תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,067 דיונים בפורום זה
-
מישהו יכול לעזור לי לפתור עבורי כדי שאראה את דרך הפתרון את התרגיל הבא ? : הכנס לתוך מערךA בגודל5X5 ערכים אקראיים בהתפלגות אחידה בין 5 ל- 15 . 1) מצא הערך המקסימלי והמינימלי במטריצה. 2) חשב את סכום ערכי המטריצה. 3) בנה מטריצה B המכילה את השורות האי זוגיות של A. 4) בנה מטריצה C המכילה את הטורים הזוגיים של B. 5) חשב את המס' ההפכי עבור כל אלמנט ב-A. 6) חשב השורש הריבועי עבור כל אלמנט ב- A. 7) חשב את הממוצע של ערכי המערך ובדוק כמה מהאיברים ב- A גדולים מהממוצע וכמה קטנים מהממוצע.
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני צריך שיטות לזיהוי אישון בopencv לא בדיוק את הקוד אלא רק את השיטות. שמעתי שיש אפשרות להגדיר לו לחפש צורה עגולה בתוך רקע לבן... או לתת לו מלא תמונות שבחלקם יש אישון ובחלקם אין ובאלה שיש להגיד לו שיש וככה הוא יודע לבד כבר איך למצוא אישון.. מישהו מכיר שיטות נוספות ומה היתרונות והחסרונות שלהם? תודה יואב
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, אני יגדיר עכשיו את ההבעיה שיש לי ומקווה שמישהו יוכל לעזור. יש להזכיר שלא צריך לכתוב את הפונקציות שבונות suffix tree, הן כבר נתונות לפי האלגוריתם של אוקנון. מה שצריך זה אלגוריתם (לא תוכנית מחשב) יעיל, מהיר ולא בזבזן במקום. הגדרה: תת מחרוזת נקראת MUM אם: 1. היא מופיע בכל אחת ממחרוזות הקלט. 2. היא מופיע בכל אחת מהן בדיוק פעם אחת. 3. אין תת מחרוזת אחרת המכילה אותה ומקיימת את תכונה 1+2. הבעיה: בהינתן קבוצת גנומים ( מחרוזות תווים ארוכות מאוד שהא"ב שלהם מוגבל בדר"כ ל-4 אותיות), צריך למצוא את הMUMים תוך שימוש בsuffix tree. דוגמה: ababcABCDddCRTYYEdd ABCDfdabcCRTYYEeabc abCRTYYEABCDrtyyydabc ה-MUMים כאן הם: 1. ABCD 2. CRTYYE (סימנתי אן באותיות גדולות את הMUM, אבל במחרוזות …
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי, אני רוצה ללמוד לעבוד עם חלונות ב-C/C++, ושמעתי על 2 האפשרויות האלו, האם ניתן לציין יתרונות וחסרונות עבור כל אחד ?
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום וברכה! רציתי לדעת לגבי הממשקים IEnumerable ו IEnumerator ב C# המאפשרים מעבר על מחלקה בלולאת Foreach. למה במקום להשתמש בממשקים הללו, לא להגדיר מאפיין לקריאה בלבד(המכיל רק פונ' GET) וכך יהיה אפשר בקלות לעבור על האוסף או המערך שיש במחלקה בלולאת ForEach, ולא תהיה אפשרות לשנות אותו. כל זאת מבלי לממש את הממשקים הנ"ל? זה לא יותר פשוט?
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
ממה שהבנתי, כשמגדירים לפונקציה בקרת גישה מסוג protected, זה אומר שאפשר לגשת אליה גם ממחלקות שיורשות אותה (subclasses) בחבילות (packages) אחרות. (הבנתי נכון?) כתבתי 2 מחלקות ב-2 חבילות שונות כדי לבדוק את זה: package b; public class Toast { protected int rand() { return (int)(Math.random()*100); } } package a; public class Test extends b.Toast { static b.Toast x = new b.Toast(); public static void main(String[] args) { System.out.println(x.rand()); } } אך אני מקבל הודעת שגיאה שאומרת שאין גישה לפונקציה rand, למרות ש-Test היא subclass של Toast... מה אני מפספס פה?
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
ערב טוב לכולם! שאלה ראשונה שלי בפורום הזה, וכנראה שלא האחרונה, אשמח לקבל קצת עזרה בנושא. הביאו לי שיעורי בית לרשום תוכנית לא מסובכת ב C, שכבר סיימתי אותה, אך נשאר לי חלק קטן בו אני צריך להגביל את הקלט שאני מקבל מההשתמש במספר שלבים בתוכנית. בפעם הראשונה אני צריך לקלוט תו אחד בלבד (לא פחות ולא יותר) של אות (אחת משלוש אפשרויות), ואחרי זה להגביל קלט נוסף כך שיקבל מספרים בלבד - ובכל מקרה אחר שהתוכנית תסגר אחרי הצגת הודעת שגיאה. אני בטוח שלמנוסים ממני זו לא משימה קשה, לכן אשמח לקבל הכוונה או קטע קוד כיצד אני רושם את התנאי הזה. אציין שאני יושב כבר דיי הרבה זמן על החלק הזה, ויש עוד מלא שיעורים במקצועות אחרים... ??? תודה ושבוע מצויין לכולם!
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי פונקציה שרצה כל פעם שאני מכוון את העכבר על תמונה מסויימת. הפונקציה מריצה את עצמה על ידי הפקודה setTimeOut בכל פעם שהפונקציה נקראת, אני רוצה לבדוק האם העכבר כבר יצא מתחום התמונה ולא צריך להמשיך לקרוא לה, איך אני עושה את זה?
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, בעבודה התחלנו לעבוד עם חברת תוכנה חיצונית שמפתחת עבורנו מערכת לשימוש פנימי של המשרד המערכת מפותח בשפת dot net ותהיה נגישה גם עבור סוכנים ולקוחות מחוץ למשרד במקביל ישנם בקשות שונות ממשתמשים שצריכים עזרה או פתרון תכנותי שאני חושב שעם קצת ידע ומאמץ ניתן לפתור השאלה היא מה עדיף ללמוד PHP או דוט נט אני שואל בעיקר כי אין לי ניסיון בשפות תכנות, איזה שפה מומלץ יותר ללמוד מבין השניים אם יש המלצות אחרות או דעות נוספות אשמח לשמוע תודה מראש לכולם
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
בקרוב (מאוד) יש לי מתכונת במחשבים ואני מחפש חומרי למידה ותרגילים פתורים שאני אוכל להיעזר בהם במבחן. החומר הוא תכנות ב C ללא מחרוזות צ'ארים והפונקציה random, החומר שיכלל במבחן הוא מערכים(חד ודו מימדי) Struct פונקציות, פיתוח ויישום אלגוריתם ועוד כמה דברים... תודה
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, בכיתה ח' התחלתי ללמוד מספר כיצד לתכנת ב-C, אבל הפסקתי כי כל התכניות שעשיתי עשו דברים סתמיים כמו להדפיס דברים בחלון DOS. לפני שנה ניסתי להתחיל שוב, אבל עזבתי את זה מאותה סיבה. השאלה שלי היא, לאיזה דברים מעניינים אני יכול לשאוף כדי לא להשתעמם? אני יודע תכנות בפסקל ואת כל היסודות של תכנות(לולאות, מערכים חד/דו- מימדים וכו' ברמה של בגרות במדעי המחשב א') ככה שבפרקים הראשונים בספר אני צריך לעבור רק על התחביר של השפה ולתרגל אותו(שוב, כתיבת תוכניות סתמיות). To make things short, אני צריך רעיונות לפרוייקטים מעניינים! לא משנה אם זה קשור לרשתות או גרפקיה או משהו אחר, העיקר שיהיה מעניין. דרך- אגב, עדיף להתחיל עם ++C או ש- C זה טוב? באיזה קומפילר להשתמש? ולא, אני לא אשתמש…
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום חברים, אני רוצה ללמוד בניית אתרים ואשמח לקבל תשובות. יש לי ניסיון קל בתכנות, בעבר למדתי שפת C. מהי שפת התכנות המומלצת לבניית אתרים? מה דעתכם על התוכנה של אדובי שמגיע עם חבית ה-CS5 (מה המגבלות שלה)? בנוסף, אשמח לקבל ממכם קישורים למדריכים מהם אני יכול ללמוד את השפות עליהם אתם ממליצים. תודה רבה למשיבים!
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני לא מוצא איזה מספרים הם(גם ESC). אם מישהו יכול לעזור...
-
- 17 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני בוגר אוני' במדעי המחשב שבימים אלו מחפש עבודה בתחום, אני מחפש רעיונות לפרוייקט (סדר גודל של כמה ימים) בC++ שיאפשר לי לחזק ולשפר את יכולות התכנות שלי בשפה... אשמח לרעיונות...
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
כידוע לשפות תיכנות יש המון פונקציות (שיטות) שתפקידן להקל על המתכנת, שבמקום שיצטרך לכתוב קטעי קוד שלמים ע"מ לעשות פעולות מסוימות, הוא יצטרך רק לקרוא לשיטה הנכונה ולהפטר מכל העבודה הקשה. הבעיה היא שיש המון שיטות שלא מכירים ו/או שלא יודעים איך להשתמש בהן, כתוצאה מכך מבזבזים המון זמן על לחשוב איך לעשות פעולה מסויימת ואם היא אפשרית בכלל בזמן שכל מה שצריך זה לכתוב שורה אחת, שלא לדבר על קטעי הקוד הארוכים והמסרובלים שאפשר למנוע על ידי שמכירים את הפונקציות הנכונות. בקיצור הכרת הפונקציות יכולה למנוע הרבה כאב ראש. לכן חשבתי על רעיון, ואני אשמח אם תשתפו פעולה. יצירת מעין תיעוד של הפונקציות יכולה לפתור את הבעיה, כמו שיש תיעוד של msdn אפשר ליצור מעין תיעוד (לא מדריך) על הפונקציות בעבר…
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
כיצד ניתן להכניס את הנתונים האלו לרג'סטרי בערזת ויז'ואל בייסיק ולא דרך קובץ REG [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\RAdmin\v2.0\Server\Parameters] "NTAuthEnabled"=hex:00,00,00,00 "Parameter"=hex:5e,7c,b3,80,7c,83,1e,12,15,55,5d,60,b4,e6,28,6f "Port"=hex:23,13,00,00 "Timeout"=hex:0a,00,00,00 "EnableLogFile"=hex:00,00,00,00 "LogFilePath"="c:\\logfile.txt" "FilterIp"=hex:00,00,00,00 "DisableTrayIcon"=hex:01,00,00,00 "AutoAllow"=hex:00,00,00,00 "AskUser"=hex:00,00,00,00 "EnableEventLog"=hex:00,00,00,00
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי מספר רב של תיקיות עם מוזיקה על המחשב, והייתי רוצה לבנות תוכנה שתאפשר לי לשמור מעין LOG של כל תיקיה שיש בה קבצי אאודיו (mp3, mpc, ogg וכו..) את התוכנה אני רוצה לבנות בC#, אך אני לגמרי מתחיל. במהלך התכנון נתקלתי במספר בעיות: א. במידה וארצה לסרוק כונן מסויים, ומתוכו ארצה לשלוף את כל התיקיות והתת-תיקיות שבהן יש קבצי מוזיקה, אני מניח שאצרך להשתמש בסוג של רקורסיה. איני יודע איך :\ וב. כיצד אני יכול לשלוף שם של תיקיה שבה נמצאים קבצים מסוג מסויים? אני מצטער אם השאלות שלי מגוחכות, ואודה לכל עזרה
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
למדתי מספר את היסודות של PHP. (כמו כן יש לי רקע בHTML ןבJAVASCRIPT) מה הוא הדבר הבא שאני צריך ללמוד כדי להתחייל לפתח אתרים נורמליים ולא כמו כל האתרים שאני בניתי בתרגולים הקטנים?
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי, אני מחפש פקד ל .net אני עובד בסביבת windows. הפקד שאני מחפש הוא פקד פשוט למדי שמציג את כל ימות השבוע ונותן אפשרות לסמן איזה ימים אני רוצה לשבץ (כלומר איזה מבין הימים אני רוצה לתת ערך TRUE) הפקד צריך להראות כך : SMTWTFS (אותיות של ימות השבוע) שכל אות תהיה לחיצה ותסומן בצבע. כלומר אם בחרתי בראשון שני חמישי : SMTWTFS כמובן משהו יותר מעוצב תודה
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
השאלה אולי קצת לא נכונה כי תלוי באיזו שפה נכתב האתר אבל אם יש אתר כמו: http://www.pc4you.co.il/ שביקשו ממני לתחזק....סתם דוגמא האתר לצורך המחשה בלבד איזו שפה אני צריך עכשיו לשבת וללמוד כדי לתחזק את האתר? html,xml,c#,לא יודע אשמח לעזרה
-
- 16 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני יודע HTML ו JAVASCRIPT טוב.. עכשיו אני צריך לבנות אתר עם טופס הרשמה כמו של פורומים שיהיה לכל אחד שם משתמש וססמא וזה ישלח לאימיל כזה לאישור בקיצור כמו שצריך וגם מערכת של דירוגים לדירוג כל מיני דברים וגם מערכת שאפשר להגיב להוסיף תגובות - אבל אך ורק מי שרשום בשביל לעשות את הפונקציות האלו.. איזה שפות אני צריך ללמוד והאם אפשר ללמוד את שלושת הדברים האלה בזמן כמו חודשים?
-
- 16 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
כשאני מנסה להריץ את האימולטור של אנדרואיד סטודיו זה מה שאני מקבל : כמובן שהפעליתי וירטואליזציה ושאר ירקות
-
- 0 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לפני כמה זמן התחלתי ללמוד C ויש דבר שאני לא מוצא בשום מדריך איך אני יכול שהמחשב יקלוט אותיות? נגיד כמו שיש int num; if(num<4) { } איך אני עושה ככה אבל באותיות..? נגיד שיקלוט שם וגם,כמו שאני כותב אח"כ printf ("%d", num) מה אני שם במקום %D שיהיה אות? תודה!
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
מקום לאינפוט שלכם...
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
רציתי לדעת אם יש מודל, או איזשהו קוד, שמאפשר לי להכניס שורה של כתובת פרוקסי? ובכך מאפשר לי לעשות פעולות שונות באינטרנט באמצעות התוכנה שאני כותב דרך הפרוקסי?
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-