עבור לתוכן

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. Started by mcalfi,

**ברור לי שהמצב הזה הזויי ולא הגיוני ואני לא צריך ליסט של צ'אטים. כי זה מטומטם. אבל זה מתאר את הבעיה שלי לכפילות נתונים. אני ישמח לתשובה! יש לי כמה Multicastים. לכל אחד מהם יש צ'אט משלו שבתוכו יש חדרים (קבוצה של אנשים ששולחים ומקבלים הודעות מהMulticast שלהם). לכל צא'ט יש חדרים והמשותף לכולם הוא האיפי של הMulticast והסוקט שהחדרים משתמשים בו כדי לשלוח ולקבל נתונים. אם הבנת עד לפה אז הבנת שנוצר לי מצב של כפילות נתונים בכל אותם חדרים ששיכים לכל Multicast. ואני לא יכול לעשות את הכתובת של הMulticastt והSocket משתנים סטטיים כי בפרוייקט יש לי כמה Multicastים. האם יש פתרון אחר במקום להשאר עם הכפילות נתונים הזאת? המחלקות: Manager - מכיל ליסט של צ'אטים. Chat - מכיל ליסט של חדרים ול…

• 2 תגובות
    • 817 צפיות
  2. Started by ~שירה,

יש לי כמה אובייקטים מסוג -ToggleButton בצבע כחול מתחלף. אני רוצה שכשילחצו על הראשון הוא ישנה את הצבע ל-לחוץ (ירוק מתחלף). וכשילחצו על הבא (השני) הראשון ישנה את הצבע לנלחץ בעבר (אדום מתחלף), והשני כעת לצבע של לחוץ (ירוק) וכן הלאה. יש את הproperty IsChecked כדי לבדוק על מי לחצו, ועל מי לא. איך אני קובעת את הצבע של אוביקט שכבר לחצו עליו, אבל עכשיו הוא לא במצב של לחיצה?

• 1 תגובה
    • 643 צפיות
  3. ברשימת אתחול, אני מתכוון לנקודותיים שאחריהן באות הצבות משתנים לפני גוף הפונקציה. למשל A(int a,int b) : x(a),y(b) {} מותר לעשות רשימה כזאת גם לסתם פונקציה (השייכת למחלקה) שאינה קונסטרקטור?

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. אוקי אז ככה, אני בונה צ'אט בMulticast, ולכן אין לי צד שרת. (במולטי אני יכול להשתמש בהאזנה לכמה פורטים) 1. בכל מחשב יש את אותה מחלקה ראשית שכתובה אותו דבר. אחד הפעולות במחלקה הראשית היא קבלת משתמשים שהתחברו כרגע והוספתם לליסט של המשתמשים. במחלקה משתמשים יש לי סתם שם ואידי. כמובן שהאידי של אותו משתמש יכול להיות שונה ממחשב למחשב (שוב, אין לי צד שרת שיארגן לי את הדברים האלה כי אני רוצה לייסם כמה שאפשר את הMULTI CAST). ליסט ראשי נוסף הוא הרשימה של החדרים שבהם המשתמש נמצא. בכל חדר יכול להיות X אנשים ובכל אחד מהX אנשים האלה, במחלקה שלהם, אותו ליסט יופיע בול. (כפילות נתונים במחשבים ברשת- האם זה דבר טוב? כי אני יכול למנוע את זה על ידי שרת.). דבר שני האם כדי לי לעשות את המחלקה הזאת…

• 2 תגובות
    • 959 צפיות
  5. לאחר לא מעט זמן השלמתי את האתר הראשון שיצרתי ב-PHP - זוהי מערכת פשוטה (מאוד) לייצור בלוגים, אתם מוזמנים להתרשם - http://mynewblog.freehostingcloud.com ...ולדווח לי על כל טעות או עצה פרודקטיבית שיש לכם (ניסיון פריצה ומציאת פרצות אבטחה ייתקבלו לשם שינוי בחיוב, כל עוד כמובן הן לא ייחצו את הקו לקראקינג). תודה ;D

• 3 תגובות
    • 903 צפיות
  6. Started by FastJack,

שלום. אני מתחיל בעוד זמן קצר פרוייקט באוניברסיטה שכולל תכנות מקבילי בשפת CUDA של NVIDIA. באופן עקרוני זה שפת C עם פונקציות ספרייה נוספות של השפה. יש למישהו מקורות מומלצים ללימוד השפה?

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  7. שלום לכולם, אני מחפש מדריך/ספר טוב שמלמד בצורה יסודית את השפה. כל המדריכים שנתקלתי בהם ברשת (באנגלית/עברית) רשומים בצורה מאוד שטחית, אני מתכוון שפשוט מלמדים את הפקודות ולא כיצד הם משפיעות על הזיכרון ואם זה טוב או לא לתכנת בפקודות הנ"ל, ולא כמו באוניברסיטה שמסבירים רעיונות ומה עומד מאחוריו. יש ניסיון ב-C וC++. אשמח להמלצה לגבי אחת מהשפות האלו: C#, python, java וכל שפה מודרנית ושימושית לימינו לעבודה. תודה ויום טוב.

• 1 תגובה
    • 791 צפיות
  8. Started by AskingAlexandria,

היי אני אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי בצורה ברורה ועניינית מה זה decorator למה צריך את זה ואיך משתמשים בזה בג'אבה. יש לי מבחן על כל העניינים האלה שבוע הבא ובאמת שלא הצלחתי להבין את הדקורייטור. תודה, ארנון

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by Ovid,

שלום. אני זקוק להמלצה לקומפיילר נח לC++ למק (10.6). אם למישהו יש ניסיון או עבד פעם עם קומפיילר טוב אשמח לשמוע חוות דעת... תודה.

• 1 תגובה
    • 682 צפיות
  10. Started by yogev_23,

הי. אני רוצה במחלקה נורשת (drived), להגדיר את אחת הפונקציות של מחלקת האב כprotected (כשהיא במקור public, ובגלל סוג הורשה public היא נשארת כזו..) תגידו בבקשה אם המימוש הסמלי הזה נכון. מחלקת אב class A { public: String func(){return "Hello";} } הגדרה של מחלקה נורשת class B : public A } protected: String func() {return A::func();} { מותר לעשות מה שעשיתי? (בבקשה אל תגידו "פשוט היית עושה מהתחלה הורשה מסוג protected" כי זאת רק דוגמא)

• 15 תגובות
    • 1.9k צפיות
  11. Started by yogev_23,

א. אם אני כותב קוד בתוך מחלקה (class), האם מותר לי לקרוא לפונקציות שלה בלי שום הקדמה כלומר לקרוא למשל func ולא *this.func ב. אם הגדרתי template<char a> מיד לפני הגדרת מחלקה, מותר לי ליצור במחלקה פונקציה char func() {return a;} אני פשוט לא בטוח כיצד המחלקה מתייחסת למשתנה a (קבוע? char?).. עד היום הגדרתי בtemplate רק מחלקות לא ידועות כמו class SOMETHING ככה שלא עבדתי עם שם ספציפי של משתנה. ג. לפני מימוש מחלקה כלשהיא, הגדרתי template<class T> ואני רוצה בתוך המחלקה ליצור משתנה מסוג מחרוזת, שמכיל את שם הטיפוס. לדוגמא אם הגדרתי template<int> אני רוצה ליצור בתוך המחלקה פונקציה כזאת String func(){String a = T: return a;} זה אפשרי? כי זאת פונקציה "דינמית", היא מק…

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. Started by Ash Binary,

בבסיס נתונים יש טבלה | Intel | 478 | P4 | | AMD | 754 | AXP Mobile | וקובץ php שאמור להוציא אותה (כולה) באתר <?php if (!mysql_select_db('TEST4')) die("Can't select database TEST4"); echo ("<table><tr><td>manufacturer</td><td>socket</td><td>cpu</td></tr>") ; $result = mysql_query("SELECT * FROM TBL_HARDWARE"); while($row = mysql_fetch_array($result)) { echo ("<tr>") ; foreach ($row as $cell) { echo ("<td>".$cell."</td>") ; } echo ("</tr>") ; } echo ("</table>") ; ?> הקובץ שהגולש באתר רואה נראה כך | manufacturer | socket | cpu | | Intel | Intel | 478 | 478 | P4 | P4 | | AMD | AMD…

• 3 תגובות
    • 864 צפיות
  13. Started by kidbob,

אהלן. אני מנסה ליצור ולשלוח קבצי XML דרך הרשת, השליחה וכל הנלווה לה מתבצעים בסדר. אבל התכנית זורקת אותי כשאני מנסה לפענח את הקובץ באקספשן הזה :There is an error in XML document (1, 1). קטע הקוד של המחלקה המטפלת בקבצי XML: using System; using System.Collections.Generic; using System.Text; using System.Xml.Serialization; using System.IO; using System.Xml; using Data; namespace XMLHandler { public static class XMLHandler { public static string Serialize(string path, Data.Data d) { if (!Directory.Exists(path)) Directory.CreateDirectory(path); path = path + @"\Save.xml"; XmlDocument xmlDoc = new XmlDocument(); FileStream str…

• 1 תגובה
    • 769 צפיות
  14. Started by gshhar,

יש לי תרגיל שבו אני מכניס סטרינג מסויים ואמור לקבל את הפלט כ-3 int's, התוכנית אמורה להיות כתובה במתודה. רשמתי מתודה שעושה את כל זה ובסופה אני מקבל מערך שמכיל את המספרים שבסוף אני אמור להדפיס למסך, אני יודע שעכשיו הוא מחזיר סתם משהו אבל שרשמתי שהוא יחזיר את המערך שלי הייתי חייב לרשום אינדקס מסויים וזה לא עוזר לי כי אני רוצה להחזיר את כל המערך שלי. איך אני יכול להציג את המערך ? using System; using System.Collections.Generic; using System.Linq; using System.Text; namespace T266B { class Program { //define method static int stDate(string date) { int Num = 0; int ArrayIndex = 0; string temp = ""; //define array string[] stAr…

• 6 תגובות
    • 2.7k צפיות
  15. בס"ד. שלום, יש לי תמונה של JPG , אני מנסה לעלות את התמונה על הרקע של המסך את מתקבל לי שגיאה נוראה. **צרפתי תצלום סך של השגיאה** תמונה אחרת הוא כן נותן. יש לכם מושג אולי מי יכולה ליהיות הבעיה ?? תודה!! [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 690 צפיות
  16. Started by kidbob,

אני דיי חדש בקטע של EVENT ודלגייט. אני צריך לעשות תרגיל באופן הבא: ליצור אינטרפייס שיכל 2 אבנטים. שתי פורמים שיוצגו על המסך ובכל אחד שני כפתורים, כאשר לוחצים על הכפתור הראשון בטופס הראשון הכפתור השני בטופס השני מחליף צבע וההפך. ניסיתי ליצור קלאס שתממש את האינטרפייס וששני הטפסים ירשמו לאיבנט. אבל אז הבנתי שאין לי מושג מה אני עושה. מישהו יכול בבקשה לתת לי הסבר קצר על הנושא ואפילו הצעה לפיתרון? תודה!

• 2 תגובות
    • 650 צפיות
  17. שלום אני מתחיל ללמוד הנדסאי תוכנה עוד 3 חודשים בטכניון מה אתם ממליצים ממני ככאלו שסיימו את הלימודים בשנה הראשונה? איזה מקצועות ספציפיים אני הולך ללמוד? האם אני זקוק למחשב נייד ומה ההמלצות ? על מה לשים דגש בשנה הראשונה יש לי עכשיו 3 חודשים חשבתי אולי ללמוד עצמאית את הבסיס באלגברה,בשפת C או אפילו אנגלית טכנית אפילו לרכוש ספר או שתיים כדי להתחזק לקראת שנת הלימודים תודה...

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. Started by lsdproject,

שאני כותב משהו במסמך ואז שומר או נהייה ככה ' ½ן¿½ן¿½ן¿½ן¿½,ן¿½ן¿½ ' ובאתר זה בסדר מדי פעם.. איך מסדרים שזה יהיה נורמלי בתוכנה? אם לא כתבתי בפורום הנכון תעבירו בבקשה.. תודה מראש,לעוזרים

• 0 תגובות
    • 646 צפיות
  19. Started by mcalfi,

**הסבר קצרצר על הקוד: אני פותח "קבוצה" ושניה לפני השורה שבה אני מחכה לנתונים אני שולח נתונים על ידי יצירת thread שמביא אותי לפעולה ששולחת נתונים** הקוד פועל מעולה אבל אני לא הבנתי למה בSEND לא רשום השורה הבאה גם: server.SetSocketOption(SocketOptionLevel.IP, SocketOptionName.AddMembership, MulticastOption); ומה ההבדל בין ליצור את הקבוצה ולהגדיר את הסוקט להיות חלק ממנה (השורה למעלה^) לבין לעשות : JoinMulticastGroup using System; using System.Net; using System.Net.Sockets; using System.Text; using System.Threading; class MAIN { private static MulticastOption CreateGroup() { return new MulticastOption(IPAddress.Parse("224.100.0.1")); } private static void Re…

• 0 תגובות
    • 872 צפיות
  20. Started by yuvalm2,

האם קיימת דרך מקובלת לקחת תיקייה נתונה, ולשתף אותה דרך הרשת עם פייתון? אם התיקייה כבר משותפת, האם ניתן לקבל את מיקומה כפי שיראה אותה לקוח חיצוני? (כתובת מהצורה \\190.10.10.1\my_shared_dir\)

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. אני יודע שאפשר להעמיס כמה פונקציות על אותו אופרטור (עבור ארגומנטים שונים). האם הדבר נכון גם לגבי אופרטור הצבה? operator= כי משום מה קיבלתי רושם שהאופציה היחידה המותרת היא T& operator=(const T& rhs) T כמובן סתם שם של מחלקה

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  22. Started by gal_il50,

יש לי תרגיל שבו אני נותן קוד הזמנה (A,B,C,D או E) רווח וכמות, מכניס כמה הזמנות שאני רוצה (אנטר עבור הזמנה חדשה) ובסוף x לפירוט ההזמנה. בתוצאה שאני אמור לקבל זה טבלה שבעמודה הראשונה את הקוד (A,B,C,D או E), אח"כ כמות,מחיר של יחידה (נתון לי) ,כמה עולה כל הזמנה של פריט בנפרד ובסוף למטה בשורה חדשה ה-TOTAL של כל ההזמנה. לפעמים שורה או שניים יוצאים לי מהטבלה: using System; using System.Collections.Generic; using System.Linq; using System.Text; namespace T266B { class Program { //method who calclate the products price static int Price(char product) { int ThePrice = 0; if (product == 'A') { ThePrice = 100; } else if (produ…

• 5 תגובות
    • 2.9k צפיות
  23. Started by mcalfi,

תתקנו אותי אם אני טועה: Unicast שולח את המידע אחד אחד לכל מחשב שמבקש אותו באופן אישי יאנו אחד אחד. לא בו זמנית ולכן הוא מעפן ולא יעיל. אלה אם כן אני רוצה נגיד לעשות CHAT פרטי אחד על אחד. הפצת נתונים ב-Multicast שולח את המידע רק למחשבים שמבקשים אותו-בו זמנית. מעולה לCHAT ואז אני לא צריך שרת שיקבל את ההודעה וישלח לכל המשתמשים בחזרה. זה עושה את זה בשבלי. הפצת נתונים ב-Broadcast שולח את המידע שאני רוצה לכל מי שמחובר אליי ( ??? לא נראה לי שהבנתי את זה) ואפילו אם המחשבים לא רוצים את המידע הזה אני שולח להם בכל זאת אבל בו זמנית. בטחלס אין לי מושג להמ שמישו ירצה להשתמש בזה ולא בMULTI CUST. ואגב אני צריך לעשות את זה בפעולה חוזרת לכל איפי שיש לי ברשימה. ממש לא טוב. אבל אני בטוח טועה…

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. Started by a04,

בס"ד פתחתי דיון בפורום אחר ו... נתקענו... http://www.fxp.co.il/showthread.php?t=7955406 יש לנו קוד שעובד בכרום ולא ב-IE8, ולא מצאנו פיתרוןה מבקש עזרתכם בנושא. תודה

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by GWeizman,

שלום. אני משתמש בספריה TCPDF (http://sourceforge.net/projects/tcpdf/) כדי לייצר בצד-שרת קבצי PDF. עד פה - הכל טוב ויפה. על השרת המקומי (XAMPP העדכני ביותר, Apache 2.x אם אני זוכר נכון, PHP 5.3.5) הכל אפילו עובד. כשהעלתי אותו לאינטרנט (לשרת חינמי עם מפרט לא ידוע), התחילו להיות בעיות. בשרת המקומי, לחיצה על הלינק לדף הPHP אמנם לא עובדת בדיוק, אבל לחיצה ימנית ושמירה בשם שומרת את הPDF כמו שצריך. בשרת שבאינטרנט, לחיצה ימנית ושמירת יעד בשם שומרת את הדף עם השם המקורי (pdf.php) ולא שם הקובץ שהוגדר לPDF. הגדרתי הדרס כמו שצריך, עד כמה שאני יודע, בצורה הבאה: header("Content-type: application/pdf"); header("Content-Disposition: inline; filename=debts.pdf"); כעקרון מה שאני צריך זה ל…

• 2 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים