עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Oray Lola,

שלום, רציתי לדעת כמה דברים לגבי המחשב הזה, אני מעוניין במחשב לסרטים, עבודה קלה ובעיקר לגיימינג בינוני, אך אני די מוגבל בתקציב. מפה לשם מצאתי את הדגם Lenovo IdeaPad Z70-80 , ב3400 ש"ח באילת כמובן, ורציתי לקבל חוות דעת עליו . בנוסף, רציתי לדעת כמה קריטי עניין האחריות ואם מישהו יודע כמה שנות אחריות יש עליו מקיי אס פי ( לפי הקישור , כי אני לא כל כך הבנתי). תודה רבה , על שיתוף הפעולה וזמנכם היקר. http://ksp.co.il/?uin=29935

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. אהלן, אני מחפש מחשב נייד חדש. אני לא מבין בכלל בתחום הניידים ואשמח לעזרה מצידכם. אני נוסע ממש בקרוב לארה"ב ורוצה לרכוש שם מחשב ולכן אשמח להמלצה רלוונטית. הטופס למטה מפרט את שימושיי ואשמח לעמוד לשאלות נוספות אם יהיו. התקציב מגיע עד תקרה של כ1000 דולר, אם אופציה לחריגה קלה אם תצליחו לשכנע אותי שזה שווה, או להיפך, אשמח לקבל גם הצעה יותר זולה ומשתלמת גם כן! * מטרות המחשב? עבודה משרדית, צפייה בFHD, תכנות קל ומשחקים (כבדים ככל שיתאפשרו במסגרת התקציב, אין לי בעיה להתפשר קצת על הגדרות) * גודל המסך? 15-17, עם נטייה קלה ל17, די חשוב שיהיה ברזולוציית FHD * משקל רצוי? לא קריטי, אם יש משהו ממש קל אז בכיף * האם נדרש זמן סוללה ארוך? רצוי, לא חובה * האם יש צורך ביציא…

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by Yeonatan,

אממ אז ככה.. אני קונה לפטופ אני דיי סגור עליו אבל מה המעבד מציק לי, איזה מעבד יתן לי יותר ביצועים הP6200 או הT4500? אני קונה לפטופ ב1470 ואני הבנתי שהP6200 חזק יותר (אני לא מצפה לניסים כן) סתם משחקים קלים ובעיקר אינטרנט. תודה מראש חבר'ה.

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by BLACK SHARK1,

שלום רב, יש לי את מחשב נייד : HP Pavilion dv6-3125ej XR528EA כבר קרוב ל4 שנים. בחצי השנה האחרונה הוא התחיל ממש להתחמם, קניתי לו משטח קירור אבל זה בכל זאת לא עובר. מישהו יודע אם יש פתרון? ועוד דבר איך בודקים מה הטמפרטורה של המחשב?

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. שלום לכולם, יש לי מחשב ישן (דסקטופ) שמשמש כמחשב של מד רוח. כלומר הוא מחובר עם כבל תקשורת לשבשבת רוח מקבל נתונים ועושה כל הזמן FTP של הנתונים לשרת. חוץ מזה הוא גם מחובר למצלמת רשת שמצלמת את חוף הים ועושה גם FTP של התמונות לשרת. המחשב דלוק כל הזמן 24 שעות ביממה כבר כמה שנים. מדי פעם יש תקלות בעיקר בשל הפסקות חשמל. אני מחפש משהו מאוד פשוט אך יציב שיעשה את הפעולות הנ"ל. האם לדעתכם לפטופ פשוט של 1500 ש"ח יכול לעשות את העבודה? או שעדיף לקנות דסקטופ ?

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. AMD Athlon 64 3200 (939-pin) Box Venice Gigabyte GA-K8NF-9 nVIDIA nForce4 4X Socket 939 Kingston 1024MB PC4200 DDR2 533 Value Western Digital 160GB SATA II JS 8MB 7200RPM Club3D Radeon X800RX 256Mb PCI-E NEC CD-RW 52X32X52 Bulk ND-9500 NEC ND-3540A Dual Layer DVD±R/W/DL 16X White Bulk Mitsumi floppy 1.44 Thermaltke SViking VA4000 Black Akasa Power splitter Blue UV coated AK-PY-BLUV Akasa Stainless steel screws AK-CH-S1 Mag 17 CRT 770 FS

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. שלום, הגיע הזמן שלי גם לקנות מחשב נייד. מחפש משהו חזק עם מסך טוב, וסוללה שתחזיק את השעתיים עבודה בחוץ לפחות. 1. מה התקציב המקסימאלי? מקסימום 5K , אני יותר מכוון לאיזור ה4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל כל עוד עומד בדרישות ב) במידת הצורך . עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה מאות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות בעיקר, צפייה בסרטים, עבודה עם טאבים מרובים וכלי תכנות כבדים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין צורך בציוד נלווה 5.…

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. Started by ROI-COHEN,

יש לי מחשב 1.8 לוח אם ומעבד שאינטל 384RDR וכרטיס מסך REDEHON 9200PRO 128וכבר נמאס לי מהביצועים שלו (אפילו לא יכול להפעיל סקייפ וקואנטר סטרייק 1.6 ביחד). ניסיתי לפרמט... בדקתי אלף פעם מה רץ לי ואם יש משהוא שלוקח משאבים בצורה מיוחדת. הבעיה כמו תמיד היא כסף אני לא מוכן להקשיע יותר מדי... השאלה שלי אם שווה בכלל לנסות ולהוסיף זיכרון למחשב או שזה מקרה אבוד ואני צריך מחשב חדש. אם אני צריך מחשב חדש אני אשמח למפרט זול במיוחד, מצדי להשתמש אפילו באותו מארז ולהחליף רק לוח אם, מעבד, זיכרון, וכרטיס מסך (אם צריך). עיקר השימוש במחשב היא למשחקים אבל והשאיפה היא להגיע עד רמה שHL2 עולה במחשב ושתוך כדי אני יוכל לשמוע מוזיקה או לדבר בסקייפ. יש לכם רעיונות ?

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. מדובר במחשב בתקציב מאוד נמוך. שימושים מאוד מאוד בסיסיים. שמיעת אודיו, שימוש בתוכנות חיפושים בתנ"ך (תורה אור/רזי דרזין. למי שמכיר). כתיבת מסמכים. אין צורך אפילו בפתיחת כרום או דפדפן כלשהו. כן חשוב שיעבוד כמו שצריך. שיעלה מהר, ושפשוט יעבוד בלי לקרטע (למרות התקציב הנמוך). תודה רבה!! 1. מה התקציב המקסימאלי? - 1000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית ללא צורך בדפדפן. (פירטתי למעלה את השימושים) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר…

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. אני מעוניין לרכוש מחשב לצורכי עבודה הצרכים שלי וירטואליזציה- של שנים שלושה שרתים וקליינטיים (לינוקס ו windows ) תיכנות - Eclipse ,Visual studio 2012 ועבודה ב 3D AutoCAD,Solidworks הצעה ראשונה מעבד : Intel Core i7-4770 3.4GHz LGA 1150 Quad-Core Desktop לוח : ASRock Z87 Pro3 DDR3 1150 VGA DVI HDMI ATX Motherboard קירור למעבד : Xigmatek Gaia SD1283 for All Sockets CPU Cooler זכרון וירטואלי : 8GB Transcend PC3-12800 DDR3 1600 MHz זכרון פנימי : Seagate 2TB Barracuda ST2000DM001 7200rpm 64MB Buffer SSD : 120GB Mach Xtreme MX DS Fusion GT (MXSSD3MDSFG-120G) 2.5 כרטיס מסך : …

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by idibar,

שלום לכולם, לאחרונה קניתי מחשב נייד של חברת דל עם 8 ג'יגה SSD. כשהפעלתי את המחשב לא הצלחתי לראות את הכרטיס. איך אני יוד שהוא אכן קיים? תודה לעוזרים

12. Started by dudu26,

** בעיקר תוכנות אדובי וקצת תכנות. רק 2D. ** אני מתכנן לחבר 2 מסכים ב- DVI. ** חשוב שיהיה שקט ומהיר במיוחד. ** להלן התשובות: מה התקציב המקסימאלי? - 5000 בלי מסך. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה גרפית עם תוכנות אדובי בעיקר. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרנסה. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: - לא ממש. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. - לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפר…

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by lilian,

שלום, אשמח לקבל הצעה למפרט מחשב (ללא ציוד הקפי) בתקציב גמיש של עד 5K אך שיצדיק את עצמו לפי צרכי (עדיף לחסוך): תדיר+ הגדרות גרפיות גבוהות: עריכת תמונות בכמה תכנות כבדות שעובדות במקביל של אדובי: lightroom, photoshop, photomatix. תדיר+פרנסה: עבודה מהירה ובמקביל של כמה תכנות כבדות: מטלב+ ויזואל+ תכנה להצגת גרפיקה ... אין צורך לכלול מערכת הפעלה אך צפויה עבודה בשתי מערכות הפעלה במקביל (win7+linux). חיבור למסך 24 אינץ' 1920x1200 השקט חשוב (ציון 4 מתוך 5) דרוש צורב חשוב מאוד לשמור על אופק שדרוג מחשב (ציון 4 מתוך 5) חשוב מאוד שיגיב מהר (5 מתוך 5), היום יש לי מחשב נייד LG F1 DUAL CORE והסבל ניכר. אזור מגורים: פתח תקוה תודה רבה.

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 5 אלף - ללא כ.מ בעדיפות לכמה שפחות. צפויות הוצאות בהמשך 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכת אודיו יצירה והפקת מוזיקה - פלאגינים כבדים, עבודה בהמון שכבות. עריכת וידאו קל~בינוני ללא 4K (אולי בעתיד) עריכת תלתמימד באפטר בינוני - כבד, לא נורא. עניין של זמן רינדור, נשרוד. גיימינג בינוני מינוס 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? - 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כרטיס מסך. יטופל בהמשך - כשתגיע הסדרה החדשה אחטוף איזה 1080…

15. Started by GuyMiz,

אהלן. אני בהמשך השבוע הולך לקנות לפטופ חדש, ואני מתלבט בין שני הדגמים הבאים: 1: http://pc365.co.il/product.aspx?p_id=24317 2: http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=12978 (יש לציין ששימושי המחשב יהיו מולטימדיה; סרטים, משחקים בינוניים..) כאשר ברור לי שהמחשב השני יותר טוב מבחינת כרטיס מסך, אבל השאלה שלי היא כזאת-האם לא עדיף לקחת את ה Z510 הזול יותר ולהשקיע את ההפרש בהוספה של 128GB SSD למחשב? ושאלה נוספת, האם כונני SSD כדאי להזמין מאתרים בחו"ל דוגמת EBAY?

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. שלום חברים, בזמנו המלצתם לי על מחשבים בשביל חברים (וגם עלתה אפשרות לאחד בשבילי) אבל לא יצא לי לקנות לעצמי את המחשב, עבר מאז זמן ותהיתי אם תוכלו להביע את דעתכם בנוגע למחשב G46VW W3050H / G45VW 3057H אמנם מדובר על מחשב עם מסך קטן יחסית אבל הבנתי שאם אחבר אותו לטלויזיה כרטיס המסך שלו אמור לא להתפוצץ. ברשותכם כמה שאלות: 1) האם יש למחשב כונן/צורב CD/DVD ? 2) האם זמן הסוללה שלו נחשב לסביר? (זאת אומרת שעתיים של עבודה בוורד ואקסל ללא שקע) 3) האם הוא רועש בעבודה מתונה? באם לדגמים הללו אין כונן/צורב CD/DVD האם יש בארץ דגם של המחשב הזה (G45) אשר יש בו כונן שכזה? (באתר של ASUS רשום שיש) ואם אין האם תוכלו להמליץ לי על מחשב בעל ביצועים דומים (או עדיפים ) באותו מחיר אשר יש לו כונן שכזה?…

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. 1. מה התקציב המקסימלי? 3000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לחסוך רק אם אין פגיעה בביצועים במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה מאות שקלים אך רצוי להמנע. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? בעיקר MATALAB, C ושימושים אוניברסיטאים. מעט גיימינג. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש. שימוש תדיר לסטודנט באוניברסיטה. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? מסך 22 אינטש FHD אך גיימינג משני מאוד בחשיבותו. * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? לא מוגדר כרגע אבל משהו מזדמן ואקראי. * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות…

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. Started by KOSMAN,

שלום לכולם, המחשב הקודם הלך לעולמו אז אני מחפש מחשב חדש. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2600 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את הכל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. FOOTBALL MANAGER 2013,fifa 2013,BF3,GTA,BORDERLANDS -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גר…

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. האם יש מה לשפר בו ? כגון קירור וכדומה ? והמחשה נקנה למשחקים וכן לתוכנות וכן להמרת סרטי DVD תודה מראש

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. היי לכולם. קודם כל אני לא רושם תקציב מכיוון שאני קונה את החלקים דרך מקום העבודה לכן המחירים שונים לגמרי. (סתם להערכה, כל מה שרשמתי פה יוצא בסביבות ה2400 ש״ח) בכל מקרה, אני חושב להשתדרג וזה המחשב שהרכבתי... חסר לי כמה דברים וגם חוות דעת שלכם. המחשב מיועד בעיקר לסטרימינג, עריכת וידיאו ותמונות... מעבד: i7-4790K Quad core CPU לוח אם - Gigabyte - GA-H97M-D3H זכרון: Crucial Ballistix 16GB (2 x 8GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600 (PC3 12800) כונן קשיח: Intel® SSD 535 Series (480GB, 2.5in SATA 6Gb/s, 16nm, MLC) מבחינת ספק כוח, מארז וכרטיס מסך אני נשאר עם מה שיש לי כרגע... מה דעתכם על המפרט? …

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. קראתי, ראיתי, שמעתי ו... יצאתי מבולבל מחפש נייד שעיקר שימושו יהיה לכתיבת מסמכים, אינטרנט, מוסיקה (חשוב לי שיהיה סאונד טוב) וכמובן שיהיה אפשרי לעבוד איתו באור שמש (לא מבריק). חשוב לי גם בלוטות' וכמובן WI-FI. HD מינימום 250 (אני יודע שאפשר להגדיל אבל חשוב שישב במסגרת התקציב) והכי חשוב... אחריות אחריות אחריות (כמה שיותר :-)) עריכה: קיבלתי המלצה על טושיבה http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=7206&perur=2&t=1&c=339 אפשר להוסיף USB BT ב-49 ש"ח.

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. זה הדגם http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=717246 שמתי עיני על המחשב הנ"ל ואשמח אם תביעו דעה על המחשב, בעיות יתרונות וכו', כל מה שאתם יודעים אם מישו מכיר דגם דומה במחיר ובמאפיינים אשמח אם הוא יציע כאן תודה לעוזרים!! ושיהיה אחלה שבוע!!

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. שלום לכולם!!!! אני גיימר כבד שאוהב לשחק משחקים על הפרטים הכי גבוהים הבעיה שהתקציב שלי לא הכי גבוה בעולם כדי לקנות כרטיסי מסך מהדור החדש כגון להוציא 2500 שקל על GEFORECE 6800 GT... אבל בניגוד להרבה בנצ'מרקים שאתרי חומרה מרצים על רזולוציות גבוהותאני משחק על רזולוציה של 1024 על 768 אשר נחשבת לנמוכה יחסית... לכן אני לא יודע לעמוד האם המשחב הבא שהזמנתי מזיג- זאג יריץ לי על הרזולוציה הנ"ל את המשחקים על פרטים מלאים וחלק... כי בנתיים המשחב שלי ממש ישן ומקרטע. הנה המפרט: AMD 64 3000+ EPOX 8KDAJ 1024 TWINMOSS PC3200 400 MHZ SAPPHIRE 9800 PRO ( שוב אין כסף ליותר יקר אבל האם ב 1024 על 768 הוא בסדר? ) WD 80 GB SATA POLO 3 IN 1 TT COOLER CHIFTECH TOWER CASE W0035 TT 410W SILENT בבקשה …

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by ranranran,

איך אני יכול לשפר את הביצועים של המחשב הזה? הוא תומך ב-SSD וכמה זיכרון מהיר אני יכול (או כדאי) להוסיף לו? ואיפה אני יכול לקנות לו מקשים למקלדת (כמה חסרים)... החלקים יכולים להיות מהארץ או מחו"ל (עדיפות לאיביי ואמזון). תודה לעוזרים חג שמח

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. Started by ds.trias,

1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? להשתדל לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -- סקיירים, למשל, FAR CRY 3 .. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080, מסך 24'' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)…

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים