עבור לתוכן

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. Started by Salwaby,

התחלתי קורס הכנה בתכנות לקראת השנה החדשה, וקיבלנו שיעורי בית בהם תרגיל אחד שדורש : (עד כה עברנו בעיקר על פקודות בסיסיות, לולאות, ופונקציות) כתבו תוכנית המקבלת כקלט סדרת מספרים שלמים באורך לא ידוע )סדרת המספרים מסתיימת במספר שלם שלילי. ניתן להניח שהסדרה מכילה לפחות 2 מספרים). התוכנית מדפיסה סדרה חדשה שבה כל איבר הוא ההפרש בין האיבר העוקב והאיבר הנוכחי בסדרת הקלט. כלומר אם סדרת הקלט היא a1,a2,a3,…,an, סדרת הפלט תהיה b1,b2,…,bn-1 כאשר bi = ai+1 - ai . דוגמת הרצה (תוכנית, משתמש): Please enter a series of positive numbers ending with a negative number: 2 4 7 2 67 3 -1 2 3 -5 65 -64 *** זה אמור להיות משמאל לימין הבנתי שיש פה שימוש ב Buffer ששומר מידע שלכאורה לא היה רל…

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. Started by Albetron,

שלום,אני מעוניין להתחיל להיכנס באופן רציני לתכנות, המטרה שלי היא בעיקר ליצור משהו שמתמקד באינטלגנציה מלאכותית אם זה קצת יעזור למישהו לכוון אותי..פתחתי את הדיון הזה כדי להתייעץ ב2 שאלות עיקריות. 1.איך כדאי להתחיל ללמוד תכנות. 2.מאיזה שפה כדאי לי ספציפית להתחיל.. מלכתחילה חשבתי שכדאי לעשות קורס MCPD בג'ון ברייס, אחר כך חבר שמתעסק בתחום המליץ לי ללמוד באופן עצמאי לבד...בפורום הזה קראתי לא מעט תגובות עם המלצה דומה לשלו, והחלטתי שזה המקום הכי טוב לקבל בו עוד מידע שיועיל, אני מאוד אשמח אם למישהו יהיה מה להגיד,לייעץ...בתודה,Albetron. אגב, בינתיים הבחור השאיל לי ספר שמדריך צעדים ראשונים לC# בשילוב עם טכנולוגיית NET.

• 21 תגובות
    • 7.8k צפיות
  3. אני משתגע כבר. אני מנסה לקרוא את העמוד שמקבלים אחרי הפעולות הבאות: כניסה לקישור: 1. http://www.tase.co.il/TASE/General/Company/companyHistoryData.htm?companyID=000232&subDataType=0&shareID=00232017 2. בחירת קריטריונים בטופס, הכי חשוב זה התאריכים, כל השאר פחות. 3. לחיצה על הצג נתונים. אלו הנתונים שאני רוצה לקרוא. הייתי שמח אם היה אפשר לקרוא את הקובץ שנמצא תחת "ייצוא נתונים מהטבלה" --> TVS. זה יותר מסודר פשוט. שתי האופציות בסדר (או העמוד עצמו או הקובץ הנ"ל) אשמח לעזרה, תודה

• 0 תגובות
    • 820 צפיות
  4. Started by B.D.B,

[ltr] http://en.wikipedia.org/wiki/Programmers' Day [/ltr]

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. מהי הסיבוכיות של מציאת ערך בטבלת האש עם הרבה ערכים ומעט מפתחות? האם זה עדיין O(1) ? למשל מספר התלמידים בישראל כאשר המפתחות זה ציונים וצריך למצוא סטודנט. תודה לעוזרים.

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  6. ערב טוב. אני משתמש ב gcc כמהדר (לשפת C). אני מהדר בצורה הבאה (יישום GTK+): gcc -Wall -o "main" "main.c" %GTK+% %GTK+% זהו משתנה סביבתי שתוכנו מקשר לספרייות המתאימות להידור יישומי GTK+. אחרי ההידור נוצר לי קובץ בשם main.exe. כשאני מפעיל אותו, נוסף על חלון ממשק המשתמש הגרפי, נפתח לי חלון שורת הפקודה: זה ממש משגע אותי. אני רוצה שחלון שורת הפקודה לא יפתח, אבל אני לא יודע איך בדיוק. לפי מה שהבנתי, רק ב'חלונות' חלון שורת הפקודה נפתח תמיד, ואילו בלינוקס הוא לא נפתח. אני אשמח מאוד לעזרה בנושא. דבר נוסף, חשוב הרבה פחות: יש איזשהו פונקציה שאומרת אם חלון שורת הפקודה פתוח או לא ? פונקצייה כזאת תעזור לי מאוד... תודה רבה על כל עזרה, יוסף אור

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  7. Started by 8us.co.il,

למדתי כבר איך משלבים בין php לhtml. עכשיו אני מחפש מערכת או סקריפט מאוד פשוטים הבנויים ב php. אני רוצה לבנות מערכת אינדקס אתרים ומערכת מדריכים. בשביל זה אני צריך סקריפט או מערכת שיעשו את הפעולות הבאות. דף ראשי בוא יהיה פירוט המדריך או האתר, וזה יקשר למדריך עצמו או לאתר עצמו. רק שאני לא רוצה כל פעם לשחק עם קודים html אני רוצה שיהיה לי ממשק נהול פשוט שבוא משתמשים מאושרים יוכלו לפתוח נושאים להוסיף מדריכים. בסגנון של פורום רק בלי הכל מסביב. כפטור של הוספת מדריך ועריכה וזהו...ורצוי מאוד שהמדריכים יופיעו באופן אקראי.זאת אומרת כל פעם שעושים רענן מקבלים רשימה שונה של מדריכים או אתרים........תודה רבה לעוזרים...מי שבאמת יעזור לי יקבל פרסום באתר שלי תודה

• 0 תגובות
    • 648 צפיות
  8. Started by Get-Process,

היי אני מנסה לקמפל בVisual studio את התוכנית הזאת: http://pastebin.com/L1eC0aTq אך עשיתי בדיוק מה שהיה כתוב בספר , ונותן לי שגיאה: bulid failed.

• 2 תגובות
    • 926 צפיות
  9. Started by AliceInChains,

אהלן וסהלן, אז אני צריך לבנות פרויקט ב webApplication בVS2008. יש לי רעיון של אתר לחברה שמייצרת מכוניות, רציתי להוסיף משהו יחודי לאתר, מעבר לשאילתות ולתכנות שלומדים בבי"ס. בעקרון מה שחשבתי עליו זה מן סיור וירטואלי ב"מפעל" - עוברים מעמדה לעמדה ורואים איך בונים את המכונית עם דברים אינטראקטיביים למשתמש. זה דורש סביבה גרפית מתקדמת בהרבה ממה שמוצע בVS. כמובן שאני אין לי שום נסיון ולא מכיר שירותים שיציעו לי אפשרות כזו, וגם שניתן לשלב אותם בתוך סביבת העבודה בבי"ס... יש לי כל הרצון ללמוד איך עושים דבר כזה ואני מבקש את עזרתכם....משהו יודע איפה למצוא מדריכים? איזה תוכנות להוריד?

• 9 תגובות
    • 1.9k צפיות
  10. Started by ely2001,

נתקלתי בבעיה קטנה:לפני סגירת חלון ע"י לחיצה על X אני רוצה שיפתח חלון חדש שישאל אותי האם אני בטוח או לא.אני מבין ש ActionListener קשור לזה. אבל איך אני גורם לו "לחוש" את הלחיצה על ה X.

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. כשאני מקבלת למשל ב2 תיבות טקסט 2 מספרים...והם כרגע בתור מחרוזות ...ואני רוצה להשוות ביניהם ולהחזיר בהודעה אם המספר הראשון (השמאלי) גדול אז לכתוב גדול ואם שווה אז שווה או קטן... אני יודעת שזה לא משהו קשה אבל קצת הסתבכתי עם הקטע של להפוך את המחרוזת לתו ולקוד אסקי כדי להשוות בין המספרים... יש מצב מישהו עוזר לי בזה? בעיקרון אני רוצה לעשות משהו שיגביל את המשתמש להכניס רק מספרים בין 0 ל9 כולל ושיוכל ללחוץ על כפתור הBACKSPACE ... וכאשר הוא ילחץ על אותיות או כפתורים אחרים זה פשוט לא יעשה כלום ולא יראה שהוא לוחץ על משהו בכלל... יש מצב לעזרה בזה? יש לי ידע תכנותי בג'אווה פשוט רק התחלנו ללמוד ויזואל בייסיק וקצת הסתבכתי עם האסקי תודה לעוזרים מראש

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. Started by 8us.co.il,

שלום בניתי אתר המבוסס על html5 וcss. אני רוצה לשלב באתר מערכת מוכנה המבוססת על php או asp לדוגמא הwordpress. כי אני רוצה להקים באתר מאגר מדריכים ואינדקס אתרים עם ממשק ניהול נוח.אני כבר בניתי חלקית מערכת מדריכים בhtml והבנתי שממש לא נוח כל פעם לשחק עם הקוד כל מדריך ומדריך לשחק עםhtml. ויש לי גם פורום phpbb באתר האם גם אותו אפשר לשלב לעיצוב הhtml שלי? תודה רבה לעוזרים

• 1 תגובה
    • 964 צפיות
  13. אני עכשיו בכיתה יב' וסיימנו כבר ביא' את 5 היחידות במדעי המחשב...ועכשיו ביב' אנחנו עושים פרוייקט של עוד 5 יחידות לימוד בנושא מערכות מינהליות. עכשיו אני צריכה למצוא נושא לפרוייקט ואני לא יודעת ממש לאן אני מתחברת...כאילו אני ראיתי נושאים כמו: ספריית בית ספר, ניהול מנויים במתנ"ס,ניהול חוגים וכדומה... אבל לא נמשכתי ממש לשום דבר...וכל אחד בכיתה עושה משהו לקרובי משפחה שלו( ניהול אולם אירועים , מסעדה,חנות וכדומה)...אבל לי אין קרוב משפחה עם עסק כזה או אחר...אז יש לכם אולי הצעות למשהו שיכול להיות מעניין לעשות עליו פרוייקט ? אני יודעת שמעניין זה משהו שונה עבור כל אדם אבל אני אשמח אם תוכלו להביא פה רעיונות כדי שתוכלו לעזור לי כי אני לא רוצה להיתקע עם פרוייקט משעמם עד סוף שנה... תו…

• 3 תגובות
    • 2.7k צפיות
  14. Started by guyman20,

יש לי JTable עם Renderer שאני הגדרתי. יש לי בעיה שכשאני לוחץ על כותרת של עמודה, רק חלק מהעמודות מסתדרות, וכל שאר העמודות יסתדרו ברגע שאלחץ עליהם עם העכבר. נראה שהטבלה צריכה סוג של רענון כדי להסתדר לגמרי. ניסיתי לעשות: JTable guiTable = new JTable(stockTableModel){ public void sorterChanged(RowSorterEvent e) { ((DefaultTableModel)getModel()).fireTableDataChanged(); System.out.println("changed"); } }; אבל אני מקבל StackFlow.. יש למישהו מושג למה כל הסיפור הזה קורה בכלל? תודה

15. שלום, אני בונה תוכנה ששואבת מידע מעמודי אינטרנט בתכיפות גבוהה. הבעיה שלי היא כזו: העמוד שאני רוצה לקרוא נראה שונה אם המשתמש מחובר עם השם משתמש שלו. כלומר, העמוד הוא פומבי וישנה גישה אליו גם אם המשתמש לא מחובר, אבל כשהוא מחובר מוצג מידע שונה. השאלה שלי היא איך אני יכול לפתוח סטרים כל פעם ולקרוא את הדף כאילו הייתי מחובר בתור משתמש. אני מקווה שאין צורך בכל פעם שפותחים את הסטרים - להתחבר מחדש, כי אז אני מניח שזה יקח זמן יקר (אני קורא מספר עמודים במקביל בתכיפות מאוד גבוהה). אשמח לעזרה, תודה גיא

• 2 תגובות
    • 894 צפיות
  16. ערב טוב. אני כותב מחשבון (ב GTK+). אני רוצה לדעת איך באפשרותי לפעול עם מספרים גבוהים ומדוייקים, מספרים שלא נכנסים גם במשתנה long double . למשל, מספר עם שלוש-מאות ספרות לפני הנקודה ושלוש-מאות נוספים אחרי הנקודה. איך אני יכול ליצור מספר כזה, להפעיל עליו חישובים, והעיקר - להפוך אותו למחרוזת (כדי לצייר אותו על המסך). כמובן בעזרת אסמבלי... אשמח מאוד לעזרה בנושא. הערה: במחשבון עצמו יהיה גלילה למספרים, לכן אין לי מגבלה באורך המספר... תודה רבה על כל עזרה ושבוע טוב, יוסף אור

• 11 תגובות
    • 2k צפיות
  17. Started by 8us.co.il,

הצעת מחיר על : בניית מערכת אינדקס אתרים עם הרבה קטגוריות. וממשק ניהול בו אני אוכל לאשר או לא לאשר כל אתר ואתר אשר מבקש להוסיפו לקטגוריה. אני צריך שתשלב לי את זה עם העיצוב שלי. ומערכת בא משתמשים רשומים יוסיפו מדריכים בקלות +ממשק ניהול בו אני אוכל לעקוב אחרי כל זה. תודה slava@mycomp.co.il

• 2 תגובות
    • 889 צפיות
  18. Started by 8us.co.il,

איך אני עושה שינוי HTML בהרבה דפי HTML בו זמנית? נגיד להוסיף איזה פרסום בכל דפי הHTML שלי בלי לערוך דף דף?

• 4 תגובות
    • 802 צפיות
  19. Started by DavidBD,

שלום לכולם, קיבלתי תרגיל לתכנות שרת HTTP שממתין על פורט 80 לחיבור ואמור לקבל מחרוזת מסויימת מהלקוח לצורך העניין. הקוד שלי הוא כזה: from socket import * server_s = socket(AF_INET, SOCK_STREAM) server_s.bind(('0.0.0.0', 80)) server_s.listen(5) while(1): (client_s, client_addr) = server_s.accept() rcv = client_s.recv(1000) cmd = rcv.split(' ') client_s.sendall("a") client_s.close() משום מה, ברגע שאני מתחבר דרך ה-CMD בצורה הבאה: telnet localhost 80 השרת לא ממתין לקבלת המחרוזת מהלקוח, כלומר, אני מקבל ישר a וConnection Lost. אציין שהידע של בפייתון הוא בסיסי בהחלט (בעבר תכנתתי בשפות שונות, פייתון רק התחלתי ללמוד ע"מ להבין את החוברת - כך שאם למישהו יש מ…

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. Started by Dx-Triple H,

שלום לכולם. אני עושה קורס חוזר בשפת C++ ומסיים ללמוד הנדסאי אלטקרוניקה ואני צריך עזרה בכל הקשור לזה. יש אפשרות לקבל חומר על הלולאות, מערכים וטבלאות מעקב. אני עובד עם תוכנת VISUAL BASIC 2010

• 4 תגובות
    • 813 צפיות
  21. יש לי תרגיל שמקבל עובדים עם כל הפרמטרים (שם, גיל וכו') אני מנסה לכתוב עובד מסויים ב-MAIN לתוך קובץ בינארי וזה לא כותב לי כלום, כל שאר התרגיל עם המתודות הכל עובד בסדר אז צירפתי רק את השורות הרלוונטיות ב-MAIN, פשוט יצרתי עובד ואני רוצה לראות אם ה-ID שלו לצורך הדוגמא נכתב בקובץ. DateTime birthDate1 = new DateTime(1966, 1, 1); Employee moshe = new Employee(101, "moshe", birthDate1); FileStream file1 = new FileStream("employees.bin", FileMode.Create, FileAccess.Write); BinaryWriter brEmployees_1 = new BinaryWriter(file1); brEmployees_1.Write(moshe.Id);

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. שלום שוב (: האתר שלי מתקדם לאט לאט.. בתוך הטבלה שלי רציתי להגביל אותיות אם כותרת הסרט ארוכה מידיי. באנגלית זה פועל מצויין. אבל בעברית אני מקבל סימן שאלה מוזר כזה, נראה לי שאני יודע ממה זה נובע זה כנראה בגלל קידוד, או כל מיני אותיות בלתי נראות שעוזרים להציג את העברית בצורה תקינה. הבעיה שאין לי מושג אין לתקן את זה. הפונקציה הולכת ככה function title_limit_heb($str) { if (strlen($str) > 37) { return "...".substr($str,0,37); } else { return $str; } } וככה נראת התצוגה השגויה. אגב כדי להציג עברית תקינה אני משתמש פונקציות הבאות. header('Content-Type: text/html; charset=utf-8'); mysql_query("SET NAMES utf8;"); מה שמונע ממני לכתוב עברית י…

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. אני פותר תרגיל בג'אווה אבל יש לי בעיית קומפילציה עם מערך של עצמים שבניתי.. זהו הבנאי של העצם: (שם העצם הוא Rabbit) public Rabbit (double s1,double s2,double s3,String name) { score1=s1; score2=s2; score3=s3; this.name=name; avg=(s1+s2+s3)/3.0; } זהו השלב שבו יצרתי את המערך: int rabbits=in.nextInt(); Rabbit [] ra=new Rabbit [rabbits]; וזהו השלב שזימנתי את הבנאים (זה בתוך לולאה): System.out.println("Please Enter Rabbit's Name"); name=in.next(); System.out.println("Please Enter All 3 Scores:"); s1=in.nextDouble(); s2=in.nextDouble(); s3=in.nextDouble(); ra=new Rabbit(s1,s2,s3,name); והבעיה שלי לפי הקומפיילר היא בקטע הזה: ra=new Rabbit(…

• 2 תגובות
    • 731 צפיות
  24. Started by Eviljelly,

אהלן, יש לי בסיס נתונים ובתוכו טבלה שאותה אני מעדכן ממספר מקורות מידע שונים (לצורך הפשטות נאמר שני מקורות מידע). הצרה היא שמקור מידע אחד מתעדכן בקצב איטי יותר מהשני , והשני לא מכיל את כל המידע כמו הראשון. ולכן רק שילוב של שניהם יתן לי תמונה מדוייקת של מה שקורה. הצרה היא שעדכון מהמקור מידע האיטי יכול לדרוס מידע חדש שהגיע מהמקור המהיר, יש שדות שהערך בהם יכול להתקדם רק בכיוון מסויים ואז אין בעיה אבל יש שדות שלא וכאן אני נתקע קצת. אשמח לשמוע רעיונות לפתרון הערה, אני משתמש ב MySQL ו Java אבל השאלה לא קשורה לשפת כל שהיא. תודה

• 2 תגובות
    • 763 צפיות
  25. Started by crowbar87,

יש לי מחלקה שמוגדרת כך: public class MyTable extends JTable implements CellEditorListener, MouseListener{ /*code*/ } @Override public void editingCanceled(ChangeEvent e) { System.out.println("A cell edit has been canceled."); } @Override public void editingStopped(ChangeEvent e) { System.out.println("A cell has been edited."); } @Override public void mouseClicked(MouseEvent e) { } @Override public void mouseEntered(MouseEvent e) { } @Override public void mouseExited(MouseEvent e) { } @Override public void mousePressed(MouseEvent e) { } @Override public void mouseReleased(MouseEvent e) { } } הפונקציה edit…

• 3 תגובות
    • 833 צפיות

דיונים חדשים בפורומים