עבור לתוכן

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. Started by Zeev86,

היי. אני יודע שיש אינספור תוכנות כאלה. אני עושה את זה כתחביב וכי התחום הזה מעניין אותי (: נתחיל מזה, שאני רוצה להבין את השיטה. יש HOST, ויש Client. באיזו שיטה ההוסט שולח לclient נתונים כך שהצד של הclient רואה את התזוזה של העכבר וכל הפעולות האחרות בצורה "כמעט" חלקה? אם אני אשלח מhost לclient קוורדינטות של העכבר, זה לא יכביד את רוחב הפס? המטרה שלי תהיה אפשרות לפתוח את הclient על אינספור מחשבים וכולם יקבלו את אותה הפעולה של host. לאחר שאני פותר את הבעיה הזאת. איך אני בודק שהמחשב אכן קיבל פקודה והסימן של העכבר בכל הclients תואם לhost? הרי קיימת רזולוציה שונה. איך המתכתים מתגברים על הבעיה הזאת?

• 1 תגובה
    • 775 צפיות
  2. Started by Jaman,

שלום לכולם, כבר הרבה זמן שחשבתי ללמוד על התחום של Functional Programming, ועכשיו אני מתכוון להתחיל בזה. ראשית אני צריך עזרה בהחלטה באיזו שפה לבחור (Common Lisp / Scheme / Haskell / Clojure / משהו אחר). אשמח אם מישהו יסביר במילה או שתיים על ההבדלים המהותיים בין השפות השונות הללו, ואשמח אם ימליץ על אחת שלדעתו הכי כדאי להתחיל בה. יש להתחשב בזה שיש לי נסיון בעיקר ב C/C++ ופייתון, ויש לי כבר נסיון ב imperative programming וב OOP (אולי זה דווקא יהיה לרעתי בלמידה בהתחלה?). שנית אשמח אם תפנו אותי למקורות מידע (ספרים, אתרי אינטרנט, בלוגים..) איכותיים שמהם אוכל ללמוד, בהעדפה שיהיו מיועדים לאנשים עם הבנה טובה בתכנות ולא כאלה שמלמדים מאפס. בנוסף אקבל בשמחה כל טיפים ועצות שיש לכ…

• 6 תגובות
    • 3.4k צפיות
  3. שלום, כתבתי שאילתה פשוטה ששולפת נתונים מאקסס, ביזמן ריצה מתקבלת לי שגיאה- צרפתי את התצלום מסך של השגיאה. מצורף קטע תחילת הקוד... מסומן בסגול השורה בה מפסיקה התוכנית לרוץ. אודה מאד על עזרה!! OleDbConnection conn = newOleDbConnection(); conn.ConnectionString= "Provider=Microsoft.ACE.OLEDB.12.0;Data Source=C:\\Users\\sarimimi\\Desktop\\gibuy\\key.accdb"; conn.Open(); // משתנה המתחבר לבסיס הנתוניםOleDbCommand comm = newOleDbCommand(); comm.Connection = conn; comm.CommandType = CommandType.Text; comm.CommandText = "select tz from tbl_man where tz = " + tz_text.Text ;//לפי התז שהוכנסה// הפעלת קריאה לפי הפרמטרים שנרשמו למעלהOleDbDataReader reader; reader = comm.ExecuteReader();…

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. Started by talevi83,

היי אני צריך קומפיילר לשפת C לא Visual studio למרות שהוא טוב יש לי איתו בעיה שאני לא יכול להריץ תוכנה שבניתי במחשב שלא מותקן עליו visual studio מסיבה שאני לא ממש מבין, כאשר מנסים להריץ את הקובץ EXE יש הודעה כלשהי ולא ניתן להריץ. בכל מקרה חיפשתי 3 שעות באינטרנט וכל מה שמצאתי לא התאים, ניסיתי להתקין תוסף ל NETBEANS ולא הצלחתי כנראה ניסיתי את DEVCPP ולא עזר למה שאני צריך, התוכנה עולה נורא לאט אחרי הקימפול שלו ניסיתי קומפיילרים אחרים מבוססים DOS כמו TURBO C אבל הוא לא תומך ב WINDOWS 7 64BIT ולכן התוכנה לא עולה. בקיצור.. יש למישהו עצה לתת? תודה לעוזרים

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות
  5. יש לי טעויות בסינטקס ואני צריך משהו להיות איתו עם היד על הדופק כמו בויז'ואל סטודיו של שפת C++... נ.ב, PYSCRIPTER לא עובד לי על המחשב תודה רבה

• 5 תגובות
    • 1.9k צפיות
  6. אני מתכנת ב Action Script לא ברמה כל כך גבוהה ואני רוצה ללמוד עוד שפת תכנות... בפלאש יותר קל לי ליצור משחקים לאייפון ואתרים מאשר שפות אחרות, אני רוצה ללמוד שפה שתפתח בפני עוד דלתות (אני מדבר על עבודה). על מה אתם ממליצים? חשבתי על JAVA גם ראיתי שיש ביקוש. ומהי רמת הקושי של השפות שאתם ממליצים? תודה

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  7. Started by adlanm,

שלום על שרת FTP של win xp האם זה אפשרי בכלל? מצד לקוח, שרת? איך? תודה

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by אמתי,

יש לי שאלה: קלט לי הוא 10 מספרים הפלט הוא המספר החיובי הקטן ביותר והמספר השלילי הגדול ביותר ניסיתי לעשות קוד PHP: using System; using System.Collections.Generic; using System.Linq; using System.Text; namespace ConsoleApplication1 { class Program { static void Main(string[] args) { Double x1, x2=0, x3=0; Console.WriteLine("Enter a 10 msparim"); x1 = double.Parse(Console.ReadLine()); x1=x2; for (int i = 2; i <= 10; i++) { x2=double.Parse(Console.ReadLine()); if ((x2 > x1)&&(x2<0)) x2 = x3; if ((x2 > x1)) x1=x2; } …

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  9. שלום רב, אני מנסה לבנות מערכת פשוטה בphp וsql שבה נתונים (למשל שמות של אנשים) יוצאו מהמסד ויודפסו למסך... לאחר שקראתי קצת בנושא כתבתי את הקוד הנ"ל: <?php include 'config.php'; $get_data = mysql_query(' SELECT * FROM testTABLE'); $data_count = mysql_num_rows($get_data); if ($data_count>0) { while ($data = mysql_fetch_array($get_data)) { $id = $data ['id']; $Fname = $data ['fname']; $Lname = $data ['lname']; $names .= '<b>'.$Fname.'</b><br />'.$Lname.'<hr />'; } } else { $names = 'כרגע אין אנשים רשומים'; } echo $names; ?> עכשיו השאלה שלי היא כזו: כאשר אין שמות במסד אז מודפסת השורה בעברית שאומרת שאין אנשים רשו…

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  10. Started by פיני1805,

שלום, אני מעוניים ליצור דף ראשי במחשב שלי ב-HTML עם קישורים לכל מיני תוכנות שאני מריץ הרבה. אני אני עושה קישור לתוכנה? או לפקודת הרצה שלה? עזרתכם , תודה

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  11. אהלן חברים, נתונה לי תמונה בגודל של כ16x96 בשחור לבן - ז"א 16*96=1536 ביטים או 192 בתים לכל תמונה. האם יש דרך לדחוס את התמונות כך שיתפסו פחות מקום אך זמן פריסתם יהיה מהיר מאוד ? התוכנה מיועדת לרוץ על מיקרו בקר מסדרת PIC16. *התראד עודכן, ראו פוסט הבא.

• 3 תגובות
    • 2.6k צפיות
  12. Started by aravmaxim,

יש לי בעיה, אני רוצה להפיץ קבצים ממחשב מסוים למחשבים שנמצאים ברשת איתי ולכן בחרתי בתוכנה Udpcat שהיא קרוס-פלאטפורמית וניתן להוריד אותה ואת קוד המקור באתר הבא http://udpcast.linux.lu/. אך יש בעיה אחד מהפונקציונליות של התוכנה הכי חשובה היא להעביר Stream של קובץ בצורה מקובצת בעזרת הארגומנת pipe-- ותוכנה לקיבוץ כמו למשל gzip או tar. בהפצה בין מחשב וינדוס לוינדוס אין בעיות ובין לינוקס לוינדוס אין בעיות, כמו כן מוינדוס ללינוקס אין בעיה. אך יש בעיה בהעברה מלינוקס לוינדוס. ולכן החלטתי לכתוב קוד ב C בשביל לעשות זאת בצורה קרוס פלאטפורמית. הטריק אם Udpcast עובד כך: תוכנת הפצה(udp-sender) לוקחת את ה STDIN של התוכנה ומפיצה אותו. התוכנה של הקבלה(udp-reciver) שופכת את כל המתקבל לתוך STD…

• 0 תגובות
    • 569 צפיות
  13. היי. יש לי קוד בVisual Basic 6 לשתי לולאות שצריכות ליצור תפריטים, ותת תפריטים בתוך התפריטים שיצרתי. זה אמור להראות כך: תפריט 1 ....... תת תפריט של 1 ....... תת תפריט של 1 ....... תת תפריט של 1 ....... תת תפריט של 1 תפריט 2 ....... תת תפריט של 2 ....... תת תפריט של 2 ....... תת תפריט של 2 ....... תת תפריט של 2 וכך הלאה עד תפריט 4. For x = 1 To 4 Load mnuCatItem(x) mnuCatItem(x).Caption = Menu Item & x + 1 mnuCatItem(x).Visible = True For y = LastItem To LastItem + 4 Load mnuSubCatItem(y) mnuSubCatItem(y).Caption = Menu Item & y + 1 mnuSubCatItem(y).Visible = True LastItem = LastItem + 1 Next y Next x בתוכנה נוצרים תפריטים, אבל תת תפריטים נוצרים רק בתפריט הרא…

• 0 תגובות
    • 680 צפיות
  14. שלום לכולם, יש לי פרוייקט להגיש למחר ויש לי את אותה בעיה בכל הפונקציות ברגע שאני מוצא פתרון סיימתי. יצרתי את הפונקציה הבאה: int CommonPass(char *UserPassword,char *(CommonPasswords[])) //function starts { int i; //determine itrrator for loop for(i=0 ; i<13 ; i++) //starting a loop to run all 13 common passwords { if(strcmp(UserPassword,CommonPasswords[i])==0) //checking if the password is equal to the common password return 0; //returning 0 if they are equal } return -1; }//function ends וקראתי לה כך: if(CommonPass(password,Common)==0) printf("Yes"); הבעיה היא שברגע שאני מגיע לשלב שהוא קורא לפונקציה התוכנה קורסת אחרי שעשיתי Debug הוא…

• 2 תגובות
    • 621 צפיות
  15. היי לכולם, אני די הרבה לאחרונה בפורום הזה כתבתי קוד PHP לטופס 'צור קשר' ויש לי 2 בעיות: * אני מקבל למייל טופס בג'יבריש! * ואין התרעה כאשר מישהו לא ממלא את השדות חובה - זה תמיד נשלח * אשמח גם אם תגידו לי אם כתבתי סתם קודים שאפשר למחוק מהסקריפט

• 13 תגובות
    • 3.7k צפיות
  16. Started by gabi21,

אך אני יכול לכתוב תוכנית ב C++ (console application) אשר תציג לי את אחוז השימוש של המעבד שלי בכל זמן נתון האם יש עבור זה איזו שהי סיפריה שמטפלת בזה? תודה

• 1 תגובה
    • 776 צפיות
  17. Started by zahiz007,

אני צריך לעשות השוואה בין שני תאריכים: היום ותאריך שקיים בעמודה. אני צריך לשלוח את הפרמטר של [היום] כל פעם מחדש ולבדוק האם עברה שנה. הזכרון בגד בי מעט בארוע הזה, מי יכול לעזור? C# הגעתי ל: "select * from ERT where DATEDIFF(YEAR, StartingDate, " + TODAY + ") order by "+d+""; תודה!

• 1 תגובה
    • 2.7k צפיות
  18. אני רוצה לבנות סקריפט שבודק כמה קישורים יש וכמה אותיות באנגלית יש וכמה מספרים יש בהודעה שמתמש כתב הגדרתי משתנים שמכילים אותיות מספרים וקישור. לפי מה שהבנתי "preg_match_all" יכול לבדוק את זה עם הטקסטבוקס מכילה את כל המשתנים האלה, עכשיו איך אני יכול לספור את הכמות פעמים שזה מופיע? function checkrespone($fronRespon) { if(preg_match_all($http) } כותב בPHP אני מניח שאפשר איך שהוא להשתמש בcount אני גם רוצה להשתמש אחרי זה בספירה שהבcount עשה מקווה שהייתי מובן

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. שלום אני רוצה לדעת אם יש אפשרות ללחוץ על כפתורי פקד UpDown באמצעות API ולאו דווקא הפקד הזה גם על פקד Command אני רוצה ליצור שילוב של פקד UpDown ופקד טקסט להרצת מספרים. בפקד הטקסט כשאני לוחץ על מקשי החצים מעלה/מטה (לא של הפקד עצמו) אני רוצה שפקודת API תבצע לחיצה על פקד UpDown במקום לכתוב קוד בתיבת הטקסט. אני רוצה ליצור 3 תיבות טקסט עם פקד UpDown אני רוצה ליצור דבר דומה שניתן לראות בחלון של שעון המערכת כשמכוונים את השעה, לחיצה על מקשי החצים מעלה/מטה גורמת ללחיצה על פקד UpDown תודה

• 0 תגובות
    • 697 צפיות
  20. Started by m1ke,

הכותרת אומרת הכל

21. Started by ~שירה,

באיזה מאפיין מכניסים את הכותרת של הPANEL? ואיך מסמנים את הגבול שלו? וגם - מה ההבדל בין stackPanel ל dockPanel - מתי עדיף להשתמש בכל אחד מהם?

• 1 תגובה
    • 922 צפיות
  22. Started by kiraraber,

שלום, מישהו יכול להסביר לי אולי איך אני יכולה לעבוד עם קבצים בשפת C? בעיה לדוגמא: יש לי קובץ טקסט שנותנים לי ואני צריכה לקרוא את הקובץ ולפעול ע"פ מה שרשום בו. אם לדוגמא האות הראשונה בשורה היא # אני צריכה להתעלם מהשורה הזו. אם יש בתחילת השורה מספר אז אני צריכה לפעול בהתאם {ע"פ קביעה של מה עושה כל מספר}.

• 11 תגובות
    • 5.6k צפיות
  23. אני צריך ליצור משתנה STRING שמכיל מספר כלשהו ושתי שמות. נ.ב, המספר כבר מוגדר כאינט. תודה

• 4 תגובות
    • 3.5k צפיות
  24. Started by gkman,

שלום לכולם. אני מעוניין ליצור טבלה שתתרחב עד כמה שחלון הדפדפן מתרחב. אבל שתצטמצם רק עד 700 פיקסלים. איך אני מבצע את זה? תודה מראש.

• 4 תגובות
    • 2.1k צפיות
  25. היי אני כרגע התחלתי ללמוד קורס את"מ בתור חלק מהתואר ראשון..בכל מקרה הם הביאו לנו להשתמש בtasm ויש לי בעיה איתו בWIN7 אז יש משהו אחר שמישהו יכול להמליץ לי אולי??

• 6 תגובות
    • 3.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים