עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. שלום, אני עכשיו התחלתי כיתה יב' ואנחנו עושים השנה פרוייקט של בניית תוכנה ב-VB. התוכנה צריכה להיות מנהלית. עקרונית לפי מה שהבנתי זה לא חייב להיות ניהול של עסק או משהו כזה אלא גם דברים אחרים כל עוד זה עם מסד נתונים, ADO ועוד כמה דברים.. אחד הפרוייקטים שעשו בשנים קודמות וממש אהבתי זה תוכנה שיש בה נתונים על הבורסה. היא כוללת את כל המדדים הישראלים ואת המדדים הבולטים בעולם עם כל המניות וכוללת נתונים משנת 1970 לפי מה שהבנתי. התוכנה מתעדכנת, מציגה גרפים ועושה עוד כמה פעולות אבל אני לא רוצה לעשות משהו שכבר נעשה. יש לכם רעיונות?

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. שלום לכולם יש לי קובץ שאני מעתיק אותו לתיקייה מסויימת ואני רוצה שבלחיצת הכפתור שם הקובץ ישתנה לשם התיקייה שבתוכה הוא נמצא כל פעם מדובר בתיקיות שונות ועל הקובץ לשנות את שמו לשם התיקיה בכל פעם שאפעיל את ה batch file תודה רבה לעוזרים שחר

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. Started by מור דנינו,

כתבו פונקציה אשר מקבלת מערך, את גודלו, ומצביע לאיבר מסויים בזכרון (תא זיכרון). הפונקציה תבדוק האם האיבר אכן קיים במערך (האיבר העצמו - לא הערך שלו). אם כן, תדפיס את כל האיברים אשר ממוקמים במערך לאחר האיבר שנשלח, לא כולל האיבר עצמו. אם לא, תדפיס הודעה מתאימה. שימו לב: אין להגדיר משתנים מקומיים בפונקציה, אלא להשתמש אך ורק בפרמטרים שנשלחים! תודה רבה.

4. שלום. אני רוצה לכתוב פונקציה ב- C (לא C++) שמקבלת פוינטר לתחילת רשימה מקושרת ומשחררת כל איבר ברשימה ולבסוף מחזירה את Head כ- NULL. תודה. רצ"ב פונקציה שכתבתי שלדעתי מוחקת הכל אך לא הצלחתי לבנות אותה כך שתחזיר NULL. [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. Started by NesheR16,

אהלן, עשיתי באתר שלי, מתחת לקישורי האתר, שמתי תמונות מתחלפות בעזרת jquery. עכשיו כשאני רוצה לעשות תפריט נפתח בעזרת css, למרות שהוספתי- Position:absolute !important; התפריט, ברגע שהוא נפתח, הוא נכנס מתחת לתמונה.. אשמח לרעיונות לעקוף את הבעיה מבלי להשתמש בjs תודה מראש

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  6. Started by naor2,

אני מתחיל ללמוד אסמבלי. עד עכשיו זה רץ יופי אבל נתקלתי פה בתרגיל שאני לא בדיוק יודע איך לגשת אליו: "כתוב תוכנית המקבלת עשרה מספרים דרך פורט 1 ובודקת כמה מהם זוגיים. את תוצאת הבדיקה יש לכתוב לפורט 2. בתהליך הסימולציה יש לקלוט כל פעם נתון דרך פורט 1 ולבדוק האם הנתון שנקלט זוגי. במידה וכן, יש לעלות את ערך פורט 2. במידה ולא, יש לקלוט נתון חדש." אני יודע שפת C ממש טוב, עכשיו...מה אני צריך לעשות כדי לקלוט בלולאה בכלל 10 מספרים? כי אני מכיר שבאסמבלי אם אני לא מאתחל את הפורט בתוכנית אז לא ניתן להכניס לו נתונים אחרת. כאילו אני די הולך לאיבוד פה כי זה לא מסתדר לי עם שפות קודמות שאני מכיר. מישהו יכול רק לתת כיוון? תודה רבה!

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. Started by gkman,

שלום לכולם יש לי טופס שמשתמש מכניס לתוכו שם ודואר אלקטרוני. כשהוא לוחץ על שלח הוא מקבל אימייל בפורמט HTML עם קובץ ZIP והוא מתווסף לטבלה ב-mysql (כל זה ב-PHP) האימייל נשלח טוב מציג הכל כמו שצריך והקובץ ZIP נשלח איתו גם כן. אבל בטבלה של mysql הוא מציג גיבריש במקום עיברית (האימייל גם כן בעיברית) העמוד שבו המשתמש ממלא את הטופס הוא בקידוד UTF8 וכך גם הטבלה שב mysql (ליתר דיוק utf8_general_ci - אני משתמש בphpmyadmin ) מישהו יכול לעזור? כשאני מריץ את זה על המחשב שלי הפרטי אז זה מוסיף את זה כמו שצריך לmysql

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. Started by I.Robot,

שלום. אני צריך מערך בתכנית בפסקל, אבל אני לא יודע יודע מה הגודל שלו ואני מזין לו את הגודל במהלך התכנית, יש איזושהי אפשרות לקבל את הגודל ושרק אז הוא יצור את המערך?

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. Started by ofcourse,

היי אני מעוניין לבנות אתר למכירה של תוספי מזון באנגלית. האתר יכיל כ 40 מוצרים מאד דומים. רציתי לדעת מה מומלץ למערכת ניהול wordpress או joomla/ מה היתרונות או החסרונות ? האם יש המלצה לחברת איחסון שהדפים מהירים ? תודה מראש ושבוע טוב

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. Started by LOTE,

http://www.w3schools.com/css/css_image_transparency.asp עשיתי את אותו הקוד, אבל עם תמונה שונה. CSS: div.background { width:500px; height:250px; background:url(download.jpg) repeat; border:2px solid black; } div.transbox { width:400px; height:180px; margin:30px 50px; background-color:#ffffff; border:1px solid black; opacity:0.6; filter:alpha(opacity=60); /* For IE8 and earlier */ } div.transbox p { margin:30px 40px; font-weight:bold; color:#000000; } HTML: <div class="background"><div class="transbox"> <p>BLA </p> </div> </div> תוצאה: 1. ניסיתי בעזרת text-align:center להעביר את התי…

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. Started by luk,

אני צריכה להפוך כל זוג ספרות הקסה בעזרת פקודת הזזה ובלי להשתמש בלולאה, לדוגמה: לפני - EAX = F542EBCA אחרי - EAX = 5F24BEAC יש פקודת הזזה שיכולה לעזור?? אין לי מושג איך פותרים את זה

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. Started by No-One,

שלום לכולם. באמצע שנה הבאה אני מתחיל קורסים של שנה ראשונה בהנדסת תוכנה, למרות שלעולם לא עסקתי בנושא ואין לי בו אפילו מושגי יסוד(קופצים למים). אבקשכם להמליץ על שפה שכדאי להתחיל בה, (ולא על מנת להשתלב בפיתוח בנושא מסויים) בכדי לנצל את הזמן ה"מת" עד תחילת הלימודים כדי לטוס ולצבור יותר ויותר ידע (תאורטי ומעשי, וביותר מעשי) בכדי להתחיל עם פתיחה יפה וקלה. אודה לממליצים שימצאו לינקים מתאימים, ורצוי בעברית בתור התחלה כדי לקצר את הזמן באיסוף מושגי יסוד. תודה רבה (עברתי על הפוסטים הקודמים בכלליות, רובם למתקדמים, ואלא שאינם ישנים או ל מתאימים לענייני) תודה

13. לקרוא כאן: http://weblog.burningbird.net/fires/000581.htm

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. אני צריך למחוק איזה ערך של מפתח ברג'יסטרי . ניסיתי לעשות export של התיקייה בלי הערך ואז ללחוץ על הקובץ אבל זה לא עזר . איך ניתן לעשות זאת בפשטות , כלומר שמשהו ילחץ על כפתור והערך ימחק תודה

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. Started by mgm,

שלום, איך אני מחשב לוג של מספר ב- ++c , איזה פונקציה עושה את זה ? באיזה ספריה זה נמצא ? ועל איזה בסיס הלוג (2 או 10)? תודה רבה, ושבת שלום.

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. Started by שריה 24,

שלום! מהי הדרך הנכונה ביותר לעשות autocomplete, כאשר הנתונים בתוך שדה ב sql server ואני עובד עם asp.net והאם אתם ממליצים על זה? http://www.asp.net/ajaxlibrary/ajaxcontroltoolkitsamplesite/autocomplete/autocomplete.aspx תודה :-)

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  17. Started by TecNodRom,

אהלן, יש לי מחלקה שיש בה מערך דינאמי של int(אסור צ'אר) מה שאומר שהיא צריכה לקבל גם גודל. השאלה שלי, אם בתוכנית הראשית עלי לקבל מספר חשבון ואז לשלוח אותו למחלקה כדי שתעדכן את הגודל ותעתיק את המספר חשבון למשתנה הפרטי שבמחלקה כיצד ניתן לעשות זאת? והרי זה לא מחרוזת תווים וצריך לקלוט מספר-מספר. (מה שלא הגיוני כי יש המון נתונים מספריים שצריך לקלוט וכולם צריכים להיות דינאמיים במחלקה) תודה רבה

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. Started by shaithebest,

שלום חברים אני עובד עכשיו עם תבניות פלאש דרך XML כאשר אני מנסה להכניס טקסט עברי יוצא בשפת מראה השאלה היא איפה בקוד מכניסים את הDIR=RTL הידוע?? להלן הקוד: <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?> <content> <!-- general vars --> <settings> <item name="companyName1_1st_Letter"><![CDATA[<b>W</b>]]></item> <item name="companyName1"><![CDATA[<b><font letterSpacing="-3">omen<font color="#151515">’s</font></font></b>]]></item> <item name="companyName2"><![CDATA[<font letterSpacing="-1"><b>STORE</b></font>]]></item> …

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. Started by MrAlex,

אני קודדתי בית קולנוע בC++ ומשם נעצרתי אני לא יודע אין לי חשק להמשיך פשוט אני עובד אולי זה ביגלל זה? או ביגלל שחבר שלי מושך אותי לשמקחים חדשים ומגניבים? כדאי להמשיך לתכנת? אנ אקרא לזה אין לי מצברוח לקודד פשוט :\

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. Started by קוראל כהן,

שלום אשמח מאוד אם מישהו יודע ויכול לעזור להלן פרטי המטלה: יש לייצר Script בשפת PowerShell של Microsoft אשר רץ על Domain, אוסף את כלל שמות השרתים, מעדכן טבלת Sql Server ומציג את התוצאות במסך ה-PowerShell. להלן כמה פרטים נוספים שיכולים לשמש אותך במטלה: 1. שם ה-Instance ב-Sql Server הינו: SQL_Inst 2. שם שרת ה-Sql Server הינו: SQL_Server 3. שם ה-Domain הינו: DOM 4. שם הטבלה הינה: SQL_PS

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. Started by kalimero1234,

יש לי ץNET 4 על המחשב וכעט ניסיתי להתקין את חבילת הGUI של MYSQL. וזה אומר לי שאני חייב .NET 3.5 האם אני יכול להתקין בנוסף ל.NET 4 את NET 3.5? או שזה גורם לבעיות?

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. Started by VanGogh,

שלום ליושבי הפורום. נתקלתי בבעיה כשניסיתי לפתור קושיא, ואשמח לקבל את עזרתכם. הרי היא לפניכם: A 5-digit positive integer is entered through the keyboard. using recursion, write a function to calculate sum of digits of the 5-digit number: והרי הפונקציה שכתבתי: int DigitSum(int x) { int digit=0; if (x>0) { digit+=x%10; /* צבירה של ספרת האחדות */ DigitSum(x/10); /* רקורסיה לאחר שספרת האחדות קוצצה */ } else { return(digit); } } הרקורסיה עובדת כמו שצריך, הבעיה היא שכל אימת שהפונקציה מזמנת את עצמה, היא מאפסת את digit, וכך לא מתבצעת צבירה של סכום הספרות. מאידך, אינני יכול לוותר על איפוס של digit... איך אפשר להתגבר על זה, או לכתוב את זה בדרך אחרת? תודה רבה מר…

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. אני מעוניין ללמוד שפות תכנות, על מנת שיעזור לי גם לתכנת בלינוקס וסתם בשביל הידע האישי. אני צריך שתמליצו לי על שפה שגם אני אוכל להשתמש בה ולבנות תוכנות לסימביאנים (לא חובה אבל ממש רצוי, עד כדי חשוב)\ כמו כן, אני צריך שתמליצו לי על ספרים לאותה השפה שהמלצתם. יש לי ידע בסיסי VB ובסיסי JAVA, אני יודע PASCAL וזהו בסה"כ. חשבתי ללמוד על C++, מה אתם אומרים על זה? תודה מראש, רומן.

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. Started by attiass,

enum ב-C מוגדרים by default להיות בגודל int כלומר : 4 בתים ב- C++ ה-enum מוגדר להיות הערך המינימלי האפשרי מבחינת אחסון. יש הרבה מאמרים / פתרונות שמוצעות באינטרנט, אבל אף אחת מהם לא מותאמת לקומפיילר של visual C++ 2005 האם יש אפשרות לשנות את הגודל הדיפולטיבי של enum ב- C ?

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.