תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,067 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, אני בונה אתר פשוט שעובד על HTML, PHP ומסד נתונים מבוסס MYSQL. כאשר אני מנסה להציג נתון שמאוחסן במסד נתונים בעברית (לדוגמא שם כלשהו) הוא מופיע לי באתר בצורה של סימני שאלה: ????? אני מניח שזו איזושהי בעיה עם הקידוד אבל ניסיתי לשנות את הקידוד בעמוד HTML ואפילו בMYSQL ושום דבר לא עוזר. יש לציין שכל טקסט אחר באתר (כזה שמקורו לא במסד נתונים) מוצג בעברית בצורה תקינה לחלוטין. רעיונות? תודה מראש, עומר.
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי את התוכנה הנ"ל אבל אין לי מושג איך להשתמש בה. אני יוצר מסמך חדש, כותב את הקוד ואז אין לי מושג מה לעשות. HELP PLZ
-
- 16 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
ערב טוב, התחלתי לאחרונה לקחת טיפה יותר ברצינות את לימודי ה-PHP ובמאמץ עילאי הצלחתי להגיע לשלב ה-SQL אני לומד מהמדריך בוובמאסטר בעיקר ושם ממליצים לעבוד עם MySQL ולקשר אותו דרך ה- my connections לוובמאטריקס. הבעיה היא ששם אני יכול לבחור רק ב- SQL Server 2005/2008 ולא ב-MySQL שלא מופיע לי שם כלל (ב-DATABASE TYPE) ולא משנה כמה אני מנסה להתקין מחדש או להתקין תוספים של הSQL זה ממשיך שלא להופיע לי שם. אני רוצה להמשיך ולחזק את הידע שלי בשפה והעניין עם הSQL מאוד תוקע אותי כרגע כי אני לא יכול להמשיך ולהשתמש בו בPHP. אודה מאוד לעוזרים
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, הייתי רוצה לדעת אם אפשר לבנות תוכנה, פשוטה, לרענן דף אינטרנט מסויים שאני אקבע לו וכאשר תהיה אפשרות להירשם לאתר זה הוא יגיד לי? יש אתר שההרשמה שלו מוגבלת, ומדי פעם הוא פתוח, עכשיו אם אפשר לעשות שכשאר ההרשמה פתוחה הוא יודיע לי בהודעה או משהו בסגנון? תודה Nir
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, הורדתי איזשהו קובץ פלאש שמשתמש בקובץ XML. הבעיה היא שכאשר אני משנה את הטקסט לעברית הוא מופיע כג'יבריש ואני לא מבין מה הבעיה. והקידוד הוא utf-8. הינה הקוד: <?xml version="1.0" encoding="utf-8"?> <thumbnails> <thumbnail filename="flashmo_128_elegant.jpg" url="[url]http://www.flashmo.com/preview/flashmo_128_elegant"[/url] target="_parent" title="בדיקה" description="Elegant Design - Flash website template, subpages for products, AS3 contact form" /> <thumbnail filename="flashmo_127_curtain.jpg" url="[url]http://www.flashmo.com/preview/flashmo_127_curtain"[/url] target="_parent" title="Item No. 2 (127 curtain)" description="Curta…
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, אני צריך לכתוב פרוייקט גמר הנדסאים. חשבתי על כתיבת משחק וובי (כדוגמת גינדיס וחבריהם). מישהו יכול לכוון אותי למדריכים בנושא ובבחירת שפת התיכנות ? (אם יש אתרים ספציפיים אז מה טוב) ממש תודה לעוזרים
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי.. יש לי בעיה מציקה שמונעת ממני לעבוד כמו שצריך על פרוייקט של הלימודים ... משום מה כשאני מנסה לצרף דטא בייס אני מקבל את השגיאה: Failed to generate a user instance of SQL Server due to a failure in starting the process for the user instance כל מה שניסיתי (כולל התקנה מחדש כמה פעמים של VS 2008 , נסיון להתקין את VS2010 הורדת כל מיני פאצ'ים מהאתר של מיקרוסופט) לא עזר.. במכללה אין בעיה לצרף את הדטא בייס הזה והבעיה היא רק אצלי בבית :-\ אין לי הרבה זמן לבזבז ואני ממש חייב לעבוד על הפרוייקט הזה בסופ"ש... אשמח אם מישהו יוכל להושיע אותי אני עובד על WIN XP SP3 אם זה משנה ואני עובד עם VS2008 (ומעדיף כרגע להשאר עם 2008 ולא לעבור ל 2010 אם זה אפשרי) חיפוש בגוגל הביא אותי לנו…
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום יש לי שאלה איך המחשב מפענח מהמספרים נגיד 001010 קובץ שיש בו תמונה או שיר אם אתם יכולים לפרט קצת כי אני לא כל כך מבין בזה אבל זה חשוב לי תודה
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש דרך לשלוח הודעה מהאתר על הנייד ובחזרה. עכשיו יש לי אתר של אילוף כלבים. יש לנו קבוצה של מאלפים באזורים שונים בארץ. אני רוצה שלקוח פוטנציאלי יוכל לשלוח הודעה מהאתר ישרות על הנייד אחד המאלפים מהקבוצה אונליין והוא גם יוכל לענות לו. תודה לכולם
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, שאלה - התקן HDLC שמחובר למחשב דרך USB ואפליצקייה במחשב מתקשרת עם ההתקן דרך פורט מסויים. 1. האם ניתן להשתמש באותו פורט לאפליצקייה אחרת? 2. האם ניתן להאזין לפורט הנ"ל? 3. במידה וכן איך ממשים את זה ב - C# תודה לעונים. חשוב לי מאוד לפרוייקט.
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
במהלך כתיבת תכניות, לפעמים נתקלתי בקשיים לבצע פעולות כגון: int main (int argc, char* argv[]) { doSomething(argv+1); return 0; } מהן האלטרנטיבות?
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, יש לי אפליקציה וובית, שהמשתמש גורר תמונות לתוך DIVים שמסודרים אחד מעל השני. אני לא ייכנס אל תוך כל העיניין הטכני- כי הוא דיי מורכב ומאוד קשה להסביר אותו, בטח שבכתב. מה שכן - אני צריך לבטל את כל הpointer-events של הDIVים חוץ מondrop וdragover וכו' כך שבסופו של דבר אני יוכל לגרור את התמונות אל תוך הDIVים ולגרור אותם מתוכם. אבל אם הDIVים ריקים אני יוכל לגרור אוביקטים שממוקמים מאחוריהם. ניסיתי להגדיר את ה-pointer-events ל- none אבל אז אני גם לא יכול לגרור אל ומתוך הDIVים.. יש דרך לבצע את זה? אני מבצע את כל העיניין בHTML 5 ונעזר בjquery לevents. כל DIV יכול להכיל עד תמונה אחת, כך שאני לא מעוניין לדרכים מורכבות כמו canvas ו-מודולים של jquery.
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
[h=4]אפשר בבקשה הסבר על ההוראות האלו?.אני לא מצליח להבין את זה.תודה.[/h]1. נניח שפעולת החיבור בעלת קוד 5, ונניח שאנו רוצים להוסיף לתוכן אוגר B את הערך 3: B¬B+3. ההוראה בשפת מכונה : [TABLE] [TR] [TD]3 [/TD] [TD]B [/TD] [TD]5 [/TD] [/TR] [/TABLE] 2. נניח שקוד פעולת החיסור הוא 8. לביצוע 6 - A תבוצע הוראת המכונה: [TABLE] [TR] [TD]6 [/TD] [TD]A [/TD] [TD]8 [/TD] [/TR] [/TABLE] 3. נניח שפעולת ההעתקה/הצבה בעלת קוד 6. אנו רוצים לבצע את הפעולה C¬A. [TABLE] [TR] [TD]A [/TD] [TD]C [/TD] [TD]6 [/TD] [/TR] [/TABLE] 4. נדרש לבצע 2 פקודות: הוספת 21 לתוכן אוגר A : A¬A + 21. העתקת תוכן אוגר A לאוגר C : C¬A. ההוראות: [TABLE] [TR] [TD]21 [/TD] [TD]A [/TD] [TD]5 [/TD] [TD]1. [/TD] [/TR] [T…
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני מעוניין לבנות אתר שיאפשר הרשמה, ויאפשר לכל משתמש להוסיף ולהסיר תוכן, יכלל ממשק עם כרטיסי אשראי (קניה ומכירה) יהיה מאובטח ומוגן. נכון להיום לא מכיר אף שפה לעומק. מעט בסיס כללי. אם יש תוכנה שנוח לעבוד וליצור איתה אתרים אשמח לשמוע או פתרון אחר שיכלול פחות תכנות או בקיצור, שאוכל להרים את האתר כמה שיותר מהר לבדי. קשה לי לדעת איפה להתחיל ואשמח לקבל כל הצעה, מ- 'לך לWIX', עד ל-תרשם לקורס X במכללת Y. יש לי את כל האמצעים אך הזמן מוגבל. אנגלית ומתמטיקה - שליטה גבוהה, לומד מהר. תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, ברצוני לדעת איפה ניתן להשיג חומר על שפת התכנות PHP, והאם ניתן לשלב אותה בתוך אתר שתוכנו נכתב ב-Html,JavaScript, Asp. הייתי רוצה לדעת איך יוצרים פורום ב-PHP או ב-ASP ? תודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי, למי שמתעניין בעולם ה.NET, או רוצה ללמוד ולהכנס לעולם ה- Node.js, נפתח בלוג חדש - הבלוג בנושאי C#, .NET, Node.js ו- Sails.js יש בו מדריכים וחדשות מעולם התוכנה. http://cookiesession.com הבלוג נכתב על ידי אלון עבאדי ואלירן פאר. בנוסף יש ערוץ יוטיוב עם מדריכי תוכנה בעברית - נכון לעכשיו רק לSails.js ו- Express.js, שהם ספריות של Node.js https://www.youtube.com/channel/UCkDYbt4YqGAwK1AwNd94PGA מוזמנים!
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
סימולטור שאני כותב תוכנית מריץ אותה ואז אני יכול לראות בסופה את מצב המשתנים?
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
"שיעורי בית" בפסקל, התרגיל ייחשב כ7 נקודות מן המבחן: "מכונת המשקאות, כתוב תוכנית המדמה את פעולתה של מכונת משקאות. המכונה מכילה 7 משקות במחירים שונים: 1. נס קפה - 2.25 ש"ח 2. קפה שחור - 2.25 ש"ח 3. תה - 2.25 ש"ח 4. שוקו - 2.25 ש"ח 5. מרק - 2.25 ש"ח 6. קולה - 2.25 ש"ח 7. מיץ תפוזים - 2.25 ש"ח המכונה יודעת להחזיר עודף בהתאם לסכום שהוכנס למכונה ולמחיר המשקה. כתוב תוכנית המקבלת כקלט את מספר המשקה ואת הסכום שהוכנס למכונה ומחזירה עודף(אם יש) במספר מינימלי של מטבעות. (המטבעות שבשימוש: 10 ש"ח, 5 ש"ח, 1 ש"ח, 50 אגורות, 10 אגורות ו5 אגורות). כפלט יש להדפיס את מחיר המשקה, הסכום שהוכנס, העודף ופירוט מטבעות העודף." Now, פתרתי את התרגיל והרצתי כמה פעמים עם כמה קלטים והפלטי…
-
- 14 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש לי תוכנית עם GUI שבה יש כפתור ADD שפותח לי חלון שבו אני בוחר קבצים, איך מגדירים את זה ככה שהכפתור יזכור תמיד את ה-path האחרון שהוא היה בו ולא יחזור תמיד לתיקית default שלו ? מה שיש לי עד עכשו זה רק: (פותח את החלון windows לבחירת הקבצים) openFileDialog1.ShowDialog();
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מהי הסיבוכיות של מציאת ערך בטבלת האש עם הרבה ערכים ומעט מפתחות? האם זה עדיין O(1) ? למשל מספר התלמידים בישראל כאשר המפתחות זה ציונים וצריך למצוא סטודנט. תודה לעוזרים.
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
בניתי משחק ניחושים בJAVA השאלה שלי איך אני מוסיף ניסיונות למשחק שאם אני לא מגלה את המספר שצריך לנחש יש לי עוד ניסיות? קוד המשחק: import java.util.Scanner; class NumberGame { public static void main(String args[]) { System.out.println("chouse namber from 1 to 200?"); System.out.println("write namber:"); Scanner console = new Scanner(System.in); int y = (int) (Math.random()*200)+1; int x = console.nextInt(); if (x==y) { System.out.print("yes! it is the number!"); System.out.print(y); } if (x<y) { System.out.print("no! the namber is "); System.out.print(y); } if (x>y) { System.out.print("no! the namber is "); System.out…
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
איך כותבים נכון? הקוד להלן לא עובר קומפילציה void Func( char* s = "dudu" ) { //todo } int main() { Func(); }
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי חברים, ניסתי לערוך את פוטר האתר ולהכניס לו תפריט נוחה תחתונה אבל משהו נדפק בקוד. מאחר ואני לא מתכנת אני לא מצליח לאתר מה דפוק שם: <div id="footer"> <?php theme_module("footer"); ?> <?php switch ($current_page_filename) { case 'kop1.php': echo <a title="דף הבית" href="[url]http://www.blabla.co.il">דף[/url] הבית</a><$php> break; default: '<a title="דף הבית" href="[url]http://www.blabla.co.il">דף[/url] הבית</a>'<$php> break; } ?> </div> <!-- footer --> </div> <!-- calosc --> התופעה היא שבלי הקוד הזה האתר עולה אבל אם אני מכניס את הקוד הזה אז האתר לא עולה בכלל ומציג לי הוד…
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, קיבלתי משימה לעשות פונקציה אשר בה Y=m*X כאשר המשתמש מכניס את הערך של m. ו-X הוא מספר בין 1-10, אני צריך לתכנת גרף לינארי אשר יראה את התוצאה של Y עבור כל X. השאלה שלי היא: איך אני מחבר קוים בין נקודה לנקודה? ניסיתי כבר כמה דברים, למשל: השתמשתי בספריית Graphics.h ובפונקציה line, אבל משום מה המהדר לא מכיר את הפונקציה line (אני משתמש ב-Borland C). אז איך אני אוכל לעשות את זה? תודה לעוזרים
-
- 13 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
טוב אני מקווה שזה המקום לפרסם את זה, את המשחק הזה הכנתי בעזרת C++ ובעזרת הספריה SDL. (תכנתתי והכנתי גם את הגרפיקות). אני דיי מתחיל עכשיו במשחקים עם גרפיקה,ובמשחקי אונליין בכלל. אז הכנתי משחק איקס עיגול נחמד,עם אפשרויות צ'אט, (להורדה בלינק בסוף ההודעה), בשביל לשחק,צריך שמחשב אחד ישמש כSERVER בתפריט ואחד כCLIENT, בקובץ Configure.txt השורה הראשונה היא הIP של הסרבר והשורה השניה היא הפורט(הייתי ממליץ להשאיר על 2000). אז תהנו ותנו ביקורת (אבל לרחם קצת,משחק ראשון שלי ) http://rapidshare.com/files/116125724/Tic_Tac_Toe_Online.zip.html *תצפו בקרוב גם לשולה המוקשים אונליין .
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-