תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,065 דיונים בפורום זה
-
תודה !
-
- 0 תגובות
- 674 צפיות
-
-
היי! אשמח להמלצה על ספר שניתן לקנות על מנת ללמוד מהבסיס SQL SERVER. תודה מראש,
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי קוד שכתוב ב VBS ובסוף הקוד הוא מציג את הפלט ב MSBOX, אני לא רוצה שזה יוצג בהודעה אלה יוקלד על המקלדת כמו כפתור מאקרו. ברגע שמפעילים אותו הוא יקליד את הקוד בתוכנה\כתבן וכו.. ואני יעשה לו SHORT KEY
-
- 0 תגובות
- 692 צפיות
-
-
תודה.
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, בניתי פונקציה שמוצאת את כל המספרים הראשוניים עד המספר שאתה כותב לו (לפי הנפה של ארטוספן), אבל יש לי בעיה בשימוש בפונקציית free(); #include <stdio.h> #include <math.h> #include <stdlib.h> void main() { int i,j=0; int *a; double s,prime; printf("Enter a prime number: "); flushall(); scanf("%lf",′); a=(int *)malloc((int) (prime-1)); for(i=1;i<prime;i++) a[i]=i; s=sqrt(prime); printf("The prime numbers till %.0f are: ",prime); for(i=2;i<s;i++) { for(j=2;j<prime;j++) if(j%i==0) a[j]=-1; } for(i=2;i<prime;i++) if(a[i]!=-1) printf("%d ",a[i]); printf("\n"); free(a); } השגיאה: כל פעם שאני מ…
-
- 4 תגובות
- 863 צפיות
-
-
האם ניתן להעביר שיחות וידאו מהרשת הסלולרית אל אתר אינטרנט? אני צריך בשביל העסק שלי להקים מערכת שדרך מספר אחד אליו מתקשרים כל העובדים, נפתחת שיחת וידאו המנותבת לאתר של החברה ודרך האתר ניתן לראות את הוידאו מהפלאפון [האדם עם הפלאפון לא צריך לראות את מי שבמחשב אבל כן שתהא האפשרות לדבר איתו]. זה אמור להיות דרך הרשת הסלואלרית [לא אינטרנט]. יש למישהו מושג איך עושים את זה?
-
- 0 תגובות
- 658 צפיות
-
-
שלום אני מנסה לכתוב מערך הקולט מספר גדול לדוגמא 40 ספרות, כל ספרה צריכה להיכנס לאיבר במערך. הבעיה היא שאין רווחים בין ספרה לספרה ככה שכל ניסיון ללולאה עם SCANF נותן לי שהמערך מנסה לקלוט את כל המספר בין 40 התווים. ניסיתי עם CHAR אבל זה נראה לי ממש לא הכיוון... אשמח לרעיון כלשהו לביצוע הדבר. תודה רבה שי!
-
- 25 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
שלום, רק התחלתי לתכנת בECLIPSE תכנות של HTML וJAVA ביחד... אני צריך לפתח עמוד JSP ועם הeclipse שיש לי אני לא מצליח.. מישהו יכול לשלוח לי קישור להורדת eclipse עם התוספת של JSP תודה לעוזרים! ברק
-
- 0 תגובות
- 716 צפיות
-
-
ערב טוב לכולם! שאלה ראשונה שלי בפורום הזה, וכנראה שלא האחרונה, אשמח לקבל קצת עזרה בנושא. הביאו לי שיעורי בית לרשום תוכנית לא מסובכת ב C, שכבר סיימתי אותה, אך נשאר לי חלק קטן בו אני צריך להגביל את הקלט שאני מקבל מההשתמש במספר שלבים בתוכנית. בפעם הראשונה אני צריך לקלוט תו אחד בלבד (לא פחות ולא יותר) של אות (אחת משלוש אפשרויות), ואחרי זה להגביל קלט נוסף כך שיקבל מספרים בלבד - ובכל מקרה אחר שהתוכנית תסגר אחרי הצגת הודעת שגיאה. אני בטוח שלמנוסים ממני זו לא משימה קשה, לכן אשמח לקבל הכוונה או קטע קוד כיצד אני רושם את התנאי הזה. אציין שאני יושב כבר דיי הרבה זמן על החלק הזה, ויש עוד מלא שיעורים במקצועות אחרים... ??? תודה ושבוע מצויין לכולם!
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
-
יש לי data base שבניתי: http://imageshack.us/f/259/77878102.png/ אליו אני מכניס נתונים שאני קורא אותם מקובץ טקסט, התחלתי להכניס נתונים קודם לטבלת ה-movies, מכיון שיש קשר בין טבלת ה-movies לבין טבלת ה-categories (נוספה עמודה באופן אוטומטי של categories_id בטבלת ה-movies) לפני שהכנסתי את הסרטים מילאתי את טבלת categories, אחרי זה כשאני מריץ את הקוד שממלא את טבלת הסרטים ולמרות שמילאתי קודם את טבלת ה-categories זה נופל על שגיאה שאומרת: Entities in 'videoLibraryDb.Movies' participate in the 'MoviesCategories' relationship. 0 related 'Categories' were found. 1 'Categories' is expected. static void Main(string[] args) { videoLibraryDb dataBase = new videoLibraryD…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן, שאלונת... אם אני צריך למצוא את החודש הנוכחי (לפי שעון המחשב \ אינטרנט = לא קריטי), האם המחלקה Date והשיטה getMonth ייתנו לי את החודש הנוכחי או שאני צריך להשתמש במח' אחרת ? תודה !!
-
- 2 תגובות
- 728 צפיות
-
-
יש לי פונקציה שצריכה לקבל מצביע למערך דו מימדי הבעיה היא שאני לא מבין איך לשלוח מצביע כזה void PaintPoint (char **arr, int nCol, int nRow, char cChar) { *(*(arr + nRow) + nCol) = cChar; } void main(void) { char arr[8][8] = {0}; PaintPoint(&arr, 4, 4, 'X'); } ניסיתי כל מני אפשרויות (וגם את גוגל), ואני פשוט לא מצליח להעביר מצביע למערך
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני מקבל בVB את השגיאה שבכותרת, ואני לא מצליח להבין מה היא אומרת... Public Class Form1 Private Declare Function InPort Lib "example3.dll" (ByVal portaddress As Integer) As Integer Private Declare Function OutPort Lib "example3.dll" (ByVal portaddress As Integer, ByVal data As Integer) As Integer Private Sub Form1_Load(sender As System.Object, e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load End Sub Private Sub Button2_Click(sender As System.Object, e As System.EventArgs) Handles Button2.Click OutPort(888, 10) 'Val("&h" + TextBox2.Text), Val(TextBox1.Text) End Sub Private Sub TextBox1_TextChanged(sender As System.Object, e As System.EventArgs) Handle…
-
- 1 תגובה
- 976 צפיות
-
-
יש למישהו סיכומים לעיצוב תוכנה במדעי המחשב ב'? או לאוטמטים?. כל חומר עזר כלשהו. אם יש למישהו שעושה או עשה את הבגרות כבר אשמח אם יכול לשתף פה. תודה (:
-
- 1 תגובה
- 8.7k צפיות
-
-
היי, לא ידעתי איפה לפתוח את הנושא הזה. משום מה, המקום הזה נראה לי הכי מתאים - מקווה שפגעתי. ??? בכל מקרה, יש לי בעיה מסוימת שאולי תוכלו לעזור לי לפתור אותה. יש לי בלוג דרך גוגל (BBLOGERׂ) ומצאתי מדריך איך להוסיף תגובות של אנשים דרך הפייסבוק שלהם (כמו שיש בכל מיני אתרי חדשות). עשיתי זאת, פעמיים, אך בבלוג שלי, המערכת לא מופיעה בצורה מסודרת, אלא נבלעת (תמונה למטה). האם מישהו יודע איך אני מייצב את המערכת, או יותר נכון - מתאים אותה לבלוג? ניסיתי לסדר את זה דרך ההגדרות של הבלוג, אך אין אפשרות כזאת.
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
כשאני עובד עם collection כמו List, מה שקורה שכל הגולשים משתמשים באותו collection . ואני מעוניין שה collection יהיה לכל גולש, לשם חישוב מסוים ששייך רק לגולש ספיציפי. וכל גולש, יכול לחשב עם ה collection ששייך לו. אז ניסיתי להשתמש ב session, להכניס את ה collection לתוך משתנה session. אבל כשבדקתי אם זה עובד, לא נראה שזה עובד פר גולש, כפי שציפיתי. נראה לי שעדיין כל הגולשים משתמשים באותו collection. בכל אופן צירפתי קובץ, שבו חלק מהקוד שלי. שימו לב למשל לדגש בצהוב, האם זו דרך נכונה?? אם לא, אז מהי הדרך לעשות את זה, שה collection יהיה פר גולש?? תודה לעונים נכונה... שריה [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יצרתי פרוייקט entity עם כמה טבלאות בפנים, יצרתי את האובייקט הראשי שמכיל את הכל (entity container name) והכנסתי ידנית נתונים לטבלת ה-students אני רוצה להדפיס את הטבלה בצורה הבאה כאשר db זה ה-entity container name והוא מכיל כמה טבלאות שאחת מהם מכילה אובייקטים של סטודנט foreach (Student item in db) { Console.WriteLine(item); } ב-foreach אחרי ה-db לאיזה מתודה לפנות ? (אני מקבל שגיאת קומפילציה שאומרת foreach statement cannot operate on variables of type 'Students.Model1Container' because 'Students.Model1Container' does not contain a public definition for 'GetEnumerator')
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אממ נתקלתי בתרגיל באחד מהמבחנים שלהם שפשוט לא היה לי מושג איך להשלים את זה אם למישו יש מושג אני אשמח אם הוא יעזור לי, התרגיל הראשון סעיף א' http://ks.ort.org.il/APPS/Public/GetFile.aspx?inline=yes&f=Files%2Fba3c28fc-8c3e-46d9-b4f3-effda4c7e27b%2F9b4c0411-2071-4619-bf7d-26b16b8a17a1%2F7ef63f14-bad4-4559-8806-64e5f7e02fc7%2F65518de7-b5d3-4066-9ed7-0d82aef2fda7.pdf
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי עיצוב מוכן לוורדפרס, לא משהו מורכב, עומד בתקן w3. אני רואה אותו מצויין בפיירפוקס, בכרום, באקספלורר 8 אבל באקספלורר 9 הכל מבולגן. מה השתנה באקספלורר 9? איך אני יכול להתאים את העיצוב אליו? תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום ותודה על העזרה. יש לי ווינדוס 7 גרסת 64 ביט, התקנתי ויז'ואל סטודיו 2010 וכל פעם שאני פותח פרוייקט ++C כלשהו ונותן לו את הפקודה הכי פשוטה אני נתקל בהודעה שהוא לא מצליח לקמפל.. הודעת השגיאה היא כזאת: 'unable to start program 'PATH:D:\...PROJECT_FILE_NAME.exe the system cannot find the file specified עזרה מישהו ?
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
המתרגל שלנו באחד הקורסים, הציג בפנינו את הקוד הבא: const int a = 5; int *b = (int *(&a; *b++; cout<<a<<endl; cout<<*b<<; הוא טען שהרצה של הקוד הזה תעשה לנו "לא נעים בבטן", ובאמת - הקוד הזה מעלה מחשבות. הוא יספר שהקוד נבדק על מהדר VisualStudio, וגם על Unix - ובשניהם הריץ את התוצאה המזעזעת 5,6. השאלה שלי היא כזאת - האם אין כאן סתירה לתקן? התקן לא מגדיר את ה const כמו define, ולכן אין לו כתובת כלל? (שאלה נוספת שעולה בעקבות השאלה הקודמת היא, אם התקן מגדיר את const כמשתנה ללא כתובת, איך מתקיים const_cast?) יהיה נחמד לקבל תשובה ברמת התיאוריה תודה מראש! נ.ב - מתנצל אם הסוגריים טיפ'לה לא מסודרת.
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
כתבו תוכנית הקולטת מהמשתמש אות אנגלית קטנה ומדפיסה משולש אותיות באופן הבא: בשורה הראשונה תופיע האות a , בשורה השנייה הרצף aba , בשורה השלישית הרצף abcba וכך הלאה עד שבמרכז השורה האחרונה תופיע האות שנקלטה. לדוגמא עבור הקלט d יודפס: a aba abcba abcdcba אשמח אם תפתרו לי את זה בבקשה
-
- 3 תגובות
- 831 צפיות
-
-
בתרגיל נתבקשנו לכתוב מחלקה בשם Robot בעלת התכונות הבאות: 1) זיהוי - מספר שלם המזהה את הרובוט. 2) מיקום הרובוט - אובייקט מסוג Point המייצג את הקואורדינטות של מיקום הרובוט בעולם. 3) כיוון הרובוט (ישנם 4 כיוונים). את המחלקה הזו עם השיטות: public void move() , public void turnLeft() , public void turnRight() כתבתי. לאחר מכן מגיעה הבעיה: נתבקשנו לכתוב מחלקה בשם RobotsWorld שמייצגת את עולם הרובוטים כמטריצה ריבועית של תאים. בכל תא יכול להיות רובוט אחד לכל היותר ותנועת הרובוטים מתבצעת מתא לתא בהתאם לכיוון הרובוט. העולם ייוצג באמצעות רשימה של רובוטים (מסוג Robot שהוגדר לעיל) ומשתנה המייצג את מימדי העולם. מבקשים גם לכתוב בנאי המקבל כפרמטר את מימדי העולם ומאתחל אותו כעולם ריק מרובוט…
-
- 58 תגובות
- 5.4k צפיות
-
-