תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,064 דיונים בפורום זה
-
שלום אני מעוניין לבנות טופס, שיוצר שכבה מעל העמוד שבו המשתמש נמצא, ויעדכן את מה שהוא רושם בטופס במיקום מסויים בעמוד הנוכחי. הכוונה היא שהגולש מקליד אותיות בטופס, והמילים יעודכנו באתר. יש למישהו רעיון, איפה אפשר למצוא מידע הנושא?
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי, רציתי לבנות טיימר בשפת C, שתוציא לי ברגל מסויימת של הרכיב גל ריבועי בתדר 9600HZ. זאת אומרת שכל זמן מסויים (104 מיקרו שניות ) שתוציא לי 0 לוגי, ו-1 לוגי.. התוכנה שעומדת לרשותי היא dynamic c וקצת הסתבכתי איתה, כי צריך לכתוב שם קצת שונה משפת C הרגילה.. אשמח לעזרה, יאיר.
-
- 1 תגובה
- 772 צפיות
-
-
מישהו מכיר מדריך טוב לINFOPATH??? בבקשה זה ממש חשוב תודה
-
- 2 תגובות
- 853 צפיות
-
-
אני כרגע בשלבי סיום של בניית תוכנית לפתירת סודוקו וזה ככל הנראה יהיה על המסך השחור ואני מעוניין שזה יהיה בממשק גרפי של טבלה בתוך חלון איך אני יכול לבצע את זה בשפת C. אני צריך שקליטת הנתונים תהיה דרך לוח וכמו כן הלוח הפתור יוצג על לוח. מה אני צריך ללמוד בשביל לממש את זה או אולי אתם יכולים לעזור לי.......... בתודה מראש
-
- 6 תגובות
- 6.2k צפיות
-
-
בממשק הוובי אני לא מוצא דרך להכניס נתונים לפי חודשים. הכוונה היא שמספר משתמשים מכניסים נתונים לתוך טבלה אחת, ואני רוצה שתהיה הפרדה לפי חודשים. במצב הנוכחי כל פעם שהמשתמש מעדכן נתון כולל חודש, הנתונים מחודש שעבר נמחקים. איך ניתן להתגבר על הבעיה בצורה אלגנטית? הפתרון הזמני היה לפתוח טבלה לכל חודש בנפרד, אבל זה מסורבל ובעייתי. האם יש דרך? תודה.
-
- 0 תגובות
- 782 צפיות
-
-
אני מסה לבנות מוד לתוכנת Koffice (אופיס של לינוקס, כתוב ב C++) - בתוכנת ציור יש כלי של Perspective Transform. אני רוצה להוסיף כלי דומה נוסף אבל אם מתמטיקה שונה של ה Transform כדיי לקבל אפקט שונה בגרסה האחרונה של Koffice הכלי של ה Transform לא נמצא אז התחלתי מהגרסה הקודמת שבה הכלי נמצא ועובד ftp://ftp.kde.org/pub/kde/stable/koffice-2.2.2 הכלי נמצא בתוך הקוד ב koffice-2.2.2/krita/plugins/tools/tool_perspectivetransform בתור התחלה, ניסיתי להעתיק את הכלי הקיים תחת שם חדש כדיי לקבל 2 כלים זהים ואז אני אתחיל להכניס את השינויים לאחד מהם שיניתי : העתקתי את התיקיה koffice-2.2.2/krita/plugins/tools/tool_perspectivetransform ל koffice-2.2.2/krita/plugins/tools/tool_perspectivetransf…
-
- 1 תגובה
- 845 צפיות
-
-
איך אני מגדיר מחלקה של צומת שתהיה חד כיוונית ?
-
- 4 תגובות
- 748 צפיות
-
-
שאלה בה אני צריכה לבנות מחלקה למחרוזת: בקובץ ההצהרה: ב-private יהיה שדה מסוג char המכיל 256 בייתים. בpublic צריך להיות: Default constructor copy constructor setString getString איך אני מממשת כל אחת מהפונקציות הנ"ל בקובץ המימוש????? ובכלל, באיזו פונקציה קולטים את המחרוזת מהמשתמש? תודה.
-
- 17 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום. אני מנסה ליצור מחלקה שתייצג קבוצה של מספרים שלמים חיוביים בלבד. לכל קבוצה יהיה פרמטר בשם N. פרמטר זה יקבע את גודל הקבוצה המקסימלי האפשרי (כלומר – מספר האיברים המקסימלי שיכולים להיות בקבוצה). איברי הקבוצה כולם יהיו בתחום בין 0 ל- N-1. למשל, אם N יהיה שווה ל-10, אזי הקבוצה יכולה להכיל עד עשרה איברים, שכולם חייבים להיות בין אפס ל-9 כולל. כל איבר בקבוצה יכול להופיע רק פעם אחת – אין חזרה של איברים. לכל אחת מהשיטות הבאות ישנה דרישת סיבוכיות מקסימלית מותרת. בכל השיטות, דרישות היעילות מתייחסות לפרמטר N. אני מנסה ליצור בנאי שייצור קבוצה ריקה שיכולה להכיל n איברים. אם n קטן או שווה לאפס, הבנאי יצור קבוצה בגודל 1. סיבוכיות זמן נדרשת – O(1). כתבתי עד כה את מבנה הקוד הבא : publ…
-
- 31 תגובות
- 4.9k צפיות
-
-
שלום רב, אני לא בקיא באף שפת תיכנות מלבד mIRC Scripting (אם מחשיבים אותה שפה בכלל...) אני מעוניין לבנות מסד נתונים המכיל כמו כרטיסי לקוח כאלה עם פרטי הלקוח וכו' הבעייה ב MIRC היא שאין אופציה להדפיס את זה מלבד PRINT SCRN, ראיתי פעם אופציה לבנייה בכזה מסד באקספלורר האם יש תוכנה שעושה את זה? תודה מראש...
-
- 2 תגובות
- 777 צפיות
-
-
רציתי לשאול אם יש תבנית בסיסית באקסס שממנה אפשר להתחיל לפתח ולבנות מערכת מידע - של הזנת נתונים יומיים לגידולים חקלאיים - השקייה, כמויות שיווק וכ'ו. ולבעלי הניסיון, יש אפשרות לשלב פיתוח ממשק בVISUAL BASIC שיהיה באינטגרציה עם המערכת שתוקם ב ACCESS ? אם כן, איך אפשר ליישם את זה ? תודה רבה.
-
- 2 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
הנקודה שלי היא האם מישהו יכול להמחיש לי עד כמה זה קשה\או כמה רמת הקושי של זה קשה? מה צריך כדי להיות 1 מהמפתחים האלה שמפתחים משחקים כמו HL2 או DOOM3 Q4 COD וכו' מה זה דורש? איזה ידע צריך בעיקרון? והאם משתמש רגיל שבבית יכול לפתח גרפיקה כזאת במשחק שהוא יצר נניח לדוגמא DOOM3 . השאל היא רק לשם הסקרנות. כי תמיד רציתי לדעת איך זה עובד? איזה תוכנות דרושות כדי להגיע לרמה כזאת של גרפיקה.
-
- 4 תגובות
- 774 צפיות
-
-
היי יש לי עבודה שאני צריכה לבנות את משחק הצוללות בc++ כשאני מקבלת את המיקום של הצוללת אני אמורה לבדוק שכל המשבצות מסביב לצוללת הן ריקות, בניתי פונקציה שמקבלת מערך דו מימדי ועל ידי זה בעצם מתקבל המיקום של הצוללת ואני עכשיו רוצה לבנות עוד פונקציה שתבדוק אם המיקום שהתקבל הוא טוב( המשבצות מסביב ריקות) כל צוללת היא בגודל אחר והשאלה שלי היא איך אני בודקת אם המשבצות ריקות מסביב אם אני לא יודעת כל פעם באיזה גודל הצוללת?
-
- 1 תגובה
- 746 צפיות
-
-
אני לא רוצה עכשייו פירוש אני רוצה קודם כל לדעת אם תוכלו לעזור לי המטרה שלי היא לבנות משחק פינג פונג קלאסי כמו שאתה מכירים עם 2 קוים אחד בימין אחד בשמאל וכדור שנע ביניהם משהו סטנדרטי לצורך לימוד עכשיו אני אישית בראש עיצבתי את התוכנית בצורה הבאה 1. יצירת לוח המשחק. 2. יצירת 2 הקווים + יכולת תנועה עם handling על העכבר שכאשר הוא מזהה תנועה למעלה הוא משנה את המיקום של תמונה א' לדוגמא יותר כלפי מעלה כנ"ל ההפך 3. יצירת כדור משחק 4. יצירת תנועה לכדור משחק 5. ליצור מצב שאם הכדור משחק פוגע בתמונה א' או ב'(שחקנים) הוא משנה את הכיוון שלו(הצורה בה הוא משנה את הכיוון להמשך) 6. כאשר הכדור פוגע בדפנות שמאחרוי השחקים הוא חוזר לאמצע ועולה הניקוד של אותה שחקן שנמצא באותו צד. אני בטוח ב90 א…
-
- 13 תגובות
- 5.4k צפיות
-
-
שלום, ברצוני ללמוד לבנות משחקי מחשב(כמו משחקי הפלייסטשן)..אני מעוניין לתכנת את המשחק עצמו ואת הגרפיקה שלו. איפה ניתן לקבל על זה מידע? האם יש תוכנות מסויימות שניתן לעבוד איתן? האם יש אתרים שמלמדים איך עושים את זה? אשמח לקבל כל מידע אפשרי בנושא תודה מראש, SERGEI
-
- 2 תגובות
- 710 צפיות
-
-
אני כותב עבודה ואסור לי להשתמש בפונקציות של ניקוי הבאפר הקיימות בstdio.h . כשאני קולט בgets נשמר לי האנטר בבאפר וזה עושה לי בעיות. איך אני כותב פונקציה שתעשה לי עבודה דומה לflushall?
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, אני בונה טבלת HASH שצריך לבצע עליה הרבה מניפולציות מתמטיות, וסטטיסטיות המפתח לטבלה אמור להיות מספר LONG לצרוך העניין (כל טיפוס נומרי אחר גם יתקבל כסביר אני מניח..) יש לי 2 דרישות מהפונקציית מיפוי שלי: 1. הפונקצייה תלויה בזמן כלומר אם אני מכניס את המספר 8 ואח"כ עוד פעם את 8 אז הם יקבלו מפתחות שונים. 2. המפתחות שומרים על יחס סדר חזק בין האיברים. כלומר אם אני מכניס 8 100,000 פעם נגיד ואחרי זה 9 אז המפתח של 9 יהיה יותר גדול מכל אחד מהמפתחות ש 8 קיבל. (לצורך העניין היות ומדובר במשהו אפליקטיבי נניח שיותר מ 100K פעם אני לא אכניס אותו איבר ל HASH) אשמח בעזרה של יצירת פונקציית מיפוי כזאת ב C++... את האמת השפה כלל לא משנה אבל הגיונית אשמח לעצה איך לבנות את המיפוי הנ"ל...
-
- 13 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום רב חברים, אני בניתי DB של Massage איך אני ממשיך מפה. האם מישהו יכול להסביר את התהליך הנכון לבניית פורום ואם אפשר לתת גם דוגמאות. בתודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 694 צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום . אני בשלבי הקמת "אתר פורום", ובדיוק נתקלתי בפורומים המוכנים שניתן לבנות דרך ה- PHPbb, הבנתי שניתן להקים פורום בקלות ע"י PHPBB ואני אשמח מאוד אם תמליצו לי על מדריך מסוים שידריך אותי בדיוק כיצד להתקין את המערכת הזו . יש להבין שאני רוצה רק פורום, ולא מערכת של בניית אתר . האתר שאני עומד לבנות יהיה אך ורק אתר פורום ככה שהגושלים יכניסו את כתובת האתר הם ישר יופנו לפורום . מאיכן עלי להתחיל ? אשמח מאוד להצעות , בנוגע לבניית פורומים . תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
היי אני צריך לבנות את מה שבתמונה תרגיל 6 עם לולואת פור זה מה שהתחלתי אני חושב שאני בכיוון אבל אין לי מושג מה לשפר בתוכנית כדי שיצא מה שמבקשים יש הצעות ?! קובץ מצורף int i,n,j,k; printf("insert n number\n"); scanf("%d",&n); for(i=1;i<=n;i++) { for(k=n;k>=i+1;k--) printf(" "); for(j=1;j<=k;j++) printf("%d",k); printf("\n"); } } - - - תגובה אוחדה: - - - התוכנית היא בשפת C
-
- 5 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני רוצה לבנות קיצור דרך לחשבון דוא"ל שלי בוואלה ככה שיכנס ישירות לחשבון שלי. אני כבר ממש מזמן לא השתמשתי בשפות אינטרנט ולכן אני לא ממש מצליח! השיתה בה אני רוצה להשתמש היא פשוט להעביר פרמטרים של שם משתמש וסיסמא לעמוד אליו נשלח המידע כשאני נכנס באופן רגיל. ניסיתי להכין לבד אך לא יצא לי! כותובת שניסיתי (לפי שמות המשתנים של תיבות הטקסת של קוד המקור בכתובת http://mail.walla.co.il): http://mail.walla.co.il/index.cgi?username=MyUserName&password=MyPassword במקום מה סמסומן באדום כתבתי את שם המשתמש שלי והסיסמא! בבקשה תעזרו לי להכין קיצור דרך כזה! תודה מראש על העזרה!
-
- 0 תגובות
- 986 צפיות
-
-
שלום, אני בונה רשימה מקושרת דו כיוונית בשפת c++ , על ידי יצירת אובייקט שקרוי List שהוא אמור להצביע לתחילת הרשימה וסוף הרשימה, ויצירת node שאמור להצביע לזה שלפניו וזה שאחריו. הבעיה, בפונקציה של Insert (הכנסה לתחילת הרשימה), עשיתי (רוצה לעשות בכל אופן..)שהוא יקבל את הList , ויבנה node חדש , במקרה הראשון אם הlist מצביע לnull, אז שיצביע עליו, ואם לא מצביע לnull, אז שהאיבר החדש, יצביע למה שהצביע הlist, והlist יצביע עליו.מאוד פשוט. הבעיה, שכל פעם שהוא נכנס לפונקציה הוא קולט כביכול list חדש שמצביע לnull, ואז אין אופציה להכניס איברים חדשים. כלומר, הוא יוצר לי העתק, ולא את הרשימה המקורית. ניסיתי לשלוח את הכתובת אבל זה אומר שאני שולח מצביע , ואז המצ…
-
- 9 תגובות
- 4.8k צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לבנות שרת שיעבוד כקליינט סרוור בין תוכנה ל סרווור אני אוצה שיעבור שם נתונים כמו TEXT או קובץ. השאלה שלי עם זה מתאים לעבודה מול PHP ואפצי ..שהם טובים ל WEB האם הם טובים למצב כזה או שאני צריך לעבוד בצורה אחרת? תודה מראש GSM
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
שלום לכולם. אני כבר מלא זמן עובד אם מחשב? והייתי רוצה לדעת איך ליצור תוכנה פשוטה. אני לו כל כך מבין בזה אבל אולי יש איזה קודים ששמים או תוכנה שיוצרת לך את זה אפשר לדעת איך בעצם יוצרים תוכנה?
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-