עבור לתוכן

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. Started by booraz2012,

יש לי שאלה בסיבוכות והיית רוצה לדעת אם פתרתי אותה נכון נתונה השיטה הבאה: public static boolean what (int [] a, int [] b) { if (a.length != b.length) return false; for (int i= 0; i<a.length; i++) for (int j=0; j<b.length; j++) if (b[j] < a[i]) return false; return true; } א' בהנחה שהמערכים מלאים במספרים שלמים מה מבצעת השיטה ב מה סיבוכית זמן הריצה ומהי סיבוכיות המקום של השיטה, הסבירו ג' כיתבו את השיטה מחדש שתבצע את מה שביצעה ב-א' בסיבוכות זמן ריצה קטנה יתר התשובות שלי: א' השיטה מחפשת האם ישנו מספר במערך b שהוא קטן יותר ממספר במערך a ב' סיבוכיות של n בריבוע כיוון שעל כל איבר במערך a אנחנו עוברים של כל מערך b - הם זוהי סיבוכית הזמן, המקום או שניהם יחד ? ג' אני הי…

• 6 תגובות
    • 2k צפיות
  2. Started by falukky,

אני צריך לכתוב פונקציה שמקבלת 2 מחרוזות S1 ו-S2 ומחזירה true אם S2 היא תת מחרוזת של S1 ו-false אם לא. זה מה שכתבתי עד עכשיו: אני נותן לינק לרשת לקוד שלי כי כבר מאתמול אני לא מצליח לכתוב פוסט שיש בו קוד: http://www.pastebin.ca/2536950 אני שולח לפונקציה 2 מחרוזות: heyl ו-el לאחר שה-e מושווה מול ה-e של המחרוזת S2 מגיע התו y ובגלל שהוא לא נמצא אני רוצה להתחיל מחדש ולשלוח לפונקציה את המחרוזות המקוריות אבל כבר שיניתי אותם אז חשבתי להשתמש בהעמסת יתר אבל בשאלה רשום בפירוש שאם אני לא ישתמש בהעמסת יתר והתשובה שלי נכונה אני יקבל את מלוא הנק' אז אני לא רוצה להתשמש בהעמסת יתר אבל לא מוצא דרך אחרת.

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. Started by falukky,

יש לי שאלה שפתרתי והייתי רוצה דעה על הפיתרון שלי. נתונות המחלקות הבאות: public class IntNode { private int _value; private IntNode _next; public IntNode(int val, IntNode n) { _value = val; _next = n; } public int getValue() { return _value; } public IntNode getNext() { return _next; } public void setValue(int v) { _value = v; } public void setNext(IntNode node) { _next = node; } } נתונה רשימה מקושרת באורך n של מספרים שלמים הממומשת בעזרת המחלקה IntList שלהלן: public class IntList { private IntNode _head; public IntList( ) { _head = null; } public IntList (IntNode node) { _head = node; } . . . // methods } בקבוצה אין העתקים של איברים, כל איבר מופיע פעם אחת בלבד, הסדר של ה…

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. השפה : c# אני מנסה למלא 16 מערכים של Double. גודל המערך לא ידוע. השיטה הראשונה - הקצתי מערך בגודל 60000, ומלאתי אותו (המילוי נעשה אחד אחד - מכל ה-16 ואז "עוברים" לשורה הבאה) זה טס. הבעיה -נשארתי עם הרבה "תאים רקים". אני יכול עכשיו ליצור מערך חדש בגודל הנכון ולהעתיק. השיטה השניה - לעבוד עם LIST16 ים. זה עושה את הכל "במכה אחת" אבל.... לוקח פי 100 זמן (פעולת ה-ADD) יקרה. מישהו מכיר שיטה מהירה לבצע את זה במעבר אחד ?

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by mekaya,

שלום, אני בונה איזה אתר דיי פשוט כחלק מעבודה לאוניברסיטה (עבודת חרטא כלשהיא כדי להעסיק אותנו חחחח). באתר צריך להיות כל מיני דברים בחלק מהפרויקט ושילבתי באחד הדפים משהו של JAVA שמשנה תמונה בעמוד הבית כל כמה שניות, הצלחתי לשים 2 תמונות רק מה שנתקעתי זה לשים את התמונה המתחלפת במרכז (לעשות לזה ALLIGN). אשמח אם תוכלו לעזור לי. אני מצרף את ה HTML של העמוד הראשי והקובץ JAVA, שיניתי לשניהם את הסיומת ל TXT. נ.ב 1: אם זה לא קשור לפורום אז מצטער, אפשר להעביר או למחוק. נ.ב 2 : אם יש איזה צדיק פה שמוכן לעזור בכמה פינישים וטאצ'ים לאתר הזה אני מאוד אשמח לעזרה. תודה רבה

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. Started by bdoron,

קראתי קצת על הרחבת תגיות, והבנתי אבל קצת בצורה מבולבלת, הייתי שמח אם תעשו לי קצת סדר בדברים אז אני ארשום את זה בסעיפים שתוכלו לענות לי בתשובות לפי סעיפים תודה מראש!!! 1. יש את הxaml parser שהוא בעצם מפענח את התגיות לצורה ויזואלית. 2. לכל תגית יש מאפיינים , תכונות שכל תכונה הערך המתקבל חייב להיות string ואם הxaml parseer נתקל בערך שהוא לא string הוא מחפש איזה ממיר (converter) שיקח את הערך המוצב ויהפוך אותו לערך string . 3.לא בכל מצב הוא יכול להפוך ערך מתקבל לstring ואז הוא שולח הודעת שגיאה למשתמש , לכן יש דרך אחרת שניתן לשנות ערכים בתגיות 4. דרך נוספת להמיר היא לעשות הרחבת תגיות על ידי יצירת ילד לדוגמא אם נרצה לשנות צבע לתגיד בשם grid אז ניצור תת תגיד בשם grid.back…

7. Started by mcalfi,

האלן לכולם, קוראים לי סתיו ואני מתכנת כבר כמה שנים בC#. יצא לי לעשות שם אחלה של דברים אבל שלא קשורים לעולם הWEB. כבר כמה וכמה חברים אומרים לי להרחיב אופקים בשפה נוספת ומאוד הסתקרנתי לגבי עולם הWEB. שאלתי - מה RUBY יכול לתרום לי בעולם הWEB? (האם הוא אפקטיבי רק לWEB?) מה אני לא מסוגל לעשות עם C# שRUBY מסוגל לספק? אין לי ניסיון בשוק ולא תואר ולכן תשובות שקשו לקריאה אשמח אם תעדנו כמה שאפשר. תודה רבה לכולם! עריכה : (מתוך קריאה מויקיפדיה) - כלל האופציות קיימות בC# כך שאני לא מוצא שוני מאפיינים של RUBY * [[תכנות מונחה עצמים]] טהור * ירושה בודדת עם מערכת הרחבת מחלקות מתוחכמת * [[טיפול בחריגות]] (Exception Handling) * תמיכה ב־Iterators (באמצעות העברת בלוקי קוד) * תמיכה ב־Closure…

• 6 תגובות
    • 2.3k צפיות
  8. Started by Re_Boot,

שלום לכולם וערב טוב, לאחרונה התחלתי להתעמק יותר בתחום ה WEB. בגלל רצוני ללמוד בניית אתרים קניתי את הספר "HTML5 בניית אתרים הדור הבא" ישבתי קצת מול הספר במטרה לקרוא וללמוד. כאשר סיימתי לקרוא את פרק ה HTML גיליתי שאני לא יודע כמעט כלום! רוב הדברים לא נזכרו אצלי במוח ולא הצלחתי לעשות כלום. השאלה שלי היא, מהי שיטת הלמידה שלפיה לומדים? כיצד לומדים את שפות ה WEB? תודה מראש לכולם.

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. שלום. כאשר אני יוצר מחלקה ובתוכה הגדרתי init עם מילון ריק אז כאשר אני יוצר 2 מופעים חדשים ,אני מצפה שמילון 1 ישאר כמו שהוא, ומילון 2 יהיה משהו בנפרד,אך הוא מערבב מילון 1, עם מילון של 2 (ואפילו דורס את הקיים )... דרישות: mutable. איפה הבעייה ? https://www.dropbox.com/s/v705ft1qqbg0rw4/vec.py

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by bdoron,

אני מתאמן בsql ואני יצרתי כמה טבלאות בsql server אבל זה ניראה לי קצת , אז למדתי איך לעשות import ו export ומה שאני מחפש כרגע זה טפסי exel מוכנים כבר שכוללים סתם שמות לקוחות התעודת זהות שלהם, כאלה שהם גדולים ומוכנים כבר שאני אצטרך לעשות רק export אני חפשתי בגוגל ולא מצאתי אשמח לקישורים

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  11. השתמשתי בקוד הזה: SetParent lonHandle, Form1.hwnd

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. Started by yk1,

אוקיי, אז אני יודעת java, c ועוד, עד לרמה מתקדמת. אבל תמיד אני מגיעה לסוף מדריך, לצורך העניין, ונתקעת - מה הלאה? איך משתמשים בכל זה בתכל'ס? מה עושים עם כל הclass בjava, למשל? איך הופכים את זה לתוכנה ממש, חוץ מקובץ jar או הפעלה בcmd (משחקים, תוכנות שונות...)? תודה!

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. Started by eliom,

שלום.. ניסיתי להדר תוכנית פשוטה של hello world ב-vs.לחצתי f7 ואחר כך לחצתי play. ומוצג לי השגיאה הזאת. 1>------ Build started: Project: test 1, Configuration: Debug Win32 ------ 1>LINK : fatal error LNK1123: failure during conversion to COFF: file invalid or corrupt ========== Build: 0 succeeded, 1 failed, 0 up-to-date, 0 skipped ==========

• 6 תגובות
    • 2.1k צפיות
  14. Started by bdoron,

לאחרונה התחלתי לעשות פרויקט משל עצמי, רק בשביל לצבור נסיון , מאחר ואין לי איזה מדריך הייתי רוצה לדעת אם אני עושה הכל לפי המקובל, אז אני ארשום דברים שעשיתי ואתם תעבירו ביקורת האם זאת הדרך המקובלת בתעשיה.. 1. אז נתחיל עם sql server, יצרתי DB שמכיל מספר טבלאות עם קשרים בניהם.. 2. יצרתי דף login שמרכיב סיסמה ואימל... שלמעשה ברגע לחיצת לחצן הלוגין הוא בעצם ניגש לDB בודק את הסיסמה והאימל ובהתאם להרשאה שלו אני שולח אותו לדף מסויים זה הקוד : protected void Page_Load(object sender, EventArgs e) { if (Request.HttpMethod == "POST") { _IsValid = false; SqlConnection _conn = new SqlConnection("Data Source=WINDOWS-PC;Initial…

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  15. Started by stas4000,

אז ככה, אני קיבלתי משימה לכתוב קוד שמדמה פירמידה, לפי מספר השלבים שאני יכניס לה, למשל אם אני יכניס שמונה תווים זה יראה ככה: ## ### #### ##### ###### ####### ######## ######### אם אני יכניס 3 שלבים זה יראה ככה: ## ### #### וככה אפשר לבחור מספר בין 1 ל 23. עד עכשיו כתבתי את הקוד הזה: #include <stdio.h> #include <cs50.h> int main (void) { int height; int i; do { printf("Enter your pyramid height (A number between 1 and 23)"); height = GetInt(); } while (height > 23 || height <= 0); for(i=0; i<height; i++) { printf("#%c%d",*,i); } } ב printf נתקעתי רציתי לעשות סו…

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. Started by eido300,

בתור תרגיל כתבתי תוכנה שממירה מבסיסים שונים (לא מכולם) לבסיס 10. אבל משום מה התוכנה לא עושה כלום, והכוונה ממש כלום, מצג אחד לא מבצעת פעולה ומצד שני לא זורקת שגיאה. כתבתי את זה בצורה הכי קלה ולא מסובכת שיכולתי לעשות (ולפעמים הארכתי קצת בגלל זה) כדי לראות איפה הבעיה ולא מצאתי, אשמח אם תעזרו לי למצוא את הבעיה. זה הקוד. וזה איך התוכנה בנויה: אגב מצטער שלא לכל המשתנים יש שמות עם משמעות נכונה, לא הצלחתי למצוא שמות עם יותר משמעות

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  17. Started by eliom,

שלום. אני לא לומד מתוך ספר. ואם אפשר הסבר לפי קטע קוד הזה. ובספר רשום כשאתה מצהיר על משתנה בתוך פונקציה הוא נפרד ונבדל ממשתנים אחרים במקום אחר בתוכנית. מה הכוונה?. ולמה התוצאה הזאת. After calling demo(), x = 1 and y = 2. לא מודפסת לפני זאת? Within demo(), x = 88 and y = 99. 1: /* Demonstrates local variables. */2: 3: #include <stdio.h> 4: 5: int x = 1, y = 2; 6: 7: void demo(void); 8: 9: main() 10: { 11: printf("\nBefore calling demo(), x = %d and y = %d.", x, y); 12: demo(); 13: printf("\nAfter calling demo(), x = %d and y = %d\n.", x, y); 14: 15: return 0; 16: } 17: 18: void demo(void) 19: { 20: /* Declare and initialize two lo…

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. הרבה פעמים במשך היום יוצא שאנחנו צריכים להקליד את כתובת המייל שלנו האם יש אפשרות לקבוע קיצור דרך על שולחן העבודה שבלחיצה אחת יעשה את העבודה הכוונה שאני אקליק עליו כמו שאני פותח תוכנה קובץ exe רק שפה אני אקליק וזה בעצם יעתיק את המייל שלי ואני אדביר איפה שאני רוצה אני יודע שיש אפשרות לעשות את זה עם קובץ bat אבל לא יודע איך תודה רבה

• 6 תגובות
    • 2.5k צפיות
  19. הי, אני מנסה לממש מיון בחירה ברשימה מקושרת , חד-כיוונית . אני מסתבך עם המצביעים .. ניסיתי לחפש בגוגל מימוש , אבל משום מה אין .. טיפים ? עצות ? קישור ? תודה ! - - - תגובה אוחדה: - - - נ.ב- מדובר ברשימה מקושרת של Integrs .

• 6 תגובות
    • 2.6k צפיות
  20. Started by amitrotem,

יש לי אתר אינטרנט שמותאם למובייל, יש באתר לינק לעמוד הפייסבוק שלנו, כשלוחצים עליו מגיעים לעמוד הפייסבוק בדפדפן האינטרנט, אף אחד לא מתחבר לפייסבוק מהדפדפן בנייד. האם קיימת אופצייה כאשר ילחצו על הלינק יפתח העמוד שלנו באפליקציית FACEBOOK, כמו לדוגמא לינק ל WAZE שפותח את האפליקצייה. חיפשתי קצת בגוגל ומצאתי דרך שלא כ"כ עובדת, אשמח לשמוע מה אתם עושים. תודה ושבוע טוב עמית

21. Started by bdoron,

מממ נתקלתי בנושא הזה במהלך הלימוד שלי ואני לא מצליח להבין את הנושא הזה אשמח אם מישהו יסביר לי את זה במילים פשוטות.... למה צריך את זה ואיפה משתמשים בזה ... תודה

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. Started by MrAlex,

קראתי במקור מסוים שהפיכתן של פונקציות TEMPLATE לINLINE מקטינה את ניפוח הקוד לא הבנתי כיצד? תודה לעוזרים

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. אני דיי חדש בשפת C ועלה לי לראש האם זה אפשרי ליצור פקודה משל עצמי לדוגמא: פקודה שנקראת swap,פעולה שמחליפה בין ערכים של שני משתנים כלומר,במקום כל פעם לרשום: temp=a; a=b; b=temp; אז לרשום: swap(a,b) האם זה אפשרי, איך אפשר לעשות את זה? תודה מראש

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. ערב טוב, השנה התחלתי ללמוד תואר ראשון בהנדסת תוכנה בשנקר . הצפי הוא ללמוד שפת C (לפני שנלמד C נעבור קצת על פסאדוס בשביל להבין איך לחשוב אלגוריתמית ) אני רוצה להתייעץ איתכם האם כדאי ללמוד בלי קשר לשפה הזאת (באופן עצמאי ) שפות אחרות. שאלה שנייה, מוצע לי כרגע להירשם לאחד משני הקורסים הבאים : JAVA למתחילים פיתוח אפליקציות לסמארטפונים למתחילים במה כדאי לבחור ? תודה רבה לעונים !

• 6 תגובות
    • 3.2k צפיות
  25. Started by eido300,

בניתי תוכנה ב#c שאמורה לרוץ כל יום, בקצרה התוכנה בסך הכל בודקת תאריכים ולפי זה שולחת מיילים, לא משהו מסובך במיוחד וכל התוכנה לא מגיעה למגה אחד, הבעיה שאצלנו המחשב לא בהכרח נדלק כל יום ובמיוחד לא בשעות הנצרכות, כדי לפתור את זה הציעו לי להריץ את התוכנה על שרת. אני לא מתמצא בתחום הזה בכלל, אני אשמח אם מישהו יעשה לי קצת סדר במושגים האלה. האם אפשר להריץ קוד #c רגיל על שרתים? ואם כן האם יש כאלה חינמיים, (אני לא מתכוון להשקיע כסף בשביל תוכנה בגודל מגה), ובכללי אשמח לקצת מושגים בסיסים, כדי שאני אבין קצת יותר טוב עם מה אני מתעסק. תודה.

• 6 תגובות
    • 3.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים