עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. Started by matan9023,

אלהן חברים, כאשר אני לוחץ על START של MySql מופיע לי למטה בLOG התקלה שמוצרפת בתמונה. מה אני אמור לעשות ,כדי שהDATABASE יעלה? תודה לעוזרים.

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  2. Started by בלה,

שלום אני בונה משחק סנייק ב- c++ ורציתי להשתמש ב- SDL. בעיקרון בציור רציתי להשתמש ב- double buffering והבנתי שיש דגל שלו ב- SDL ופקודת flip נוחה אבל זה לא עבד לי.. שאני כותב screen = SDL_SetVideoMode(640, 480, 16, SDL_DOUBLEBUF | SDL_FULLSCREEN); זה אומר שמעכשיו כל ה- putPixel שלי יכתבו ל- back buffer וכדי להראות את זה אני אצטרך לעשות SDL_flip(screen) כי זה לא עבד לי. עוד דבר שראיתי זה משהו שנקרא diry rectangle (אני לא בטוח בשם).. מישהו יכול להרחיב לי על זה בדיוק? זה משתמש ב- SDL_UpdateRect אבל מה זה בדיוק עושה? מצייר את המסך מחדש כל פעם? (זה לא כותב ישירות לזיכרון?) ויש שם lock ו- Unlock.. מה הכוונה? תודה למי שיסביר ועוד יותר תודה עם יתלווה להסבר קוד קצר נ.ב. מישה…

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות
  3. שלום אני מעונין לאחסן אתר בחברת jetserver.co.il/ הומלץ לי עליהם, והמחיר שלהם מתחיל ב-45 ש"ח לחודש בתכנית הראשונית שגם היא מאד רחבה - כגון שטח דיסק למיקום האתר - ללא הגבלה, וכן תעבורת נתונים חודשית ללא הגבלה, ועוד. אשמח לדעת אם יש למישהו נסיון עם החברה הזו? טיב השירות? מהירות השרתים שלה? כל אינפורמציה תעזור. להלן המחירים של החברה ומה היא מספקת: http://jetserver.co.il/%D7%94%D7%A9%...A8%D7%99%D7%9D __________________

• 0 תגובות
    • 1.8k צפיות
  4. Started by miki_michal,

שלום , ראשית שאלה כללית,משהו לא ברור לי לגבי שפת JavaScript ברוב האתרים שאני בודק באינטרט השפה מופיעה כחלק ישומי בדפי HTML וכמעט שאין התייחסות , לתוכניות ללא שימוש בHTML, כמו כן הבנתי שיש הבדל ממשי במתודות שמתמשים בהם כאשר השימוש הוא בHTML וכאשר כותבים Script ללא שימוש בHTML האם זה נכון, איפה אוכל למצוא את השימוש בשפה ללא שימוש ב HTML , תנסו לכתוב פקודה פשוטה כמו alert ללא שילוב בHTML תראו שזה לא עובד... לשאלה המרכזית: אני כותב אפליקציה בשפת JavaScript ןשימוש בHTTPRequest ללא שילובו בדף HTML, כמו לכתוב למעשה קובץ BAT, שניתן להרצה,הבעיה שלי היא שהשרת שאני עובד מולו לא תומך ביצירת HTTPRequest אלא ביצירת אובייקט מסוג MSXML2 כאשר אני מבצע את הפקודה http.send() במהלך איתחול הש…

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  5. Started by yk1,

משהו מוזר קורה: זו לא פעם ראשונה שאני פותחת פרויקט ++c, אבל פתאום הוא לא נפתח. כלומר, אני בוחרת OK, והחלונית 'open project' נפתחת שוב בלי ליצור פרויקט. מה לעשות? דרך אגב, איך מצרפים תמונה מהמחשב להודעה?

• 16 תגובות
    • 1.8k צפיות
  6. שלומות, אני משתדל ללמוד מעט מהאיטרנט בזמני החופשי, ואודה לכם אם תוכלו להסביר לי נושא שנתקעתי בו. אני כותב מחלקה של תור (Queue) שאמור להכיל סוגי משתנים שונים (Template וכו'). כחלק מכתיבת המחלקה, יש צורך בסידור (Sort) וכדי שזה יהיה אפשרי לכל סוג (Type) אני צריך שהמשתמש יוכל לספק פונקצייה שמשווה בין שני ערכים. במלים אחרות, אני רוצה שאם המשתמש יוצר תור של Struct כלשהו, הוא יספק פונקציית השוואה בין שני Struct* והמחלקה תעבוד כמו שצריך. במקרה שהמשתמש לא יספק פונקציית השוואה, המחלקה תשתמש באופרטורים הרגילים (>, < ו =). איך עושים את זה? יש דרך לשמור פונקצייה כמשתנה בתוך אובייקט של מחלקה (או משהו כזה)? מקווה שנסחתי מובן ומדויק מספיק כדי שיהיה ברור. תודה מראש *פונקציה במבנה של…

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  7. Started by SweeT_EviL,

תודה על העזרה int stricmpr(const char *s1, const char *s2) { char c1,c2; if((int)s1[0]>=65 && (int)s1[0]<=90) c1=(int)s1[0]+32; else c1=s1[0]; if((int)s2[0]>=65 && (int)s2[0]<=90) c2=(int)s2[0]+32; else c2=s2[0]; if(s1[0]=='\0' || s2[0]=='\0' || c1!=c2) return(c1-c2); return(strcmpr(s1+1,s2+1)); } char* strrchar(const char *s1, const char c) { if(s1[0]=='\0') return('\0'); if(s1[1]!='\0') strchar(s1+1,c); if(s1[0]==c) return(s1); return('\0'); } char* strstrr(const char *s1, const char *s2) { int i=0; if(s1[0]=='\0') return('\0'); if(s1[0]==s2[0]) { if(s2[1]=='\0') return(s1); while(s2[i]!=…

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  8. Started by fizid fizid,

שלום חברים בניתי אתר ללימוד אנגולר 2 + (מעודכן לאנגולר 6) בכתובת https://learning-programing.com אשמח לפידבקים תהנו

• 0 תגובות
    • 1.8k צפיות
  9. Started by wow,

איך אני עושה SPLIT בין גרש ? אם למשל יש לי STRING ואני עושה string st = word.split('''); הקומפיילר לא מקבל, ניסיתי לעטוף את זה ב-\ וזה לא הלך יש לי פשוט משפט ואני רוצה לחלץ מה שבין הגרש הראשון והאחרון

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  10. במחלקת הרנטגן של בי"ח ישנם שלושה חדרי צילום. התור מתנהל עפ"י סדר ההגעה של החולים אך יש סדר עדיפויות לסוג ההניה שמביא עמו החולה. בניתי מחלקה המייצגת את החולה (שם, ת"ז, הפניה, סוג צילום=אורך הזמן שאורך הצילום בין 1 ל-5 דקות) יש לי מחלקה לייצוג ערימה מסוג חולה. הבעיה שלי היא בלהגדיר אופרטורים של גדול וקטן, משום שהשורש בערימה מכיל את האיבר הגדול ביות לפי סוג ההפניה שהביא עמו החולה, החולה בסעיף 'הפניה' שממלא בכניסתו לתור- מכניס מחרוזת, איך אני הופכת אותה למספר int?? לדוגמא: הפניה מטיפול נמרץ בעדיפות גבוהה ביותר, אח:כ הפניה מחדר מיון, ולבסוף הפניה מרופא חיצוני. (התור מסתדר לפי סדר ההפניות- איך עושים את זה?) עוד שאלה: פרטי החולה הם בהרשאה פרטית. ועל כן כיצג מגדירים את אופרטורים…

• 14 תגובות
    • 1.8k צפיות
  11. הי, במסגרת העבודה שלי אני משתמש בword 2007 וכל פעם שאני מעתיק תמונה לתוך הקובץ של הword אני צריך לשנות ידנית את ההגדרות של התמונה ב"עיצוב תמונה" ל-פריסה לריבוע ואת הגובה (מוחלט) ל6 ס"מ. עכשיו זה מחרפן אותי לגמרי כי במהלך העבודה אני נאלץ כל יום להעתיק עשרות תמונות כאלה ולשנות ידנית.... מקצת קריאה שערכתי עכשיו באינטרנט גיליתי שיש אפשרות כנראה לעשות את זה באמצעות פקודות המאקרו, אבל צריך לכתוב קוד קצר בשביל זה ואני לא מכיר את השפה הזו בדיוק. אני שוב אומר שאני פשוט צריך לשנות לפריסה לריבוע וגובה (מוחלט) ל6 זה יחסוך לי המון המון זמן וכאב ראש. תודה מראש!

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  12. Started by ה*לה,

אני בונה חלון עם תפריט. איך מוסיפים אייקון לתפריט? איך אני יודעת את הכתובת של התמונה שאני רוצה להוסיף ? איך אני יודעת את הכתובת של התמונה השמורה על המחשב שאני רוצה להוסיף ?

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  13. קודם כל אני בעל תואר ראשון אבל לא במקצועות המחשוב, אני עובד בחברת הייטק בבדיקות ומעוניין להתחיל וללמוד מסלול של הכשרה של תכנות ואולי לעבור לזה בעתיד, אני לא מעוניין בלימוד של עוד תואר מפאת חוסר בזמן אלא במסלול שמכשיר לתכנות, אני יודע שמסלולים כאלו זה בד"כ סביב השנה, אני די מבולבל במסלול אבל לפי מה שראיתי יש דבר שנקראMCPD שזה של מייקרוסופט אבל ההתלבטות שלי היא מכיוון שמכמה אנשים שדיברתי איתם הבנתי שמחפשים יותר אנשים שמתכנתים ב-C וב-C++ מאשר ב-C# שלפי מה שראיתי זה מה שמתמחים ב-MCPD וברוב המסלולים שאני ראיתי. 1 האם זה נכון מה שנאמר לי בקשר לזה שעדיף ללמוד תכנות ב-C וב-C++ מאשר ב-C# 2 האם תוכלו להמליץ לי על מסלול מסויים תודה

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  14. Started by aerosmith,

שלום לכולם... ב HTML , שמתי תמונה כרקע, אבל זה יצא לי 4 מרובעים כי התמונה לא מספיק גדולה, איזה קוד אני צריך לתת כדי שימתח את התמונה לכל אורך המסך? תודה! או אם התמונה יוצאת גדול מדי, ולא רואים את כולה רק חלק ממנה בגלל שהיא גדולה מדי מה הקוד שיראו את כל התמונה? תודה.

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. אני חדש בתחום למדתי בנתיים html ו css כדי לבנות אתר מידע כשאת החיפוש עושים בשאלה חופשית כמו באתר של אגד http://www.egged.co.il/ זה שרושמים שאלה חופשית והחיפוש מזהה מילים ומילים נרדפות בצירופים שונים. לדוגמא לכל תשובה במאגר מידע אני יכול להגדיר איזה שילובים של מילים ומילים נרדפות יובילו לתשובה השאלה איזה שפות ללמוד בשביל אתר כזה ואיך נקראת מערכת חיפוש כזאת בשביל ללמוד עליה עוד? אם בעתיד ארצה להכניס פרסומות AdSense לאתר שיושב על אחסון חינמי של AWARDSPACE.COM זה אפשרי? תודה לעוזרים

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  16. Started by MOOMOY,

ניסיתי לעשות את שאלה 1 מההודעה הקודמת שלי, כלומר להפוך מספר הקסדצימאלי בן 2 ספרות למספר דצימלי. כתבתי את הקוד הבא אך זה נותן לי משהו אחר: #include <stdio.h> int main() { int sum, sum1, sum2, sum3, sum4, num; printf("please enter 2-digit hexadecimal number\n"); scanf("%d", &num); sum=num/10; sum1=sum*16^0; sum2=num%10; sum3=sum2*16^1; sum4=sum1+sum3; printf("the decimal value is %d\n",sum4); return 0; } זה נותן לי בכלל משהו אחר. מישהו יודע מה לא בסדר? סליחה שמה שכתבתי יוצא פה קצת לא מסודר, כמו הסוגריים וכו, לא יודע איך לסדר את זה בהודעה. ותודה

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  17. Started by xgamer,

אני בונה אתרים וכותב בעזרת הפנקס רשימות של ווינדוס אני כותב גם ב HTML JAVA SCRIPT ועוד מעט גם ב ASP רציתי לדעת איזה תוכנה יכולה לומר לי אם יש טעות תחבירית בכתיבה? ??? בקישורים אם הם נכונים? וכל מני אופציות כאלה!!! תודה רבה מראש לכל העוזרים!!!

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  18. Started by MrAlex,

לא כל כך הבנתי מה האופרטור הזה עושה,הוא בעצם מחליף לי את הגדרת סוג המשתנה? ומה קורה במצבים הבאים: int i = 42, *p = &i, &r = i; decltype(r + 0) b; decltype(*p) c; decltype(p) d; יש בשורות האלה משהו לא נכון,וגם שורות נכונות,אשמח גם להסבר למה זה נכון ולמה זה לא נכון תודה

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  19. Started by z-han,

1. איך עושים שונה באמזי פרולוג אני זוכר שבפעמון פרולוג (דוס) הפעולה הייתה \=? 2. איך עושים מחק_מרשימה באמזי פרולוג לפי מיטב ידיעתי לא קיימת פעולה כזאת באמזי (בקובץ list.plm) בכל אופן הפעולה בפעמון \ פרולוג הייתה: מחק_מרשימה(_חבר,_רשימה,_רשימה_חדשה). 3. איך אפשר להעביר קבצים מפעמון פרולוג לאמזי פרולוג ( לסביבת חלונות בכלל). כשאני מנסה לפתוח את הקבצים שנכתבו בפעמון פרולוג בעזרת אמזי או כתבן אני רואה ג'יבריש. בקטע הזה אני אובד עצות! כל עזרה תתקבל בברכה!!!

• 0 תגובות
    • 1.8k צפיות
  20. אהלן איך אני יכול להעביר תו באנגלית לתו בעברית (לפי המקלדת)? לדוגמא - אם התו הוא 'ג' אז שיהיה d . תודה

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  21. Started by mosh71,

היי..אני מנסה לרשום קטע קטן עם if-else שבו אני אומר שאם החודש הוא חמישי או שביעי..אני מוציא פלט שיש 31 יום..אחרת יש לי 28 יום..(זה חלק קטן מאיזה קטע שאני אמור לרשום)..אבל זה לא עובד לי..אני מקבל תשובה נכונה רק אם אני רושם 5..לגבי 7 או כל מספר אחר אני מקבל 28 אני מקבל אפשר עזרה..איפה טעיתי? ניסיתי כל מני וריאציות עם השימוש ב-or

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  22. Started by mojo,

היי , אני חדש בכל התחום לכן בבקשה להסביר לי לאט אני מחפש דרך לעשות tail -f לאיזה שהוא קובץ ולהדפיס אותו למסך (כלמור ל WEB) . אשמח לדוגמא עם node.js ו socket.io , כמו כן בבקשה אם אפשר לצרץ גם איך אמור להראות ה html שלי.. תודה !

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  23. טוב,אני אתאר את הבעיה בקצרה: אני יודע כיצד להשתמש בפונקציה,וכיצד להשתמש בפרוצדורה [כלומר-כיצד לכתוב פרוצדורות ופונקציות משל עצמי ולהשתמש בהן] אבל אין לי מושג מתי אני צריך להשתמש בפונקציה,ומתי בפרוצדורה... הבנתי שפונקציה אמורה להחזיר רק ערך אחד,ואילו פרוצדורה יכולה להחזיר מחרוזות שלמות,מערכים שלמים,ולהדפיס הוראות ללא משתנים. מתי אני משתמש בכל אחד מהם? :-\ *לדוגמא: "כתוב שגרה[פרוצדורה או פונקציה] שמקבלת מערך דו מימדי ומחזירה את מקום המס' הקטן ביותר" במה להשתמש?זה נראה לי הגיוני להשתמש גם בפונקציה וגם בפרוצדורה? תודה לעוזרים.

• 15 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. Started by sos,

שלום! אני בונה פרויקט שחמט ב-C++ אני משתמש בממשק של borland בכל מקרה יש לי בעיה שאני לא מצליח לחשוב איך לסדר אותה.... הבעיה שלי היא לגבי נושא האכילה במשחק...יש לי בעיה לאכול חיל אחר כיוון שאין לי גישה למשבצת של אותו חיל אויב. אין לי גישה לאותה משבצת כיוון שעשיתי בפונקצית ההליכה של כל חייל שלא יתן לי אפשרות לעלות על משבצת שיש בה חייל. ואני ממש לא יודע כיצד לפתור את זה...אני לא יכול לשנות משהו בפונקצית ההליכה של כל חייל כי אני יודע שהפונקציה הזאתי בסדר ויש משהו בפונקצית האכילה שלא חשבתי עליה. בגלל זה פניתי עליכם שתעזרו לי....אם מישהו ממש מעוניין לעזור לי אז האיסיקיו שלי הוא 167531948 והמסנגר הוא Dryc0s@yahoo.com ואני אוכל לשלוח לו את הפרויקט והוא יוכל לבדוק באמת מה בעייתי ב…

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  25. Started by xjj,

שלום, אני מנסה לעשות תפריט יורד ב-CSS, זה הקוד HTML: <div id="nav"> <ul> <li><a href="#">Home</a></li> <li><a href="#">Articles</a> <ul> <li><a href="#">Link 1</a></li> <li><a href="#">Link 2</a></li> <li><a href="#">Link 3</a></li> </ul> </li> <li><a href="#">Blog</a></li> <li><a href="#">Contact</a></li> </ul> </div> וזה ה-css: div li{ display: inline-block; list-style-type: none; } div ul ul{ display: none; } div ul li:hover{ display: block; } li a…

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים