תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,065 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם. אני מתכנת ב-#C ו-Java ברמה סבירה. רק לאחרונה התחלתי ליישם זאת בבניית תוכניות בסביבת חלונות (Windows Forms), והנושא הזה די חדש לי. נתקלתי לאחרונה בבעיה די בסיסית, והייתי מעוניין שתעזרו לי. הכנתי תוכנית ב-#C שאוספת נתוני משמרת בעבודה מקובץ טקסט ומחשבת משכורת. לצורך העניין הכנתי טופס ובו טבלה, שבנויה ממספר רב של פקדים מסוג Label. נניח שמדובר בטבלה בת 31 שורות (כל שורה מייצגת יום בחודש). על פי הבנתי הבסיסית, לכל פקד צריך לתת שם, שישמש אותו בקוד. בכל שורה בטבלה הוספתי לשם הפקד מספר כמספר היום בחודש (נניח Duration1 ,Day1 ,Arrival1, וכו'). על מנת לעדכן את ערך הפקדים בצורה יעילה מתוך קובץ, אני צריך להשתמש בלולאה. אילו הפקדים היו חלק ממערך, היה ניתן לרוץ על כולם ללא בע…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
עשיתי אחד עם מישהו שעזר לי טיפה לנקות את הקוד.. זה ריבוע קסם או קוביית קסם לא כל כך מבין בזה.. בשביל לבנות את זה ציירתי קובייה של 3X3 וראיתי מה אני צריך בשביל זה. אולי יעזור למישהו... הנה התמונה שציירתי: http://img542.imageshack.us/img542/7176/silr.png [ATTACH=CONFIG]3295[/ATTACH]
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני מנסה לקבל מהמשתמש סטרינג. במידה והוא מכניס משפט גדול מהגודל שהוקצה למשתנה, אני מנסה לבצע את הפעולה הבאה: p = (char *) realloc (p,sizeof(char)*strlen(gets(arr))); כל התוכנית: #include<stdio.h>#include<conio.h> #include<string.h> #include<alloc.h> #include<stdlib.h> main(){ int i; char arr[] = "aaaaa",*p=arr; puts(arr); p = (char *) realloc (p,sizeof(char)*strlen(gets(arr))); puts(arr); } האם זה באמת מגדיל לי אותו ללא דריסת זכרון? תודה מראש.
-
- 5 תגובות
- 4.3k צפיות
-
-
באתר שבניתי לנייד, השורה התחתונה לא מקובעת לתחתית המסך: http://mob.eliezer-movers.co.il/ בניגוד לאתר הזה, שהשורות למעלה ולמטה מקובעות: http://galcomm.mobi/or-media.aspx האם אפשר ב html5 לקבע את השורות למעלה וגם למטה? תודה :-)
-
- 5 תגובות
- 958 צפיות
-
-
שלום. לפני מלא זמן, כשעוד הייתי בבית ספר, השתמשתי בvb6 כדי ליצור תוכנות עם ממשק גראפי (עם הממשק גראפי של הסביבת פיתוח הייתי מצייר חלון וכפתורים וכו ואז מתכנת אותם). מאז די הפסקתי עם זה ולא נגעתי יותר בvb. היום עולה לי הצורך ליצור תוכנה פשוטה ממש (חלון אחד) , וחשבתי שvb יהיה מתאים בול למה שאני צריך. הבנתי שכל הנושא של vb התפצל לשני גרסאות vb.net ועוד משהו אחר , ואיכשהו קשור לאיזה חבילה בvisual studio . יש גם את כל הצד של הvb סקריפטינג שלא קשור לממשק גראפי. בקיצור אני לא מוצא את הידיים והרגליים שלי בכל העסק הזה. מישהו יכול בבקשה ליצור לי קצת סדר? מה אני עושה תכלס כדי להתחיל לעבוד כמו שהייתי עושה פעם? תודה לעונים
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום חברים. אתר מסוים, אשר מקבל תרומות בשתי דרכים: האחת - פייפאל. השנייה - כרטיס אשראי. הרצון שלי הוא לקטרג את התורמים על פי סך התרומה. למשל - כל אלה שתרמו מעל 5 שקלים, על אלה שתרמו בין שני שקלים ל 5 שקלים, וכל אלה שתרמו עד 5 שקלים. האם יש דרך לעשות זאת? ממש תודה, הדבר מאוד חשוב לי.
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום. אני עובד בשביל ארגון ללא מטרת רווח, והיום עלתה השאלה בעקבות טבלה שקיבלנו ובה מיילים של 50,000 בעלי עניין. איך שולחים מייל ל 50,000 איש? אשמח אם מישהו יוכל לייעץ בעניין הזה, כי אני ממש לא מכיר דרך לעשות כזה דבר (חבר אמר לי שאפשר דרך Constant Contacts, אבל ביקש שאבדוק אם זה לא יחשב כ SPAM). המון תודה חשוב לציין - מדובר באנשים שנתנו את המייל מרצונם, ומצפים לקבל מייל מאיתנו. אני מציין זאת כדי שיהיה ברור - החברה שאני עובד בה איננה ספאמרית! אני מציין זאת כי לאחר שקראתי את ההודעה, זה יכול להיקרא כאילו אני מבקש עזרה בשליחת ספאם. אבל זה ממש לא המקרה. אז תודה.
-
- 5 תגובות
- 2.6k צפיות
- 1 follower
-
-
יש לי אובייקט ואני רוצה לעשות מתוך אותו אובייקט בנייה מחדש זאת אומרת איפוס של האובייקט ופשוט שיבצע את הconstructor מחדש. איך עושים את זה?
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי חברים, אני מחפש סקריפט שירוץ על התיקיות סדרות\סרטים ויתאים את השם של התרגום לקובץ של הסרט. רצוי שפעולה זו תקרה רק במצב שזה הקובץ SRT היחיד באותה תיקיה. חייבים powershell בשביל זה ? או שיש דרכים טובות יותר? לצערי אין לי ידע בתחום זה, אשמח אם מישהו מעוניין לעזור
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
איך יודעים איך אתר בנוי? אני מנסה לברר לגבי האתר הזה: http://www.prageruniversity.com/ האם זהו אתר שבנוי ב PHP? או ב HTML? או אולי בכלל ב WordPress? כל תשובה תעזור. המון תודה!
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
התחלתי ללמוד מבוא למדעי המחשב ונתקלתי בשאלות לא מובנות...אשמח אם מישהו יודע למה התכוונו. אז ככה..הביאו קטע קוד ולאחר מכן דרשו לענות על שאלות אמריקאיות. while [FONT=monospace]( ! karel.rightIsBlocked() ) [/FONT] [FONT=monospace]{ [/FONT] [FONT=monospace]if [/FONT] [FONT=monospace](karel.frontIsBlocked() ) [/FONT] [FONT=monospace]{ [/FONT] [FONT=monospace] karel.turnLeft(); [/FONT] [FONT=monospace]} [/FONT] [FONT=monospace]else [/FONT] [FONT=monospace]{ [/FONT] [FONT=monospace] karel.move(); [/FONT] [FONT=monospace]} [/FONT] [FONT=monospace]} [/FONT] הפקודה הזאת מאוד פשוטה אבל לא מציינים בכלל מהו המצב ההתחלתי של האובייקט..איפה הוא נמצא וכ'ו. ל…
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
ב++C מאז שעברתי לויזואל סטודיו 2012 הוא מבקש ממני להשתמש במקום scanf להשתמש בscanf_s אז רציתי לשאול מה ההבדל בקיצור מה השימוש של _s
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם ובוקר טוב, אני ראיתי שהרבה מהאנשים פה בפורום מדברים על בינארי ועוד שפה דומה ואני לא מבין,מה אפשר לעשות עם שפת בינארי? האם זו שפה קשה? תודה מראש לכולם
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, רכשתי אתמול איחסון בgodaddy, יש לי דומיין cn-apps.net מ- domain.com. העלתי לאיחסון קובץ index.htm פשוט ואני לא מצליח להציג אותו כשהאתר עולה. שמתי אותו גם בתיקייה הראשית (הROOT) וגם בתיקייה public_html. האייפי של האתר הוא 192.186.207.226 הדומיין cn-apps.net הגדרתי לו nameservers: ns41.domaincontrol.com ns42.domaincontrol.com והגדרתי אותו pointer לIP של האתר. חייב חייב עזרההה! זמין גם בסקייפ codeninja_apps ובמייל: codeninjaa@gmail.com תודה!
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני מקווה שאני שואל בפורם הנכון ואם לא אז אשמח שתעבירו את זה לפורום הנכון. השאלה היא: יש לי סקריפט שפשוט מספק רשימה של הקבוצות/פורומים של משתמש, עכשיו הבעיה היא שהרשת שלי בנוייה בתצורת Forest עם כמה דומיינים למטה. אז כך כאשר יש למשתמש מסויים קבוצות אשר נמצאות בדומיין אחר הסקריפט זורק שגיאה שהוא לא מצליח למצוא אותם. מה שאני שואל האם יש דרך להריץ את השאילתה על ה-Forest ולא בדומיין ספציפי???
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן לכולם , בניתי שיטה רקרוסיבית למיון מערך חד מימדי , אבל התוצאות לא משהו .(נראות קרובות למטרה , אבל משהו התפספס לי כאן ..) מישהו רואה את הבעיה ? מצורף . - - - תגובה אוחדה: - - - קצת התבלבלתי איתו .. תודה מראש !
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
איך אני ניגש לכזה תרגיל ? איך פותרים את זה ?? א. נתון שזמן הריצה T(n) של אלגוריתם כלשהו מקיים: T(1) = q(1), T(n) = T(n/2) + W(n) וכן T(n) = 2T(n/2) + O(n). טענה: T(n) = q(n) . (אפשר להיעזר בנוסחת האב). נכון\לא נכון נימוק:
-
- 5 תגובות
- 923 צפיות
-
-
שלום, אין לי ידע בתכנות אבל אני מאוד רוצה ללמוד, אבל שאין משימה לביצוע אין מוטיבציה. לשמחתי עכשיו קיבלתי משימה שדרכה הייתי שמח להבין איך אני מתחיל ומבצע אותה. יש לי כמה פקודות אני צריך להריץ על בקר אחסון. הסקריפט שאני רוצה לבנות צריך לעשות את הדברים הבאים: 1.לשאול מה כתובת ה IP של שרת האחסון 2.חיבור לבקר האחסון באמצעות SSH 3.מה שם המשתמש ומה הסיסמא של בקר האחסון על מנת לקבל את ה PROMPT 4.להריץ כמה פקודות מקובץ מסוים שקיים על המחשב המקומי 5.לשמור את ה OUTPUT של כל שורה ולתת סיכום. למשל כמה פעמים הופיע הביטוי "can’t find" והיכן. איך מתחילים? במה כדאי ונכון לתכנת? האם אני יכול להתמודד עם סוג של משימה כזו ללא ניסיון? תודה
-
- 5 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
איך לעבוד נכון עם פתיחת ויצירת אובייקטים דינמיים? נניח, יש לי צ'אט ואני רוצה שכל פניה של חבר אלי תפתח חלון חדש (עם פקדים משלו שאוכל כמובן להתיחיס ולעדכן ספצפיתי אותם כשהשיחה תתמשך) למשל משהו כזה: win_num = {} def OpenWindow(memberid,member_gender,member_UserNick,member_Message): print ("memberid:" + memberid + "gender" + member_gender + "usernick" + member_UserNick + "msg:" + member_Message) if memberid in win_num: print ("kooooooooooooooooooooooo") txt_num[memberid].insert(INSERT, member_UserNick + ": " + member_Message + "\n") else: win_num[memberid] = Toplevel() …
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
נניח ויש לי זמן = 52200 אני צריך לפצל את הזמן לשניות דקות ושעות אני מצליח להגיע לשעות אבל מסתבך עם הדקות והשניות ... hours = time/3600 יתן לי 14.5 אבל 0.5 ירד בגלל שזה מספר שלם.
-
- 5 תגובות
- 957 צפיות
-
-
היי אני לומד Java והגעתי לפולימורפיזם עכשיו ואני לא כל כך מבין מה זה ולמה זה שימושי. אפשר הסבר ודוגמאות על הנושא כדי שאני אבין אותו טוב?
-
- 5 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
שלום התחלתי ללמוד גאווה ולצערי אני תקל בהרבה ביות וזה קצת מייאש אני כותב תכנית ועושה קומפילציה הוא כותב : class,interface or enum expeted לא מבין ההוא רוצה תודה
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום. יש לי חלק בשאלה של תרגול הבית לתת ציון מסויים שנותן לקוח. אם הציון שנתן הלקוח הוא מעל 70 מקבלים בונוס של 5 נקודות. אך לציון אסור להיות מעל 100. אני קצת מסתבך עם להגדיר את הגבול של ה-100 זה מה שבניתי בחלק הזה ואין לי מושג איזה עוד פקודה עליי לתת. if (customer >=70) (customer= customer+5);
-
- 5 תגובות
- 6.2k צפיות
-
-
שלום אני מחפש מישהו שיבנה לי אתר מבוסס ג'ומלה [המערכת תישאר בידי, בניה ולא אחזקת ואיחסון האתר], בדומה לאתר מסוים שראיתי: http://www.taamu.co.il/ מדובר באתר עם תכנים תורניים, בעיקר קבצי MP3 ווידאו בדומה לאתר הנ"ל, עם תוספות מתבקשות - לדוגמא פורום, אפשרות חיפוש, לייקים ועוד כמה דברים קטנים. להצעות מחיר או המלצות על מישהו שבנה לכם אתר ואתם מאד מרוצים, ניתן לפנות אלי בפרטי: nsh3nsh@gmail.com
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום. הורדתי את התוכנה "dev c++" והתחלתי לכתוב תוכניות בשפת C. רק יש בעיה קטנה (אני לא בטוח שתקראו לזה בעיה), שכתבתי למשל: #include <stdio.h> int main() { printf ("hello world"); } הכל טוב ויפה.. וזה כותב לי שאין שגיאות. ולפי מה שידוע לי, אחרי קימפול התוכנית אמור להופיע הפלט (חלון CMD שחור), ולי זה לא מופיע. פשוט לא קורה כלום ! החלון מהבהב לשבריר שנייה בציפייה שהפלט יופיע, אבל לא. אחזור שוב: דיבגתי>קימפלתי>אין שגיאות>לא מופיע פלט. מישהו יודע מה הבעיה פה לעזאזל ? האם זה אמור להיות כך ?
-
- 5 תגובות
- 2.5k צפיות
-