עבור לתוכן

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. Started by freee,

שלום, יש לי מערכת הפעלה של וייסטה,עכשיו נסיתי להתקין את התוכנה microsoft visual studio 6 אבל אל יכלתי בגלל שהתוכנה ישנה מידי ולא תואמת לוייסטה. מה אני עושה? חיפשתי את הגרסה החדשה היא 2.5 גיגה לאומת 600 בגירסה הישנה. תודה לעזורים.

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  2. Started by gkman,

שלום. יש לי עמוד שאני רוצה שכשהמשתמש ינסה לעזוב אותו- יקפוץ הודעה שתשאל אותו אם הוא בטוח שהוא רוצה לעזוב - ותתנהג בהתאם לתשובה. אני מודע לזה שהרבה דפדפנים מונעים אפשרויות כאלו מטעמי אבטחה- אבל גם נתקלתי בלא מעט אתרים שיש להם מנגנונים כאלו (גימייל- לדוגמא) מחיפוש קצר בגוגל הבנתי שהאירוע unload בjavascript לא יעזור ושאני צריך להשתמש בDOM. אף פעם לא התעסקתי בDOM ואני גם לא סגור על מה זה בדיוק- אין לי ידע לכלום מעבר לPHP וjavascript בסיסי. אשמח אם מישהו יכול לעזור. אני רוצה גם לבצע בדיקה קטנה אם המשתמש כבר התחיל למלות את הטופס- כי רק אז אני רוצה לשאול אם הוא בטוח שהוא רוצה לעזוב. תודה מראש.

• 2 תגובות
    • 723 צפיות
  3. שלום לכולם, יש לי מספר שאלות לגבי שפות התכנות השונות והמטרה שלהן, אשמח אם אוכל לקבל תשובה קצרה ופשוטה בשביל להבין את הבסיס. את שפות התכנות ה"רגילות" אני מכיר - ג'אווה, C\++\#, VB וכו'. אבל אני מתקשה להבין בעניין שפות התכנות האינטרנטיות - PHP,HTML,JAVA Script, CSS, WordPress, Jython ועוד. ברשימה הזאת ברור לי שהכנסתי כמה שמות שאינם שייכים לשם, אבל הבלבול רב, ואני לא כל כך יודע מה כל מהם אמור לעשות. האם לכולן אותה מטרה רק עם יכולות שונות (כמו בשפות התכנות הרגילות)? מה הכוונה שאומרים תוכנת צד שרת, ותוכנת צד לקוח (בשביל מה צריך צד לקוח? הרי האתר מגיע מהשרת)? ואיזה משפות התכנות דלעיל מתאימות לשרת ואיזה ללקוח? איפה נכנס כל העניין של asp .net. אשמח אם מישהו יוכל לעשות קצת סדר. …

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. Started by Director,

שלום לכולם . אני מבקש מקמפל לשפת C# . תודה לכל מי שיעזור / ינסה

• 2 תגובות
    • 725 צפיות
  5. Started by Tomerb1,

שלום לכולם אני מחפש סקריפט של randomizer שאני יוכל להכניס בו 22 ערכים בערך ושזה יוציא אחד מהם באקראי. תודה

• 2 תגובות
    • 745 צפיות
  6. Started by apu500,

שלום רב, עליי לכתוב תוכנית שבכל לחיצה על כפתור, יתווספו לLISTBOX שישה מספרים אקראיים ושונים זה מזה. בנוסף, יש למצוא את המספר הגבוה ביותר בLISTBOX. על פניו מדובר בתרגיל פשוט אך מכיוון שהשפה חדשה לי, נתקלתי במספר בעיות. אשמח לקבל עזרה. בעיה ראשונה: כאשר אני לוחץ על הכפתור של הוספת המספרים, התוכנית לעיתים קופאת. private void button1_Click(object sender, EventArgs e) { int[] box = new int[6]; Random rnd = new Random(); for (i = 0; i < box.Length; i++) box[i] = rnd.Next(1, 38); for (i = 0; i < box.Length; i++) { for (j = 0; j < i; j++) …

• 11 תגובות
    • 2k צפיות
  7. בראיון שהיה לי לא מזמן הייתה את השאלה הבאה, חשבתי על פתרון שהמראיינים לא אהבו (וגם לא התקבלתי) למישהו יש פיתרון יפה לשאלה? לפחות ברמת הdesign

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. אני בחרתי לעשות פרוייקט על המשחק "שולה המוקשים" *עדכון אחרון בעמוד 3. תודה מראש לעוזרים

• 44 תגובות
    • 10.6k צפיות
  9. Started by Joshua_G,

מבקש עזרה עם קוד HTML . הקוד HTML משתמש ב- stylesheet.css אשר עובד היטב עם Internet Explorer , אבל משום מה Firefox לא מצליח לזהות אותו והטקסט מוצג ללא עיצוב כלל.

• 5 תגובות
    • 985 צפיות
  10. Started by Pure-Gold,

שלום, אני מנסה להוריד קובץ דרך ASP מכתובת אחרת כך שהקובץ יגיע למחשב שלי כאילו השרת מבקש אותו. לדוגמא. האתר שלי בכתובת a.com הקובץ שאני רוצה נמצא ב b.com כך שאם אני רוצה קובץ אני ארשום: http://a.com/getfile.asp?File=b.com/file.jpg ניסיתי עם ADODB.Stream וזה לא ממש עובד עם קבצים בשרתים אחרים רק על השרת שלי.

• 0 תגובות
    • 642 צפיות
  11. Started by LiavH,

מישהו יכול להביא לי בבקשה קוד של באנר נגלגל שרודף אחרייך בזמן שאתה גולל ללמטה תודה רבה לעוזריםם יום טוב חחח... זה קצת דחוף הקוד

12. Started by bg1987,

יש לי DATATABLE, ואני רוצה להגדיר את הDEAFULT של DATACOLUMN שיהיה תלוי בעמודה אחרת, לדוגמה ברירת המחדל של "INITIALS" היא האות הראשונה בעמודה "NAME", משהו יודע איך עושים את זה?

• 0 תגובות
    • 594 צפיות
  13. האם לבדוק האם מהמספר 2 ועד למספר הנתון אין שארית אפס (מלבד המספר עצמו) או שיש איזה אופציה אחרת (שמספיק לבדוק עד השורש של אותו מספר נתון. מישהו שמע על זה? יש הוכחה מתמטית על כך?)

• 6 תגובות
    • 6.7k צפיות
  14. Started by udicol,

אני מאחל למודר החדש ב ה צ ל ח ה ! יש לי ניסיון בשפות הבאות: Perl,C,C++ ,QuickBasic,HyperCard 3 ,Think C .... כמובן שרובן כבר שכחתי. עכשיו אני חייב ללמוד Java למבנה נתונים. :biggthumpup:

• 13 תגובות
    • 3.7k צפיות
  15. וזה אחרי שקראתי את המאמר של שי יעיש על מדריך למתכנת אינטרנט מתחיל http://hwzone.co.il/guides/intpro הבנתי שצריך להתחיל עם HTML ושיש גרסה 4 ועומדת להיות גרסה 5. אז להתחיל עם 4 או שישר להתחיל ללמוד 5. המטרה שלי לנסות לבנות לבד לפחות את הבסיס של אתר אינטרנט. כמו כן נתקלתי באתר הזה לצורך לימוד http://www.w3schools.com/

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. למדתי היום בקצרה על מחלקות abstarct ו interface בבוקר אני יותר אתעמק בזה . תכלס מה זה נותן למתכנת ? במה זה עוזר לו ? ואם אפשר דוגמאות אשמח תודה . ועוד שאלה public class A { public A (int i) { System.out.println (i); } } public class B extends A { public B (int i) { A a = new A(2); System.out.println(i); } } יש שגיאה כזאת cannot find symbol constructor A למה קיבלנו שגיאה כזאת ? מה לא בסדר ?

• 12 תגובות
    • 4.6k צפיות
  17. Started by Yehudaa,

שלום לכם . אני צריך לקלוט קלט מהמקלדת שהוא יהיה בטיפוס double ואם הוא מטיפוס אחר כמו אותיות וסימנים וכולי אני צריך לבקש מהמשתמש שיכניס עוד פעם קלט וחוזר חלילה איך אני עושה זה ? תודה .

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. Started by Wood-Elf,

הורדתי משהו שנקרא: Java Web Start בתיאור של זה באתר של ג'אווה כתוב שניתן לייצר עם זה יישומי ג'אווה מישו יודע איך? ??? אני לא מוצא...=\ יש שם רק דוגמאות, ואני אפילו לא יכול לראות תקוד מקור.. >< (לא מוצא איך)

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. Started by yk1,

מה זה בדיוק hash code? איך זה עובד? איך אפשר לממש hash table? ודבר אחרון: מה זה load factor? (במילים אחרות: לא הבנתי כלום בנושא :) ) תודה על העזרה!

• 1 תגובה
    • 16.4k צפיות
  20. Started by gshhar,

יש לי תרגיל ברקורסיה שאני לא מצליח אפילו לחשוב איך להתחיל ולפתור אותו, אני שם לב שיש לי בעיה עם סוגי תרגילים ברקורסיה והייתי שמח לעזרה בתרגיל הנ"ל: נתונה מחרוזת תוים s. במהלך שליחתה ברשת האינטרנט קרתה תקלה וחלק מהתווים במחרוזת הוכפלו והופיעו ברצף מספר לא ידוע של פעמים. כלומר במחרוזת t שהתקבלה הופיעו כל התווים של s, לפי הסדר במחרוזת המקורית, אבל לפעמים תו מסוים לא הופיע פעם אחת כמו במחרוזת s אלא ברצף מספר לא ידוע של פעמים. נגדיר שמחרוזת תוים t עברה-טרנספורמציה ממחרוזת התווים s , אם כל תו של s נמצא ב- t (לפי הסדר ב- s) לפחות פעם אחת. שימו לב שאם תו מופיע במחרוזת s כמה פעמים (נניח k), אז במחרוזת t שעברה טרנספורמציה הוא יופיע לפחות k פעמים. לדוגמא: אם המחרוזת " s = …

• 32 תגובות
    • 9.2k צפיות
  21. עשיתי למעלה Import java.util.*; אני מנסה להגדיר תור: Queue<Integer> R = new Queue<Integer>(); וזה עושה לי שגיאה. אני לוחץ על האיקס האדום והוא רושם לי cannot instantiate the type queue<Integer> יכול להיות שחסרה לי איזו מחלקה שאני צריך להוריד? יש לי Eclipse Unit4. תודה מראש לעוזרים.

• 6 תגובות
    • 4.6k צפיות
  22. בס"ד קודם כל שלום לכולם, פעם ראשונה בפורום, ובאתי מצויידת עם שאלה: יש דרך לזמן קובץ ג'אווה מקובץ ג'אווה אחר? אני לא מתכוונת לפנייה ישירה לקובץ, כמו זימון פונקציה מקובץ אחר או שימוש במבנה נתונים שיצרתי. אני מתכוונת לדוגמא: אם אני רוצה שהתוכנית תקלוט שם של קובץ ושם פונקציה בתור מחרוזת, ואת המחרוזת אני אוכל להזין בתוכנית בתור פקודה. כמו למשל הפונקציה שקיימת בג'אווה שפותחת קבצי טקסט. יש נגיד פונקציה כזו שפותחת קבצי ג'אווה ויכולה להפעיל אותם? אני מצרפת קובץ וורד עם דוגמא תודה לעונים

23. import java.util.*; class probability { public static void main(String[]args) { int[]a = new int[7]; for(int i=0; i<a.length; i++) a[i]=0; for(int j=0; j<1000000; j++) a[(int)Math.random()*6]++; for(int k=1; k<a.length; k++) System.out.println(a[k] +" "+k); } } המטרה היא לבצע מיליון איטרציות של "הטלת קובייה" בעצם ולבדוק את היחס שיוצא בין כל מספר (מ1 עד 6). מה שבעצם עשיתי בשורה הזו: a[(int)Math.random()*6+1]++; זה להוסיף לתא ה{מספר אקראי מ1 עד6} עוד אחד. בעצם דרך השורה הזאת אני מונה במערך את מספר הפעמים שיצא כל מספר מ1-6. למה בסוף הפלט הוא כזה: 1000000 1 0 2 0 3 0 4 0 5 0 6 כלומר כל הערכים נכנסו לתא הראשון משום מ…

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. נניח שיש לי את המערך הבא: int []a = new int [n] n=5 a {1, 4, 2, 0 , 7} איך אני הופך אותו למספר int שהוא בעצם 14,207?

• 7 תגובות
    • 872 צפיות
  25. מדובר במערך חד מימדי של מספרים שלמים. לא כל המערך מייצג פלינדרום, אלא מדובר בפלינדרום שהוא תת-סדרה של המערך. גם לא בהכרח קיים אחד כזה. אני צריך שיטה לעבור על המערך, למצוא את הפלינדרום (אם הוא קיים) וגם לשמור את האורך שלו. למי שלא יודע מה זה פלינדרום: 121 333 12321 בעצם מספרים שקוראים אותם אותו דבר לא משנה מאיזה כיוון קוראים אותם, או במילים אחרות סימטריים. תודה

• 4 תגובות
    • 5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים