עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. Started by Pure-Gold,

האם מישהו מכיר קוד המאפשר הוספה אוטומטית של סימן מים/לוגו על התמונה שאני מעלה לאתר ?

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. עקבתי אחרי מה שכתוב כאן: http://learn.elgg.org/en/stable/intro/install.html אבל נתקעתי בשלב שצריך להיכנס לאתר להגדיר אותו בדפדפן (אחרי יצירת mysql) מישהו יכול לעזור לי להבין איך אני נכנס לזה? שמתי את הקבצים כפי שהם ביקשו בתיקייה שהיא לא www. לכן שמתי את זה ב-public_ftp/elgg אשמח להכוונה פה. תודה

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  3. שלום... איך אני בונה תוכנית שפועלת על ישום כלשהו שבו נפתח חלון ואני רוצה שכל מספר דקות יכנס טקסט מסוים לתוך תיבת הטקסט ביישום שרץ לי על המסך. מחכה לתשובה במהרה.... (נערך)

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. שלום לכולם, יש לי מספר שאלות לגבי שפות התכנות השונות והמטרה שלהן, אשמח אם אוכל לקבל תשובה קצרה ופשוטה בשביל להבין את הבסיס. את שפות התכנות ה"רגילות" אני מכיר - ג'אווה, C\++\#, VB וכו'. אבל אני מתקשה להבין בעניין שפות התכנות האינטרנטיות - PHP,HTML,JAVA Script, CSS, WordPress, Jython ועוד. ברשימה הזאת ברור לי שהכנסתי כמה שמות שאינם שייכים לשם, אבל הבלבול רב, ואני לא כל כך יודע מה כל מהם אמור לעשות. האם לכולן אותה מטרה רק עם יכולות שונות (כמו בשפות התכנות הרגילות)? מה הכוונה שאומרים תוכנת צד שרת, ותוכנת צד לקוח (בשביל מה צריך צד לקוח? הרי האתר מגיע מהשרת)? ואיזה משפות התכנות דלעיל מתאימות לשרת ואיזה ללקוח? איפה נכנס כל העניין של asp .net. אשמח אם מישהו יוכל לעשות קצת סדר. …

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. היי, אני רוצה לבצע את הפעולות הבאות ב-CMD או בעזרת סקריפט: 1. כניסה ל-control panel 2. כניסה Network Connections 3. בחירה ב- Next 4. בחירה באפשרות הרביעית (האחרונה בעצם) 5. בחירה באפשרות השנייה (האחרונה בעצם) 6. בחירה באפשרות השנייה (האחרונה בעצם) 7. בחירה ב- Next 8. בחירה ב- Next 7. בחירה ב- Finish במילים אחרות, ליצור חיבור למחשב אחר כ-Guest האם הדבר אפשרי? אודה לעזרה

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. כדי שתבינו את הידע שלי בתכנות - אני עושה 5 יחידות בתיכון, שנה אחרונה, לומד JAVA. חוץ מזה התעסקתי ממש ממש קצת בעבר הממש רחוק בHTML וזהו כאן נגמר הידע שלי בתכנות. הרעיון הוא כזה- למצוא שרת שמציע איחסון חינם, לשים עליו תוכנית שתכלול כתובות של תמונות שאני אעלה דרך אתר להעלת תמונות, ואז לשים קישור בחתימה לאתר הזה כדי שיחזיר קישור רנדומלי של תמונה. מבחינת הגיון זה לא בעיה לבנות את האלגוריתם שיבחר באופן רנדומלי קישור, השאלה היא באיזה שפה להשתמש, איך לשלב את זה בשטח שיוקצה לי לאחסון ואיך לעשות שזה יחזור לפורום כתמונה? אם למישהו יש זמן לעזור לי עם השטויות שלי זה יהיה נחמד

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. Started by FRT,

היי. רציתי לקבל חוות דעת - איך python בתור התחלה? בנוסף- יש משהו מיוחד שצריך שיהיה במחשב בשביל זה? תודה!

8. Started by Jules Winnfield,

אחת המשימות שלי היא להציג מערך דו מימדי (מטריצה) ממספר עמודות ומספר שורות שקלטתי מהמשתמש. הגעתי לתבונה שהדרך הטובה ביותר לעשות את זה היא לולאת FOR בתוך לולאת FOR אך ללא הצלחה. נ.ב. כל ערכי האינדקסים צריכים להיות שווים ל0. הקוד (הוספתי את כל תחילת הקוד על מנת להמחיש על מה מדובר): # include <stdio.h> void main () { int i,j,cols=0,rows=0,num,num0, num1, menu=9,mat[50][50]={0},arr[50]={0}; printf("Insert number of rows:"); scanf("%d",&j); while(rows<0 ||rows>50){ printf("Error\n"); printf("Insert number of rows:"); scanf("%d",&rows); } printf("Insert number of colums:"); scanf("%d",&cols); while(cols<0 ||…

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. שלומות, בניתי סקר, קובץ שמכניס את ההצבעה למסד נתונים וקובץ שסופר הצבעות לכל אפשרות וגם נותן המחשה ויזואלית של הקולות: http://img146.imageshack.us/my.php?image=survey1cf.jpg הבעיה היא שכל אחד יכול להצביע בסקר ואני רוצה שאחרי שגולש הצביע שבמקום הסקר תופיע הודעה שאומרת "תודה על הצבעתך, לא ניתן להצביע פעמיים" או משהו בסגנון. אין לי שמץ איך לגשת לזה אפילו..... אפשר אולי לבדוק ip ואז לבדוק אם הip כבר הצביע? הקוד של הקובץ שמכניס הצבעה מהסקר למסד נתונים: <% response.buffer = true set c=server.createobject("adodb.connection") DSN = "DRIVER=Microsoft Access Driver (*.mdb);DBQ=" & _ Server.MapPath("/arielkarlinsky/database/database_users.mdb") c.open dsn s…

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. Started by c5123,

student* removes(student *head,char id[9]) { student *nav,*nav3; nav=head; while(nav!=NULL) { if(strcmp(nav->id,id)==0) { printf("code 22\n"); nav3=nav->next; free(nav); return nav3; } if(strcmp(nav->next->id,id)==0) { printf("code 23\n"); nav3=nav->next; nav->next=nav->next->next; free(nav3); return head; } nav=nav->next; }   } שליחה: head=removes(head,id); פונציה למחיקה לפי מחרוזת id זה עובד בסדר כל עוד אני לא משתמש ב free כדי לשחרר את מה שמחקתי if הראשון בודק אם התא שאני רוצה למחוק שווה למצביע head תחילת הרשימה if השני בודק אם התא הבא (next) שווה לתא שאני רוצה למחוק שני מצבים ראוש רשימה וגוף רשימה אני לא מבין למה free…

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. Started by patrik,

יש לי מחלקה class abc { public: int x; abc() { x=0; } }; אני רוצה ליצור ממנו מערך דינמי (יקבע בהמשך) לדוגמא: class def { public: //אני יודע שהשורה הבאה זו טעות, אז איך באמת עושים זאת? abc aaa[][]; int size; def(int size) { this->size=size; //אני יודע שהשורה הבאה זו טעות, אז איך באמת עושים זאת? aaa=new abc; } }; אם אני רוצה להדפיס אותו איך מבצעים זאת? אני משער: void print2D_array() { int i,j; for(i=0; i<size; i++) { cout<<"\n"; for(j=0; j<size; j++) cout<<aaa[j].x<<setw(4); } } תודה לעוזרים

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. Started by the_lighting,

שלום חברים, לאחר חיפוש מצאתי כמה פוסטים במושא אך לא הבנתי את עניין הגבולות, ליצור מספר רנדומלי משתמשים בrand() אבל אני רוצה מספרים רנדומלים בין 100- ל 100, רק שלמים מסוג int איך אני מבצע את זה?

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. Started by MasterDK,

היי, אני כותב מערכת MVC ודיי תקוע עם מימוש ה view. אני עובד עם xsl בתור template engine ופרט ל xhtml אני מעוניין גם לפלוט את התוכן כ json וכ xml. אם חושבים על זה בצורה ישירה, אין לי בעיה ליצור מחלקה של view וממנה להוריש את שלושת המחלקות הנ"ל כאשר כל אחת תביא פונקציונליות שתלויה ב content type שלי. אבל! וזה אבל גדול, נחשוב רגע על שרת REST. אין לי רצון לשכתב את הקוד (כי הוא כבר כתוב ועושה את העבודה) אבל שרת REST יכול לספק את המידע בכל מיני אופנים בניגוד לאפליקצית web שמספקת נניח רק xhtml ו json בקריאות ajax, אפליקצת ה REST תחזיר את התוכן לפי מה שמבקשים ממנה, כלומר: http://api.example.com/users/13.json מחזיר את המידע כ json, ולעומתו http://api.example.com/users/13.xml מח…

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. Started by card,

אני מדבר רק על רכישת דומיין, בלי hosting וכל זה.. יש הרבה אפשרויות.. איך אפשר להשוות

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  15. Started by bdoron,

אני מתאמן בסי שארפ ומצאתי איזה תרגיל שאומר ליצור כמה מחלקות , ריבוע משולש אליפסה ועיגול ,מצוין גם שצריך לחשב את השטח של כל אובייקט ואחרי זה לעשות מיון מערך של האובייקטים על פי גודל השטח. אז יצרתי 4 מחלקות שיורשות ממחלקת אב שקראתי לה shape כאשר במחלקת האב גם יצרתי מתודה אבסטרקטית לחישוב שטח, מימשתי אותה בכל מחלקה יורשת בהתאם לצורה. לאחר קריאה קצרה הבנתי שהפונקציה sort קוראת לפונקציה אחרת בשם compareTo ששם מתבצעת הבדיקה מי מבין 2 האובייקטים יותר גדול קטן או שווה, ואז הבנתי שבכל אובייקט אני צריך לממש את הפונקציה compareTo וכל מחלקה כזאת בעצם צריכה להיות יורשת של Icomparable. מה שתיכננתי זה לעשות דבר כזה , בכל מחלקה לממש את הפונקציה compareTo ובתוכה לעשות חישוב שטח של כל א…

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. Started by spinchicken,

how do i get my program path on C? thanx

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. אני בן 20 התחלתי ללמוד תכנות בכיתה י ובחודשים האחרונים חזרתי ללמוד תכנות לבד יש לי ידע בc# וכבר עשיתי כמה תוכניות בconsole application בחודשיים האחרונים התחלתי להשתמש בforms אבל עכשיו יש לי כמה בעיות הראשונה היא איך עושים שיהיה אפשר ללחוץ על אותו כפתור כמה פעמים ברצף וזאת הבעיה השנייה: int incom=5; int lose=10; int startmoney = 20; int totalmoney ; int newtotalmoney; שאני לוחץ buy פעם ראשונה זה מוריד 10 מסכום: totalmoney = startmoney - lose; lbl_total_money.Text = totalmoney + "$"; ואם אחריו אני לוחץ sell הסכום שלאחר הקנייה עולה ב5: …

18. Started by חשיש,

כשאני אומר הורדה אני מתקוון לאיך אני עושה שכשאני ילחץ על קישור מסוים הוא יפתח לי דף של הורדה????

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. שניהם מתאימים לכתיבה בסי או שאם אני רוצה להתחיל ללמוד תכנות ולכתוב בסי אני צריך להשתמש במהדר אחר?

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. Started by eladh16,

שלום. באתר שלי יש עמוד של צור קשר. כלומר יש שדות שצריך למלא ולשלוח והמייל נשלח אלי. הבעיה היא ששמתי לב, שלפעמים מגיעים אלי טפסים מוזרים מבוטים, ולכן אני רוצה להוסיף קוד אימות לפני שליחת המכתב. איך אני מוסיף קוד אימות לאתר(האתר ב html). האם יש קוד אימות בנוי(מוכן) שאפשר לשלב כבר באתר? אני מעונין באימות טוב שלא יגיעו אלי עוד טפסים מבוטים. תודה רבה לעוזרים

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. היי, לפני כחצי שנה, מחקתי את הפייסבוק שלי. לפני המחיקה, החלטתי לגבות את כל הנתונים שלי, כולל כל היסטוריית הצ'אט (של 5 שנים, יצא לא מעט). זה הביא לי את הגיבוי בצורת דף html, שבו כל ההודעות מבולגנות לגמרי. בעזרת פייתון הצלחתי למיין אותן. אבל עכשיו, אני צריך מקום לאחסן אותן כך שאוכל לראות אותן בצורה נוחה - משהו שיהיה קרוב לצ'אט המקורי של פייסבוק. לכל הודעה יש תאריך, ההודעה עצמה, והthread שהיא שייכת אליו (בעצם - אילו אנשים היו באותה שיחה). האם יש מערכת מוכנה שתאפשר לי להכניס את הנתונים האלו אליה ולהציג אותם בקלות? או שעדיף לבנות אתר משל עצמי? תודה

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  22. Started by neogod,

עליכם לכתוב שיטה, המוצאת את החלק הזהה הארוך ביותר בין שתי רשימות. השיטה מקבלת כפרמטרים שתי רשימות מקושרות חד סטריות (כל רשימה נתונה על-ידי Element שהוא תחילת הרשימה), אשר בכל אחת מהן האיברים ממוינים בסדר עולה ממש (אין איברים זהים). ערך ההחזרה של השיטה הוא מסוג Element, אשר התכונה _number שלו מכילה את אורך החלק הזהה, והתכונה _next שלו מכילה את האיבר הראשון (באחת מן הרשימות) בחלק הזהה. אין לסרוק את הרשימות הנתונות (כל אחת מהן) יותר מפעם אחת! דוגמא: רשימה א' 1->2->4->6->8->10->15->null רשימה ב' 2->4->8->10->15->null הערך המוחזר יכיל את המספר 3 ואיבר ה-_next שלו יהיה האיבר שערכו המספרי הוא 8. (החלק הזהה הארוך ביותר הוא זה המתחיל באיבר ש…

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. אני כותב אפליקציה בפייתון שבה אמור להיות משולב קוד שרשום בג'אווה סקריפט(עוד צריך ללמוד את זה). אני זקוק למידע שמתקבל מהקוד בג'אווהסקריפט כדי לעשות בו שימוש בקוד שרשום בפייתון. באופן ספציפי אני כותב אפליקציה שמריצה סרטונים מיוטיוב ואני צריך לדעת מתי מסתיים סרטון כדי לעבור לסרטון הבא. לפי מה שקראתי את המידע ניתן לקבל באמצעות youtube player API והוא עובד בג'אווה סקריפט.

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. קראתי פה ושם על תקשורת בין מחשב לשרת והבנתי שלקודים איתם המחשבים מתקשרים קוראים סוקטים. המטרה שלי היא בנוגע למשחקים מרובי משתתפים. אני רוצה שתיהיה לי היכולת לראות על הצג את הסוקטים שהמחשב שולח לשרת ולראות מה אני מקבל בחזרה. אני רוצה שיהיה לי את האפשרות לחסום סוקטים מהשרת, לשלוח אליו ברצף (ספאם) אולי אפילו כמה סוקטים בלופים. מזה אני מבין שאני צריך לדעת א' - איך באמת כל העיניין של התקשורת עובד בתאוריה ב' - איך אני מקודד לבד תוכנה שתעשה מה שאני רוצה אני צריך שתכוונו אותי למקורות מידע, אולי להמליץ לי על שפה (הידע שלי שואף ל0) ואולי לא יודע מה.. תודה לעוזרים

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. Started by dino,

היי... כרגע באתר שלי יש PHPBB אז רציתי לדעת מה עדיף... PHPBB או YaBB כמו שמותקן כאן? ועוד שאלה: האם המפרט מחשב שבצד זה משהו שצריך להתקין לבד {מוד} ב-YaBB או שזה מותקן וכמו כאן שינו את זה למפרטי מחשב? תודה מראש, מתן.

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים