עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. Started by Zanzibar,

היי, אני מנסה להכין דף לסינון מוצרים עם AJAX (סינון לפי מחיר, צבע המוצר, חברה וכו,) השאלה היא איך אני הופך את הבחירה של המשתמש למחרוזת SQL? למשל המשתמש בחר להציג פריטים שהם בצבע כחול, מחברת אפל ומהמחיר הזול ליקר, המחרוזת שלי צריכה להראות ככה: SELECT * FROM products WHERE product_color = 'blue' AND product_company = 'apple' ORDER BY PRICE ASC <ul> <p>Filter by color:</p> <li><input type='checkbox'>Blue</li> <li><input type='checkbox'>Green</li> <li><input type='checkbox'>Yellow</li> <p>Filter by company:</p>…

2. שלום לכולם, יש לי מספר שאלות לגבי שפות התכנות השונות והמטרה שלהן, אשמח אם אוכל לקבל תשובה קצרה ופשוטה בשביל להבין את הבסיס. את שפות התכנות ה"רגילות" אני מכיר - ג'אווה, C\++\#, VB וכו'. אבל אני מתקשה להבין בעניין שפות התכנות האינטרנטיות - PHP,HTML,JAVA Script, CSS, WordPress, Jython ועוד. ברשימה הזאת ברור לי שהכנסתי כמה שמות שאינם שייכים לשם, אבל הבלבול רב, ואני לא כל כך יודע מה כל מהם אמור לעשות. האם לכולן אותה מטרה רק עם יכולות שונות (כמו בשפות התכנות הרגילות)? מה הכוונה שאומרים תוכנת צד שרת, ותוכנת צד לקוח (בשביל מה צריך צד לקוח? הרי האתר מגיע מהשרת)? ואיזה משפות התכנות דלעיל מתאימות לשרת ואיזה ללקוח? איפה נכנס כל העניין של asp .net. אשמח אם מישהו יוכל לעשות קצת סדר. …

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. Started by Epic,

מתי נהוג לפתוח פרוייקט נוסף בתוכנה ומתי פשוט להוסיף קבצים לפרוייקט הנוכחי. למשל GUI צריך פשוט להיות עוד מחלקות או פרוייקט נפד לחלוטין שיושב יחד עם הפרויקט המקורי? בנוסף האם ניתן לפתח פרוייקט משותף עם עוד אנשים כאשר לכל אחד גירסת ויזואל סטודיו אחרת?

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. Started by VitaminP,

שאני מחפש דרך לקבל SMS למחשב ולא דרך איסיקיו, ככה שאפשר יהיה לעשות את זה גם בישראל =].

5. איך אני פותר את התרגיל הבא? (באלגוריתים) "עצים דומים הם שהמבנה הפנימי שלהם, כלומר סדר הצמתים בתוך העץ זהה. (העצים בנויים מאותו מספר הצמתים ובאותו סדר אין חשיבות לאיברים שהם מכילים) השאלה היא: כתבו אלגוריתים דומים שמקבל שתי עצים (t1, t2 ) ומחזיר אמת אם העצים הם דומים ושקר אחרת. מקווה שתצליחו (אני יודע שזה לא הכי מסובך פשוט רק התחלנו ללמוד את זה) תודה מראש

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  6. Started by robicon,

אני רוצה לבנות מערך בגודל 5 מסוג של struct שה struct יהיה רשימה מקושרת. זאת אומרת שבכל תא במערך תהיה רשימה מקושרת ואני מסתבך עם הזיכרון.... עשיתי malloc למערך ואין לי בעיה להכניס לשם ערכים הבעיה שלי שאחר כך אני כבר לא מצליח להמשיך את הרשימה. לדוגמה הכנסתי לתא 0 ערכים ואחר כך אני רוצה להכניס ערכים לnode הבא בתא 0 אני לא מצליח איך אני אמור לבנות את זה מבחינת זיכרון? תודה

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. Started by zolder,

אני מנסה ללמוד שפת C ויש לי בעיה בלהריץ איזה תוכנה (לפי דוגמא מאיזה אתר).

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. Started by lordgod,

שאני (לדוגמה) יכניס מספר והתוכנה תגיד לי שזה גדול... אז אני לא רוצה שאני יכניס מספר ואז התוכנה תגמר אני רוצה להמשיך להכניס מספרים אז איך עושים את זה?

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. Started by IlanF,

יש לי תפריט שאני רוצה למרכז אותו כמו שיש לדוגמה במערכת joomla (למי שלא מכיר, התפריט שלהם ממורכז באמצע הדף, לא משנה כמה קישורים יש ומה הרזולוציה של המסך) התפריט שלי בנוי כך: <ul id="quickJumpMenu"> <li class="selected"><a href="">selected link</a></li> <li><a href="">link</a></li> <li><a href="">link</a></li> <li><a href="">link</a></li> </ul> #quickJumpMenu { width: 984px; height: 25px; margin: 0 auto; background: #fff; border: 1px solid #eeeeee; } #quickJumpMenu li { float: right; list-style: none; line-height: 25px; font-size: 12px; padding:…

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  10. הי, לא מזמן התחלתי לעבוד על איזו אפליקציה שאני יוצר ל- Facebook. האפליקציה ניגשת ל- MySQL DB להכנסה ושליפה של נתונים. זו פחות או יותר אפליקצית ה- WEB הראשונה שלי, ואני בא בעיקר מרקע של C#. אני לומד את ה- Syntax ואת כל הפיצ'רים של PHP תוך כדי עבודה ולכן אני לא ממש לומד את זה בצורה מסודרת. לא מעט פעמים אני שובר את הראש על חלק מהתקלות וגם Debugging לא ממש נוח. אבל עם הבעיות האלה אני יכול להסתדר בד"כ. הבעיות שמהן אני חושש הכי הרבה אלה בעיות קריטיות של ארכיטקטורה פגומה ובעיות אבטחה. אין לי מושג מהן הדרכים הנכונות לכתוב קוד ב- PHP ובכלל בסביבת WEB. בעיקר בדברים כמו איך כדאי לי לחלק Classes ופונקציות. קוד נקי ויעיל. ומאוד חשוב, לשמור על הביטחון של האתר. קראתי קצת על 'סניטציה' של…

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  11. Started by orninyo,

שלום אני לא מצליח להעביר לprintBinary את המשתנים המעודכנים אחרי השינויים שנעשו בהם בfunc ניסתי להעביר לfunc את הכתובות שלהם כדי שהשינוי יבוא לידי ביטוי גם במיין אבל אז (אני חושב) זה היה בלתי אפשרי לבצע את הפעולות שfunc מבצעת יש איזה רעיון? (אילוצים: אסור לשנות כלום במיין ולא להוסיף משתנים, מותר רק לשנות את מה שהפונקציות מקבלות ואת המימוש שלהן) הסבר כללי מה התוכנית עושה שולחת לfunc מספר משתנה של ארגומנטים, func מבצעת מספר שינויים בסיביות שלהם ואז printBinary מדפיסה אותם בייצוג בינארי. (שתי הפונקציות עובדות באופן תקין, אני רק לא יודע איך לקשר בניהם) #include <stdio.h> #include <stdarg.h> #define ARG 3 #define AND & #define XOR ^ #define SIZE(x) sizeof(x)*2 …

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. הכנסתי את השורה באתר שלי <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=Windows-1255" /> יישרתי את הטקסט לימין.. עם: <div align="right"> ועדיין סימני פיסוק בטקסט עברי כמו נקודה, סימן שאלה וקריאה, לא מופיעים לי במקום הנכון במשפט אם הם נמצאים בסופו - מה הפתרון? tnx

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. Started by Moty_p,

שלום אני רוצה לבנות TOOLS BAR ל IE ול FF השמח לדעת מאיפה להתחיל...

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  14. Started by i1991,

: כניסה איבר: אדם חדש יכנס בראש הרשימה . הותיק ביותר יהיה בראש. הוצאת איבר: עוברים מתחילת הרשימה לסוף. מסמנים תחילה ב-max את האדם הראשון. מתקדמם ברשימה וכל איבר בעל מידת כעס שווה או גדולה לראשון יסומן כ-max . בסוף נוציא את האיבר ה-max אבל רק אחרי שנבדוק אם הnext שלו הוא לא null כי אז צריך להגדיל את הכעס של כולם ב-1. נתקעתי בשלה הארון בו צריך להגדיל את הכעס של כל האנשים ב-k .

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. עקבתי אחרי מה שכתוב כאן: http://learn.elgg.org/en/stable/intro/install.html אבל נתקעתי בשלב שצריך להיכנס לאתר להגדיר אותו בדפדפן (אחרי יצירת mysql) מישהו יכול לעזור לי להבין איך אני נכנס לזה? שמתי את הקבצים כפי שהם ביקשו בתיקייה שהיא לא www. לכן שמתי את זה ב-public_ftp/elgg אשמח להכוונה פה. תודה

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  16. Started by Sheik Yerbouti,

מועבר לפורום לימודים

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. Started by binyamin1001,

היה לנו שיעור מעניין עם הסביבה של Raphsody, ובאחד מהתרגילים גילינו לחרדתנו (טוב נו, לחרדתי) שגם אם לא הגדרנו מופע של מחלקה, אלא רק מצביע למופע, ניתן יהיה לקרוא לפונקציות שלא משתמשות בשדות המחלקה. אני פטרתי את זה ב"נו, הסביבה של Raphsody היא לא לפי התקן", ושכחתי מזה. אחד מהחבר'ה בקורס, העלה את השאלה הזאת לרשימת התפוצה, ותוך כדי שיחה המליץ לי לראות שזה עובד גם בסביבה רגילה (VisualStudio, למשל). הרצתי, והזדעזעתי. יש למישהו הסבר? #include<iostream> using namespace std; class A { int a; public: void print(); }; void A::print() { cout<<"Testing, for Science"<<endl; } int main() { A* p; p->print(); system("pause"); }

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. שלום! יש לי אתר שברקע שלו 4 תמונות שמתחלפות. כל תמונה בערך שוקלת 1 מגה. האם כדאי/מומלץ לצמצם את גודלן? האם יש לכך השפעה על זמני הטעינה? במידה וכן, ומכיוון שהתמונות חשובות, כיצד מצמצמים תמונות, ועד לאיזה גודל כדאי לצמצם מבלי לאבד איכות? המון תודה!

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. Started by mich4el,

אני תלמיד כיתה י"א, ואני לוקח השנה הגברת מחשבים. מלמדים אותנו C#, והשאלה שלי היא - למה? ממה שאני ראיתי משתמשים הרבה יותר בC\C++.. איפה בדיוק C# מתעלה על השפות האחרות?

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. Started by robicon,

כתבתי קוד שמחזיר פוינטר של char : char* two_num(int num){ int m=num/10; int n=num%10; char *c; switch(m) { case 2:c="twenty ";break; case 3:c="thirty ";break; case 4:c="forty ";break; case 5:c="fiftn ";break; case 6:c="sixty ";break; case 7:c="seventy ";break; case 8:c="eighty ";break; case 9:c="ninety ";break; break; } return c; } אני אמור לקבל מספר ולכתוב אותו באותיות. יש פונקציה נוספת שמוצאת את המספרים 1-10 ומחזירה *char רציתי לדעת אם יש דרך לחבר בין שניהם? אני רוצה להמשיך לכתוב את הפונקציה שאם ספרת האחדות גדולה מ0 אז להחזיר char שמייצג אותם. שאם אני מכניס למשל 25 יהיה לי c="twenty five"

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. מישהו אולי יודע איך כתוב קובץ txt בעברית? הכוונה האם הקידוד הוא מימין לשמאל או משמאל לימין... נניח שיש לי קובץ txt ובו המילה "אחלה" האם הstring בקובץ יראה כמו "n/ ה ל ח א" (מימין לשמאל) או "n/ א ח ל ה" שאלה נוספת: אם אני שומר קובץ txt בעברית ורוצה לקרוא אותו מתוכנה שכתבתי בc: בקידוד UTF-8 כל אות היא 4 ביטים נכון? איך אני יכול להגדיר בc שהמשתנה מטיפוס char יהיה עם 4 ביטים? או שאני חייב להשתמש בint? הקובץ שאני רוצה לעבוד איתו מערב מספרים ואותיות, ואני לא רוצה לקרוא בטעות מספר, כשאני חושב שאני קורא אות. אם אני לא יכול לשנות את הchar, איך אפשר לעבוד עם קובץ טקסט בעברית שמשלב מספרים (ואותיות באנגלית גם כן, גם הן בUTF-8)? ולא, זה לא לשיעורי בית...

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. Started by nehmia,

אני יודע שזה בספרייה TIME.H ולא ידוע שום דבר יותר מזה.. אני רוצה את השעה בתוך משתנה int

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. Started by Salwaby,

טוב אחרי יומיים שאני נלחם עם הבעיה, הגעתי למסקנה שצריך לבקש עזרה. אז ככה: כתבו פונקציה הבודקת האם במערך נתון קיימת תת-קבוצה של מספרים אשר סכומם שווה למספר מטרה. אם תת-קבוצה כזאת קיימת, הפונקציה מעדכנת מערך עזר כך : - אם איבר i כלשהו במערך הנתון שייך לתת קבוצת הסכום, אז האיבר i במערך העזר = 1. - אחרת איבר i במערך העזר = 0. int find_sub_sequence(int sequence[], int sub_sequence[], int size, int sum) - the header הנתונים : מערך של מספרים שלמים. מערך עזר מאותחל באפסים. גודל המערכים (זהה). מספר מטרה (הסכום אליו שואפים להגיע). דוגמא: סכום מטרה : 60 1 21 6 42 34 47 56 17 13 - המערך הנתון. 0 0 0 0 0 1 0 0 1 - מערך העזר. והפונקציה תחזיר 1. סכום מטרה : 50 0 0 0 0 0 0 0 0 0 - מ…

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  24. Started by orninyo,

איך ניתן להעתיק את התוכן של הdata segment לתוך מערך ?

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. בעקבות הפוסט הקודם שלי של חנות אינטרנט שפרסמתי לקחתי את הצעות שלכם ובניתי משהו יותר משוכלל הפעם גם יש סל קניות את הצד שרת בניתי מאפס והורדתי טמפלייט של וורדפרס בעיצוב אבל לא השתמשתי בוורדפרס בכלל זה הקוד https://gist.github.com/anonymous/78160cc0c22aff4ff19d6f239e5ffbd3 מה אתם אומרים זה מספיק כדי להגיש קורות חיים למתכנת php בשוק העבודה בישראל או שיש עוד מה להשתפר?דרך הגב אני גם חושב אולי לעשות קורס באיקריו או גון ברייס אני ממש רוצה להיכנס לתחום של בניית אתרים בדגש על אתרים בתכנות בצד שרת שלהם זה האתר www.jewish-store.com

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.