ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,350 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. אין דוגמאות, מכוון גבוה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. יש…
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
טוב אז ככה, בעקרון אין לי ניסיון רב בחומרה אבל אני מבין את הבסיס. לפי מה שהבנתי, בשביל הצרכים האלה, אני לא חייב כרטיס מסך חזק אם בכלל. הבנתי שאני יכול להשתמש בכרטיס המובנה ולהתמקד בזכרונות, הארד דיסק ומעבד. במידה והייתי עורך וידאו, עורך 3D, מעצב רציני, וכו', הייתי צריך להשקיע יותר. אבל יכול להיות שאני טועה. בנוגע להארד דיסק, אני חושב לקנות 1TB 7200RPM אבל חשבתי גם על SSD. אולי SSD רק לווינדווס? או שאולי לא כי זה יקר מדי..? בנוגע לזכרונות, ראיתי שזה רכיב מאוד זול, אז נראה לי שאקח 16GB שזה סביב ה-450 ש"ח. בנוגע למעבד, הייתי מעדיף ללכת על הI7 כדי לקבל ביצועים כמה שיותר טובים, למרות שלפי מה שהבנתי, התמורה הכי טובה היא בI5, שמספק ביצועים טובים אבל לא עולה כל כך הרבה. אם הדברי…
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אוקי הנה עברו להם 5 שנים מאז שהתיעצתי אתכם כאן על המחשב הנוכחי שלי, שנקנה מ TMS ושירת אותי נעמנה כול השנים הלא קלות הללו . אני ממש לא גיימר רצני אבל אם אני משחק אז אני רוצה שזה יעבוד טוב וברמות הגבוהות שמאפשר המשחק. כרגע אני נהנה ממשחק "world of tanks" ורוצה שהגדרות תצוגה יהיו במקסימום ולפעמים גם אני מטיס ברשת "Flight sim". כמו כן אני רוצה שהמחשב ישרת אותי ויוכל לספק את הצרכים שלי כמה שנים קדימה כמו שלמעשה היה עם המחשב הנוכחי שלי . אז התקציב הוא 2500-2700 והשמח מאוד לראות את המלצתכם ! תודה !
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום שמי ערן, סטודנט להנדסת חשמל שנה שנייה. בחיפושי אחר מחשב נייד נתקלתי במחשב הבא: http://ksp.co.il/?store=ksprishonlezion&uin=16996 Dell Inspiron 14 3420-32106G74IB על פניו נראה כעסקה משתלמת, כמו כן אנסה לקנות באילת כך שהמחיר צונח לסביבות 3300. האם זהו מחשב משתלם ביחס למחיר? או האם יש מחשב אחר יותר מומלץ? אני מצרף למטה את הדרישות לפי חוקי הפורום תודה רבה מראש ערן * מטרות המחשב? לימודים (מקלדת נוחה), משחקים מידי פעם, ניגון חלק קבצי 1080p.* גודל המסך: 13.3-14 לא קריטי, רק לא 15.6* משקל רצוי: לא קריטי, רק שהמחשב לא יהיה מגושם* האם נדרש זמן סוללה ארוך: שיהיה חסכוני במצב חסכון בסוללה, אולי 6-7 שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות: HDMI* בלוטות: כן* גודל מינימלי וסו…
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני לא קונה בנתיים מחשב כי כל הזמן שיניתי מפרט אבל היום הבנתי שתוך חצי שנה יוצאים הכרטיסי מסך המפחידים האלו שתכלס יהיו מאוד חזקים ובטח גם לא כאלה זולים אז השאלה שלי מה הייתם מציעים לי לעשות ? המשחקים שאני משחק הם GTA V וSims 4 ובעוד חודש יצא NFS 2015 (מכוניות) שגם בו אני בטוח ישחק ומעבר לזה לא נוגע בכלום כי תכלס יש לי הכל בסוני 4. המפרט שאני כמראה יקנה הוא כזה חוץ מהכרטיס מסך לגביו אני צריך תעזרה שלכם כי נראה לי עדיף לקנות כרטיס מסך נטו למשחקים שרשמתי ועוד חצי שנה לשדרג. I5 6600 Skylake + Arctic Freezer Pro 7 Rev2 Msi B150M Bazooka Motherboard 8G 2133Mhz HyperX Seagate 1T Baracudda SSD Sandisk X300 120G Antec 340 Glossy White + VP550W איזה כרטיס מסך יספק אותי לחצי שנה ?
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, תודה מראש לעוזרים. 1. מה התקציב המקסימאלי?ח4500 ש"י א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-500 - עדיף שלא. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. CS:GO/Fallout 4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בס"ד היי חברים, אשמח לעזרתכם. הנה השאלון לפניכם: 1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג בעיקר ותכנות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) Visual Studio 2013, PHOTOSHOP - באופן מזדמן. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. FIFA, CALL OF DUTY, Assassin's Creed. יש לציין כי המחשב מיועד יותר לגיימינג מאשר לתכנות!! -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי חברים, בעיקרון לשימושים שלי אני לא חושב שיהיה צורך בתקציב שציינתי .. מעדיף שיהיה באיזור ה 1500 ש"ח כי זה מארה"ב. חבר שלי בארה"ב יכול לקנות לי לפטופ בשלושה הימים הקרובים אז זה די דחוף מהחנות הבאה Frys.com * תקציב- עד 2000 שח בארהב. * מטרות המחשב- בעיקר אינטרנט ולראות סרטים וסדרות באיכות טובה full hd 1080p. * גודל המסך - 15" * רזולוציית המסך- לפחות 1080p. * משקל רצוי- מעדיף שיהיה קל יחסית כי אשים אותו עליי במיטה רוב הזמן * האם נדרש זמן סוללה ארוך- יותר ארוך מהרגיל * האם יש צורך ביציאות מיוחדות- Hdmi, אם usb3 לא מייקר מדי גם סבבה. * Bluetooth- כן .. יש לי רמקול חיצוני של jbl שארצה לחבר אותו * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח- הסוג פחות חשוב, 320 מינימום. * כונן אופטי- לא …
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני עומד לקנות מחשב שיהיה מיועד למשחקים בתקציב די מוגבל [ אפילו מומלץ להוריד אותו קצת]. ללא מסך [ יש לי LCD 19" של סמסונג] מעבד Intel Core 2 Duo E8400 Tray ¤781 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IE8400ay לוח אם GIGABYTE GA-EP43-DS3L ¤502 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39470 כונן קשיח Seagate ST3320620AS 320GB SATA2 16MB ¤264 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=10833 זיכרון Exceleram DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 5-5-5-18 ¤369 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=EX2-4800P2-SX כרטיס גרפי Club3D ATI Radeon HD4850 512MB PCIe ¤922 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=CGAX-4852DDF צורב LG GSA-GH20N X20…
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
או קיי, שלום. אני מודה שבמחשבים ניידים אני צריך יעוץ. אני מחפש מחשב נייד עם 2GB זיכרון, לפחות 160GB כונן קשיח ומעבד טוב.מסך 15.4 (לא פחות) לא איכפת לי AMD VS INTEL. מיכוון שאני רוכש את המחשב לעצמי, הרכישה היא נטו מחיר דילר. מכרתי כמה מחשבי טושיבה A210 ולקוחות מרוצים. האם יש מחשבים ברמה דומה נניח של HP, LENOVO או LG שיכולים לענות לצרכים? חשוב לי ולכולם כמובן נושא האחריות, ואני יודע וקראתי את בעית האחריות. (לא נתקלתי בצורך של שירות ממכירת ניידים..טפו..טפו..טפו..חמסה.)
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני צריך מפרט הכי טוב שאפשר בתקציב שלי לא צריך ציוד היקפי בכלל רק את המחשב עצמו שיהיה מבוסס על אינטל עם 160 ג'יגה לא צריך יותר השימושים העיקריים הם משחקים ואינטרנט *לא מתוכנן OC מסך 19 אינץ' תודה
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
http://tms.co.il/preview/spec/b3s4kxha מה דעתכם לגבי מפרט זה?! המחשב הוא לטווח ארוך של 4-5 שנים... מיועד בעיקר למשחקים,סרטים ושימושים בסיסיים כמו גלישה באינטרנט וכדומה....
-
- 17 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי אני צריך המלצה למפרט, למחשב למשחקים בעיקר. יש לי כבר חלק מהרכיבים : מסך סוני 19" שני כוננים קשיחים w.d. 500mb ל raid 0 nvidia 9600 להשלים את המפרט אני צריך מארז שקט, מעבד 4 ליבות, לוח אם, זיכרון 4GB וספק חזק. עד סכום של כ4500 אשמח לקבל הצעות
-
- 17 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, קניתי מחשב נייד מסוג טושיבה L300-11L עכשיו המחשב בא עם וינודס ויסטה מובנה בוינדוס יש כמה תוכנות של טושיבה ויש תוכנה של טושיבה ליצירת דיסק אתחול יצרתי את הדיסק הכל עובד סבבה אני רוצה לשים על המחשב נייד XP ולהתקין את התוכנות של טושיבה יש אפשרות לעשות את זה? איך ? תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 2300. מזומן. חורג ב100 ש"ח (בלבד) רק זה ממש משתלם. 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) צפייה בסרטים, גלישה באינטרנט, האזנה למוזיקה, משחקים קלים פה ושם 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. לא. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי לא צריך כרטיס קול או כונן דיסקטים. 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? Intel 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים…
-
- 18 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מחפש המלצה לנייד באיזור ה-3500 ש"ח. עדיפות למשקל כמה שיותר נמוך. דגש על מסך 13.3 (אשמח להמלצה או 2 לגבי מסכי 14 אבל לא יותר גדול מזה). אין דרישה ליציאות ספציפיות. עבודות אינטרנט בלבד משמע כמה דפי אקספלורר, תוכנות מסרים למיניהן וכו'.
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בס"ד שלום! לאור המלצות בפורום די נסגרתי על VOSTRO 1015, אך בשיחה עם מוכר ב NOTEBOOK CLUB (חנות ואתר באינטרנט) הוא המליץ בחום על ה- INSPIRION 1545. הוא טוען שאיכות הבניה שלו גבוהה יותר ("מרגישים את זה כשלוחצים על המקלדת. ב VOSTRO כל המקלדת שוקעת, ב- LATITUDE כל מקש בעצמו ובאמצע ה INSPIRION") האמנם?
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן... אני רוצה לקנות מחשב לגיימר בינוני+ התקציב 5,500 - 6,000 שיכלול: 2ג'יגה זיכרון עד 150GB הר-דיסק מעבד של אינטל לוח-אם וכמובן GEFORCE כ.מסך לא צריך: מסך מארז ספק כוח זה המסך שיש לי: SAMSUNG 930B http://www.samsung.com/Products/Monitor/LCD_Digital/BI19BSSB.asp (אם תצטרכו לדעת בשביל בחירת כרטיס מסך) וזה הספק כוח 550W: http://www.ultraproducts.com/product_details.php?cPath=61&pPath=407&productID=420 (שהוא יעמוד בלחץ של המפרט) תודה רבה לעוזרים... !
-
- 19 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתכנן לקנות מחשב נייד ו"שמתי עין" על המחשב הנ"ל: http://h10010.www1.hp.com/wwpc/il/he/ho/WF06b/1090713-1116641-1540303-1540303-1540303-79744956-80450090.html המפרט שלו נהדר מבחינתי ובעצם הדבר היחידי שמפריע לי זה העובדה שהמסך שלו מבריק. הלכתי לחנות (BigBox) וראיתי במו עיניי מחשב דומה עם המסך המדובר ולא יכולתי שלא לשים לב לסינוור הרב הנובע מהעובדה שהמסך הוא מבריק ובעצם מתפקד ממש כמו מראה.. נאמר לי בחנות שכל המחשבים הניידים מגיעים כיום עם מסך מבריק (אפילו סדרת המחשבים של Lenovo עם המסך ה"מט" כבר לא משווקת יותר). ולכן אני פונה אליכם - האם ישנו מחשב דומה עם מסך שאינו מבריק ("מט")? כמו כן כל הערה בנוגע ללפטופ הזה תתקבל בברכה תודה. נ.ב. אני שוקל לשדרג א…
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב חדש ולהעביר כמה רכיבים מהמחשב הישן שלי ברשותי הארדיסק סטה 200 ג'יגה וכרטיס מסך PCIe x800 אני פחות או יותר סגור על מפרט אבל לא מוצא חנות עם כל הרכיבים שאני רוצה שעושה משלוחים או ממוקמת באיזור חיפה נתניה המפרט שאני מעוניין בו הוא: לוח אם asrock conroexfire-esata2 מעבד e6300 עד 1100 שקל זכרונות ddr2 667mhz cl3/4 2x512mb קיט במחיר של עד 800 שקל!! (ראיתי cl4 של ג'י.סקיל ושל קרושואל cl3 בפנדס אבל כשהזמנתי נתנו לי תירוצים ש"אזל במלאי" ויום אחרי זה העלו את המחיר ב200 שקל בשני המקרים!) מארז compucase hec 6A19 300w פנדס היו הכי קרובים לשילוב וגם נותנים מחירים ממש טובים אבל הם שיחקו משחקים אז ביטלתי אם מישהו מכיר חנות באיזור הצפון או שעושה משלוחים ומציעה…
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי אני מתלבט האם לקנות נייד בחו,ל. כמובן שרק מותג ידוע כדי לקבל את האחריות הבינלאומית... מישהו התנסה בכך? שווה את החיסכון בכסף? כמובן שזה תלוי מאיפה- אני יכול לקנות בארה"ב והונק קונג... מכירים פרטים?
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 100 שקל. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. דרוש מסך (לפחות 22"), רמקולים, מקלדת ועכבר 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 3 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? דרוש רישיון של Windows 8 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגור…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב חדש, ישמש בעיקר למשחקים וסרטים, אבל גם קצת לעריכה ולקידוד. 15.6 FHD, עדיף מט אבל לא קריטי חשוב שיהיה HDMI לא קריטי בלוטוט כונן SSD, אם אפשרי בתקציב אז שיהיה גם HDD 750GB\1TB לא קריטי כונן אופטי חשוב! מעבד Haswell כמו כן צריך כרטיס מסך טוב כמובן על מנת להריץ משחקים ברמה די גבוהה(AC3 למשל) תודה רבה לכל העוזרים
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) אולי סרטים טיפה. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט?עדיפות למסך קטן כדי שהמחשב יהיה קטן וקליל לסחיבה * רזולוציית המסך? מה שאפשר במסגרת התקציב. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? עדיף שתהיה מצלמה מובנית,צורב רצוי גם. * משקל רצוי? כמה שפחות הרי זה משובח * האם נדרש זמן סוללה ארוך? זמן סוללה סביר ומעלה שהסוללה לא תיהרס אם המחשב מחובר להטענה עם הסוללה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) אין צורך * Bluetooth? לא חושב שצריך,במקרה שמפעילים נקודת גישה מהפלאפון צריך בלוטות'? אם כן אז צריך. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SD, או שילוב - דורש mSata) קשה לי להאמין שאפשר במסגרת התקציב SSD ולכן…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מחשב למשחקים להעביר תזמן בעבודה עד 4000 אלף * מטרות המחשב? לדוגמה: ע משחקים (בינוניים), * מטרות המחשב? לדוגמה: משחקים * גודל המסך? לא אכפת * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לא * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא משנה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (לא אכפת * Bluetooth? * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (לא אכפת * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם לא
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-