עבור לתוכן

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. Started by D-M-X,

הגדרתי MAP עם לינקים על RECTים איך אני שם תמונה שהלינקים יהיו עליה?

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. אם אני למשל יודע שאני משתמש בהמון זיכרון אבל רק לצורך פעולה מסויימת ואחריה אני לא צריך אותו אני יודע שה garbage collector פועל אוטומטית לנקות את הזיכרון. אבל, יכול להיות שבמשך הזמן שאני רץ בתוכנית אני אשתמש בעוד זיכרון ויכול להיות שיחסר לי זיכרון בגלל שה garbage collector עדיין לא שיחרר את הקודם. חשבתי אולי אפשר להפעיל אותו ידנית לאחר הפעולה הראשונה ואז אני אהיה בטוח שיש לי מספיק זיכרון.... יש לי עוד כמה שאלות קטנות : איך אני גורם לכך שאם אני עומד עם העכבר על איזה button מסויים אני אראה הסבר (שאני רשמתי כמובן) בתוך תיבה צהובה כזאת? כתבתי תוכנית שעושה כל מיני פעלות על DataBase . התוכנית בעברית. איך אני יכול לעשות שיהיה למשתמש אפשרות שיבחר להחליף שפה לאנגלית למשל. בהקשר לאו…

• 5 תגובות
    • 2.6k צפיות
  3. Started by AsDoNaTiOn,

שלום, אני יודע Pascal ו-Delphi, אבל בא לי גם ללמוד Visual C++. אם יש למישהו ספרי לימוד מומלצים (אפשר ורצוי גם באנגלית), אז בבקשה רק כתבו את שם הספר והמחבר/ים. תודה רבה

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. 1.התוכנית צריכה לקלוט מחיר כרטיס טיסה בדולר ואת שער הדולר הנוכחי ולפלוט את המחיר בשקל ומחיר אחרי הנחה של 17% 2.התוכנית צריכה לקלוט 2 תוצאות של שני שחקנים ולפלוט מי ניצח או אם יש תיקו . המרחק בין השחקן לבור הוא 10 ס"מ והבור באורך 1 ס"מ. תודה רבה<:

• 5 תגובות
    • 1.9k צפיות
  5. Started by idang,

איפה אפשר להשיג VISAL BASIC ולא דמו !! ? ? הבנתי שבאתר של מיקרוסופט יש שם דמו של התוכנה אבל יש מצב להשיג אותה בגרסא מלאה ?

• 5 תגובות
    • 747 צפיות
  6. Started by Aviv C,

כשאני מפעיל את דף הההתקנה של הפורום (install.php) זה רושם לי את ההודעה הבאה: מה אני צריך לעשות כדי לפתור את הבעיה הזאת?

• 5 תגובות
    • 725 צפיות
  7. Started by PhoenixBoy,

שלום, מספר שאלות.. 1. מהו buffer? (לפי מה שהבנתי עד עכשיו, באפר הוא מחיצה כלשהי בזיכרון שיכולה להיות בכל גודל ולהכיל כל סוג ערך). 2. מישהו יכול להסביר לי את ההגדרה הבאה: void* buffer איך משתנה יכול להיות void ומה זה אומר? האם במשתנה מסוג כזה אני יכול לשים כל ערך (מחרוזת, מספר וכו'..)? האם buffer חייב להיות מסוג void*? תודה מראש!

• 5 תגובות
    • 2k צפיות
  8. Started by 11moshiko11,

הבנתי שמשתמים בMALLOC כאשר רוצים להגדיר מערך דינמי שניתן לשנות את הגודל שלו. אפשר לראות תוכנה קצרה שמשתמשת ב MALLOC? הגדרת מערך דינמי ושינוי הגודל שלו. תודה, מושיקו

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  9. שלום לכולם, אני מתכנן לבנות אתר, מאחר ואין לי כלל ניסיון בזה כנראה שאשתמש בג'ומלה. עשיתי כמה עמודים של מוצרים שבכל אחד יש טבלה המכילה את שם המוצר, תמונה, ועוד כל מיני סעיפים של הסברים. בעניין הוא שעשיתי את הדף הראשון, ואז העתקתי אותו לדפים האחרים ורק שיניתי את הנתונים ואת הקישורים לתמונות. חשבתי על זה שכרגע, כשיש מעט מוצרים, זה בסדר. אבל באופן כללי זה תהליך די מסורבל כי אני מתכנן שיהיו מעל 50 דפי מוצר. חוץ מזה אם אני ארצה לשנות פעם איזה טעות נגררת או סתם לעדכן את העיצוב אני אאלץ לעשות זאת בכל הדפים. ממש לא לעניין. מה הדרך ה"נכונה" לעשות זאת ? תודה רבה.

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. לא מזמן בניתי משחק איקס עיגול (איקס מיקס דריקס). אשמח אם תגידו מה דעתכם: קישור להורדה איזה עוד משחקים אפשר לבנות באותו סגנון ב JAVA (משהוא לא מסובך מדיי ולא גדול מדיי עם בינה מלאכותית או בלי)?

• 5 תגובות
    • 5.7k צפיות
  11. Started by Burned,

אני מנסה לעשות תרגיל ויש לי בעיה איתו. אני יודע מה הבעיה אבל אני לא יודע איך לפתור אותה. הנה התרגיל: בתחרות מכוניות השתתפו N מכוניות. פתח ויישם אלוגריתם המקבל כקלט את הספר המכוניות ואת משך הזמן שלקח לכל מכונית לסיים את המסלול. פלט האלגוריתם: משך הזמן של המכונית הכי מהירה ומשך הזמן של המכונית במקום השני. הנה הקוד שכתבתי: int n, num1=10000, num2=10000, i, sum; Console.WriteLine("How many cars?"); n = int.Parse(Console.ReadLine()); for (i = 0; i < n; i++) { Console.WriteLine("How much time (sec)?"); sum = int.Parse(Console.ReadLine()); if (sum < num1) { num1 = sum; } if (sum < num2 && sum…

• 5 תגובות
    • 2.1k צפיות
  12. Started by redead,

יש לי פונקציה שמוצאת מספר ראשוני יש לי פונקציה שנותנת מערך של ראשונים בתחום מסוים עכשיו איך אני לכל הרוחות עושה פוקנציה שמקבל מספר שלם ומחזירה את המספר הראשוני הסמוך לו כאשר הפעלת הפונקציה על המספר 27 תחזיר את הערך 29 , והפעלת הפונקציה על 20 תחזיר 19 , במקרים של שוויון למשל עבור הערך 9 הפונקציה צריכה להחזיר את הקרוב ביותר מלמטה 7. בתור התחלה עשיתי כמובן שאם המספר שאני מקבל הוא ראשוני אז מן הסתם שיחזיר את עצמו אבל מעבר לזה אני לא יודע מה לעשות.. תודה

• 5 תגובות
    • 813 צפיות
  13. Started by CyberBot,

יש דרך לצבוע מילים או משפטים בודדים?

• 5 תגובות
    • 830 צפיות
  14. Started by ניר.,

יש לי קובץ אייקון שברצוני להוסיף לטופס שלי ב - VB אבל גודל הקובץ הוא יותר מ - 766 בתים וכאשר בדקתי ראיתי שרק איקונים עד גודל מקסימלי של 766 בתים נתווספים ומוצגים.... כאשר אני מנסה להוסיף קובץ אייקון יותר גדול מזה הוא מעלה לי את הודעת השגיאה הבאה : invalid picture מישהו יודע כיצד אני מסדר או פותר את הבעיה הזאת ? אם לא ניתן , האם יש תוכנה/דרך שניתן בעזרתו להקטיןאת גודל האיקון ל - 766 בתים ?

• 5 תגובות
    • 900 צפיות
  15. Started by monya2007,

שלום לכולם, רציתי להוריד/ לקנות (רק אם זה ממש נחוץ) את התוכנה Microsoft Visual C++ 2008 Express Edition הורדתי אותה אבל אני לא יכול לסיים את ההתקנה ולקנות אני לא יודע איפה(אני רוצה באינטרנט) תודה רבה מראש.

• 5 תגובות
    • 821 צפיות
  16. Started by gss,

שלום,רציתי לדעת אם מישהו יוכל לעזור לי לכיוון או לתת איזה אלגוריתם אשר ידפיס לי את המטריצה הבאה : 1 | 2 | 3| 4 | 5 | 6 |7 24|25|26|27|28|29|8 23|40|41|42|43|30|9 22|39|48|49|44|31|10 21|38|47|46|45|32|11 20|37|36|35|34|33|12 19|18|17|16|15|14|13 בעיקרון אכפת לי מהיעילות ומהדרך עצמה.

• 5 תגובות
    • 935 צפיות
  17. אני כרגע לומד מסלול של פיתוח תוכנה (MCPD), דיברתי עם כמה אנשים אצלי בעבודה (אני עובד בחברת הייטק בתור בודק) והם הסבירו לי שחוץ מהקורס ישנם עוד דברים מאוד חשובים מעבר לכתיבה של הקוד כמו למשל הדיז'ן שלפני, דברים כמו מבני נתונים ואלוגריתמים השאלה שלי היא לאחר סיום המסלול שלי במידה וארצה להמשיך וללמוד ובאמת להתפתח איפה אוכל ללמוד דברים כאלו וכמה הם יועילו לי ?

• 5 תגובות
    • 942 צפיות
  18. Started by ranl666,

שלום, אני מתכנת די חדש ואני יושב על הענין הזה המון זמן. אני לא מצליח לעשות import!! אני עובד ב-eclipse עם scala. פתחתי פרוייקט ושמתי בו class מסויים ואני רוצה לייבא אותו לפרוייקט אחר. ניסתי לעשות הכל. ניסיתי לשים את השורה של ה-import לפני הקוד, אחרי, באמצע. ניסיתי לשנות את השם או לייבא רק חלק מהפרוייקט למשל- import x.blind(סתם שם) חשפתי באנטרנט וניסיתי לעשות גם import scala.x ובהחלט גם ניסיתי לעשות import x._(בסקאלה זה _ ולא *) איך עושים import?? תודה!

• 5 תגובות
    • 2.3k צפיות
  19. Started by DaTHE,

שלום, יש לי מערך בשם olympic_state שהוא מטיפוס מבנה olympic_state typedef struct{ char state[20]; int num_of_athlets; int gold,silver,bronze; }olympic_state אני צריך למיין אותם לפי מס' המדליות (של כולם ביחד),עשיתי את זה בפונקציה הבאה: void order() { int temp; for(p=olympic_states;p-olympic_states<50;p++) { if( (*P).gold +(*P).silver + (*p).bronze ) < ( (*P+1).gold + (*P+1).silver + (*P+1).bronze) { temp = (*P).gold + (*P).silver + (*P).bronze; (*P).gold + (*P).silver + (*P).bronze = (*P+1).gold + (*P+1).silver (*P+1).bronze (*P+1).gold + (*P+1).silver + (*P+1).bronze = temp; } } for(P=olympic_states;P-olympic_states<50;P++) { printf("\n %s ".P->state); }…

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. Started by idoyaakov,

ערב טוב, התחלי בזמן האחרון ללמוד HTML ו-CSS ומהיום התחלתי לקידוד עיצובים ונתקלתי בבעיה ב-RUN של העמוד עם גמר כתיבת קוד ההתחלה. מצ"ב קודים של HTML ו-CSS. אודה לכם באם תמצאו את בעייתי בקוד. HTML: <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="he" lang="he" dir="rtl" <head> <title>ליאת גלעד - עיצוב תכשיטים</title> <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8" /> <link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css" /> </head> <body> <div id="warp"> …

• 5 תגובות
    • 688 צפיות
  21. Started by ftom2,

הי, מתי אפשרי ורצוי לאחסן shopping cart בזיכרון (Session) ומתי ב - DB ? אלו הנקודות שאני חשבתי עליהם , אשמח אם תעירו\תאירו: Session Pros: [list type=decimal] [*]מהיר [*]קל לשימוש (לפחות ב - PHP ויחסית ל - DB) [*]מנוהל ע"י השרת, אתה רק צריך להכניס\לשלוף מידע Session Cons: [list type=decimal] [*]לא טוב אם מדובר בכמויות מידע גדולות (מכביד על הזיכרון) [*]בעייתי אם צריך שיתוף המידע בין כמה שרתים. [*]נסגר ה - SESSION המידע אבד DB Pros: [list type=decimal] [*]טוב לאחסון כמויות מידע גדולות [*]ניתן לשתף מידע בין כמה שרתים [*]SESSION נסגר לא גורם לאיבוד המידע DB Cons: [list type=decimal] [*]איטי יחסית [*]קשה יותר לנהל את המידע (שוב, יחסית ל - SESSION) אשמח ללמוד…

• 5 תגובות
    • 861 צפיות
  22. Started by idofr,

הי, יש לי את אותו קוד בידיוק שמשנה צבעים לפי 4 מצבים, מה שאני עושה בנתיים זה להשתמש בSWITCH אבל זה ניראה לי לא יעיל. האם יש דרך שאני יכול לקחת סטרינג שמאוחסן במשתמש ולהוציא ממנו את שם המשתמש שממנו אני רוצה למשוך מידע? לדוגמא: var i = 'name'; var name = ['123', '456']; wanted result , something like => i[1] = 456 תודה

• 5 תגובות
    • 912 צפיות
  23. Started by Zeev86,

היי. פתחתי לפני מספר שבועות דיון ובו ביקשתי עזרה בנוגע לתקשורת בין client לhost באמצעות winsock. למרות שאנשים פה ניסו לעזור לי, שום דבר לא עבד. ואז חשבתי, אפשר לתקשר בין התוכנות באמצעות HTTP, כמו צאט. תוכנה אחת שולחת טקסט, והתוכנה האחרת טוענת אותו דרך HTTP ומתרגמת אותו לפקודה. עכשיו לשאלה. עד כמה זה יעיל ואיך לבצע? מסד נתונים, קובץ טקסט פשוט שמאוכסן בשרת? עוד דרכים? והאם הדרך הזאת לא כל כך חכמה ועדיף להשתמש בשיטה אחרת? (הכוונה שלי שלמחשבים תהיה אפשרות לתקשר בלי שמשהו יחסום אותן, אם זה אנטיוירוסים, חומות אש, ראוטרים וכו).

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  24. Started by baruchiro,

אני משתמש ב2 Threadים. הם עושים את אותה פונקצייה, אבל כל פעם עם מספר אחר.. לפעמים הפונקציה נתקעת. המטרה שלי שאם הפונקצייה תתקע אצל אחד, אז השני יעשה אותה, רק עם המספר הבא.. אז ככה: א. איך אני עושה שרק תהליכון אחד יהיה על הפונקצייה באותו זמן? ב. איך אני יכול לבדוק שתהליכון אחד יותר מידי זמן על אותה פונקציה?

25. Started by 8us.co.il,

טכנאי מחשבים צור קשר מחירון טכנאי מחשבים

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים