ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,474 דיונים בפורום זה
-
אז ככה, לאחר מספר שנים בהם לא כל כך עקבתי ועסקתי בתחום המחשוב והגיימינג (לימודים, זוגיות והחיים הפשוטים בישראל) הגיע הזמן לרענן קצת את השורות ולתת למכונה העייפה שלי BOOST חדש של כוח. ברשותי מחשב ישן בעל הרכיבים הבאים: לוח אם: gigabyte ga-ep45-ud3l (סוקט 775) מעבד: Intel Q6600 Quad core זיכרונות: ocz ddr2 866mhz 2GBx2 + Ocz ddr2 866 Mhz 1GBx2 כרטיס מסך: Nvidia Geforce 285Gtx שאר הרכיבים לא כל כך משנים. לאחרונה הלוח התחיל לעשות בעיות וכנראה שסופו קרב. בזמנו המחשב היה מצוי ב-OC ובוא נאמר שמלכתחילה מעבדי הQ6xxx למיניהם לא הצטיינו בקרירות. בכל מקרה, אני מעוניין להעיף את הלוח, המעבד והזיכרונות ולשדרג לרכיבים יותר מודרניים. בניגוד לזמנים עברו, אני כמעט ולא משתמש במחשב לגיימינג …
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך אז בטח שכן ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בקושי רב 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? שימוש מרכזי במסך 23 אינץ' - פוטושופ/קיובייס/אינטרנט/משחקים שימוש במסך טלוויזיה 32 אינץ' בעיקר לסרטים ו…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
* תקציב? עד 2000 עם אפשרות לחרוג עד 300, רצוי לחסוך. * מטרות המחשב? אופיס, אינטרנט וצפיה בסדרות, שום דבר מעבר. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? רצוי מסך 15 או 15.6, לא חשוב מבריק או מט. * רזולוציית המסך? לא קריטי, רזולוציה טובה יותר תתקבל בברכה תמיד, אבל אני חושב שאפילו 720X1280 יספיק. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין. * משקל רצוי? משקל נמוך זה תמיד יתרון, אך היות והמחשב לא יצא כנראה מהבית, גם מחשב כבד הוא לא שובר-עסקה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא, אף שכן רצוי מאוד שהסוללה תהיה יותר גדולה מ-4 תאים. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא. * Bluetooth? לא קריטי. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אין צורך ב-SSD, אם נכנס בתקציב זה נחמד, אבל בעקרון אין טעם. ק…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, יש ברשותי HP530 בן שנתיים וחצי-שלוש הסוללה שלו כבר גמורה וחשבתי להזמין חדשה מ-DX: http://www.dealextreme.com/p/hp-530-compatible-4800mah-replacement-battery-for-hp-510-530-series-24268 האם זה כדאי? יש למישהו נסיון עם סוללות מ-DX? תודה מראש
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אין לי צורך במסך, מקלדת, עכבר, רמקולים, כרטיס רשת. אפשר להמתח עם קצת חריגה לא רצינית... תודה ושבת שלום אנשים..
-
- 20 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, אני צריך בבקשה המלצה למחשב שמיועד לעריכת מוזיקה.חשוב שיהיה שקט. אף רצוי שאפשר יהיה לשדרג בעתיד. ללא OC אם אפשר מפרט עם SSD של 240 ג'יגה ומפרט אחד ללא SSD אם יהיה SSD אז אפשר טיפה לחרוג מהתקציב. כולל מערכת הפעלה 64 ביט ללא ציוד הקפי ראיתי את המפרט הזה: מה דעתכם? תודה מראש [attachment deleted by admin]
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? העיקר זה גיימינג כאמור - אבל הרעיון גם לערוך תמונות עם פוטושופ, וייתכן גם איזה כמה פרוייקטים של וידאו. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. הרעיון הוא לשחק גם משחקי FPS עדיף בFHD, וייתכן אף שיחובר למסך בסלון (כשיגיע) ב3D - כך שיש חשיבות גם לתלת מימד. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם …
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
טוב, אז בעיקר רציתי לשאול על טיבם של כל מיני חברות כמו Titan ו Gigabyte שמציעות מחשבים נייד למכירה במכירים של עד 2500 שקל. האם שווה לסטודנט כמוני שהמחשב בשבילו הוא רק עבור לימודים ומיילים להשקיע יותר מזה? שנית, רציתי לשאול בקשר לtv out? האם מחשב נייד עם כרטיס מסך בסיסי שאני מניח שמציידים את המחשבים בקטגוריית המחיר הזו אשר יש לו יציאת tv-out יריץ סרטים על טלוויזית 25" אינץ? תודה, דורי.
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
התקציב הוא 3000, ניתן לחרוג רק אם קריטי. השימושים העיקריים, זה הרצת משחקים חדשים וצפייה בסרטים. המסך שיש לי עכשיו זה Syncmaster 740bx Samsung, מתכוון לשדרג אותו למסך גדול יותר בשלב מאוחר יותר. אין צורך בציוד הקפי. שהמחשב יהיה יחסית שקט (8 מתוך 10). לא מתוכנן אוברלוק, אין צורך במע' הפעלה, הרכבה של המחשב תלוי עד כמה יקרה ההרכבה. העדפה לרכישה באיזור אשדוד - ראשון לציון (לא מKSP, IVORY עקב חוות דעת לא משהו). יש העדפה שתהיה אופציה לשדרוג בעתיד הרחוק.
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום חברים, לאחר שנים עם אותו מחשב חביב החלטתי להתחדש בנייח חדש למשחקים. יש לי חבר שעובד באינטל והוא יוכל לספק לי מעבד ו SSD של אינטל (אין לי שומדבר נגד הקבוצה האדומה) במחיר נמוך (חייב מכס לפי דעתי) אז ככה בכלליות מחשב למשחקים כגון Witcher 3, Shadow of mordor החדש Hell blade וכו' 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, לא יהיה מחובר מסך מיוחד (סה"כ 1080P) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימו…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן. אני צריך מפרט למעצבת שכרגע לא יכולה להקציב סכום, אבל לא צריך ללכת over the edge על מכונה של עשרת אלפים שקלים. לא לצרכי דו-מימד בכל אופן... אני יודע שאתם חייבים תקציב, אז בואו נגיד שאפשר להתחיל לדעתי בתקציב של 5000 ש"ח, אלא אם כן אתם חושבים אחרת. עריכה: העריכה מתבצעת בתוכנות: Illustrator Photoshop Flash המחשב יחובר אל מסך 24": Dell 2408" WFP. לא דרוש ציוד היקפי. תודה מראש ! 8)
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
המחשב הזה יהיה רק למשחקים, הוא צריך משהו בלי הסתבכויות כי הוא בקושי מבין משהו, הוא צריך לוח אם שלא צריך עידכוני ביוס, ושיהיה בלי בעיות, צריך מסך 17" שטוח (משהו פשוט, רק לא של MAG), לא צריך רמקולים, ולא צריך כרטיס קול מיוחד, ולא צריך עכבר ומקלדת, בקיצור רק המחשב עצמו והמסך. תודה מראש. ;D
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן עוד כמה שבועות אני טס לחו"ל ורציתי לדעת מה הפרוצדורה עם המחשב הנייד, אני חייב להכניס אותו למכונה? זה יזיק לו?
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אשמח לעזרתכם 🙂 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 1800 שח. לא ברזל - חריגה של עד 100 ניתן לספוג... לא בטוח שיש צורך 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גלישה באינטרנט - כרום, וורד ואקסל. מחשב ביתי למטרות כלליות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך בציוד היקפי. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כונן SSD \ קשיח. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? בלי אורות, אין הגבלה ע…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן..אני צריך לבחור מחשב מאופיס דיפו.. בהתחלה חשבתי על לקנות נטבוק..אבל הבנתי שנטבוק טוב עולה מעל 2000 ש"ח.. ראיתי בקטלוג של אופיס דיפו שיש להם גם מחשבים ניידים בערך ב-2500 ש"ח לדוגמה: Lenovo, G550 2958-6LG Lenovo, G550 2958-9AG Compaq , Presaio CQ61-220ej Lenovo, N500 4233-72G Lenovo ,G550 2958-RDG אלה נעים בין 2500-2700 ש"ח באופיס דיפו ויש להם מסך 15.6 אינץ' עכשיו השאלה שלי היא אם אני כבר מוציא מעל 2000 לא עדיף לקנות לפטופ על נטבוק? אני יודע שללפטופים מעבד יותר חזק ואפשר להריץ עליהם משחקים טובים וחדשים כמו במחשב רגיל וגם לראות עליהם סרטים באיכות HD (מה שאי אפשר בנטבוקים). מבחינת אינטרנט הם אותו דבר כמו הנטבוקים או שונים? כלומר אפשר להתחבר לאינטרנט רק אם יש אינטרנט…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אז ככה זה טיפה מסובך, אני קונה מחשב מארה"ב מחברה שקוראים לה cyberpowerpc מהסיבה הפשוטה שזה מאפשר לי להרכיב את המפרט בעצמי ויוצא הרבה הרבה יותר זול מהארץ.. השימוש שלי במחשב הוא המון המון גיימינג, קל כבד מה שתביאו דוגמאות קיצון זה קונטר סטרייק וקרייסיס או ביושוק נניח.. המפרט שאני מעוניין לקנות הוא זה : CAS:CyberPowerPC X-Titan 100 MID-Tower Gaming Case w/ Side-Window Panel [-5] (White Color) CASUPGRADE:12in Cold Cathode Neon Light [+10] (Blue Color) CPU:Intel® Core™ i7-4790K 4.0 GHz 8MB Intel Smart Cache LGA1150 (All Venom OC Certified) [+50] CS_FAN:Maximum 120MM Case Cooling Fans for your selected case [+9] FAN:Asetek 550LC 120mm Liquid Cooling CPU Cooler - Extreme C…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אוקי, אחרי כמה החלטות הגעתי למסקנה שאני רוצה שרת ביתי, נמאס לי מתעריפים בלה בלה בלה, הוא יריץ המון דברים, מVMWARE(מתוך FREEBSD, שיש לי ניסיון של יותר משנה כבדה איתה, ממש נהנה איתה ) לשרת אינטרנט, מייל, NESSUS לסריקות Vun ומשחקים ולימודים עם switchים ונטוורקים כרטיס מסך לא צריך, הONBOARD הכי בסיסי שיהיה יהיה מצוין, לא יהיה באמת ממשק גרפי, גם לא מסך, רוב הזמן אני יעבוד מSSH אני מניח לא טרקטור, בטח ישב איפשהו בחדר שלי, מהיכרות עם שרתים בבית הספר שלי, פשוט טרקטורים מייד אני אגיד, לא טרקטור. עדיף שלא יהיה גם בגדול מפלצתי. כונן קשיח לא צריך כל כך גדול, הוא אולי ישמש להורדת דברים וכו, אבל לא שרת אכסון וSTREAMING. חשוב לי מאוד עניין הקוסט אפקטיב, אמרתי 2000, אם זה יכנס ב100…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
לפני כבערך חודש וחצי ביקשתי מפרט לגיימינג ומעט תכני מדיה בתקציב של 3500 שקל ניסיתי להזמין את המפרט אבל המלאי של כרטיסי המסך של ה- RX580 אזל גם בפלונטר וגם ב KSP השאלה אם יש כרטיס מסך אחר שהייתם ממליצים לי להזמין או שכדאי לבנות מפרט חדש מאפס. בשיחה קצרה עם נציג מפלונטר גיליתי שייקח זמן רב עד שיגיעו כרטיסים חדשים למלאי המחשב הקודם שלי כבר לא עובד לכן אשמח לתשובה מהירה אני מתכנן להזמין את המחשב כמה שיותר מהר. המפרט הקודם: "הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים מעבדים - Intel Socket LGA1151 BX80677I57400 - Intel - i5-7400 Kaby Lake Quad core CPU - 3 GHz - Max Turbo Frequency 3.5 GHz - S…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מחפש מפרט לקולנוע ביתי,עד 3000 ש"ח תודה מראש לכל העוזרים.
-
- 18 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
חרגיה של 300 מקס למישחקים תודה מראש
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לימודים ומשחקים * גודל המסך? 15.6 אינץ' * רזולוציית המסך? רצוי HD או LED * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? * משקל רצוי? לא משהו מיוחד * האם נדרש זמן סוללה ארוך? סטנדרטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? יותר מUSB אחד * Bluetooth? לא הכרחי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 1TB (לא מבין בסוג) * כונן אופטי? כן DVD * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא הכרחי * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? אמינה עם ביצועים בינוניים ומעלה * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם: כמו שציינתי, מחשב התומך גם במשחקים, אבל לא חייב בהגדרות הכי גבוהות סכום המחשב צריך לנוע באיזה ה4000
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1 ST077/ST078 מסך Sony 19'' SDM-X95F LCD - ¤1,480.00 ¤1,480.00 1 IE6300 מעבד Intel Core 2 Duo E6300 Box - ¤1,060.00 ¤1,060.00 1 39200 לוח אם GigaByte GA-965P-DS3 - ¤700.00 ¤700.00 1 twin667 זיכרון TWINMOS 1024MB DDR2 667MHz Cl5 5300 - ¤580.00 ¤580.00 1 160JS דיסק קשיח Westren Digital WD1600JS 160GB - ¤311.00 ¤311.00 1 LV131 כרטיס מסך LEADTEK WinFast PX7300GS TD 256MB - ¤327.00 ¤327.00 1 GSA-H22 צורב LG GSA-H22 X18 DVD - ¤214.00 ¤214.00 1 6A19B מארז מחשב כולל ספק HEC 6A19B 300W - ¤311.00 ¤311.00 1 967561-0119 מקלדת Logitech Cordless Desktop EX110 - ¤202.00 ¤202.00 1 4000 הרכבת מחשב+התקנת תוכנה+אחריות על עבודה - ¤0.00 סך הכל : ¤5,185.00
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני סטודנט למדעי המחשב שכל יום נוסע לאוניברסיטה וחוזר הביתה, נסיעה של חצי שעה. כמובן שאני נדרש להיסחב עם מחשב נייד, לכן אני מחפש מחשב נייד ששוקל 2 קילו ופחות, ולא מוכן להתפשר על זה, מסך מינימום 13 אינץ', זיכרון ראם 8 ג'יגה, גם לא מוכן להתפשר, כל השאר ניתן לפשרה. אני מעוניין לעשות את הקנייה בחודש הקרוב. אודה לכם מאוד על העזרה.
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, לאחי הקטן יש בר מצווה בקרוב ואני רוצה לשדרג לו את המחשב כמתנה.. העניין הוא שאין לי ממש כסף להשקיע במחשב חדש ככה שאני רוצה לשדרג את מה שקיים כמה שאפשר.. זה המפרט: AMD Phenom II X4 955 3.2Ghz Gigabyte GA-870A-UD3 (סוקט AM3 אם אני לא טועה) AMD Radeon 6870 1GB GDDR5 G.skill 4GB (2GBX2) 1033MHZ ספק Antec True Power Trio TP3-550 550W קירור Scythe Mugen 2 rev b המטרה שלי היא לשדרג את המעבד, כ.מסך וזיכרון ואולי אם זה לא יעלה יותר מדי גם להוסיף SSD של 64/120 ג'יגה ככה.. חשוב שלא יווצר בטעות צוואר בקבוק בגלל חוסר התאמה של מעבד וכ.מסך או משהו כזה.. אשמח ל2 הצעות, אחת שתהיה המקסימום שאני יכול לשדרג עם הלוח אם הזה, והשניה המקסימום שאני יכול לשדרג עד 2000 ש"ח, תודה מ…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-