תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,065 דיונים בפורום זה
-
כלומר מספרים עם 50 ספרות וכדומה.. ואיזה אופרטור עובד על זה? כמו INT, LONG ,DOUBLE וכו'... (צריך למספרים לא שלמים...)
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין ליצור קובץ שבו יש לי את כול הפונקציות שמשתמשים בהם כמה קבצי PHP, במקום להעתיק ולהדביק ולהכפיל את העבודה אני מעוניין ליצור קובץ PHP אחד שבו יש פשוט את כול הפונקציות ונגיד וקוראים לקובץ functions.php אז אני מעוניין ל"ייבא" אותו למסמך PHP אחר ולהישתמש בפונקציות לאחר שייבאתי אותו וככה אני מקל על העבודה ולא צריך להעתיק את אותה הפונקציה ממקום אחד לאחר. האם יש אפשרות לבצע דבר כזה ? ואם כן אשמח לדעת איך (ואפילו דוגמא קטנה) תודה רבה!
-
- 5 תגובות
- 934 צפיות
-
-
קיבלתי תרגיל לפתור, ואינני מצליח. הבנתי שצריך להשתמש במינוף סיביות, אבל אני עדיין לא מצליח... זהו התרגיל- 3. כתבו תוכנית בשפת סף כך שלכל תא (8 סיביות) בטווח הזיכרון (2BF41h 2BFA1h): a. אם ערך התא גדול מ-50: התוכנית תשנה את ערך התא כך שכל סיבית זוגית תהפוך ל-1 וכל שאר הסיביות יישארו כמו שהיו. b. אם ערך התא קטן או שווה ל-50: התוכנית תשנה את ערך התא כך שארבעת הסיביות הראשונות יהפכו לארבעת הסיביות האחרונות. ערך ארבעת הסיביות הראשונות יהיה 0. אני מאד אשמח אם משהו יוכל לעזור לי עם התרגיל, או לפחות לתת לי כיוון.
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום רב, אני מחפש קומפיילר לשפת #C אבל אני לא רוצה את הזה של מייקרוסופט יש אחר חוץ משלהם? (עדיף משהו בחינם). הוא לא צריך להיות ממש מקצועי או משהו, למתחילים. אשמח לקבל קישורים. בתודה מראש Mystery.
-
- 5 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום יש לי שאלה איך המחשב מפענח מהמספרים נגיד 001010 קובץ שיש בו תמונה או שיר אם אתם יכולים לפרט קצת כי אני לא כל כך מבין בזה אבל זה חשוב לי תודה
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שנה טובה, אני מתכנת ב-C# מערכת שמכילה כמה רכיבים, אני רוצה שהרכיבים יתקשרו ביניהם, למשל כאשר מתרחש אירוע ברכיב א', מופעלת מתודה ברכיב ב', קיימת מחלקה ראשית שמכילה את כל הרכיבים. איך בצורה אלגנטית לגרום להם לתקשר אחד עם השני? הוספה בקונסטרקטור, DELEGATE? תודה
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
כתבתי תוכנית בvisual c++ 2005 שמשתמשת בSHELL הבעיה שלי זה הסרבול של הבדיקה של התוכנית הזו, יש לי את הפתרון של המורה עכשיו חשבתי אולי יש דרך להשוואת בין הפלטים של התוכנית שלי לבין הפלט של התוכנית של המורה בvisual c++ או שיש דרך לכתוב קובץ BATCH הבעיה שלי פה שאני לא יודע איך אני מעביר לקובץ הEXE (לאחר שעשיתי BUILD לתוכנית) את הקובץ של הטסט או שאולי יש למשהו רעיון אחר? תודה
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי אני עובד על אפליקצית Silverlight שממנה משתמש מעלה פרטים טקסטואלים שלו לשרת + תמונת Jpeg. כרגע מימשתי את העלאת הנתונים (בלי התמונה עד עכשיו) דרך PHP Web Service שיושב על השרת שלי ומקבל את הנתונים הטקסטואלים ושומר אותם ל-DB. בשביל להעלות את התמונה עלו לי כמה רעיונות אפשריים - 1. לשלוח את התמונה כמערך של byte[] שיתווסף לאוסף הנתונים שה- WebService מקבל. משם התמונה תשמר כקובץ Jpeg על השרת. 2. לשלוח את התמונה בתוך POST לשירות REST פשוט ונפרד על השרת. האופציה הראשונה עדיפה עלי, כי אני לא אצטרך לדאוג לבעיות בשמירה של התמונה ושאר הנתונים בנפרד, לבעיות בתזמון וכו... העניין הוא שעד עכשיו ניסיתי את האופציה הראשונה, נראה ש-Silverlight שולח את הנתונים כראוי. אבל בצד ה- PHP אני לא…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני חדש בתוכנה זו ורציתי לשאול שאלה: יצרתי לי class כזה: [left]public class Employee { public int id; public string name; public string city; public int salary; {[/left] יצרתי לי מערך דינמי והגדרתי אובייקט ל class [left] public partial class Form1 : Form { ArrayList employeeData = new ArrayList(); Employee employeeSearch = new Employee();[/left] ברצוני שבלחיצת כפתור מסויים הקטסטים שנמצאים בטקסטבוקס ייכנסו לאובייקט והאובייקט ייכנס למערך הדינמי [left] private void button1_Click(object sender, EventArgs e) { employeeSearch.id= Int32.Parse(textBox1.Text); employeeSearch.name=textBox2.Text; employeeSearch.city …
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן יצרתי לי struct פשוט: public struct Student { public int studentID; public string studentName; public decimal averageGrade; public Student StudentObject() { Student name; Console.WriteLine("Please enter student ID"); int a = Int32.Parse(Console.ReadLine()); Console.WriteLine("Please enter student name"); string b = Console.ReadLine(); Console.WriteLine("Please enter student avarage grade"); decimal c = decimal.Parse(Console.ReadLine()); name.studentID = a; name.studentName = b; name.averageGrade = c; return name; } אך משום מה אני לא מצליח להיכנס למטודה שלו static voi…
-
- 5 תגובות
- 917 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתכנת מתחיל ואני מנסה לעשות פרוייקט C חדש בVS'08 אבל משהו לא מסתדר לי. אני עושה פרוייקט חדש ריק ב-Visual C++ (כי אין אפשרות לVISUAL C) ואז כשאני מנסה להוסיף קובץ חדש (NEW ITEM) אין לי אפשרות ליצור קובץ C אלא רק קובץ CPP. בבקשה תעזרו לי, תודה.
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
עדיף כמובן פורטאבילי אם אפשר. הקוד עצמו לא גדול וכתוב ב-C++ סטנדרטי. תודה מראש, גונן.
-
- 5 תגובות
- 876 צפיות
-
-
מהיא שפת התכנות הטובה ביותר לכתיבת צ'ט? מרובה משתמשים.
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום נתנו לנו משימה ליצור מיון הכנסה בינארי ב c++ לאחר חיפוש מצאתי את הקוד הבא בקישור הבא: using namespace std; int BinarySearch (int a[], int low, int high, int key); void BinaryInsertionSort (int a[], int n); int main () { int n=10; int a[]={2,3,5,2,7,9,4,6,1,6}; for (int i=0; i<n; i++) { cout<<a[i]<<" ";} cout<<endl<<endl; BinaryInsertionSort (a,n); for (int i=0; i<n; i++) { cout<<a[i]<<" ";} return 0; } int BinarySearch (int a[], int low, int high, int key) { int mid; if (low == high) return low; mid = low + ((high - low) / 2); if (key > a[mid]) return BinarySearch (a, mid + 1, high, key); el…
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
תיכנסו לפה גם ב-IE וגם ב-FF ה bullets בתגית <ul> הם ברווחים שונים - למה זה? ניסיתי לשחק עם הmargin לשנות 15+ או 15- אבל לא מצליח (בדפדפן אחד זה מסתדר, בשני מתפקשש) איך אני מסדר את זה?
-
- 5 תגובות
- 769 צפיות
-
-
בתרגיל הזה היינו צריכים לבנות מחלקות למורה שמציגה לכיתה של 20 תלמידים ממוצע של כל תלמיד (שזה מה שעשיתי פה) וגם ממוצע כיתתי לכל מקצוע שאני אעשה אחר כך, הבעיה לא בזה. אני חושב שמבחינת הלוגיקה הכול בסדר (וזה בכל מקרה לא ממש מאיים) אבל יש כנראה איזשהי בעיה עם הסינטקס. כשאני מריץ את התוכנית הוא מציג על המסך פקודה לרשום את שם התלמיד הראשון אבל נתקע אחרי שמקבל קלט. אחרי כל מיני ניסיונות אני די בטוח שהבעיה עם המערך מטיפוס Grade. חשבתי שאולי כדאי לאפס אותו אבל זה לא עזר. כל פקודה שעירבה את המערך הזה הביאה לשגיאה וסיום התוכנית, למרות שהתוכנה עצמה לא מתריעה על שום שגיאה מה שלא ממש עוזר לי. מה הבעיה כאן? תודה לעוזרים.. using System; using System.Collections.Generic; using System.Lin…
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם. תיכנות בשבילי בזמן האחרון מתחיל להפוך מסתם לפתוח IDE ולכתוב קוד לפיתוח הרעיון מהרגע שהוא נוצר ועד הרגע שאני מתחיל לכתוב קוד. עד היום הייתי מוותר על התהליך אבל עד כמה שידוע לי התהליך הזה מהווה חלק עצום (יותר מ 50% נראה לי) מכלל ההצלחה של הפרוייקט. אשמח לדעת איזה גילגולים עובר הרעיון מהרגע שהוא נוצר, אם זה מסמכי desing, אם זה דיאגראות UML, דיאגראמות עיגולים וקווים, בקיצור כל מה שצריך בשביל שאני אוכל להציג את זה לאדם אחר והוא יבין מה זה ואיך זה אמור להיראות הן מבחינת UI, פונקציאונליות ומבחינת קוד הכל קיצור. תודה רבה מראש!
-
- 5 תגובות
- 858 צפיות
-
-
יש לי ידע בסיסי, רציתי לשאול, אני רוצה לעשות פרויקט קטנטן שיהיה GUI, שאליו אני יכול לבחור ספרייה ולערוך את כל הקבצים בספרייה יחד. באיזו שפה אתם ממליצים לי לעשות\ללמוד את זה?
-
- 5 תגובות
- 988 צפיות
-
-
כתבתי פעולה סטאטית שמקבלת תמונה בינארית והופכת אותה למערך דו מימדי שכל תא בו מייצג פיקסל אחד מהתמונה- 0 ללבן ו-1 לשחור . הבעיה היא שכשאני רוצה להשתמש במערך (שבניתי בפעולה נפרדת) בפעולה הראשית ולהפעיל עליו פעולות נוספות זה נותן שגיאה שהמערך לא קיים .. יש לזה פתרון? תודה מראש לעוזרים (: ...
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום. יש לי בעיה קטנה בXML, אולי תוכלו לעזור. בשילוב בין קובץ XML לפלאש חיבור בין קובץ XML לפלאש, הפונטים בעברית לא מופיעים. שיניתי UTF8 בקידוד , לא עזר. יש פתרון לדבר הזה? תודה מראש.
-
- 5 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
בשאלה המצ"ב אני בגדול יודע איך לכתוב את התוכנית למצב בו אני מקבל מערך שזה בעצם מה שמבקשים, אבל הבנתי שאני צריך להקצות דינמית זיכרון. 1) לא הבנתי למה להקצות דינמית ?! 2) האם אני יכול לכתוב את התוכנית רגיל ואז להוסיף הקצאה ? משהו פה לא כ"כ מסתדר לי... הרי אני מקבל מערך ומבצע פעילות כללית עליו לפי הדרישה, אז מה הקשר להקצאה דינמית שאמרו שצריך... ואיך בדיוק אני עושה את זה עם MALLOC CALLOC ? ניסיתי להבין אותן אבל לא כ"כ הצלחתי... תודה !! [attachment deleted by admin]
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי, יש לי מבנה שאחד השדות שלו הוא מערך של מבנים. לכל אחד מהמבנים במערך, יש שדה מטיפוס int ושדה מטיפוס char*. אני מעוניין לאתחל את המבנה החיצוני, כך שבכל אחד מהמבנים הפנימיים המספר יתאפס והמצביע יצביע לnull. האם ישנה דרך יעילה לעשות זאת? (בלי לולאות למיניהן)
-
- 5 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
שלוםל כולם. קראתי קצת על בניית מסדי נתונים(ואני מאד מאד חדש בתחום) והתעוררה לי בעיה: אני צריך מסד שבו יש טבלה שעפ"י מספר ID תוכל להעביר אותי לטבלה אחרת(לדוגמא עבור 1 לטבלה א' ועבור 3 לטבלה ג'). כלומר, לטבלא הנ"ל יש 2 טורים ומספר רב של שורות. הבעיה היא שעבור כל טור אפשר לקשר רק טבלה אחת לפי מה שקראתי. אין סיכוי שלאף אחד לא הייתה את הבעיה הזו ואני משוכנע שיש לה פתרון, רק שלא הצלחתי לגגל אותו.
-
- 5 תגובות
- 978 צפיות
-
-
-