תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,067 דיונים בפורום זה
-
יש לי וקטור של מצביעים מטיפוס *A. ישנם שני מחלקות שיורשות מ-A ובעצם יש פולימורפיזם והוקטור מכיל מצביעים לכל אחד מהמחלקות הללו. בעת שימוש באלגוריתם המיון של STL אני מקבל שגיאות שמקורן כנראה בכך שהיה ניסיון לייצר אינסטנס של מחלקה A. למה בעצם זה קורה?
-
- 7 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
1. מה זה low level איך משתמשים בזה איזה שפות משתמשים איתם ואיזה כלים צריך ומה זה נותן ?
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, אחרי בדיקה בין סלע ולג'ון ברייס הגעתי למסקנה שיש הבדל אחד: בג'ון ברייס מלמדים silvelight במסלול תיכנות שלהם ובסלע מלמדים DESIGN PATTERNS במסלול תיכנות. אני נוטה יותר ללימודים בג'ון ברייס אבל רציתי לדעת עד כה הנושא של DESIGN PATTERNS חשוב למתכנת תודה
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, אשמח לקבל טיפים אך להפחית את זמן הריצה / נפח התעבודה בעבודה עם MYSQL ובנוסף כמה שאלות: (השאלות בהנחה שהDB כבר מנורמל רמה 4) 1. האם fetch_row יותר מהירה/פחות כבדה מfetch_array? 2. האם fetch_array יותר מהירה/פחות כבדה מfetch_assoc? 3. האם ההבדל משמעותי בין: ביקוש כל השדות (*) לביקוש שדה/שדות ספציפים בלבד? 4. באיזה גרשיים יותר מומלץ להשתמש? "/' 5. האם הוספת LIMIT לשאילתת SELECT מפחית מהמשקל שלה? 6. האם זה נכון של desc ו distinct מאריכים את זמן הריצה ונפח התעבורה של שאילתה? 7. מה היתרון של להתחבר ולהתנתק מהDB בכל עמוד מחדש? תודה לכל התורמים.
-
- 2 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אחרי C++ JAVA, הגיע הזמן להתמקד וללמוד C#. אני מחפש אתר שמכיל את הפרוט של כל הספריות, המחלקות והפונקציות של C#, משהו דומה ל API של JAVA שיש באתר של SUN למי שמכיר. מצאתי כמה אתרים דומים, אבל לא כל כך מספקים. בבקשה לא להפנות ל MSDN, הוא שימושי אבל לא במקרה הזה. האם יש דבר כזה? אם כן אפשר לינק?
-
- 13 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני רוצה לאתר את התוכן (content) של תג מסויים בכל קוד html וזאת העזרת ביטוי רגולרי (או אולי עדיף טכניקה אחרת??) למשל בקוד html הבא אני רוצה לאתר התוכן של התג meta name=robots כלומר את המחרוזת: index,follow,NOODP שהיא למעשה התוכן של התג. איזה ביטוי עלי לכתוב? קוד לדוגמה: <!-- Vignette V6 Wed Apr 07 19:55:55 2010 --> <META HTTP-EQUIV="Content-Type" CONTENT="text/html; charset=utf-8"> <!-- RC 6/4/02 12:01PM --><!-- Site Created by realcommerce Ltd. of the CommerceAge Group. --><HTML><HEAD><META NAME="ROBOTS" CONTENT="index,follow,NOODP"><meta name="keywords" content="israel, news, yedioth, ahronoth, hebrew, jewish, arab, palestin…
-
- 4 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, אני לא יודע אם זה הפורום המתאים לענייני קריפטולוגיה, אם יש פורום מתאים יותר, אשמח אם תפנו אותי אליו. הודעה בלתי מוסתרת היא כזו שלאחר ההצפנה של תו x כלשהו, נקבל את אותו תו x - ז"א התו כאילו לא הוצפן. הצופן המעריכי הוא: E(x) = (a*x^b)mod n. אשמח לעזרה, תודה
-
- 2 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום אני רוצה לשים תמונת רקע בפינה הימנית העליונה של הדף. מישהו יודע איך ? תודה
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
קודם כל כמו שהבטחתי אספתי בשבילכם כמה ספרי מתמטיקה להורדה. חלקם מיועדים למתכנתים ספציפית וחלקם מיועדים למטמטיקה כללית אבל אני עדיין חושב שהם יהיו שימושים עבורכם. *לינק להורדה לא חוקית צונזר* ועכשיו לדיון: האם אתם חושבים שמתכנתים זקוקים למתמטיקה? אם כן פרטו על מקרים שבהם השתמשתם במתמטיקה על מנת לתכנת. אם לא, ספרו למה לדעתכם המתמטיקה אינה שימושית. האם לדעתכם בכלל יש קשר בין מתמטיקה ותכנות ?
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני לומד תכנות במסגרת לימודי הנדסה שנה א', זה חובה. אני לומד בשפת C , תכנות כנראה זה לא הצד החזק שלי או שאני לא מבין את מי שמלמד (לא למדתי תכנות בבית הספר וכו') יש לי 2 בקשות ואני אשמח אם תוכלו לעזור לי 1- אני אשמח אם תפנו אותי לאתר טוב (בעברית ) ואם אין אתר כזה אז ספר שמלמד טוב שפת C , אני אמור ללמוד תכנות בסיסי ולא להכנס כנראה לעומק של השפה, אבל מספיק טוב כדי לדעת להשתמש בה. 2- יש לי עבודה שאני חייב להגיש אחרת הציון לא יחשב לי, אני יושב כבר שעות ולא מבין מה בדיוק אני אמור לעשות, לכם כנראה זה יהיה בסיסי מאוד, אני כבר שובר על זה את הראש כמה שעות. כיוון שאני צריך להגיש את זה, וחשבתי שאני אצליח לבד, אני אשמח אם תעזרו לי ותכוונו אותי. אלו רק 2 שאלות. השאלות הם: א--- בתרגיל …
-
- 4 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, אני תלמיד יב' , לומד 5 יח' מדעי המחשב (JAVA) . יש לי תרגיל שנתקעתי באמצע ואני לא מצליח להמשיך. אני צריך לקלוט מערך חד מימדי(בגודל 10) של מחרוזות. כעת עלי להדפיס את המחרוזות שבו לפי סדר אלפבתי (חובה להעזר בפעולת CompareTo) . קלטתי את כל המחרוזות למערך אך אני לא מצליח לסדרן לפי הcompareTo. ניסיתי בדרך הזו : בניתי 2 מערכים חד מימדים. אחד מהם משמש לקליטת 10 המחרוזות. (שם המערך הוא ten) השני ישמש לסדר האלפבתי - והוא זה שיודפס לבסוף. ( שם המערך הוא print) סרקתי את המערך עם עשרת המחרוזות ומצאתי לפי compareTo את המחרוזת שצריכה להיות ראשונה והכנסתי אותה לסטרינג שקראתי לה first. את הfirst הכנסתי כמחרוזת בתא הראשון של המערך שנותר ריק בינתיים (המערך המיועד להדפסה). אך כעת כשאנ…
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
יש לי טיימר שעושה פעולה מסויימת כשהוא מופעל (interval של 1000 מילישניות), למה איך שאני מפעיל אותו יש קודם כל דיליי של שנייה כמו שמוגדר לו ורק אז הוא בעצם נכנס לפונקציה ועושה מה שמוגדר לו ? יש דרך להתגבר על זה ?
-
- 16 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לבנות אתר די פשוט, כדי להציג מידע וכדי שאוכל לכתוב מדי פעם כל מיני כתבות, לשים לינקים וכו... איך כדאי לעשות את זה? האם כדאי ללמוד html או לעשות את זה בעזרת תוכנות כלשהן?
-
- 14 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי חשבתי על רעיון לתוכנה אבל אני לא יודע אם הוא יעבוד.. יש לי במערכת באוטו חיבור AUX, קניתי כבל מתאם שבצד אחד הוא AUX ובצד השני הוא USB נקבה. כשאני מחבר אותו מצד אחד למערכת באוטו ומצד שני לדיסק און קי אז המערכת לא מפעילה את השירים בדיסק און קי. הבנתי שצריך לתת את פקודת ההפעלה דרך מה שמתחבר למערכת ולא דרך המערכת, כמו שמחברים טלפון ואז מפעילים דרך הנגן. אז חשבתי על לכתוב תוכנה קטנה שמתי שתזהה חיבור כלשהו שתפעיל את השירים, נראה לכם שזה אפשרי וזה יעבוד?
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום , אנחנו נמצאים כרגע בשלבי פיתוח של אתר אינטרנט חדש שיעלה בקרוב מאוד לאוויר . לפי עלייתו לאוויר רציתי לשאול את חברי הפורום המנוסים שאלה בנוגע לפיתוח האתר . יש אתר בשם YESNO.CO.IL בישראל שזה בעצם משחק טריוויה סלולרית שהגולשים משלמים 2 ש"ח על כל תשובה נכונה שהם עונים עלייה דרך המכשיר הסלולרי . באתר שאנו מתכוונים לעלות לאוויר יהיה לנו הצורך בסיסטם מסוג זה , כלומר רציתי לדעת איך יוצרים מן מערכת כזו שבעצם מקבלת תשלום מצד הלקוח על כל שליחת סמס לאתר או יותר נכון כמו באתר למעלה "על כל תשובה לשאלה ". באיזו שפות תיכנות עלינו להשתמש בכדי ליצור מערכת כזו, ואם נצטרך בגיוס מתכנת לחברתנו אילו שפות עליו לדעת בכדי ליצור מערכת שכזו ? תודה רבה , אוהד
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
נגיד ויש לי את המערך הדו מימדי הבא: 2 2 2 2 1 1 1 1 3 3 3 3 1 1 1 1 מישהו יכול לנסות לכתוב לי כמה פונקציות קטנות ב JAVA אני צריך שפעם אחת זה ירוץ על האלכסון ויחשב את הסכום שלו פעם אחת על האלכסון השני ויחשב את הסכום שלו פעם אחת שירוץ על כל עמודה ויחשב את הסכום שלה ופעם אחת על כל שורם ויחשב את הסכום שלה.. ואם אפשר שזה יהיה דינאמי למשל אם המערך הוא לא סימטרי כמו בדוגמה שרשמתי 4x4 אלה כזה 1 1 1 1 1 1 1 1 1 תודה מראש לכל מי שיעזור זה מאוד חשוב לי...
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, ביצירת חיבור לDATABASE, בהפעלת פונקצית reader = comm.ExecuteReader(); מתקבלת שגיאה בהרצה, המשתנה reader הינו NULL... אנא עזרתכם בבקשה... מצורף תצלום של השגיאה. [attachment deleted by admin]
-
- 15 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום! אני צריך עברית לפורום Yabb SE מאיפה אפשר להוריד או להשיג???
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מדריך לתכנות ויזואלי ואינטרנט (VISUAL STUDIO) עדיפות לעברית אבל גם אם באנגלית יהיה סבבה. תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי חברה, אני צריך את העזרה של המומחים, כי כל חיפושי העלו חרס. אני כרגע מנהל פורום phpBB על דומיין מסויים, שמסיבה מסויימת הולך להיסגר. מצאתי הרבה שירותי פורומים חינמיים אשר מספקים תמיכה בפורמט PHPBB אבל מה שאני זקוק לו היא היכולת לייבא ולייצא את התוכן מהפורום הקיים. אופציית ה Restore Database, נעולה למשתמשים חינמיים בכל הפורומים שבדקתי. כרגע אני במירוץ נגד השעון למצוא תחליף. אני אשמח אם תוכלו להפנות אותי אל אתר שנותן שירות כזה בחינם וכולל את האופציה לייבא קובץ DATABASE קיים לפורום. (למי שתוהה, האופציה קיימת תחת Maintenance, אשר ב Administrator control panel ) תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
שלום , כמה שאלות לגבי מערכת ניהול תוכן מוכנה . אני קצת חדש בתחום . למדתי ובניתי אתרים מאוד יפים לבד בשפת html5+css3 ושילבתי קצת ג'אווה סקריפט. בין השאר הורדתי גם תבניות מוכנות ושיחקתי הרבה עם קוד ועיצוב. העלתי אותם לשרת דרך חברת אחסון .התוצאות היו טובות . הבעיה התחילה שרציתי לנהל משתמשים,ססמאות והרשאות, נתקלתי בבעיה. הבנתי שאני צריך ללמוד צד שרת בשביל זה ,לשלב מנוע PHP ולחבר לממסד נתונים SQL. קראתי לבד את החומר והבנתי שהדרך עוד ארוכה.. השארתי את זה מאחור,והחלטתי שעם הזמן לאט לאט אני אלמד בקצב שלי ובנייתם במקביל, אני יתמקד יותר בבניית אתרים והתפרנס מזה . ולכן החלטתי לעבוד עם מערכת ניהול תוכן מוכנה ובחרתי ב Wordpress. ככה שאני יכול להמשיך לרוץ עם הבניית אתרים ותת מע…
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
שלום. הנה ראש הקוד, ואני לא מצליח להפעיל! כל פעם שאני בודק ב GA, מופיע לי ש Tracking Not Installed <!DOCTYPE html> <html> <head> <script> (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-46433400-1', 'wtfisbitcoin.info'); ga('send', 'pageview'); </script> </head>
-
- 4 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני לומד בבן גוריון וכמעט ולא נגעתי ב C++ (יודע C וJAVA). אם הקצאה בSTACK היא בזמן קומפילציה וצריכה גודל מדויק של מבנה נתונים לא הבנתי מדוע קטע הקוד הבא תקין? int main(){ ifstream in("file.txt"); string s ,line; while(getline(in,line)) s+=line + "\n"; cout << s } אני ממש לא מבין איך S גדל וגדל והוא על הSTACK ללא NEW. ב JAVA זה מאוד ברור כי כל STRING הוא על ה HEAP. ד"א הקוד מהספר לחשוב ב C++ שהוא חינמי ברשת.
-
- 13 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום. ניסיתי להריץ קוד של תוכנית ראשונה של שלום עולם. במהדר dev c++ וקופת לי ההודעה הזאת. למה זה קורה. http://i.imgur.com/1hF4hsT.jpg' alt='1hF4hsT.jpg'>
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
אני עושה עבודת גמר במחשבים , העבודה היא בניית המשחק טטריס.. עכשיו איזה אלגוריתמים יכול להיות שאני יצטרך להשתמש בהם? ואיזה שפת תכנות הכי כדאי להשתמש?
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-