עבור לתוכן

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. Started by kisin,

יש לי אתר שבו יש טופס כניסה למערכת ואחרי שהמשתמש מזדהה אני שותל לו עוגיה (cookie) כדי שהוא לא יצטרך להזדהות שוב פעם בפעם הבאה שהוא יכנס לאתר. עד כאן הכל טוב ויפה... אבל יש לי שאלה: אם לדוגמא יבוא מישהו ויעתיק את הקובץ של העוגיה למחשב אחר האם העוגייה תמשיך לעבוד כרגיל? האם למעשה מדובר בפריצה אפשרית לאתר שלי? אני אודה לכל מי שיוכל לתת לי תשובה בנושא

• 6 תגובות
    • 703 צפיות
  2. Started by taly88,

היי שלום לכולם. ביום ראשון אני צריכה להגיש לבית הספר פרוייקט בvb ברמת 5 יחל. הפרוייקט כמעט מושלם. ויש בו מס מצומצם של טעיות אשר כולן שייכות לשאילות Sql האם מישהו מוכן לעשות הרצת מבחן לפרוייקט שלי ולתקן את שיגאות הsql? אני יהיה אסירת תודה לאדם שיעשה זאת עבורי!! כמובן שניסיתי מספר רב של פעמים לתקן את הטעיות בעצמי אך לא הצלחתי... אני בטוחה שאלה דברים קטנטנים שאני פשוט כבר מחוקה מרוב עבודה על הפוייקט ולכן לא שמה לב לטעיות. אם מישהו כאן מוכן לעשות את זה שישאיר מייל ואני אשלח לו את הפרוייקט. חגגגג שמחחח ותודה מראש למלך או המלכה!!!

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by generalA,

מישהו יכול לומר לי מה הם רוצים ואיך פותרים זאת?! Plot the polinomial y=1.5X^4-5X^2+X+2 in the domain -2<=X<=2 first create a vector for X next use the polival function to calculate y, and then use the plot function בבקשה עזרה !!!! תודה אנשים !!

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by antonio1,

אני חדש עם התוכנה ואין לי מושג איך להריץ תוכנית ולראות שהיא אכן עובדת ניסיתי בכפתור של הplay וזה לא מצליח זה פותח לי חלון אפור בשם form 1 והחלון ריק יש למישהו מושג מה עושים תודה.

• 6 תגובות
    • 864 צפיות
  5. Started by joni,

אלא אם כן עדיף ללמוד מאיזהשהוא אתר ואם כן איזה ?

• 6 תגובות
    • 895 צפיות
  6. Started by LazyBoy,

אני מנסה ללא הצלחה לגרום לדפדפנים לא להציג את הhorizontal scrollbar. או לחילופין להכריח אותם להציג את האנכי (למרות שהוא יהיה באפור כי התוכן לא דורש אחד) לא ממש משנה למה, זה חלק מעיצוב שאני עובד עליו לאתר שמשתמש בפריימים והחוסר בscrollbar גורם לפריים אחד "לצאת מהקו" של העיצוב. איך לגרום לזה לעבוד?

• 6 תגובות
    • 923 צפיות
  7. לדוגמה, בפורמים שכתובים ב PHP יש קבצי header ו footer (בפורמט tpl אם אני לא טועה). ואותם משלבים בכל העמודים ע"י פקודה שמוסיפה אותם בכל עמוד. יש אפשרות לעשות זאת בקבצי ASP? אם כן, איך? אם לא, יש הצעות איך אפשר לחסוך כתיבת החלקים בכל עמוד בנפרד (פרט לפריימים)? תודה.

• 6 תגובות
    • 702 צפיות
  8. Started by Judas Iscariot,

שלומות אנשים, לאבא שלי ספרים רבים בבית והחלטתי לעשות רשימה און ליין של כל הספרים עם אפשרות להוסיף ספרים למסד וכד' (משעמם לי :<) עשיתי כמובן גם דף חיפוש אשר מחפש ספר לפי סופר, "הבעיה" היא שהחיפוש מחפש as it is , כלומר, בדיוק מירבי. דוגמא: נגיד אני מחפש ספר של אגאטה כריסטי, אם אקליד אגאטה כריסטי הספרים שלה יימצאו והם מוצגים יפה מאוד אבל אם אחפש אגאטה כריסט, אקבל הודעה כי אין סופר בעל השם הזה במאגר... הקוד של החיפוש: <% set c=server.createobject ("adodb.connection") DSN = "DRIVER=Microsoft Access Driver (*.mdb);DBQ=" & _ Server.MapPath("/arielkarlinsky/database/database_users.mdb") c.open dsn set r = server.createobject("adodb.recordset") r.acti…

• 6 תגובות
    • 832 צפיות
  9. Started by lagona,

היי אני מחפש מישהו שיודע לבנות סקריפט שמסוגל לרוץ על יד 2 ולדוג משם מספרי טלפון לפי קטגוריה אשמח לעזרה בעניין תודה

• 6 תגובות
    • 2.6k צפיות
  10. Started by bdoron,

אני עושה תוכנה עכשיו ואני צריך לשמור נתונים, אובייקטים של לקוח וכאלה.. אני מעוניין לעשות תוכנה ששומרת את הנתונים אבל לא בdatabase, אני רוצה להמנע מלהכריח את הלקוח להתקין sql server , האם אני יכול לשמור באיזה קובץ פנימי את כל המידע?

11. Started by card,

שלום אני רוצה לכתוב פונקציה קטנה שמציירת חץ בצורה תוכנתית, כשהפונקציה מקבלת כקלט 2 נקודות P1 ו-P2, ואז היא תמתח קו בינן, ותוסיף עוד שני קווים עבור ראש החץ. (ראש החץ הוא בנקודה השנייה - P2) כך שהחץ יראה לדוגמא כך: לשם הפשטות נניח שבין הקו העיקרי של החץ לבין 2 הקוים של ראש החץ, יש זוית של 30 מעלות (עם כל אחד מהם). (אבל זה יכול להשתנות בעתיד, אז עדיף שהמספר 30 יופיע כקבוע באלגוריתם, כך שאוכל לשחק עם זה לפי הצורך) כמו כן האורך של הקווים של ראש החץ, הוא קבוע, למשל 10 פיקסלים, ולא משתנה בהתאם לאורך החץ. איך אני עושה את זה? תניחו שיש לנו את הפונקציה ()DrawLine שמקבלת כקלט 2 נקודות, ומציירת קו בינהן, אז כעת בעצם נשאר לי להשתמש בה 3 פעמים, אחרי שאחשב את 2 הנקודות הנוספ…

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. Started by TomerPerez,

#include <stdio.h> void main() { int x; char ch; printf("Enter a number"); scanf_s("%d", &x); printf("You have entered the number %d\n", x); printf("Enter one char and press enter: \n"); fflush(stdin); ch = getchar(); printf("you entered the char"); putchar(ch); putchar('\n'); getch(); } לפני כמה ימים קיבלתי ספר לתכנות בשפה C מחבר. הספר יחסית ישן אבל הוא המליץ לי עליו. אני לא מצליח להריץ את הדוגמה הבאה כמו שצריך. ניסיתי להשתמש בפונקציה _flushall() או בfflush(stdin) הספר משנת 2001 ונכתב על יד יואב נתיב אם ללמוד מהספר הזה הוא בזבוז זמן אשמח אם תוכלו להמליץ לי על ספר אחד, ספר למתחיל. מקווה שתוכלו לעזור לי

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. Started by Rami0786,

ההעדפה זה פלאגאין ל-VS (אם יש כזה כי לא הצלחתי למצוא)

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  14. Started by g1000000009,

יש לי ספר שנקרא Beginning Ruby: From Novice to Professional (Expert's Voice in Open Source) 2nd ed. Edition ניסיתי להתקין את RUBY לפי ההוראות לחלונות אבל זה לא נותן לי ממש התקנה מלאה לפי מה שאני מבין שאמורה להיות. צריך להיות בזה fxri, scite, ruby gems אבל אין. אשמח לעזרה להתקנה יעילה יותר

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. היי, כשנכנסים לאתר הזה (hwzone) במובייל (לפחות עם Chrome on Android) וקוראים כתבות, אז לפני הכתבה מופיעה פרסומת על כל המסך עם אפשרות ללחוץ X ולבטל. יש לי 2 שאלות: 1. האם פרסומת מהסוג הזה חוקית לפי ה-policies של Adsense? 2. האם יש איזה קוד מוכן שאפשר להשתמש בו? אם לא - אשמח להכוונה איך להכין אחד תודה *מנהלים - בטעות שלחתי הודעה זו גם כאורח, נא להתעלם.

16. אורח אפרת
    Started by אורח אפרת,

שלום! הגדרתי מחלקת אב , 2 מחלקות בנים שיורשות ממנו ואח"כ אוסף מהסוג של האב כך שהאוסף מכיל את מחלקות הבנים. והשאלה היא.. כשאני עוברת על האוסף בforeach איך אני יכולה לבדוק על איבר ספציפי אם הוא הבן הראשון או השני? ואם הוא הבן השני אז כשאני בודקת אם הוא הראשון התוכנית לא תעוף לי... תודה רבה!!!

• 6 תגובות
    • 2.9k צפיות
  17. שלום לכולם, אני סטודנט לתואר ראשון בניהול מערכות מידע במהלך התואר אני לומד תכנות C# בשיעורי הבית יש לי תרגיל שאין לי מושג איך לפתור אשמח לעזרתכם. להלן התרגיל: מדפיסה את השורה: Type small number קולטת מספר מהמשתמש, נקרא למספר זה המספר הקטן. מדפיסה את השורה: Type big number קולטת מספר מהמשתמש, נקרא למספר זה המספר הגדול. לאחר מכן התוכנית מדפיסה את כל המספרים (מהמספר הקטן עד למספר הגדול) שמתחלקים ב6 או שספרת האחדות שלהם או שספרת העשרות שלהם היא 6 תודה לעוזרים,

18. היי חברים , יש לי בעיה , מקווה שתוכלו לעזור , אני רוצה לרשום סקריפט ב-BAT , העניין הוא שאני לא יודע איך לבצע את זה , הסקריפט צריך לעבוד בצורה כזאת : אני עובד כאיש IT בחברה גדולה ולפעמים אני רוצה לשלוח הודעות POPUP למשתמשים , מערכות ההפעלה בארגון הינם WIN 10 ובשביל זה אני משתמש בפקודת ה-CMD הבאה : msg * /server:10.100.XX.XX "message" מה שאני רוצה לבצע זה דבר כזה , שיהיה לי קובץ BAT כזה msg * /server:******* "message" וברגע שאני לוחץ עליו אז אני רוצה שייפתח לי חלון שישאל אותי כתובת IP שאותה אכניס ואז הוא ישלים אוט' את הפקודה ל- msg * /server:10.100.XX.XX "message" בהתאם לכתובת IP שאני מכניס …

19. Started by Chaim Yeffet,

כשאומרים שצד שרת זה קוד שרץ בצד של השרת ולא בצד הלקוח, אז השרת הזה, זה תוכנה שמתקינים או זה חלק מההוסטינג כשקונים את האתר ?

20. Started by mbaran,

היי פיתחתי תוכנה שמשתמשים בה בארגון שלי. אני רוצה לעשות שהיא תהיה מאוקטבת דרך השרת איך ניתן לעשות את זה? הכוונה היא לשרת אקטיבציה שיתממשק עם התוכנה שלי. אני אקצה את כמות המשתמשים

21. Started by No-One,

שלום לכולם. באמצע שנה הבאה אני מתחיל קורסים של שנה ראשונה בהנדסת תוכנה, למרות שלעולם לא עסקתי בנושא ואין לי בו אפילו מושגי יסוד(קופצים למים). אבקשכם להמליץ על שפה שכדאי להתחיל בה, (ולא על מנת להשתלב בפיתוח בנושא מסויים) בכדי לנצל את הזמן ה"מת" עד תחילת הלימודים כדי לטוס ולצבור יותר ויותר ידע (תאורטי ומעשי, וביותר מעשי) בכדי להתחיל עם פתיחה יפה וקלה. אודה לממליצים שימצאו לינקים מתאימים, ורצוי בעברית בתור התחלה כדי לקצר את הזמן באיסוף מושגי יסוד. תודה רבה (עברתי על הפוסטים הקודמים בכלליות, רובם למתקדמים, ואלא שאינם ישנים או ל מתאימים לענייני) תודה

22. Started by יונתן רדזימינסקי,

מהו התחביר ל-קלט של מחרוזת? רשמתי כך ; [char machrozet[81 ;( gets(machrozet והוא מראה לי שגיאה מתחת ל gets

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. Started by fishmanl,

היי החלטתי לנצל את ימי הקורונה העליזים כדי ללמוד קצת SQL מצרף פה קוד לבסיס נתונים, אשמח לדעת מה התקלה בצירוף הפקודה : max(address_id) מצרף את כל הסינטקס: select * from customer ;(where first_name like 'E%' and address_id<500 and max(address_id תודה!

24. אהלן לומד בספר ג'אווה סקריפט ויש לי קושי בתרגיל: let foo = thursday; if (foo === 'Thursday' || foo === 'thursday' || foo === 5) { console.log('Yay! Thursday!') } מה הטעות שגורמת לקונסולה לכתוב? Uncaught ReferenceError: thursday is not defined <anonymous> file:///home/ron/Documents/JS/source.js:1 תודה!

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  25. אני בניתי תוכנית בc++ של מערכת קבלה למוסד.(כחלק מהאקטון , כך שאין שאל תשאלו למה בc++ וכו') והוספתי סקריפט בפייתון ששולח מייל לצורך אבטחה מסוים. הפייתון שולח מייל ע"י שהתוכנית בc++ מפעילה את הקובץ בפייתון על ידי הcmd. עכשיו רציתי לשאול, אם יש דרך נורמלית יותר לעשות זאת, כיון שלמעשה אני לא יכול לדעת מה התוכנית בפייתון שלחה(נניח קוד אבטחה) או לשלוט על להיכן התוכנית בפייתון תשלח את המייל.(כי אני מפעיל את התסקיפט דרך הcmd, כלומר שישנה כבר תוכנית מובנית שc++ מריץ אותה.) אני עובד עם VS 2019 תודה

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים