עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. היי, אני מנסה להרכיב מפרט למחשב הבא: שימוש עיקרי: מכונת Linux למחקר/פיתוח: קמפול מהיר, תמיכה במספר מסכים, 64bit. וירטואליזציה מרובה (לצרכי Windows, 32bit)- תמיכת חומרה בוירטואליזציה- חובה, Hyperthreading - רצוי. מעבר לזה, שיהיה מסוגל לנגן סרטי HD בלי בעיות (גם על שני מסכים). מחשב שקט יהיה פלוס רציני. יהיה נחמד אם הוא יהיה מספיק חזק למשחקים (Oblivion, Civ V) בדואל בוט. לכן, החלטתי להתבסס על המפרט הרב-תכליתי ב-6K שמוצע כאן. בגלל הדרישות הלא כ"כ שגרתיות שלי, אשמח אם תוכלו לעזור לי- גם בהמלצות כלליות ובעיקר בנוגע לשאלות הבאות: [list type=decimal] [*]מעבד- הבנתי שאתם לא ממליצים על i7 בגלל שיקולי תועלת, אבל הבנתי גם שלצרכי וירטואליזציה יכול להיות שהמצב שונה- תוכלו לאשר? מה ג…

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by MaorK,

שימושים: אינטרנט (אאטולוק, מסנג'ר וכל שאר תוכנות ה-IM המוכרות), אימייל ואולי בעתיד סרטים. משחקים לא יופעלו על המחשב ככל הנראה אבל אפשר לשמור על אופציה פתוחה (כמובן לא איזה 98GTX אבל משהו חמוד יהיה טוב). תקציב: 3.5-4 גג דרישות מיוחדות: מסך 19, מיקרופון, מצלמת אינטרנט וכונן דיסקטים (אל תשאלו למה ), החנות צריכה להיות בראשון או בסביבה הקרובה. תודה מראש

• 3 תגובות
    • 592 צפיות
  3. מטרות המחשב? משחקים כבדים בינוניים * גודל המסך? לא פחות מ14 * משקל רצוי? ממש לא חשוב אני בחור גדול עם גב חזק... (= * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? עד 7 שעות עבודה יספיקו * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI חובה הולך להיות הרבה מחובר למסכים ומקרנים * בלוטות?כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500GB * כונן CD/DVD? צורב? שיהיה צורב * כונן Bluray? אפשר אך לא הכרחי * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? אפשר אך לא הכרחי * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? רצוי שלא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? רק DELL או ASUS....הדגמים שציינתי ================== היי אני דיי ננעלתי על 2 המחשבים הנ"ל...דיי מתלבט הדל נראה לי יות…

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. מבקשת המלצה למחשב נייד המיועד לעבודות גרפיקה גדולות ולעבודות תלת מימד. מקום קניית המחשב: ישראל. לא משנה היכן. חנות אמינה חשוב! * מטרות המחשב? לדוגמה: עריכה גרפית דו מימדית,או תלת מימד אשמח אם יוכל לשמש גם לעריכת סרטים (לא חובה) * גודל המסך?15.4 אין צורך בתוספת המספרים בצד במקלדת. * משקל רצוי?עדיף כמה שיותר נמוך. לא המשתנה החשוב ביותר עבורי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך . עדיף * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) כל יציאה שתתאים למדיות השונות מצלמת וידאו, DVD, מקרן וכו' * בלוטות?מה זה? * גודל מינימלי של כונן קשיח? * צורב DVD?כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?מומלץ * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?לא הערות נוספות: עד כה שירת אותי נאמנה מחשב מסוג hp pavilion dv4000 בזמנ…

• 1 תגובה
    • 2.3k צפיות
  5. Started by EagleX2,

כן כן כבר לפני כמה חודשים פתחתי דיון כזה אבל הוא לא עזר וגם עכשיו הוא לא יעזור כי אין לי מספיק כסף! ((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((( אני רוצה מחשב מבוסס amd או intel לא ממש חשוב שיתאים לאובר קלוק בינוני-רצחני כרטיס מסך אני חושב שאני ילך על radeon 9800 או על אחד ה geforce fx זיכרון 512 ddr בלי hard disk, בלי מסך ובלי כרטיס קול (לוח עם עם sata כי מתוכננת רכישה עתידנית)

• 27 תגובות
    • 2.8k צפיות
  6. שלום חברים וחברות, יש לי כסף ב Paypal אני מודע לעובדה שאפשר למשוך אותו ולקנות מחשב בארץ אבל אולי עדיף להשאיר אותו שם ולהזמין מחול? בעקרון אני מחפש מפרט הכי טוב שאפשר להכניס בסכום הנ"ל ללא מסך או הארדיסק. בעקרון יש לי כרגע AMD Athelon 2500 / epox rda3+ ומארז של Compucase אולי אפשר למכור את זה יד שניה ולהגדיל את התקציב... הכי חשוב זה כמובן כרטיס מסך , לא חובב גדול של Nvidia ... תודה רבה לעוזרים! ואם צריך עוד פרטים שלא כללתי אני אשמח לכלול בהמשך.

• 5 תגובות
    • 709 צפיות
  7. Started by the godfather,

שלום אני רוצה לקנות מחשב חדש כשיצא הקונרו וחשבתי על להזמין מחו"ל מישהו יכול להגיד לי מה היתרונות\חסרונות ואם מישהו ניסה ואיזה חנות מומלצת תודה

• 1 תגובה
    • 542 צפיות
  8. Started by Slavikik,

שלום, אני מחפש מפרט למחשב בייתי לאמא שלי ללא ציוד היקפי וללא מסך... שימושי המחשב הם אינטרנט וסרטים...והיתי רוצה מארז טיפה איכותי... חשבתי אולי על המפרט הזה ב IVORY http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=3032&CatCode=3 או מפרט בכל חנות אחרת באזור חיפה והקריות (פנדה נועה TMS..) חוץ מ KSP... תודה רבה...

• 0 תגובות
    • 562 צפיות
  9. שלום לכולם חיפשתי מישהו לשאול ואני רואה שכאן יש אנשים שמבינים בחומרה ! אז כך : אני רוצה לקנות מחשב שיהיה מספיק חזק (משהו כמו שרת) הדרישות של המחשב הוא שהוא יריץ 4-5 Vmwares (ומהר) אני יכתוב בכמה מילים מה חשבתי, ואם אפשר אני רוצה לקבל הצעות מחיר (ואפילו מקומות לקנות) 2 מעבדים 2.8+ (האם Xeon הוא ליבה כפולה ?) בין 2-4 GB של RAM לוח אם שתומך בRAID גם 0 וגם 1 2 הרדיסקים של 120-220 GB כמובן מארז ,רשת ,cdrom וכל מה שבא מסביב ולא נשכח קירור ל"מפלצת" והדרישה האחרונה שזה לא יעלה יותר מ 8 אלף האם אפשר ? ואם כן לפרט תודה מראש Naquada

• 21 תגובות
    • 1.8k צפיות
  10. המלצתי על נטבוק אבל הוא קונה לאישתו ורוצה משהו חזק שיהיה לו ראש שקט. אני עוד לא יודע העדפות גודל/משקל או שימושים אחרים - אעדכן בהמשך. מצורף PDF של ניידים מאתר "בהצדעה". אנא הביעו חוות דעתכם עליהם (מפרט/מחיר) והציעו חלופות עדיפות במחירים האלה (בטווח הנמוך). תודה מעט דחוף... עדכון: * מטרות המחשב? גלישה בעיקר. קצת אופיס . * גודל המסך? רצוי גדול - 15.6 * משקל רצוי? אין העדפה - מרבית השימוש בבית (זה בעצם יותר תחליף לנייח). * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) רצוי USB3 ו-HDMI אבל לא קריטי . * בלוטות? רצוי, לא קריטי * גודל מינימלי של כונן קשיח? לא קריטי * כונן CD/DVD? צורב?…

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. זה המחשב שאני הולך לקנות נחודש אני רוצה פנטיום 4 שימו לב למפרט: ותגיבו.. מה טוב מה לא ומה עדיף מעבד Intel Pentium IV 2.4C GHz HT 512K 800MHz Socket 478 CPU BOX לוח אם ABIT IS7-E Intel 865PE Motherboard (HT,FSB 800,SATA, Dual DDR400, 5.1 Sound, AGP8X,LAN, USB 2) זיכרון Twinmos DDR-RAM 256MB 3200 Memory - שתיים < דיסק קשיח Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD כרטיס מסך ATI Radeon 9500 PRO 128MB DVI Retail Video Card DVD-ROM Teac 16/48 Bulk מסך 17" LG Flatron F700B NEW Flatron Monitor רמקולים 4.1/5.1 creative או Altec כונן דיסקטים מאוורר שקט למעבד ולכרטיס מסך מאווררים: 120 mm ו-3 80mm שקטים מודם 56K מקלדת ועכבר אופטיים בצבע …

• 17 תגובות
    • 2k צפיות
  12. Started by מושמוש,

היי friends, comrades, pals, mates, buddies, cronies, amigos, fellers, members, fellows - בקיצור היי חבר'ה אני עדיין מתלבט על איזה מפרט ללכת. לאחר ביקורות ותגובות בניתי מפרט חדש עם קצת חריגה בתקציב. אשמח לקבל את דעתכם/תגובתכם. לוח אם 1200 Intel D975XBX כרטיס מסך 1250 SAPPHIRE Radeon® X1800 GTO 256MB GDDRIII Dual DVI-I + VIVO מעבד 1021 Intel Pentium D 930 Dual Core 3Ghz 2x2Mb L2 LGA 775 Box זכרון 620 PQI TURBO DDR2 667MHZ 1024MB DUAL CHANNEL כונן קשיח 459 WD 250GB 7200RPM 16MB SATAII צורב 265 NEC ND-4550 Dual Layer DVD±R/W/DL 16X מסך 1500 SAMSUNG 730B 8MS …

• 8 תגובות
    • 699 צפיות
  13. שלום לכם חברה. חבר שלי רוצה מחשב חדש, בעיקר למשחקים, ולאינטרנט. אני יודע שהתקציב לא כ"כ גבוהה, אבל זה מה שיש... בכל אופן, שיהיה הכל מכל!!, מסך, כ.מסך, מקלדת, DVD,...הכל...! שיהיה משהו איכותי וטוב, תודה מראש!

• 7 תגובות
    • 753 צפיות
  14. Started by eli_xXx,

שלום לכולם, יש לי בעיה ברגע שאני רוצה לשדרג את הWINXP. אני נכנס לדיסק לוחץ על שידרוג שם את הקוד ואז המחשב מופעל מחדש והדיסק אמור לשדרג את המחשב. (אני עושה את זה כי נדפק לי משהו במחשב ואני לא מעוניין לפרמט). בקיצור לפני שהוא מגיע למסך הכחול שמראה את הזמן שנותר לשידורג ובלה בלה בלה, מופיעה הודעה הזאת: "The file iaStor.sys could not be found. Press any key to continue". מה הבעיה? מה צריך לעשות? יכול להיות שהבעיה בדיסק? כי כבר ניסתי בעבר לעשות את השידרוג והופיעה לי את אותה הודעה. תודה לכולם (אני מקווה שהבנתם למה שהתכוונתי אם לא תשאלו) ושוב תודה! נ.ב: שכחתי לציין שהוא לא מגיע למסך הכחול שמראה את הזמן שנותר לשידורג ובלה בלה בלה. פשוט מגיע להודעה שרשמתי מעלה וכאשר לוחצים על איזה…

• 4 תגובות
    • 542 צפיות
  15. Started by איתמר,

שלום אני מעונין במחשב למשחקים במחיר של 7500 שקל עכשיו אני צריך עם מסך וציוד הקפי מלא וגם כן ווינדוס אפשר לחרוג ככה ב100 שקל לא יותר אני רוצה שיהיה למחשב 4 גיגה וגם כן לפחות 320 גיגה אם אפשר יותר אז יותר טוב וכמובן איזה כרטיס מסך סוס עבודה תודה

• 1 תגובה
    • 512 צפיות
  16. תקשיבו אני יודע שאני לא צריך ממש לשפר את המחשב. אבל כעיקרון קניתי טלוויזיה חדשה ואני רוצה להעביר אליה סרטים בכבל HDMI. כבר עכשיו אני יכול להשתמש בכבל HDMI אבל היציאה של הכרטיס מסך היא DVI עם מתאם לHDMI כך שאני מצליח להעביר רק וידאו ולא סאונד. אמרתי לעצמי במקום לקנות מדיה סנטר ולבזבז כסף אפשר 2 ציפורים במכה. גם לשפר מחשב וגם להעביר ממנו סרטים. אז תדאגו שלכרטיס מסך שאתם ממליצים לי יש יציאת HDMI ללא מתאם שיעביר גם סאונד וגם וידאו!! ושלא יהיו פאלטות!! שלכרטיס מסך בטוח יהיה תמיכה עם הקול. בכל מקרה זה המפרט: מעבד: Intel Core 2 Quad Q6600 + Arctic-Cooling Freezer 7 Pro לוח אם: Abit IP35-E Chipset P35 Socket 775 זכרונות: G.Skill DDR2 4096MB 800MHZ PI CL-4-4-4-12 כרטיס מסך: Gigaby…

• 8 תגובות
    • 863 צפיות
  17. 1. מה התקציב המקסימלי? 6000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לחסוך אם אפשר במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה - אין שימוש כבד. ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? כרגע יש מסך 19, יושדרג בהמשך ל22 (1680*1050) * באיזה סוג משחקים תשחקו? * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוני 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (כונן דיסקטים, צורב למשל)? 5. במידה ואתם…

• 3 תגובות
    • 663 צפיות
  18. Started by DakloN,

שלום אני רוצה לקנות מחשב נייד.. שימושים אינטרנט מוסיקה סרטים וכו... לא משחקים.. תקציב בסביבות ה3K.. יש אפשרות לחריגה קטנה.. תודה לכל העוזר

• 3 תגובות
    • 725 צפיות
  19. Started by xbhur,

היי חברים אני צריך הצעה למפרט מחשב המחשב אמור להיות במשרד ולעבוד בעיקר עם תוכנות גרפיקה(פלאש פוטושופ אילוסטרייטור וכו) ויישומי אינטרנט.התקציב שלי - 8000 שחכולל מסך טוב וגדול (22-24 אינטש)

• 1 תגובה
    • 494 צפיות
  20. הקיצר אני לא מבין בשיט אם בניתי משהו טוב או מוגזם אז תגידו איפה אפשר לקצץ בבקשה כי אין לי 6000 שקל :< סך הכל אני חושב שאני מעדיף את המחשב בעיקר לעריכת סאונד זה העיסוק העיקרי שיהיה למחשב. שם הפריט מחיר Intel Core 2 Quad Processor Q9300 2.5GHZ BOX 1580 Arctic Cooling Freezer 7 Pro CPU COOLER 130 DFI LANPARTY DK X38-T2R 1050 CORSAIR DDR2 XMS2 2048MB (1GBx2) 800MHZ CL5 340 Samsung SATA2 320GB 16MB 7200RPM 350 GIGABYTE Geforce 8800GT 512MB DDR3 ZALMAN COOLER PCI-E 1400 ANTEC SOLO BLACK SILVER 600 Zalman ZM500-HP 500Watt Ultra Quiet 605 Arctic Cooling Arctic Fan 9 92MM FAN 80 הרכבת מחשב חדש 170 סה"כ מחיר: ¤ 6,305.00 תודה רבה מראש

• 9 תגובות
    • 734 צפיות
  21. Started by card,

שלום אני רוצה לקנות מחשב נייד, וכל המחשבים הניידים הנמכרים היום, באים, לא במפתיע, עם Windows 7. כיוון שאני מהאסכולה שלא כל כך מחבבת את Windows Vista ו-Windows 7, אני עדיין עובד בבית, ובעבודה, עם Windows XP. ניסיתי את Windows 7 למשך חודש, וזה לא מתאים לי מנגד אני מאד אוהב את Windows XP. השאלה שלי: אם אני אקנה מחשב נייד, עכשיוי, למשל את Acer Aspire S3 http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=812271 ואתקין עליו את Windows XP Professional, האם זה יהיה בסדר? בגדול זה יהיה בסדר, רק הבעיה שאני חושב עליה, היא שלא יהיו לי הדרייברים של היצרן, עבור המחשב.. (לוח, סאונד, SATA, LAN) עשיתי בדיקה באתר של היצרן(Acer), והם נותנים שם להורדה דרייברים של הלוח, סאונד, וכל זה…

• 14 תגובות
    • 2.3k צפיות
  22. Started by jitz,

אז ככה... אני מתכנן בקרוב לחדש קצת את המחשב (לוח אם+סטיק זיכרון של 512+HD משני - בנוסף לWD80 8MB CACHE שיש לי כרגע + מסך 17" LCD - בתקציב כולל של ~5500 ש"ח)... ו אני צריך קצת להחליט על איזה כיוון אני הולך... וכמו שכתבתי בטופיק - השאלה הראשונה שלי היא בעצם.. מה עדיף, AMD 2600, או AMD 2500 עם ליבת הבארטון....?אני בטוח שהקאש הגדול יותר מוסיף משמעותית, אבל האם הוא מתעלה בביצועים על ה2600 עם מהירות שעון גדולה יותר? הפרש המחירים ביניהם לא כל כך גדול (ה2500 בארטון יותר זול)... אז השיקול הוא פחות כספי, ויותר מבחינת ביצועים. ועוד כמה שאלות...: * אני לא כל כך יודע לאיזה "רמת כניסה" של לוח אם לגשת... אני די נעול על זה שאני רוצה צ'יפסט nforce2, אבל אני לא כל כך סגור עד כמה "להת…

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by eitan10,

רכשתי מחשב מ ksp ושדרגתי את הספק ל-550 וואט. המוכר המליץ לי על הכרטיס מסך שמופיע בתפריט. כעת בדקתי וראיתי שהוא חלש למשחקים. המחשב אמור להמסר לי היום על מה אתם ממליצים ? AMD מעבד: Phenom II x2 Dual Core 555 Socket AM3 3.2Ghz Bסx לוח אם GIGABYTE MA785GM-US2H AM2+, AM3, 785G, DDR2 800, VGA ATI HD4200, HDMI זכרונות DDR II 800Mhz 2GB Mushkin Value HS מאוורר Generic CPU Cooler For AM2/AM3 דיסק קשיח Hitachi DeskStar 500GB 7200RPM 16MB SATA II כרטיס מסך Sapphire HD 5450 512MB Hyper Memory GDDR2 DX11 DVI HDMI PCI-E ספק כוח Golden Tiger 550W Real, 12cm Fan (24pin)

• 1 תגובה
    • 706 צפיות
  24. שלום חברים אני שוקל לקנות מחשב נייח (אין צורך בציוד היקפי משום סוג) חדש. השימושים שלי הם בעיקר משחקים קלים (League of Legends וכו'), פיתוח Visual Studiu, PyCharm (התוכנות האלו זוללות זיכרון) צפיה בסרטים מדי פעם וכו' רזולוציית המסך הינה 1920x1080. הדגש העיקר שלי הוא איכות החומרים ושקט המערכת. אני לא רוצה ששום דבר ירשרש לי שם, לא רוצה לדעת שהמחשב פועל בחדר. לא רוצה שהמחשב יחמם לי את החדר כמו תנור. חשוב לי מאוד מארז עם סידור כבלים נוח, רצוי שיהיה שחור מבפנים אם כי לא קריטי. חשוב לי שהמערכת לא תזלול חשמל. כשמשהו זולל חשמל הוא בד"כ מתחמם בהתאם - ואני לא רוצה את זה. אם יש אפשרות לספק כח מודולרי - עדיף. אין צורך ביותר מ 250 ג'יגה אחסון. מאוד מעדיף 16 ג'יגה ראם - בשני סטיקים ולא …

• 2 תגובות
    • 615 צפיות
  25. אהלן חברה, בעיקרון אני מתכנן שידרוג למחשב. אז ככה.. יצא Fallout 4, הורים נוסעים לאילת, מלא זמן לא שידרגתי את המחשב.. מסתמן שכל הסימנים שם, העת לשדרג הוא עכשיו! אבל... אולי עדיף לחכות? skylake בידיוק יצא, לא עדיף לחכות לkaby lake? אולי יירדו המחירים? וgeforce 1000 יוצא עוד מעט... 2016. לא בידיוק ברור מתי, אבל אולי עדיף לחכות? אולי מחירים יירדו? האם עדיף לי לחכות? הרי ברור לי שאף אחד פה לא נביא ואי אפשר לדעת מה יהיה - אבל האם יש איזשהו דפוס שיכול לתת מושג כללי? מה היה עד עכשיו ולפי זה לפעול? ומה ההבדלים בביצועים של ivy bridge, haswell וskylake? מתעניין אם לשדרג את הלוח אם או פשוט לקנות i7 1155... ובכללי, לא רוצה סתם לזרוק כסף.. מוכן לשדרג.. אפילו משתוקק! ...אבל לא ר…

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.