ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,491 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? לא מוגבל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תיכנות לטריידינג, בורסה. שימוש מאסיבי ועמוס. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). המחשב הולך להתחבר ל6 מסכים בextend, צריך כרטיסי מסך בהתאם. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, ע…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
התקציב: עד 5500 שקל ללא חריגה. מה לא לכלול במפרט: צורב, עכבר, מקלדת, רמקולים, מסך, הרכבה, ווינדוס, כרטיס רשת וכרטיס קול. מה השימושים: אינטרנט, סרטים, אופיס, משחקים (לא אכפת לי לשחק על מינימום הגדרות, העיקר שכל המשחקים החדשים יעבדו). מעבד: אינטל, העדפה ל-I7 זיכרון: העדפה ל- 4-6GB, DDR3. כרטיס מסך: לא יותר מ500 שקל! דיסק קשיח: WD 640GB לוח אם: בהתאם למפרט... מארז+ספק: שיהיה שקט וקריר עם ספק טוב ויציב(לא אכפת לי היופי של המארז, העיקר שיהיה בצבע שחור) דרישה: * אני רוצה מחשב מהיר ויציב מאוד, שיכול להתמודד עם מספר משימות ופעולות רבות בו זמנית. *
-
- 19 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אשמח לחוות דעתם למפרט הבא עבור מחשב גיימינג נייח + נפח אחסון גבוה + תוכנות אך ללא מסך וציוד היקפי. מגיע ל 8,000 ש"ח. עקרונית אני חי עם תג המחיר הזה אך לא רוצה לחרוג ממנו. השאלה היא האם יש במפרט משהו לא הגיוני / לא מתאים / מבוזבז? תודה. מפרט זה הורכב ב - www.tms.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבדים: Intel Core i5 8500 / 1151 BOX כמות: 1 - מחיר: ₪ 1045 קירור למעבדים: Noctua NH-D15 CPU Cooler כמות: 1 - מחיר: ₪ 353 לוחות אם: Gigabyte Z370M DS3H כמות: 1 - מחיר: ₪ 405 זכרונות RAM: DDR4 16G / 2400 CL17 Kingston כמות: 1 - מחיר: ₪ 652 מארזים: NZXT S340 BLACK/BLUE MID TOWER כמות: 1 - מחיר: ₪ 350 ספק…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
הי, אני מתלבט בין שני מחשבים נידים: הראשון הוא ה 1330 המפורסם השני הוא LG מדגם R405. בהנחה שאת שניהם אני לוקח בקונפיגורציה של 2 גיגה זיכרון , וכרטיס גרפי של Nvidia 128 ו 3 שנים אחריות, האם הדל שווה 3000 ש"ח יותר? תודה.
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 4500 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אין צורך לנסות לחסוך. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 ש"ח אם יש סיבה ממש מוצדקת. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? מולטי טסקינג של תוכנות כבדות יחסית, עריכה גראפית ומשחקים כבדים. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? LG W2486L LED 24" 1920X1080 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? כבדים. * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? אין צורך בציוד היקפי. 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למ…
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לרכוש מחשב בסיסי עבור הוריי ועוד אחד לדוד שלי. חשבתי שלאור מבצע השילוח החינמי באמזון שיהיה נחמד אם מומחי הפורום יוכלו לעזור לי לבנות מפרט למחשב הכי טוב שניתן כשכל רכיב בו לא עובר את ה-75 דולר וניתן למצוא אותו במצב חדש *בלבד* באמזון (בלי מעבדי XEON משומשים/מחודשים וכולי) כולל שילוח חינמי לישראל. למרות שמעניין לנסות גם עם מוצרים משומשים, חשבי שלאור המבצע הזה ניתן להעלות באופן זמני המלצה על מפרט לרשימת המפרטים המומלצים (אין לי שום קשר לאמזון, למען הסר ספק). אני מתאר לעצמי שסדר התכנון הנכון הוא לבחור במעבד ומשם ללוח האם, זכרונות וכולי? בינתיים ממה שיצא לי לראות המחירים באמזון הם 50-75 אחוז ממה שאפשר למצוא בארץ. אשמח…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? כמה שפחות 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? נטפליקס, עבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? פחות. עדיף שקט אבל לא קריטי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? WINDOWS 8. האם ישנה העדפה …
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אולי דווה לנצל את ההזדמנות ולרכוש מחשב נייד. אשמח למחשב עד 2000 ש''ח לשימוש יומיומי שיכלול הרצה שותפת של קודי והרצת סרטים באיכות גבוהה. בנוסף כל התוכנות אופיס למניהם ושימוש כללי. אין צורך במערכת הפעלה/אופיס. תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב חדש, שישמש בעיקר לצפייה בסרטים, משחקים, ואינטרנט, אחד שיחזיק הרבה מאוד זמן (כמה שנים טובות) ולא למטרות OC וכמובן שיבוא עם מסך גדול ואיכותי וציוד היקפי. ערכתי חיפוש בפורום והסתכלתי במפרטים שבאתר ועדיין נותרתי עם שאלות ללא מענה וללא מפרט מעניין, הבעייה המרכזית היא שאני לא יודע איזו מערכת לקנות - מבוססת AMD או מבוססת אינטל ושאני לא מבין גדול בחומרה. אני צריך את המערכת שתיתן לי את יחס הביצועים/מחיר הטוב ביותר, שתהיה אמינה וחזקה (עם ספק טוב וקירור טוב אם מדובר במעבד של AMD) ושכמובן תריץ משחקים בכבוד ובגאווה גם במהלך השנים הבאות, בלי להשקיע בחלקים מופרזים, יקרים ולא כדאיים. יחד עם מפרטים כדאיים תרשמו מדוע בחרתם בכל חלק אם אפשר, אני לא מומחה גדול בחומרה…
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מחפש מפרט לקולנוע ביתי,עד 3000 ש"ח תודה מראש לכל העוזרים.
-
- 18 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לימודים ומשחקים * גודל המסך? 15.6 אינץ' * רזולוציית המסך? רצוי HD או LED * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? * משקל רצוי? לא משהו מיוחד * האם נדרש זמן סוללה ארוך? סטנדרטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? יותר מUSB אחד * Bluetooth? לא הכרחי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 1TB (לא מבין בסוג) * כונן אופטי? כן DVD * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא הכרחי * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? אמינה עם ביצועים בינוניים ומעלה * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם: כמו שציינתי, מחשב התומך גם במשחקים, אבל לא חייב בהגדרות הכי גבוהות סכום המחשב צריך לנוע באיזה ה4000
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מעוניין לרכוש מחשב לצורכי עבודה הצרכים שלי וירטואליזציה- של שנים שלושה שרתים וקליינטיים (לינוקס ו windows ) תיכנות - Eclipse ,Visual studio 2012 ועבודה ב 3D AutoCAD,Solidworks הצעה ראשונה מעבד : Intel Core i7-4770 3.4GHz LGA 1150 Quad-Core Desktop לוח : ASRock Z87 Pro3 DDR3 1150 VGA DVI HDMI ATX Motherboard קירור למעבד : Xigmatek Gaia SD1283 for All Sockets CPU Cooler זכרון וירטואלי : 8GB Transcend PC3-12800 DDR3 1600 MHz זכרון פנימי : Seagate 2TB Barracuda ST2000DM001 7200rpm 64MB Buffer SSD : 120GB Mach Xtreme MX DS Fusion GT (MXSSD3MDSFG-120G) 2.5 כרטיס מסך : …
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אחרי שפרסמתי פה את ההודעה הקודמת הבנתי שאני צריך מחשב מבוסס ddr3 (זול) וקטן mini itx. שמתי לב שאני מוגבל בהרבה רכיבים 1. יש רק בורד מיני אחד ב ksp שמתאים. 2. אין תמיכה בבורד ב m2 . רשמתי את המפרט הבא (3287 ש"ח). דעתכם?
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?4800 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200-300 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? נטו משחקים כבדים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים שצפויים לצאת...מקס פיין 3, gta v, AC 3, בעיקר כל החזקים שאמורים לצאת -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 23 של דל 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות…
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
המפרט : E7500 TRAY FSB-1066 AC ALPINE PRO-7 - שווה להשקיע עוד כמה גרושים ולקחת AC FREEZE 130W ? ולמרות שהמעבד רק 65W ? GIGABYTE GA-GA-P31-ES3G - מבאס אותי הלוח הוא ישן תומך רק 4GB PCIE1 2XDDR2 ממש עלוב . SAMSUNG 2GB DDR2 800MHZ GIGABYTE HD4670-ZALMAN הכרטיס מסך הזה שווה משהו ? הוא יריץ FIFA ? CALL OF DUTY ? נורמלי ? WD 1TB SATA@ 32MB DVDRW LG X 22 TT WING RS 100 - מתלבטת אם לקחת את ה TT M5 הוא קצת מכוער אבל אמרו לי שהוא טוב יותר . TT 500W אינטרנט ושיתוף קבצים + משחקים רמה בינונית . איך יכול להיות שמפרט כל כך עלוב ופשוט עולה 2500 שקל ? אני חושבת לערוק ל AMD המחירים של אינטל מעצבנים אותי.
-
- 18 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אז ככה המפרט הבא מיועד למשחקים כבדים... ולסרטי hd והכי חשוב שיחזיק לשנה וחצי שנתיים הקרובות.. המארז tt soprano והסמך lg w2220p וזהו המפרט כמות. מוצרים סה"כ 1 Intel Core i5 Processor i5-750 2.66GHz 8Mb Quad Core LGA 1156 Box 1,010 ש"ח 1 Gigabyte GA-P55A-UD3 Intel P55 Chipset LGA 1156 USB 3.0 SATA III Model GP55AUD3 725 ש"ח 1 Sapphire HD5770 1GB GDDR5 PCIE Model R577D51GD 949 ש"ח 1 G.Skill DDR3 4096MB (2048MBx2) 1600Mhz CL 7-8-7-24 Ripjaws - F3-12800CL7D-4GBRM 675 ש"ח 1 Samsung 1TB 32MB 7200RPM SATA II HD103SJ Spinpoint F3 425 ש"ח 1 Seasonic SS-600HT Active PFC 650W Oem 375 ש"ח 1 Scythe Kabuto Cpu Cooler LGA1366-1156 AM3 Model S…
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך המלצה למפר מחשב שעונה לפרטים שבכותרת, ביינתים זה מה שמצאתי: http://www.p1000.co.il/hot_sale_product.asp?g_id=9253392&d_link=Main_%F7%E1%E5%F6%FA%E9%E5%FA מה דעתכם עליו? (כמובן בתווך המחירים) תודה מראש לעוזרים. עריכה- אם יש לכם הצעה מחנות אחרת, אשמח לקבל הצעה מחנות שממוקמת בירושלים (כמו KSP)
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אוקי, המחשב הוא של IBM דגם R30 עם פנטיום 3 1.00 GHZ עכשיו כשמדליקים אותו הוא אומר שיש בעיות: 1) אין בטריה אז צריך להכניס חדשה(אני לא משתמש בבטריה אלא רק במטען..) 2)התאריך והשעה לא נכונים את 2 אני יודע איך לתקן אבל כשהוא מכניס אותי לביוס(זה מה שהוא עושה במקום להדליק את המחשב) אז אני נכנס לDATE&TIME ואז זה פשוט נתקע וצריך ריסטרט.. מה אפשר לעשות? אולי עדכון ביוס? אין לי מושג מה יש על הדיסק קשיח כי סתם קיבלתי את המחשב הזה אבל לצערי הDVD שלו לא עובד אז אי אפשר להתקין כלום עליו האם אפשר להתקין עם DVD חיצוני? או אולי באמצעות DISK ON KEY? והאם אפשר לעדכן ביוס במידת הצורך עם DISK ON KEY? תודה רבה. אולי על מחשב כזה גם עדיף לינוקס? אני אשמח להסבר על זה.
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך כמה שניתן ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה בעיקר ב EDIUS, קצת PREMIERE ן AFTER א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).EDIUS מיועד לפרנסה בעתיד, (כרגע לימודים) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בצ…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הי, בקשה קצת אחרת - בת שלי עולה לכיתה י (לא במגמת מחשבים) ויש אצלנו בבית ספר פיילוט ללימודים על מחשבים ניידים. שורה תחתונה צריך לקנות לה מחשב נייד והבית ספר לא נתן שום מפרט ודרישות מיוחדות (גם אחרי שדיברתי איתם אמרו שאין משהו ספציפי). מניח שסוללה טובה נדרשת ומסך 14 אבל אולי יש דברים נוספים שאני לא חושב עליהם. יש למישהו רעיון למחשב יחסית זול שיספק את הסחורה? תודה מצאתי את זה- זה מספיק טוב? https://ksp.co.il/web/item/265603
-
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם חבר שלי צריך מפרט למחשב גיימרים עד 7000 שקל אני צריך שהוא יכלול מעבד לוח אם מסך lcd כרטיס מסך דיסק קשיח צורב דיוידי זכרון מארז ספק כח מקלדת רמקולים
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי כולם, נצרף קודם את השאלון ואז נוסיף עוד הערות: 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 6000 ש"ח סה"כ 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סטודנט לחשבונאות - כלומר לא מתכנת או גיימר, כתיבת עבודות, שימוש בעיקר באופיס ובאינטרנט. רוצה מחשב שיחזיק כל התואר. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא רלוונטי -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים ?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית ( דו מימדית , סרטים , או תלת מימד?) וללימודים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא משנה. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080 , ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? * משקל רצוי? * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) מעל 3 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI , V…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הציעו לי ולחבר שלי שתי מפרטי מחשב. חבר שלי רוצה מחשב לאינטרנט ואיי סי קיו וקצת משחקים ואני רוצה מחשב שיחזיק לי לכמה שיותר זמן בתקציב של בערך 3300 וחשוב שיהיה טוב במשחקים. מפרט שהציעו לי: intel cpu core2duo 3 ghz e8400 6m 775 1333 מעבד 842 ש"ח asus mb p5k l775/1600 atx לוח אם 531 ש"ח asus en8500gt silent/htp/512m/a כרטיס מסך 300 ש"ח כרטיס קול 8 ערוצים מובנה hd כרטיס רשת 1g מובנה שתי כרטיסי זיכרון של קינגסטון ddr2 של 1gb כל אחד 800hrz מאה עשריים ושלוש שקל כל אחד hd wd 320gb 7200rpm מאתיים תשעים וחמש ש"ח מארז 247 ש"ח סך הכל 3148 ש"ח כמה שאלות: 1. האם המחיר נורמלי , זול או יקר? 2. עכשיו אני צריך כולל מסך שייצא 3300 ש"ח איך אני עושה את זה ומה כדי …
-
- 20 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתכוון לקנות מחשב חדש ויש לי תקציב למחשב של 10-11 אלף למחשב. אז.. תנו לי את הצעות המפרטים הכי טובים שאתם יכולים להשיג בתקציב זה עריכה : המחשב במיוחד הוא למשחקים ולא לאוברקלוקינג או משהו אחר.
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-