תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,065 דיונים בפורום זה
-
יש דרך לקבל קוד שגיאה משגיאות קיימות ב.NET בדומה לHRESULT בC++? אני יודע איך לזרוק אחת עם HRESULT אבל בכל הדיפולטיות אני לא מוצא שום פרופרטי או מתודה שמוציאה את זה, אני לא רוצה לפרסר עכשיו 20 אופציות טקסט או להוציא סיפורי סבתא החוצה.
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש איזה תוכנית GUI שאני עובד עליה, יש בה מערך של PictureBox שכל אחד מהם הם לצורך השאלה תמונה כלשהי, ברגע הלחיצה על אחד מהתמונות נקרא בנאי של FORM אחר עם הפרמטרים (תכונות) של אותה תמונה. הסתבכתי עם הקישור לאירועים ויצירת השיטה שתופעל בכל פעם שתלחץ תמונה אחרת. אנא עזרתכם
-
- 5 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
משום מה תמיד אחרי אחת וחצי אני מקבל מוזה לתכנות. WTF... טוב אז זה המצב: יש לי משחק איקס-עיגול בסיסי (הכנה לדבר האמיתי - משחק 'צוללות', אבל עד אז אני עוד צריך לשכלל את "יכולות" ה-swing שלי). יש לי את כל המתודות והתוכנה והכל עובד טיפ-טופ. אפשר, כעיקרון, להריץ משחק שלם בין שני שחקנים אנושיים (בתנאי ששניהם על אותו מחשב, זה עוד בקונסול). רציתי לבנות מצב משחק של המשתמש VS המחשב. גיליתי שאני לא הכי מבין בזה. הכנתי מצב-ביניים שהמחשב בוחר משבצת פנויה ראנדומלית. sucks כי השכנה בת השמונה שלי יכולה לנצח את המחשב בלי בעיות. אני עכשיו צריך להכין AI... כלומר, לגרום למחשב לזהות רצפים אפשריים, כך שהמחשב יוכל למלא לעצמו רצף ולחסום רצפים של השחקן. אחרי זה אני אחשוב אם כדאי לפתח אלגוריתם שימ…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, כאשר אני מנסה להשתמש בפקודה הנ"ל אני מקבל eror האומר כי הקומפיילר לא מזהה את הפקודה. ניסיתי להשתמש בפקודה fflush(stdin)a (לא להתייחס ל-a) והיא אכן עובדת. האם יש הבדל כלשהו בין הפקודות? האם ה-flushall לא מתאימה לתקן מסוים או לא חוקית בשפה? תודה רבה מראש.
-
- 5 תגובות
- 4.7k צפיות
-
-
אהלן אני צריך עזרה קטנה. התקנתי את ה MYSQL CONNECTOR ל NET. גרסא 5. (אני יודע שיש גרסא 6, אבל 5 זו הגרסא הכי עדכנית שיש להורדה שכוללת התקנה של MSI) אני לא מצליח להתחבר לשרת, אני מקבל EXCEPTION בקריאה לפונקציה ()connection.Open MySql.Data.MySqlClient.MySqlException: Unable to connect to any of the specified MySQL hosts. ---> System.Exception: Exception of type 'System.Exception' was thrown. at MySql.Data.MySqlClient.NativeDriver.Open() MYSQL יושב ב VIRTUAL MACHINE בלינוקס. אין שום בעיה להתחבר אליו דרך PHP. כתובת ה IP נכונה, USER, PASSWORD ושם ה DATABASE. וקיימת טבלה בשם ACCOUNTS. הנה הקטע קוד: string MyConString = "SERVER=192.168.197.200;" + "DATABASE=test;"…
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, אני כותב תוכנה ב_JAVA עם Threads. השאלה שלי איך אני עושה DEBUG על תוכנה עם MULTIThreads בפרט ועל THreads בכלל. תודה.
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
רציתי אם אפשר עזרה בעניין של חיבור של שתי תוכנות שבניתי שמבוססות על שרת לקוח המטרה שלי ששתי התוכנות יתחברו בניהם כל עוד שהתוכנה של הלקוח שאמורה להתחבר לתוכנת השרת, בלי ידיעת כתובת הIP (של השרת) משום שהתוכנה של השרת שהיא נמצאת על מחשב מסויים מחליפה כתובת IP לעיתים קרובות ואז אני לא יכול להגדיר בתוכנת הלקוח כל הזמן את כתובת הIP שהשתנתה אשמח לרעיונות חשיבתיים (לכן גם אני כותב באיזה שפת תיכנות כתבתי את התוכנות) כיצד לעשות פעולה זו (לדוגמה הציעו לי שהשרת יעביר את כתובת הIP שלו לדף אינטרנט שאני יצור ואז תוכנת הלקוח תחפש בדף האינטרנט את הכתובת ותתחבר לתוכנת השרת אבל אני מחפש רעיון יותר בטוח מאשר פירסום כתובת הIP בדף אינטרנט) תודה רבה רבה מראש לעוזרים בכל אופן התוכנה נכתבה בויז…
-
- 5 תגובות
- 879 צפיות
-
-
האם קיים דבר לזה לC? אני יודע שלVB ולJAVA יש, אבל לא הצחתי למצוא משהו דומה לC. אשמח לעזרה, תודה.
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי לכולם! אני בונה איזה תוכנה ב vb.net אשר תשלוף כמה נתונים מתוך תוכנת הפקסים של WINDOW XP . הבעיה היא שאני לא יודע איפה הנתונים הללו נמצאים. לא מצאתי שום DATABASE או משהו דומה. אני רוצה לשלוף למשל את מספר הפקס שממנו נשלח הפקס וכו". תודה!
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני רוצה שהתוכנה תפעל כמנהל באופן אוטומטי, ברגע שמפעילים אותה היא תבקש אישור מנהל ניסיתי עם mainfest ללא הצלחה, אין אפשרות להגדיר לו mainfest ב VS10 ניסיתי את זה ProcessStartInfo pi = new ProcessStartInfo(); pi.Verb = "runas"; pi.FileName = Application.ExecutablePath; Process.Start(pi); ניסיתי לשים אותו במקומות שונים, אבל יש לו כמה בעיות. 1.הוא נפתח פעמיים, פעם כמנהל ופעם לא. 2.הוא נפתח בלי סוף. 3.ברגע שמפעילים את התוכנה לאחר שאני מאשר לו הרשאת מנהל, התוכנה נעלמת ונפתחת מחדש כמנהל.
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מנסה לבנות איזשהו כלי בסי שארפ שאחד מהדברים שאני זקוק להם זה הדבר הבא: יש לי מערך נתונים דינמי שמשנה את תוכנו ומספר איבריו כל שניה (מתוזמן ע"י שעון). כל איבר במערך הזה מהווה שורה ב-DATA GRID כך שבזמן הטעינה אני מקבל טבלה עם N שורות שהמערך הכיל בזמן טעינת הטופס. הבעייה שלי, איך לעדכן את ה-DATA GRID בכל פעם שאוסף הנתונים שלי משתנה בדרך יעילה . (האמת כל דרך לבנתיים תספיק העיקר לעלות על כיוון כלשהו חח). המערך משתנה בכל תיזמון שעון. אני מאוד אשמח לעזרה חברים, זה חלק מפרוייקט גדול שאני עובד עליו. המון תודה scizoeffective@gmail.com אלברט
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי חברים! יש לי תרגיל ברקורסיה שאני לא מצליח ואפילו אין לי כיוון. איך אפשר לעשות את התרגיל הבא: כתבו פונקציה רקורסיבית המקבלת מערך של מספרים שלמים (arr), את מספר האיברים בו (size) ומספר שלם נוסף sum. אם קיימת תת-סדרה מתאימה שסכום איבריה הוא sum , הפונקציה מדפיסה את איבריה (בסדר כלשהו) ומחזירה 1, אחרת הפונקציה מחזירה 0. תודה רבה!
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני עוד חדש בכל הקטע של הסיבוכיות ( וחדש בפורום ) ואשמח לעזרה עם 2 קודים קצרים ... הראשון : int a = 3 ; while ( a<=n) a=a*a; השני: public void foo ( int m , int n ) { int i = m; while ( i > 100 ) i = i/3; for ( int k=i; k>=0; k-- ) { for ( int j = 1 ; j<n ; j*=2 ) System.out.println(k+i); system.out.println(); } } מהסתכלות קצרה בקוד אני חושב שהסיבוכיות של הראשון היא לוג אן , ושל השני : logM + m*logN אין לי מושג אם זה נכון - וגם אם כן , אני לא כל כך יודע להסביר... עזרה מישהו ?
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, בהמשך לשאלות הקודמות שלי: הקוד נראה כך: MailMessage m = new MailMessage(); m.From = this.TextBox1.Text; m.To = "zahiz07@gmail.com"; m.Subject = "Mail From Fashion"; m.Body = this.TextBox2.Text; m.Priority = MailPriority.Normal; if (this.TextBox1.Text != "") { SmtpMail.SmtpServer = "smtp.gmail.com"; SmtpMail.Send(m); this.Panel1.Visible = true; this.Panel2.Visible = false; } else { this.Panel1.Visible = false; this.Panel2.Visible = true; } ההערה שאני מקבל היא זו: At least one of the From or Sender fields is required, and neither was found. אבל יש שולח.. ניסיתי גם לשנות ל "LocaHost" …
-
- 5 תגובות
- 981 צפיות
-
-
שלום אני רוצה להדפיס את שורות הטקסט מתוך קובץ הטקסט, הקוד הבא מדפיס לי את כל השורות לא כולל האחרונה... איפה השגיאה שלי? FILE* fin; char line[MAX]; fin = fopen(argv[1],"rt"); for (fscanf (fin, "%s", &line); !feof (fin); fscanf (fin, "%s", &line)) puts(line);
-
- 5 תגובות
- 889 צפיות
-
-
יש טבלת מוצר ומחיר עם אפשרות למחוק שורה ( יש כפתור מחיקה ליד כל שורה). אם לוחצים על כפתור המחיקה, אז יש אטריביוט לכל כפתור כזה שאומר לו ללכת לפונקציה בצד לקוח שהיא מוציאה ליוזר הודעת אזהרה "האם אתה מעוניין למחוק?" ורק אם הוא מאשר יש פניה לצד שרת והמחיקה מתבצעת בבסיס הנתונים. השאלה: איך אני יכול להוסיף בהודעת האזהרה את תוכן השורה אותה היוזר עומד למחוק. למשל, אם היוזר בחר למחוק את הבמבה: "האם אתה מעוניין למחוק במבה?" עוד פרטים: שרת: vb.net לקוח: js asp 2.0, no ajax
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי את סטרינג דינאמי כזה: dataGrid__ctl4_lnkbDel מה שקבוע זה __ctl4_ חוץ מהסיפרה. איך אני מחלץ את המספר שיבוא אחרי __ctl ולפני _?
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי אני מעוניין לבנות אתר למכירה של תוספי מזון באנגלית. האתר יכיל כ 40 מוצרים מאד דומים. רציתי לדעת מה מומלץ למערכת ניהול wordpress או joomla/ מה היתרונות או החסרונות ? האם יש המלצה לחברת איחסון שהדפים מהירים ? תודה מראש ושבוע טוב
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני בצד שרת vb.net ואני רוצה לקרוא לפונקציה שכתבתי בצד לקוח js. כיצד? ללא ajax
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
הבעיה היא כך: נתונות n נקודות (x,y). צריך למצוא תת קבצוה מקסימלאית של נקודות שהמרחק בין הנקודות הוא לכל היותר d בשרשרת. הכוונה בשרשרת: שהמרחק בין x1 ל x2 הוא לכל היותר d. המרחק בין x2 ל x3 הוא לכל היותר d המרחק בין x3 ל x4 הוא לכל היותר d. וכולה. אך לא חייב שהמרחק בין כל שתי נקודות הוא לכל היותר d. יכול להיות שבמקרה הנ"ל המרחק בין x1 ל x3 הוא יותר מ d. דבר נוסף הסימון x1,x2 וכולה, יכול להיות על כל נקודה. זה לא אומר ש x1 הוגדר מראש להיות x1. סימנתי זאת רק לגבי הנוחות. ואין חשיבות לסדר של x1,x2 וכולה. אני צריך אלגוריתם כמה שיותר יעיל מבחינת זמן ריצה וזיכרון. אך אם יש פיתרון שיעיל יותר מבחינת זמן ריצה ולוקח יותר זיכרון זה גם בסדר העיקר שיהיה יעיל משמ…
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני די חייב עזרה בתוכנית הזו ויש כמה דברים שהייתי שמח להבין בה.. אני יודע בגדול מה היא אמורה לעשות אבל אני לא מבין למשל בפונק': add_timer מהו האובייקט השני שהיא מקבלת אחרי sec כמו כן לא זכור לי שלמדתי מה הכוונה בביטוי כמו: new_timer->time=sec אני יודע מה הכוונה ב-* לא ב- <-. #include <stdio.h> #include<conio.h> #include <stdlib.h> #include <windows.h> typedef void(*fun_t)(void); typedef struct timer_s{ int time; fun_t fun; struct timer_s* next; }timer; timer* head=NULL; void add_timer(int sec, fun_t fun) { timer* curr,*new_timer; new_timer=(timer*)malloc(sizeof(timer)); new_timer->time=sec; new_timer->fun=fun; ne…
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם.. הבעיה היא כזו- אפיינתי STRUCT כלשהוא וכעת יש לי אחד כזה ב main. אני מעוניין להעביר פויינטר אליו לשיטות שונות, ונתקל בשגיאה מהקומפיילר. על רגל אחת - typedef struct samplePoint { ... int a; ... } point; void someFunction( point * p, ...) { p.a = ...; } אני מתכנת ב CodeBlocks + GCC. בנסיון לקמפל אני מקבל שגיאות כמו: |19|error: request for member '_dimension' in something not a structure or union| כאשר אתם יכולים לנחש שזהו אחד מהשדות של הנקודה. חותמת אותה פונקציה היא בדומה לזו שציינתי בדוגמה. אשמח להבין מה עשיתי פסול וכיצד בכל זאת ניתן לעשות זאת. תודה!
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן ! יצרתי כפתור על הטופס . על הכפתור מיקמתי תיבת תמונה (הכפתור הוא די גדול) . מה שקורה על התמונה הזאת הם כל מיני אנימציות שמשתנות באופן דינמי תוך כדי ריצת התוכנית . הכל מצטייר פשוט על התיבת תמונה בצורה חוזרת ונשנית . עכשיו הבעיה שלי : ברגע שאני נכנס ויוצא לתחומי הכפתור, התיבת תמונה בעצם מקבלת איזשהו ארוע REFRESH וכל הציורים נקטעים ומתחילים מחדש . (אולי REPAINT) . אני רוצה שתיבת התמונה שעל הכפתור לא תהיה מושפעת מכניסת ויצאת העכבר לתחומי הכפתור ולא יתבצע ארוע REPAINT על תיבת התמונה . עזרה מישהו??
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם , הקשה הזו היא קצת לא רגילה , אני מחפש קוד / אלגוריתם עדיפות לשפות C / C++ בנושא קידוד NRZ . אם יש למישהו משהו בנושא לא משנה מה אני אשמח לקבל.... תודה !
-
- 5 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
שלום. אם יש לי מערך מצביעים בגודל 5 עם נתונים(כל אחד הוא אובייקט)ועכשיו לדוגמא אני רוצה להגדיל אותו ל7 כיצד אני יכול להעתיק את הנתונים ממערך המצביעים הישן? והרי כשאעשה לו delete תא תא ואח"כ אמחק אותו בעצמו, אז המצביע שהעתקתי אליו יצביע לזבל. האם ניתן לא למחוק תא תא, אלא למחוק את המצביע עצמו ואז אין לי בעצם איבוד זיכרון כי המצביע החדש מצביע לכתובות הישנות. לדוגמא אם יש לי מערך Class **A Class **temp temp = new Class*[Arraysize + addsize]; for(int i = 0; i < Arraysize ; i ++) { temp[ i ]=A[ i ]; } לאחר מכן אכניס נתונים חדשים כלומר אקצה זיכרון חדש למקומות החדשים ואז אם אני אעשה כך: for(int i= 0; i< Arraysize ; i++){ delete A[i]; } delete[…
-
- 5 תגובות
- 3.2k צפיות
-