תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,067 דיונים בפורום זה
-
שלום אני רוצה לכתוב פונקציה קטנה שמציירת חץ בצורה תוכנתית, כשהפונקציה מקבלת כקלט 2 נקודות P1 ו-P2, ואז היא תמתח קו בינן, ותוסיף עוד שני קווים עבור ראש החץ. (ראש החץ הוא בנקודה השנייה - P2) כך שהחץ יראה לדוגמא כך: לשם הפשטות נניח שבין הקו העיקרי של החץ לבין 2 הקוים של ראש החץ, יש זוית של 30 מעלות (עם כל אחד מהם). (אבל זה יכול להשתנות בעתיד, אז עדיף שהמספר 30 יופיע כקבוע באלגוריתם, כך שאוכל לשחק עם זה לפי הצורך) כמו כן האורך של הקווים של ראש החץ, הוא קבוע, למשל 10 פיקסלים, ולא משתנה בהתאם לאורך החץ. איך אני עושה את זה? תניחו שיש לנו את הפונקציה ()DrawLine שמקבלת כקלט 2 נקודות, ומציירת קו בינהן, אז כעת בעצם נשאר לי להשתמש בה 3 פעמים, אחרי שאחשב את 2 הנקודות הנוספ…
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם. כתבתי סקריפט עם תוכנת Autoit, שפותח תוכנה כלשהי. תפקיד התוכנה בגדול - לקבל מסמך כלשהו, ולהחזיר דף טקסט (בלי להיכנס ליותר מידי פרטים) כעת אני צריכה לרשום קוד בשפת C# (הבעיה שמעולם לא למדתי שפה זו): הקוד יקבל מחרוזת (שזה המקור-המסלול של המסמך), יפעיל את הסקירפט (הסקריפט כאמור, פותח את התוכנה ומקבל את המסמך), ולאחר מכן יחזיר את הדף טקסט (שייצר הסקריפט).. זה לא נשמע לי מסובך, אבל כמו שאמרתי, אין לי שום ידע בשפה זו. (למדתי java והבנתי שזו שפה די דומה..) אז איך אני עושה את זה? או שאנסח בצורה ממוקדת יותר - איך אני מפעילה את הסקריפט מתוך קוד ב C#? תודה רבה, ואחלה פורום עינת
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אוקיי קודם כל שלום אני מתכנת פרל המון שנים וכל מי שהייתה לו הכרות בפרל יודע שכל בעיה אתה פונה ישר ל cpan או לגוגל ומוצא את הספרייה שאתה צריך או יותר נכון המודול אתה רוצה ליצור ממשק ויזואלי לך ל tk או win32::gui וכו'.... אבל כמתכנת c++ גם כן אני מאוד רוצה ללמוד אותה - לאחרונה נכנסתי ל c# , אבל משהו מפריע לי בשפה אני לא מצאתי שום דרך להשתמש בסיפרייה winsock שום מדריך שבאמת מסביר גם לא מצאתי שום מדריך שמסביר איך ליצור ממשק gui כמו שצריך כמו ש c# מסבירה לא איכפת לי מהתחביר הפשוט של c# אני מספיק מסובך מהתחביר של פרל לדוגמא כשאתה מריץ חיפוש בגוגל על סוקטים ב c++ אתה מוצא סיפריות שאנשים כתבו "לפשט" את סיפריית ה winsock אבל אי אפשר להשתמש בהם כלומר לעולם לא הצלחתי מה שאני רוצה לא…
-
- 16 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, אני צריך להגיש פרויקט די גדול באוניברסיטה בC# והפרטנר שלי נטש אותי ולא יכול היה לעזור לי עם העבודה. אין לי מושג איך לעשות אותה, אני מבקש מעומק הלב, בבקשה תעזרו לי אחרת לא אסיים את הקורס. אני מוכן לשלם 300 שקל (מחייו של סטודנט זה הרבה) עבור מי שיעשה לי אותה וישלח לי את הקוד עם הערות בצד למה כל דבר וכו'. מי שמוכן לעזור בבקשה שירשום ואחזור אליו בפרטי עם העבודה עצמה. תודה רבה רבה מראש.
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכם! אני רוצה להתחיל ללמוד תיכנות.. ושמעתי שעדיף לקנות ספר מאשר ללמוד באינטרנט. אז ככה, אני צריך עזרה בבחירת שפה להתחלה, וספר מומלץ ואיכותי שאוכל ללמוד ממנו טוב... ואם אפשר טווחי מחירים פחות או יותר, זה יהיה מצוין. תודה מראש
-
- 13 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
טוב אני מקווה שזה המקום לפרסם את זה, את המשחק הזה הכנתי בעזרת C++ ובעזרת הספריה SDL. (תכנתתי והכנתי גם את הגרפיקות). אני דיי מתחיל עכשיו במשחקים עם גרפיקה,ובמשחקי אונליין בכלל. אז הכנתי משחק איקס עיגול נחמד,עם אפשרויות צ'אט, (להורדה בלינק בסוף ההודעה), בשביל לשחק,צריך שמחשב אחד ישמש כSERVER בתפריט ואחד כCLIENT, בקובץ Configure.txt השורה הראשונה היא הIP של הסרבר והשורה השניה היא הפורט(הייתי ממליץ להשאיר על 2000). אז תהנו ותנו ביקורת (אבל לרחם קצת,משחק ראשון שלי ) http://rapidshare.com/files/116125724/Tic_Tac_Toe_Online.zip.html *תצפו בקרוב גם לשולה המוקשים אונליין .
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום אני כותב קובץ .bat קטן , שכל מה שעליו לעשות הוא יצירת תיקייה חדשה בכל פעם שמפעילים אותו. מה שעשיתי הוא להכניס mkdir foldername מה שאני צריך הוא לתת פקודה שבכל פעם שמפעילים את הקובץ , אם כבר קיים תיקייה בעל אותו שם אז שהוא יוצר תיקייה חדשה עם שם ממוספר. זאת אומרת בפעם הראשונה שם התיקייה החדשה יהיה foldername בפעם שנייה foldername2 בפעם שלישית foldername3 וכן הלאה. תודה מני
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי, מישהו מכיר במקרה \ יכול להמליץ על מערכת חינמית לבניית אתר מכירות באינטרנט?
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
MYSQL לא מסתדר עם עברית? הוא מחזיר לי סימני שאלה במקום מה שכתוב לי בטבלה... איך אני גורם לו להחזיר לי את מה שכתוב בעברית כמו שצריך?
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
-
א. (20%) כתוב פונקציה read_array הקוראת מספרים שלמים מהקלט לתוך מערך. הפונקציה מקבלת כפרמטר מספר שלם end_signal וקוראת מספרים מהקלט עד שמופיע המספר end_signal, אותו היא לא מכניסה למערך. הפונקציה תחזיר את כתובת תחילת המערך שלתוכו קראה את המספרים. הנחיות: · כמות המספרים לא ידועה מראש אך אינה עולה על קבוע חיובי MAX . · הפונקציה תחזיר את הכתובת של מערך מוקצה דינאמית שגודלו כמספר המספרים שהפונקציה קראה בפועל (לא בהכרח MAX). · כמות המספרים שנקראו תוחזר בעזרת פרמטר נוסף של הפונקציה · ניתן להניח שהקלט תקין. · הפונקציה read_array לא מדפיסה את המערך שקראה. זוהי בעיקרון השאלה ומשום מה הסתבכתי איתה אין לי מושג איך לעבוד עם ה WHILE זה מה שכתבתי # #i…
-
- 18 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
-
שלום לכולם! הפונקציה הבאה הבאה אמורה למצוא כמה רחובות שונים קיימים מה לא בסדר בה? תעזרו בבקשה,מי שיכול (זה נראה מחורבש - תעשו קופי פייסט לתוכנה וזה יסתדר) void FindStreetCountAndMaxCountInStreet(Person *personArr[],int persons_count,int *street_count,int *max_count_in_street) { char **dif_names; int i,j; *street_count=0; for(i=0;i<persons_count;i++)//רץ כמספר האנשים בעיר { for(j=0;j<=street_count;j++)//רצ כמספר הרחובות השונים-כאשר המספר גד על כל שם רחוב שונה חדש שנמצא //אם שם הרחוב שונה מכל שאר הרחובות שמאוחסנים במערך המצביעים למחרוזות if( strcmp(personArr->address.pStreetName,dif_names[j]) ) { //תגדיל את מונה מספר הרחובות השונים באחד *str…
-
- 14 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום אני מתחיל ללמוד הנדסאי תוכנה עוד 3 חודשים בטכניון מה אתם ממליצים ממני ככאלו שסיימו את הלימודים בשנה הראשונה? איזה מקצועות ספציפיים אני הולך ללמוד? האם אני זקוק למחשב נייד ומה ההמלצות ? על מה לשים דגש בשנה הראשונה יש לי עכשיו 3 חודשים חשבתי אולי ללמוד עצמאית את הבסיס באלגברה,בשפת C או אפילו אנגלית טכנית אפילו לרכוש ספר או שתיים כדי להתחזק לקראת שנת הלימודים תודה...
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
#include <stdio.h> void main() { int x; char ch; printf("Enter a number"); scanf_s("%d", &x); printf("You have entered the number %d\n", x); printf("Enter one char and press enter: \n"); fflush(stdin); ch = getchar(); printf("you entered the char"); putchar(ch); putchar('\n'); getch(); } לפני כמה ימים קיבלתי ספר לתכנות בשפה C מחבר. הספר יחסית ישן אבל הוא המליץ לי עליו. אני לא מצליח להריץ את הדוגמה הבאה כמו שצריך. ניסיתי להשתמש בפונקציה _flushall() או בfflush(stdin) הספר משנת 2001 ונכתב על יד יואב נתיב אם ללמוד מהספר הזה הוא בזבוז זמן אשמח אם תוכלו להמליץ לי על ספר אחד, ספר למתחיל. מקווה שתוכלו לעזור לי
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום אני מתכון ללכת למגמת מחשבים ואמרו לי שמלמדים שם שפה תיכנות חדשה הנקראת c# האם השפת הזאת יותר נוחה לכתיבה? האם היא שונה מהשפות הקודמות? בתודה שגיא
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אהלן לכולם , בניתי שיטה רקרוסיבית למיון מערך חד מימדי , אבל התוצאות לא משהו .(נראות קרובות למטרה , אבל משהו התפספס לי כאן ..) מישהו רואה את הבעיה ? מצורף . - - - תגובה אוחדה: - - - קצת התבלבלתי איתו .. תודה מראש !
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום, אני משתמש חדש זוהי שאלתי הראשונה לאחר שעברתי על החיפוש בשנים האחרונות הייתי בתהליך של חזרה בתשובה ולא התעניינתי בלימודים גבוהים\קורסים וכדומה. אני בעל ראש אנליטי, אוטודידקטיות וניסיון לא-רב בתכנות. אני עוד מעט בן 28, רוצה לעבור קורס שיפתח לי צוהר לעבודה חדשה. אני מעוניין בעצה\חוות דעת לגבי הקורס שבחרתי Php+Seo+webmastering הבנתי מהפורומים שאנשים נהנים מאד מהעיסוק ב PHP כמו כן יש ביקוש לידע הזה הקורס אורך חמישה חודשים בלימודי בוקר ו.... זהו אשמח לתגובות מעשירות תודה
-
- 18 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי טבלה ב ACCESS שקוראים לה users , לצורך העניין, חלק מהשדות בטבלה הזו הם id (מספר אוטומטי ומפתח ראשי) ו userName. בשאילתה שלי אני מעוניין לשלוף את ה ID לפי userName מסויים. ככה זה נראה ב JAVA: String username1="udi"; try { Class.forName("sun.jdbc.odbc.JdbcOdbcDriver"); // Load driver con = DriverManager.getConnection(url, user, passwd); // Connect stmt= con.createStatement(); // Create statement System.out.println(bagName+" , "+targets); str= "SELECT id FROM users WHERE userName="+'"'+username1+'"'; System.out.println(str); ResultSet rs = stmt.executeQuery(str); while (rs.next()) { Str…
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
הי. רציתי לדעת באילו פקודות אני יכול להשתמש כדי ליישר אלמנט (במקרה שלי - div) לתחתית ומרכז הדף. תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, איך אני מיישם קובץ שכתבתי בJAVA? כלומר, אני משתמש בתוכנה Eclipse כדי לכתוב בJAVA אבל איך אני משתמש במה שרשמתי לתוכנה ממשית בXP ?
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מה האופציה הכי טובה? הדברים שחשובים לי: 1. IDE נוח 2. דגש על קלות שימוש תיעוד וקוד לדוגמה 3. שפות שאני יודע: C# (בצורה טוב), c++(ככה ככה) #rudy, JAVA F תודה
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני רציתי לכתוב תוכנית שעושה כפל חילוק + - בINPUTDIALOG ועשיתי כזה דבר \ import javax.swing.JOptionPane; import java.math.*; public class Addition { public static void main( String args[] ) { int op = 0; int sum = 0; String firstNumber = JOptionPane.showInputDialog( "Enter first integer" ); String secondNumber = JOptionPane.showInputDialog( "Enter second integer" ); int number1 = Integer.parseInt( firstNumber ); int number2 = Integer.parseInt( secondNumber ); String o = JOptionPane.showInputDialog( "1=* 2=+ 3=- 4=/" ); int op3 = Integer.parseInt( o ); if(op3==1 ) { sum = number1 * number2; // add numbers }…
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש לי ץNET 4 על המחשב וכעט ניסיתי להתקין את חבילת הGUI של MYSQL. וזה אומר לי שאני חייב .NET 3.5 האם אני יכול להתקין בנוסף ל.NET 4 את NET 3.5? או שזה גורם לבעיות?
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
בעיה ריאשונה אני לא מצליח להיתחבר עם היוזר המובנה SA אפילו שעשיתי לו ENABLE דבר שני אני רוצה לכתוב סקריפט פשוט שמעלה ומוריד את ה Services של הסרבר איך אני עושה את זה ,הפניה לאתר תתקבל בברכה
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-