשת יש כמה פוסטים על הנוסחה המתמטית המוסבכת שאיתה יוצרים את הכרטיסים אך גם אתר בשפת תכנות פשוטה שאתו אפשר להכין את הכרטיסים בצורה אוטומטית להכניס מספר תמונות מסוים והאתר מכין אוטומטית את הכרטיסים ומשם למדפסת או פי די אף הבעיה היא שבאתר יש מס' אופציות לגדלים של כרטיסים מרובע מלבן וכו' כולם עובדים בצורה תקינה חוץ מהאופציה לעשות כרטיסים עגולים שזה בעצם הגירסה הנפוצה של המשחק ובזה יש תקלה שהתמונות מודפסות אחד על השני והשאלה היא האם יש דרך לתקן את התקלה (בעל האתר לא עונ…
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, בא נניח את הסיטואציה הבאה: יש לי שרת שמדווח על שינוי מזג האוויר ללקוחות שמתחברים אליו. Client A פונה ל Server כדי שיתן לו את תחזית מזג האוויר Client A יודע בדיוק את ה IP וה PORT (פרוטוקול TCP\IP) ומבצע רישום לשרת פעם יחידה. מאותו הרגע ה Server מודיע על כל שינוי מזג האוויר ופונה ל Client לעדכן אותו (ה Server יודע בדיוק מה ה IP של ה Client כיוון שברישום ה Client שלח אליו את הכתובת IP שלו) עכשיו לשאלות: 1. במידה וה Client יושב מאחורי NAT כיצד ידע השרת לחזור לאותו ה Client (למרות שיש לו את ה IP שלן) לאחר שה Client נרשם פעם יחידה? 2. במידה והלקוח משנה כל פעם את הכתובת שלו (כי הוא מקבל כתובת IP מחדש בכל חיבור לאינטרנט) כיצד ידע ה Server להחזיר לו תשובה? תודה לעוזרים
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום ! אני מחפש 2 פונקציות ב ++C שבאמצעותן ניתן לבודד את החלק השלם והחלק העשרוני של מספר. למשל: myWhole(5/2) תיתן 2 ו myFraction(5/2) תיתן 0.5 אם לא קיימות פונקציות כאלה, מישהו יכול ליעץ לי איך כותבים אותן ? תודה !
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היום אני פותח את התוכנה ותראו מה ההודעה שהוא מקפיץ לי(סוף ההודעה)... WTF? אני בטוח שאין לי את הבטא (התוכנה תופסת לי בערך 5 גיגה)
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי, שימו לב http://www.gogy.com/games/kingdom-rush-frontiersהמשחק הבא שוקל המון ולוקח לו לא מעט זמן להיטען, יש שם PRELOADER של חברה חיצונית, השאלה שלי היא האם מבחינה טכנולוגית תכנותית אפשר לבצע אפשרות שקובץ ה-SWF יטען מרגע פתיחת הדף ומרגע שה-PRELOADER מתחיל לפעול, זאת אומרת אם אדם חיכה 5-10-15 שניות בנתיים ה-SWF יטען לו וכשהוא ייצא מאותו PRELOADER או שהוא יסתיים לו בסוף ה-15 שניות הרווחתי בעצם 15 שניות טעינה. יש אפשרות כזו מבחינה טכנולוגית? תודה
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, אני לומדת במכללה קורס מבוא למדעי המחשב (מה שנלמד בקורס הוא בעצם שפת C++) ואני מחפשת מורה פרטי (שיהיה מנוסה ותותח) המלמד באזור חולון - תל אביב אשמח לשמוע הצעות אם מישהו מכיר תודה מראש...
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
כאשר אני מדפיס מערך דו מימדי עם מספרים שלמים שליליים וחיוביים אז הכל יוצא לי עקום כיןן שהמינוס(-) "תופס מקום" מישהו יודע אולי איך אני פותר את הבעיה? שכל העמודות יהיו ישרות אחת מתחת לשניה? תודה
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי, אני נדרש לכתוב שתי פונקציות ב-C שאני לא ממש בטוח איך לממש. הראשונה צריכה לבדוק אם ניתן לחבר שני int-ים כלשהם ללא גלישה, והשניה צריכה לבדוק אם int כלשהו גדול מ-128. הפונקציה הראשונה צריכה להחזיר 1 אם ניתן לחבר ללא גלישה, ו-0 אחרת. הפונקציה השניה צריכה להחזיר 1 אם המספר גדול מ-128, ו-0 אחרת. אסור להשתמש בלולאות ובתנאים כלשהם, אלא רק באופרטורים כגון & | ^ ~ ! ו-shift ימינה/שמאלה. מן הסתם אסור להשתמש ב < או >... מכיוון שמדובר ב-int, ולא ב-unsigned, בשני המקרים אני "נתקע" בבדיקה של מספרים שליליים. למשל, עבור הפונקציה הבודקת אם מספר כלשהו גדול מ-128, חשבתי להזיז את כל המספר 6 מקומות ימינה ולבדוק אם נותרו 1-ים (על ידי & עם 1- למשל) - אבל אם המספר שקיבלתי הוא ש…
-
- 14 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום ! אני עובד כרגע עבודה שקשורה לדטהבייס מאד גדול, ומעוניין להרחיב את הידע בנושא, - יש למישהו מושג איך אני מתקין SQL עם דטהבייס חיצוני או 'דמו' שאפשר ללמוד עליו ? המלצה על איזה אתר טוב ללימוד? - ויזואל בייסיק - מה הגירסה הכי 'הולכת' בשוק היום שכדאי ללמוד ? תודה רבה !
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, אני בונה תוכנה קטנה בלי ממשק ויזואלי, אבל אני כן צריך יכולת קלט ופלט עם המשתמש. המשתמש יריץ את התוכנה דרך דוס, בXP ומעלה, ואני רוצה שהוא יוכל לראות ולכתוב עברית. אני יודע שעם הג'אווה עצמה אין לי בעיה, אבל יש בעיה עם החלון דוס! ניסיתי להוריד מלא תוספים שונים שמצאתי באינטרנט, כמו hebdosxp וכאלה, אבל כלום לא עזר! אם אין לזה פתרון דרך דוס, אני אשמח אם תתנו לי קוד לתבנית של ממשק ויזואלי בסיסי, עם חלון קלט ופלט. אני פשוט לא יודע כלום ב JFrame.. תודה
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
המשתמש מצייר על פנאל על ידי גרירת עכבר ועל ידי לחיצת קונטרול ורווח נפתחת לו חלונית שבה הוא בוחר את עובי,צבע,ומהירות שחזור הציור. משום מה נוצר מצב בשחזור שישנה נקודה קטנה(filloval ) והיא רצה על כל נקודות מערך הציור ולא עושה כלום. אשמח לעזרה, import java.awt.BorderLayout; import java.awt.Color; import java.awt.Font; import java.awt.Graphics; import java.awt.Label; import java.awt.Point; import java.awt.event.ActionEvent; import java.awt.event.ActionListener; import java.awt.event.KeyEvent; import java.awt.event.KeyListener; import java.awt.event.MouseEvent; import java.awt.event.MouseListener; import java.awt.event.MouseMotionListener; import ja…
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, עשיתי קלאס שגורם להמון הודעות שגיאה יתכן ואי אפשר להגדיר קלאס כזה.. אשמח אם תבדקו את העניין.. יש לי קלאס בשם סטודנט. ועשיתי את הקלאס בשם סטודנטד הבא: #ifndef PART2_STUDENTS_H #define PART2_STUDENTS_H #include <vector> #include "part2_student.h" class Students{ public: Students(vector <Student> vec); ~Students(); unsigned int calculate_avg_grade(); void print_avg_grade(); void print_max_grade(); void print_min_grade(); unsigned int find_median_grade(); void print_median_grade(); void print_the_grades(); private: vector <Student> _vec; }; #endif
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
התחלנו לעבוד בביה"ס עם ASP.NET בVS2008, המורה נתנה לנו 2 שאלות: 1. כמה פעולות מתרחשות כשמפעילים אתר? 2. " " " כשלוחצים על button בדף שנפתח? אני חושב ששניהם זה 2 כי פונים לשרת ואז הוא מחזיר תשובה, נכון?
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, בעמוד HTML מסויים שבניתי יש כפתור JPG שמפנה לעמוד מסויים - כשלוחצים עליו יש מן סימון של קווים מסביב לו (צירפתי קובץ) איך אני יכול למחוק את זה? לדעתי זה בCSS [attachment deleted by admin]
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום ותודה לכל האוזרים אני רוצה להגדיר משתנה שיהיה בrom ולא בram (C#) איך אני עושה את זה עם אפשר והאם אפשר שאני יגדיר משתנה ל34 ובפעם ההבאה שאני יכנס לתוכנה המשתנה יהיה 34 תודה לכל העוזרים
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
-
שלום. אני צריך עזרה בשימוש בטיימר בשפת C, משהו כמו בVB שיכול לפעול כל זמן קצוב בכו'... מישהו יכול לתת הסבר קצר על הנושא או להפנות אותי לאתר שיש בו מידע על הנושא.? תודה לעוזרים.
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום אני מעוניין ללמוד את שפת אסמבלר אני צריך המלצה לספר בעברית שמלמד את הנושא מההתחלה + שם החנות או לינק לאתר החנות
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי, יש לי טבלה עם 2 שדות: שם בן אדם והספורט שהוא אוהב. לכל בן אדם יכולים להיות כמה שורות בטבלה. אני צריך לשלוף את שם האדם וכל סוגי הספורט שהוא אוהב בשורה אחת. איך עושים את זה?
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
מי שלומד בספר "יסודות מדעי המחשב בשפת C# " חלק א' אז זה ע"מ 93 תרגיל 9 ולמי שלא... אלגוריתם שקולט 3 משתנים המייצגים :יום,חודש,שנה. פלט אלגוריתם:התאריך של יום המחר **צריך לעשות את זה עם Switch ו break תודה
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-