תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,064 דיונים בפורום זה
-
יש לי קוד שעושה משהו מסויים ומשתמש ב-delay בין פעולה לפעולה, עכשיו מה שקורה ז זה אמור להיות מאוד מאוד מדוייק ה- delay ובגלל כל מיני שורות קוד באמצע הזמן מתארך לי למשל אם הכל צריך לרוץ 50 דק' אז זה יוצא עוד איזה דקה או שתיים שזה קריטי לי, מה שעשיתי זה לשים datetime מסויים איפשהו בקוד ועוד אחד ממש לפני ה- delay ואז הוריד מהזמן של ה- delay את הזמן בין 2 ה- datetime וככה הקוד ירוץ לי באופן יותר מדוייק אז אחרי 2 ה- datetime ששמתי יש לי את השורת קוד הבאה: double dif = d2.Subtract(d1).TotalMilliseconds; כאשר D1 ו-D2 הם ה-DateTime אבל ההבדל יוצא לי כל הזמן 0 ואני לא מבין למה.
-
- 5 תגובות
- 859 צפיות
-
-
כמה בעיות די אני מתחיל יחסית(לדעתי) אז ככה יש לי בעיה עם הפקודה clrscr() היא לא עובדת אין לי מה להגיד יותר מידי 2. בניתי תוכנה יחסית בסיסית שקולטת לתוך מערכים את שם תלמיד שם משפחה כתובת ומספר תלמיד סתם כזה לתירגול אבל כשאני צריץ את התוכנית : 1.אז התוכנה במבקשת את מספר התלמיד ואני כותב עד עכשיו בסדר 2.עכשיו זה מציג"Enter First Name" ואז ישר קופץ לפרינטאף הבא בלי לתת לי לכתוב לסקאן אף שאלה שלישית char יכול לקלוט רק אות אחת??
-
- 18 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
היי. יש לי כמה מחלקות שכתבתי בגאווה, שמבצעות פעולות מתמטיות על כל ביטוי שהן מקבלות - הן מחזירות את הערך שלו ומציגות אותו בשלוש נוטציות שונות (אינפיקס, פרהפיקס ופוסטפיקס). כרגע הן מציגות את כל אלו בטרמינל - והייתי רותה להציג אותן ב - GUI אשמח לקבל רעיון על אובייקט שאוכל לעשות לו פורמט כדי להציג איתו את הקלט/פלט. תודה רבה.
-
- 4 תגובות
- 979 צפיות
-
-
כדי שתבינו את הידע שלי בתכנות - אני עושה 5 יחידות בתיכון, שנה אחרונה, לומד JAVA. חוץ מזה התעסקתי ממש ממש קצת בעבר הממש רחוק בHTML וזהו כאן נגמר הידע שלי בתכנות. הרעיון הוא כזה- למצוא שרת שמציע איחסון חינם, לשים עליו תוכנית שתכלול כתובות של תמונות שאני אעלה דרך אתר להעלת תמונות, ואז לשים קישור בחתימה לאתר הזה כדי שיחזיר קישור רנדומלי של תמונה. מבחינת הגיון זה לא בעיה לבנות את האלגוריתם שיבחר באופן רנדומלי קישור, השאלה היא באיזה שפה להשתמש, איך לשלב את זה בשטח שיוקצה לי לאחסון ואיך לעשות שזה יחזור לפורום כתמונה? אם למישהו יש זמן לעזור לי עם השטויות שלי זה יהיה נחמד
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום! אני מעוניין שנתונים מה-data base יועברו לקובץ אקסל, ולקובץ csv. שהמשתמש ילחץ על כפתור והנתונים יהיו בקבצים האלו. מהי הדרך הפשוטה ביותר לעשות את זה? (ניסיתי את זה: http://aspsnippets.com/Articles/Export-GridView-To-Word-Excel-PDF-CSV-Formats-in-ASP.Net.aspx וקיבלתי הודעת שגיאה) תודה! אשמח לקבל קוד ברור שעובד.. שריה
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני חדש בנושא שפת התכנות וכאשר ניכנסתי למדריכים של שפות שונות : c,# c++,java אף אחד מהמדריכים שקראתי לא באמת הסביר למה זה עוזר בלימודי המחשב ומה תוצאה הסופית של כל שפה כזאת. הייתי מאוד שמח אם מישהו היה מסביר לי ושיהיה שבוע טוב
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני מנסה להתחבר לDB אבל לא מצליח. התקנתי קונקטור ל- Mysql כמובן ומשום מה הוא זורק הודעת שגיאה בחיבור שהוא לא מצליח להתחבר. הוספתי צילום של המסך. עזרתם תודה. [attachment deleted by admin]
-
- 0 תגובות
- 944 צפיות
-
-
להכנס ולראות את הסרט. משהו כמו מגהוידאו, יו טוב. באיזה שפת תוכנה צריך להשתמש? תודה
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה לעשות מחשבון אישי לעצמי ולשים בו נוסחאות וכל מיני דברים שאני משתמש בהם הרבה כדי לקצר לי דברים וכדי לבדוק טעויות שלי אני יכול לתכנת משהו במחשב בC# עם במצב console שיעשה את זה ואז ללכת לחברה ולבקש ממנה להכניס לי את זה למחשבון? (או שאפשר בכלל לבקש מהחברה לתכנת משהו בשבילי ולשים לי את זה על מחשבון) זה לא אמור להיות מסובך נכון? צריך רק לעשות תנאי לחיצה על כפתור ואת הנוסחה ואז הכפתור מעביר את הנוסחה לחלק מהתרגיל ואני רק מציב מספרים משתנים זה אפשרי לעשות דבר כזה? אני יכול נגיד לבקש שיבנו לי מכשיר שיש בו רק מערכת הפעלה והוא עובד על CONSOLE ואז אני רק יעביר מהמחשב את הפקודות שאני צריך? ועוד דבר - איך אפשר לתכנת אפליקציות לאייפון אם אין לי מק?
-
- 14 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אני חושב על לימודי פיתוח תוכנות\אפליקציות סלולריות. האם מקצוע מסוג זה דורש ראש מתמטי? סליחה מראש על השאלה הכללית פשוט אין לי ידע בנושא...
-
- 4 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
קיבלתי תרגיל לבנות תוכנית בג'אווה שמאפשרת לי לצייר ריבועים בגרירה של העכבר(בדומה לצייר) הבעיה שלי היא שלמרות שנתתי לו את הפקודה me.getX() הוא לא מקבל את הY/X המדוייק ומצייר את הריבוע ליד. למישהו יש מושג?
-
- 3 תגובות
- 761 צפיות
-
-
. יש לי לולאת FOR, בתוכה יש לי SELECT-CASE ואני רוצה שאם תנאי מסוים לא מתקיים, שלא ימשיך לשאר הקוד שבלולאה, אלא שיעבור לאיטרציה הבאה.(כמו BREAK בC)?איך עושים את זה?2. יש לי את השורה : STR= STR & STR1אני רוצה שSTR1 תופיע אחרי STR אבל אם יש שם אותיות בעברית מתבלבל לי הסדר.מה צריך לעשות?3. . איך מסמנים הערות בקוד בVBA (לשורה אחת או לכמה שורות)?4. אם יש לי ביטוי של IF ארוך (עם מלא OR, AND בתוכו), ואני רוצה להמשיך אותו בשורה שאחריאיך עושים את זה שלא יתחשב באנטר בלי לסיים את הביטוי? תודה רבה
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני לומד מבוא למדעי המחשב ואני צריך עזרה בפתרון התרגיל הבא: התרגיל הוא מפרק מצביעים ואנחנו עובדים בשפת C\C++ שאלה 6 . כתבו תוכנית הקולטת סדרה של מספרים שלמים חיוביים מן הקלט, הסדרה מסתיימת במספר -1 על התוכנית להדפיס את ערכי כל המספרים שמופיעים בסדרה 3 פעמים או יותר, ואת האינדקסים שלהם. לדוגמא, עבור הקלט: 23422524342-1 התוכנית תדפיס כפלט: 2: 0,3,4,6,10 4: 2,7,9 הנחיות: 1. על התוכנית לרוץ ביעילות .nlog(n) 2. חלקו את התוכנית לפונקציות עזר, והקפידו על כללי תכנות נכון. צריך עזרה בבקשה בדרך פתרון
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם מי שיוכל לעזור לי להבין את זה אני אשמח מאוד בתרגיל אני צריך לכתוב פונקצייה שבודקת אם מחרוזת אחת היא הסוף של השנייה לדוגמא ASDFG וDFG. לא הבנתי איך אני מקדם את הכתובת בפויינטר ואיך אני קורא לפונקצייה מהתוכנית הראשית (עם & או בלי או מה שלא יהיה) זה הקוד של הפונקצייה #include<iostream> #include<string.h> using namespace std; void strend(char* s, char* t) { int len,len2,cheakfrom,i; len=strlen(s); len2=strlen(t); cheakfrom=len-len2; for(i=(*s+cheakfrom);i<len;i++ ) if((*s+cheakfrom)==*t) cheakfrom++; *t++; if(cheakfrom == len) cout<<"ok\n"; else cout<<"no\n"; }
-
- 3 תגובות
- 771 צפיות
-
-
יש לי תוכנית מסויימת שמציגה לי את שם הקובץ שהיא עובדת עליו ב-LABEL ואם שם הקובץ ארוך מידי היא לא מציגה את כולו והשם פשוט נחתך, בפרופרטי של אותו הלייבל שמתי את ה-AutoEllipsis על TRUE ועדיין שם הקובץ נחתך, יכול להיות שפיספסתי משהו ? תודה.
-
- 2 תגובות
- 821 צפיות
-
-
-
כתבתי קוד בשפת C שמטרתו לקלוט מהמשתמש כמות מסויימת של מחרוזות לתוך מערך דו מימדי כאשר כל שורה במערך היא מחרוזת אחת. אני לא יכול להשתמש ב gets כי צריך שיקלטו גם רווחים. הקוד עובד בעקרון אך מסיבה כלשהי כשאני מנסה להדפיס את המערך אחר כך אני מקבל הירוגליפים או בפשטות סימני זבל מוזרים. אני לא מבין איך לפתור את הבעיה ולכן אשמח לעזרה בנושא. צירפתי קובץ עם הקוד ותמונת הפלט להודעה זו. [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הפונקציה מקבלת מערך סטטי של מצביעים בגודל SIZE קולטת שם משתמש ובודק האם יש כזה.. void LOGIN(char* A[SIZE],char PASS[][COLS]) { int i,j,k; char logname[63]; puts("Please enter a user name:"); fflush(stdin); gets(logname); for(i=0;i<SIZE;i++) { if(A[i]==logname) { printf("%s",logname); } } } אני נורא אשמח אם מישהו יסביר לי לעומק מה הבעיה כי כאמור מצביעים זה חומר מבלבל קצת. ניסיתי לדבג את הקוד אבל אני לא מבין 100% מצביעים כך שהסבירות שאני אעלה על זה נמוכה כרגע..
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אהלן אני בעיצומו של הפרוייקט שאני עושה ב10 יח', (כווץ קבצים) ודי קרוב לסיים אותו. בא לי לעשות משהו אחר, אולי במקביל, אולי אחרי, אבל אין לי רעיון.. אני אשמח לכל הצעה, בכל נושא, הכל יתקבל בברכה. אני כרגע מתכנת בג'אוה, ולא מתחשק לי ללמוד שפה נוספת, אם זה משנה. תודה.
-
- 11 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
כתבתי את הקוד הזה בc#. ולידציה המגבילה טווח 0 עד 6: RangeValidator rev = new RangeValidator(); rev.ControlToValidate = t.ID; rev.ErrorMessage = "מספר לא חוקי!"; rev.ForeColor = System.Drawing.Color.Red; rev.MinimumValue = "0"; rev.MaximumValue = "6"; Panel1.Controls.Add(rev); אז אם אני מכניס 7 או 8 הולידציה עובדת, אבל כשאני מכניס 10 ,11 ועוד מספרים אחרים מעל 6, הולידציה לא עובדת (כלומר, הוא מאפשר את הקלט). למה?? תודה מראש שריה
-
- 2 תגובות
- 816 צפיות
-
-
-
יש לי וקטור של מצביעים מטיפוס *A. ישנם שני מחלקות שיורשות מ-A ובעצם יש פולימורפיזם והוקטור מכיל מצביעים לכל אחד מהמחלקות הללו. בעת שימוש באלגוריתם המיון של STL אני מקבל שגיאות שמקורן כנראה בכך שהיה ניסיון לייצר אינסטנס של מחלקה A. למה בעצם זה קורה?
-
- 7 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם אני צריך עזרה בכתיבת סקריפט שישמור לי אוטומתית כשאני יפעיל אותו הקובץ לשמירה זה בעצם קישור לשמירת היומן של Gmail ,אם אפשר לעשות כך שכשאני אקיש עליו הוא ישמור לי את הקובץ עם שם בררית מחדל במקום מסוים. תבנית השם היא calendar_תאריך_שעה הקישור https://www.google.com/calendar/exporticalzip תודה רבה לכל מי שעוזר דניאל
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
אני מחפש בסיס נתונים בJAVA שיכול להיות מוטמע בתוך תוכנית ושלא ידרוש התקנות נוספות על המחשב שעליו רצה התוכנה. יש משהו כזה?
-
- 2 תגובות
- 902 צפיות
-
-
היי, לתכנית מערך סטטי שבו מחרוזת דינמית שעושה קלט פשוט של מחרוזת ומכניסה אותה לתא הראשון.. התכנית קורסת בקלט המחרוזת ואני לא מבין למה. #include <stdio.h> #include <string.h> #include <stdlib.h> #define NUM 100 char * Add() { char temp[256]; char *res; puts("Enter Name"); gets(temp); if(temp[0]== '\0') return; res=(char*)malloc(strlen(temp)+1); strcpy(res,temp); return res; } void main() { int i,option; char *arr[NUM]; printf("Choose an option"); scanf("%d",&option); switch(option) { case 1: { arr[0]=Add(); for(i=0;i<NUM;i++) free(arr[i]); } } }
-
- 9 תגובות
- 2.1k צפיות
-