עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. Started by Tal Israeli,

שלום לכולם, אני מחפש ספר ללימוד #C מהתחלה, אך גם שיהיה מעמיק וילמד עקרונות תכנות נכונים. יש לי רקע מסויים בתכנות ב-Java.

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  2. היי, יש פה משהו שלא כלכך ברור לי.. [שפה: PHP] אני מנתח אימיילים שנשלחו ע"י GMail, בעברית. ה-body בכל המקרים מקודד ב-base64, עם זה אין בעיה. הבעיה היא עם שדה ה-Subject ב-Headers: במצב רגיל, gmail מקודד גם אותו ב-base64. למשל: "בדיקה" הופך ל: =?UTF-8?B?15HXk9eZ16fXlA==?= כמו כן, אין בעיה לשלב עברית ואנגלית. למשל: "Re: בדיקה" הופך ל: =?UTF-8?B?UmU6INeR15PXmden15Q=?= אבל אם אני מוסיף שעה (מספרים? נקודותיים?) לכותרת, הוא משתמש באיזשהו פורמט לא ברור: למשל: "בדיקה 12:30" הופך ל: =?UTF-8?Q?=D7=91=D7=93=D7=99=D7=A7=D7=94_12:30?= שימו לב שה-prefix עדיין מציין UTF-8, אבל הפעם במקום UTF-8?B הוא משתמש ב UTF-8?Q.. יש שם Q במקום B. מה זה? מה ההבדל? ההימור שלי הוא ש-B מסמל …

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  3. יש לי טיימר שעושה פעולה מסויימת כשהוא מופעל (interval של 1000 מילישניות), למה איך שאני מפעיל אותו יש קודם כל דיליי של שנייה כמו שמוגדר לו ורק אז הוא בעצם נכנס לפונקציה ועושה מה שמוגדר לו ? יש דרך להתגבר על זה ?

• 16 תגובות
    • 1.8k צפיות
  4. Started by seanpeleg,

1. מה זה low level איך משתמשים בזה איזה שפות משתמשים איתם ואיזה כלים צריך ומה זה נותן ?

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  5. שלום תמיד מתחשק לי ללמוד שפת תכנות (יש לי קצת נסיון בVB וטיפה בPHP) חשבתי בכיוון C כי ראיתי המלצות רבות פה על השפה הזאת הבעיה שלי היא שאין לי מושג בשביל מה... אני יודע שאולי בעתיד אעסוק בהיי טק אבל הבעיה שלי היא שאין לי מה לעשות עם הידע שאצבור.. אני סתם אזכור ואשכח אותו תוך כמה ימים.. אם לפחות היה משהו שכדאי לפתח.. אבל כל תוכנה שצריך יש.. אז אני נשאר וחושב - מה אני אפתח? אז אולי תשכנעו אותי מה אפשר לעשות עם שפת תכנות? מה אתם עושים עם הידע שצברתם? איך אתם מיישמים אותו? האם יש כאן חבר'ה צעירים שמועסקים אולי בפרוייקטים או חברות וכך בעצם מממשים את הידע שלהם? תודה וסליחה על השאלה המוזרה הזאת :-\

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  6. Started by Eddi S,

שלום לכולם, אני חושב לעשות קורס בנושא ולפני-כן יש לי כמה שאלות: 1) יש לי ידע טכני מינימלי יחסית, האם יש צורך בידע כלשהו או שאפשר להסתדר בלי ידע ? 2)איך בוחרים קורס? יש סוגים שונים של קורסים / תכנות שונה או...? 3)יש משהו חשוב שטוב יהיה לדעת לפני שאני מחליט סופית? תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  7. שלום. אני רוצה לבנות אתר שיכול להכיל משתמשים רשומים. האתר הוא מעין אוניברסיטה אונליין. באתר ה"תלמיד" צריך להיות מסוגל להירשם. כמו כן, להיות מסוגל לקבל ניקוד על ווידאו (כך שצריך לדעת איזה משתמש צפה באיזה ווידאו ולזכות אותו בניקוד על כך). יתרה מכך, האתר צריך להיות מסוגל לקבל תרומות באמצעות paypal וגם באמצעות אשראי (אמריקאי). האם כל אלו אפשריים באתר מבוסס wordpress? האם כדאי להימנע אולי מ wordpress? המלצות אחרות? אגב - נכון להיום האתר מאוכלס אצל חברה עצמאית שעולה לנו הון! וזה לא יכול להימשך ככה. אני מנסה לקחת את המושכות לידיים. המון תודה!

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  8. יש לי וקטור של מצביעים מטיפוס *A. ישנם שני מחלקות שיורשות מ-A ובעצם יש פולימורפיזם והוקטור מכיל מצביעים לכל אחד מהמחלקות הללו. בעת שימוש באלגוריתם המיון של STL אני מקבל שגיאות שמקורן כנראה בכך שהיה ניסיון לייצר אינסטנס של מחלקה A. למה בעצם זה קורה?

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  9. Started by liram21,

שלום לכולם!, ברצוני לבנות איזה מכשיר הגנה שעובד עם טביעת אצבע ומאפשר גישה לרכב שעליו זה מותקן .. בפרויקט שלי יהיו הדברים הבאים: חיבור ישיר עם מסך וקצת אנימציה לתוכנה. ו"בשיא הפשטות" מה שאני צריך זה שכשמכניסים את הטביעת אצבע הנכונה הוא יאפשר להניע את הרכב ומתי שמכניסים לאא נכון לא לאפשר גישה .. השאלה שלי היא באיזה שפה כדאי להשתמש ? שתהיה שפה "פשוטה" ושתהיה אפשרות לעבוד עם לוח ארדואינו, או כל לוח אחר..

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  10. Started by AnTiSh0ck,

ככה: אני צריך לקלוט מהמשתמש גודל של מערך דו-מימדי (אני לא יודע מה הגודל של המערך הדו מימדי, המשתמש בוחר כרצונו) איך אני מבצע את זה ?

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  11. שלום, אני תלמיד יב' , לומד 5 יח' מדעי המחשב (JAVA) . יש לי תרגיל שנתקעתי באמצע ואני לא מצליח להמשיך. אני צריך לקלוט מערך חד מימדי(בגודל 10) של מחרוזות. כעת עלי להדפיס את המחרוזות שבו לפי סדר אלפבתי (חובה להעזר בפעולת CompareTo) . קלטתי את כל המחרוזות למערך אך אני לא מצליח לסדרן לפי הcompareTo. ניסיתי בדרך הזו : בניתי 2 מערכים חד מימדים. אחד מהם משמש לקליטת 10 המחרוזות. (שם המערך הוא ten) השני ישמש לסדר האלפבתי - והוא זה שיודפס לבסוף. ( שם המערך הוא print) סרקתי את המערך עם עשרת המחרוזות ומצאתי לפי compareTo את המחרוזת שצריכה להיות ראשונה והכנסתי אותה לסטרינג שקראתי לה first. את הfirst הכנסתי כמחרוזת בתא הראשון של המערך שנותר ריק בינתיים (המערך המיועד להדפסה). אך כעת כשאנ…

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  12. Started by פינגווין,

אני עובדת עם אנגולר ו-C#. בקומפוננטה שלי אני מזמנת פונקציה מהסרוויס. כאשר הפונקציה בסרוויס היא סטטית- הכל עובד מצוין: מדפיס נתונים נכונים לקונסול ומוצגים הנתונים במסך הדפדפן. כאשר הפונקציה בסרוויס היא קריאת שרת אמיתית: מדפיס נתונים נכונים לקונסול (בדיוק אותו נתונים ואותו מבנה כמו בסטטי) ולא מוצגים נתונים במסך הדפדפן. החלק הסטטי של הקומפוננטה כן מוצג. כשאני מנסה להדפיס את המערך שקיבלתי מקריאת השרת, אז כמו שכבר ציינתי- זה מודפס לקונסול בצורה טובה עם ערכים נכונים, אך כאשר אני מנסה להדפיס את זה ב-html- זה מדפיס לי מערך ריק. בקונסול אין לי שגיאות, וגם בלשונית network רואים שקריאת השרת מחזירה סטטוס 200 ונתונים טובים בפורמט הרצוי. - ניסיתי לשאול את ה-gpt בהתכתבות ארוכה מה יכולה …

13. שלום! אני צריך עברית לפורום Yabb SE מאיפה אפשר להוריד או להשיג???

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  14. שלום, אני לא יודע אם זה הפורום המתאים לענייני קריפטולוגיה, אם יש פורום מתאים יותר, אשמח אם תפנו אותי אליו. הודעה בלתי מוסתרת היא כזו שלאחר ההצפנה של תו x כלשהו, נקבל את אותו תו x - ז"א התו כאילו לא הוצפן. הצופן המעריכי הוא: E(x) = (a*x^b)mod n. אשמח לעזרה, תודה

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. Started by yoniyh,

שלום לכולם, אחרי בדיקה בין סלע ולג'ון ברייס הגעתי למסקנה שיש הבדל אחד: בג'ון ברייס מלמדים silvelight במסלול תיכנות שלהם ובסלע מלמדים DESIGN PATTERNS במסלול תיכנות. אני נוטה יותר ללימודים בג'ון ברייס אבל רציתי לדעת עד כה הנושא של DESIGN PATTERNS חשוב למתכנת תודה

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  16. אני רוצה לאתר את התוכן (content) של תג מסויים בכל קוד html וזאת העזרת ביטוי רגולרי (או אולי עדיף טכניקה אחרת??) למשל בקוד html הבא אני רוצה לאתר התוכן של התג meta name=robots כלומר את המחרוזת: index,follow,NOODP שהיא למעשה התוכן של התג. איזה ביטוי עלי לכתוב? קוד לדוגמה: <!-- Vignette V6 Wed Apr 07 19:55:55 2010 --> <META HTTP-EQUIV="Content-Type" CONTENT="text/html; charset=utf-8"> <!-- RC 6/4/02 12:01PM --><!-- Site Created by realcommerce Ltd. of the CommerceAge Group. --><HTML><HEAD><META NAME="ROBOTS" CONTENT="index,follow,NOODP"><meta name="keywords" content="israel, news, yedioth, ahronoth, hebrew, jewish, arab, palestin…

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  17. קודם כל כמו שהבטחתי אספתי בשבילכם כמה ספרי מתמטיקה להורדה. חלקם מיועדים למתכנתים ספציפית וחלקם מיועדים למטמטיקה כללית אבל אני עדיין חושב שהם יהיו שימושים עבורכם. *לינק להורדה לא חוקית צונזר* ועכשיו לדיון: האם אתם חושבים שמתכנתים זקוקים למתמטיקה? אם כן פרטו על מקרים שבהם השתמשתם במתמטיקה על מנת לתכנת. אם לא, ספרו למה לדעתכם המתמטיקה אינה שימושית. האם לדעתכם בכלל יש קשר בין מתמטיקה ותכנות ?

18. Started by orninyo,

שלום, אשמח לקבל טיפים אך להפחית את זמן הריצה / נפח התעבודה בעבודה עם MYSQL ובנוסף כמה שאלות: (השאלות בהנחה שהDB כבר מנורמל רמה 4) 1. האם fetch_row יותר מהירה/פחות כבדה מfetch_array? 2. האם fetch_array יותר מהירה/פחות כבדה מfetch_assoc? 3. האם ההבדל משמעותי בין: ביקוש כל השדות (*) לביקוש שדה/שדות ספציפים בלבד? 4. באיזה גרשיים יותר מומלץ להשתמש? "/' 5. האם הוספת LIMIT לשאילתת SELECT מפחית מהמשקל שלה? 6. האם זה נכון של desc ו distinct מאריכים את זמן הריצה ונפח התעבורה של שאילתה? 7. מה היתרון של להתחבר ולהתנתק מהDB בכל עמוד מחדש? תודה לכל התורמים.

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  19. Started by ktbnus,

אחרי C++ JAVA, הגיע הזמן להתמקד וללמוד C#. אני מחפש אתר שמכיל את הפרוט של כל הספריות, המחלקות והפונקציות של C#, משהו דומה ל API של JAVA שיש באתר של SUN למי שמכיר. מצאתי כמה אתרים דומים, אבל לא כל כך מספקים. בבקשה לא להפנות ל MSDN, הוא שימושי אבל לא במקרה הזה. האם יש דבר כזה? אם כן אפשר לינק?

• 13 תגובות
    • 1.8k צפיות
  20. Started by roy132,

שלום כלום ברצוני ללמוד לתכנת בשפת java ורציתי לבקש את ההמלצה שלכם על הספר בנושא ג'אווה למתחילים. (אפשר שהספר יהיה באנגלית)

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  21. Started by D-Bang,

בהתחלה חשבתי לקנות את "המדריך השלם לשפת C", אבל קראתי בכמה מקומות שהספר לא מומלץ ובכלל ספרות בעברית עדיף לא לקנות? עדיף ספר באנגלית? אם כן אז איזה? ??? ועוד דבר, אני מנסה למצוא compiler ל C: הורדתי Turbo C 2.01 אבל זה כל כך ישן שהתוכנה אפילו לא תומכת בעכבר.. Turbo C++ 3.0 עושה לי בעיות, אני עובד עם Win XP ואחרי כמה דק' אני מקבל מסך שחור ואין לי דרך לצאת ממנו אלא רק על ידי Alt+Tab חזרה לwindows... כרגע אני מוריד Borland c++ 5.5 וגם ms Visual c++ 6.0 אם יש לכם המלצות למהדר טוב שיעבוד יציב בwin xp אשמח לשמוע...

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  22. הבעיה היא: כאשר לוחצים קודם על לשונית "צור קשר" ולאחר מכן על לשונית "אודות" העברית ב"אודות" הופכת לג'יבריש. חייב עזרה בבקשה. www.drorarc.co.il

• 15 תגובות
    • 1.8k צפיות
  23. Started by eliom,

שלום. ניסיתי להריץ קוד של תוכנית ראשונה של שלום עולם. במהדר dev c++ וקופת לי ההודעה הזאת. למה זה קורה. http://i.imgur.com/1hF4hsT.jpg' alt='1hF4hsT.jpg'>

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  24. Started by yigael_o,

היי, אני צריך עזרה אם מישהו יודע איך ניתן לדאוג לזה שכשאני שולח הודעת הדפסה דרך הקוד לא יצוץ החלון של WINDOWS? (החלון הקטן שסופר דפים בהדפסה) אני מדבר על C# .NET 2.0 וניסיתי את הקוד: public bool IsPrinterValid() { PrintDocument pd = new PrintDocument(); pd.PrinterSettings.PrinterName = strPrinterName; if (pd.PrinterSettings.IsValid) { return true; } else { Debug.WriteLine("Printer not found"); return false; } } והוא לא ממש עוזר, הוא רק בודק אם מדפסת מותקנת

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  25. - ארבע בשורה - טקסס הולדם - טטריס טטריס לדעתי הכי קל אבל אשמח אם תאירו את עיני. אגיש את הנושא שלי כנראה מחר-מחרתיים אז אתם מוזמנים לשנות את דעתי.

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים