ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,474 דיונים בפורום זה
-
בבקשה שיהיו את הדברים הבאים: כרטיס מסך טוב של geforce עם tv out הארד דיסק 80 gb פנטיום 4 2.6 וצורב 48* וכמובן את כל השאר הדברים, לוח אם וכו' שיהיו טובים וחסכונים :-) ובבקשה שלא יעבו את ה-5,750 בתודה מראש... etay
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1.בנייד שאני קונה יש אפשרות לשדרג את המעבד מסלרון לסנטרינו. המהירויות הן: 1.6 גיגה הרץ -תוספת 350 ש"ח 1.7 - תוספת 850 1.8 - תוספת 1490 2.0 - תוספת 2800. מאיפה מגיעים ההפרשים הענקיים האלו במחירים. למה אני צריך לשלם 500 שקל בשביל עוד 100 מגה הרץ ? האם זה שווה בכל זאת ובסנטרינו זה עובד אחרת ? 2. המפרט הוא hp zt3000 : סנטרינו 1.6 כרטיס אחד או שניים של 512 זכרון אני יחליט בקרוב מסך -שידרגתי מ TFT 15.4 WXGA 1280x800 ל X1000 15.4WVA WUXGA 1920x1200 ב700 שקל - חשוב לי מאוד המסך אני 10 שעות ביום מול מחשב כרטיס מסך רדאון מוביליטי 9200 64 מגה דיסק קשיח 30 גיגה - אני ממש לא צריך יותר ההורדות מהאינטרנט הן במחשב השולחני בבית. dvd/cdrw קול 16bit Sound Blaster Pro-compatible audio Inte…
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי את הנייד הזה במקור עם win 8.1, מאתמול עם 10. מאז שהחלפתי ל-10 הוא הרבה יותר מהיר וממש מעולה, אבל שמתי לב שאין יותר את האפשרות לגלול את המסך עם 2 אצבעות על המשטח. איפה אני יכול לטפל בהגדרה הזו? תודה לעונים.
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, בניתי מפרט כמובן חורג מהתקציב (אני אראה איך אפשר למתוח אותו), צריך חוות דעת למפרט והמלצות לחסכון אם יש כאלו?! Core i5 650, 3.20GHz, s1156, 4MB, GPU Core, Tray 840 ש"ח P55-USB3 s1156 Core i5/i7, Intel P55, DDR3 2200, 2xPCI-E 625 ש"ח 2x2GB G.Skill ECO Edition Dual Channel 580 ש"ח GTX460 DirectCU TOP 768MB GDDR5 DX11 2xDVI Mini HDMI PCI-E 1060 ש"ח Caviar Blue 1TB 7200RPM, 32MB, SATA II WD10EALS 390 ש"ח DVD±RW GH22NS x22 Beige SATA (Oem) 120 ש"ח Centurion 590 Black Case (No PSU) 300 ש"ח Nitro 650W Modular 14cm fan, Active PFC, 80+ Bronze (Retail) 530 ש"ח EX2220X 21.5'' LED 5ms DVI WideScreen Black 875 ש"ח Microsoft Wireless BlueTrack Desktop Set 3000 (Retail) 230 ש"ח…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג כבד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF4,GTA V,COD GHOSTS -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23 אינץ מסך -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? ULTRA 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
המחשב מיודע לשימוש ביתי רגיל..אופיס+אנטרנט ומשחקי מחשב פשוטים לילדים קטנים... מעבד AM2 3800 X2 DUAL CORE 64BIT אפשרות 90ש"ח-DUAL CORE AM2 תוספת ל 4200 לוח אם MSI K9N NEO FULL ATX FULL ATX 550 NVIDIA יתרון חשוב - צ'יפסט או אפשרות ללוח ASUS M2V CHIPSET VIA K8T890 במקום לוח MSI בפחות 145 ש"ח דיסק קשיח 250GB SATA2 7200 RPM 16MB (WD,MAXTOR,HITACHI) זיכרון פנימי 1024MB DUAL DDR II 667MHz X2 CEON ניתן להרחבה ולשדרג ל DDRII 800MHZ כונן אופטי צורבLG/NEC/SONY X 18 DVD Dual layer כרטיס מסך בנפרד מלוח האם Nvidia GeForce 7300GS UPTO 512MB מסך דק "19 SAMSUNG 931B 5MS +DVI מארז 400 וואט רמקולים+מקלדת+עכבר... המחיר הוא 3,500 שקל. ההצעה היא שוב…
-
- 21 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום ! אני הרכבתי את המפרט האם יש פה משהו לשנות או שאתם ממליצים האם הכרטיס מסך מומלץ amd מעבד: 774 ₪ - Quad Core i5 7500 Kaby Lake 3.4Ghz S1151 קירור אוויר למעבד: 170 ₪ - CoolerMaster Hyper 212 LED TURBO DUAL (2x120mm) - Black-Red לוח אם: 420 ₪ - Asus B150 Pro Gaming/Aura RGB זכרון: 750 ₪ - 16GB (2x8G) Crucial DDR4 2400Mhz CL17 כרטיס מסך: 1182 ₪ - * אספקה לא סדירה * - ASUS ROG STRIX RX570 4GB GAMING D5 דיסק קשיח: 244 ₪ - SSD SanDisk PLUS 120G SATA III דיסק קשיח: 202 ₪ - Seagate 1T 3.5' Sata3 Barracuda 7200RPM 2 Years Warranty ספק כוח: 257 ₪ - * מבצע * - Antec 550W 80+ Bronze NE550M Modular מארז: 299 ₪ - CoolerMaster MasterBox 5 Bla…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
Core 2 Quad Q8400, 2.66GHz, 1333MHz, s775, 4MB Tray מעבד Scythe Ninja Mini 6 Heat Pipes CPU Cooler קירור מעבד GIGABYTE EP45T-UD3LR s775 1600Mhz, Intel P45, DDR3 1333, PCI-E לוח אם DDR III 1333Mhz 2GB Kingston X2 כרטיס זיכרון Hitachi DeskStar 500GB 7200RPM 16MB SATA II דיסק קשיח GIGABYTE GT220 1GB GDDR3 DVI HDMI PCI-E כרטיס מסך LG DVD±RW GH22NS x22 Black SATA (Oem) צורב Antec NSK4000B II Mini ATX Black Case (NO PSU) מארז SeaSonic 520W 80+ Bronze Active PFC 12cm Fan S12II-520 (Retail) ספק
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן חברה, מחפש מחשב נייד לגיימינג תיכנות ושאר הירקות , בסביבות 8000 שח , ראיתי את המחשב הזה בניו אגג ב7500 שח +- , אשמח לתגובות עליו, או הצעות אחרות, https://m.newegg.com/global/il-en/product/N82E16834233190
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 ש"ח. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080*1920 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? כמה שיותר גבוה. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כן. אין צורך בהארד דיסקים או ציוד היקפי כלשהו. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 2 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא מתוכנן OC. 7. האם האם יש צורך לכלול…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? לא מוגבל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תיכנות לטריידינג, בורסה. שימוש מאסיבי ועמוס. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). המחשב הולך להתחבר ל6 מסכים בextend, צריך כרטיסי מסך בהתאם. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, ע…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
אני מעוניין לבנות מפרט למחשב ואני לא יודע איזה מעבד יותר טוב , הייתי מעונין לדעת מבין המומחים מה עדיף?
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
CPU: Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHZ s775 CPU Cooling: Artic Cooling Freezer 7 Pro Motherboard: GIGABYTE GA EP43-DS3L Memory: G.skill 4096MB 800MHZ CL 4-4-4-12 PI Black GPU: GAINWARD GTX260 "GOLDEN SAMPLE" 896MB GDDR3 HDD: Westrem Digital 320GB 16MB SATA2 7200PRM DVD RW: Samsung SH-233B X22 Sata Black CASE: NZXT TEMPEST "AirFlow King" + 6 FANS PSU: Seasonic M12II 500W BRONZE - MODULAR
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב חדש, שישמש בעיקר לצפייה בסרטים, משחקים, ואינטרנט, אחד שיחזיק הרבה מאוד זמן (כמה שנים טובות) ולא למטרות OC וכמובן שיבוא עם מסך גדול ואיכותי וציוד היקפי. ערכתי חיפוש בפורום והסתכלתי במפרטים שבאתר ועדיין נותרתי עם שאלות ללא מענה וללא מפרט מעניין, הבעייה המרכזית היא שאני לא יודע איזו מערכת לקנות - מבוססת AMD או מבוססת אינטל ושאני לא מבין גדול בחומרה. אני צריך את המערכת שתיתן לי את יחס הביצועים/מחיר הטוב ביותר, שתהיה אמינה וחזקה (עם ספק טוב וקירור טוב אם מדובר במעבד של AMD) ושכמובן תריץ משחקים בכבוד ובגאווה גם במהלך השנים הבאות, בלי להשקיע בחלקים מופרזים, יקרים ולא כדאיים. יחד עם מפרטים כדאיים תרשמו מדוע בחרתם בכל חלק אם אפשר, אני לא מומחה גדול בחומרה…
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אשמח לקבל מפרט למחשב שישמש בעיקר למשחקי רשת וחיבור לטלויזיה, חשוב ביותר שקט ואמינות, זכרון ומהירות מה התקציב המקסימאלי? --3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? --אפשר לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? -- מעט מאוד או חריגה של הציוד ההיקפי ללא מסך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקי רשת, ותכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: --ללא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - ללא -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). יירכש מסך חדיש ברמה גבו…
-
- 22 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, רכשתי לאחרונה מחשב נייד לעבודה. המחשב הנייח שלי מת (הלך הלוח M). מדובר ב- Dual Core עם 4GB RAM כונן קשיח מכני של 500 GB (חברת Acer). מחפש לבנות מחשב נייח בכמה שיותר זול שישמש בעיקר למשחקים (אני לא בחור ששם הכל על Ultra, אבל המטרה שיריץ GTA V בהגדרות שיאפשרו ליהנות מהמשחק וגם משחקים דומים לשים הקרובות במידה וניתן). 1. תקציב: 2,000 ש"ח א) אנסה לחסוך כמה שיותר. חלקים יד שנייה אפשריים. ב) חריגה - 500 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב: משחקים חדשים כמו GTA V, אבל אין צורך להפעיל על ULTRA. הגדרות גבוהות-בינוניות יתקבלו בברכה. א) רזולוצייה: Full HD במסך 23'. 3. ציוד היקפי: אין צורך. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט: לפי ההקדמה שנתתי, אני בטוח שתוכלו לענות על כך…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן, עברתי על ה10 דפים האחרונים בפורום ולא מצאתי בדיוק מה שאני מחפש.. לכן השרשור החדש. אז ככה, אני מחפש לקנות מחשב נייד חדש היום (מצטער על התזמון הנורא קצר - מי שיוכל לענות בהקדם יבורך) הדרישות שלי הם לא בשמיים.. בסה"כ נורא אבל ---נורא--- חשוב לי שלא יהיה מבוסס על x3100. (כמובן שיהיה מחברה עם שם שלא נשמע כמו קללה בתאילנדית) אם יגיע עם מערכת הפעלה לגיטימית זה תוספת נחמדה אבל לא ממש חשוב. הנייד שכרגע הכי נשמע לי הגיוני הוא של HP; HP Pavilion dv2650 Intel C2D T7250 2ghz 160gb 14.1" HD LCD dvd-rw + lightscribe nvidia geforce gs8400gs vista premium סה"כ עם הנחת מזומן -- 4,504ש"ח בהשוואה לנייד המקביל של Gigabyte, בשם w566n אאל"ט הוא לא מפסיד הרבה בחומרה, מקבל רשיון חוקי של ויס…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?4800 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200-300 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? נטו משחקים כבדים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים שצפויים לצאת...מקס פיין 3, gta v, AC 3, בעיקר כל החזקים שאמורים לצאת -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 23 של דל 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות…
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום! חבר שלי שעוסק הרבה בנוסחאות מורכבות באקסל שמורצות על המחשב כמה שעות ביום צריך מחשב שיוכל להתמודד עם זה - למחשבו העכשווי יש נטייה לקרוס בגלל התחממות יתר (120C) ומחסור בזיכרון, למרות שיש לו 4GB כיום... נשמח מאוד לקבל המלצה למפרט ולחנות איפה שאפשר לרכוש אותו, חשוב שהמפרט יכלול SSD של 120 GB, מעבד i7, לוח אם איכותי וכמה שיותר זיכרון... לא צריך כונן קשיח רגיל. וכמובן מארז שיתאוורר טוב. תודה!
-
- 21 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתכנן לרכוש מחשב בקרוב ואשמח לקבל את עצתכם בנושא. רציתי לרכוש את המחשב עוד מלפני זמן מה, וקיבלתי כבר מהפורום מפרט שנראה בהחלט אטרקטיבי, אך אשמח לשמוע אם במשך הזמן שעבר אם אפשר להרכיב מפרט איכותי יותר במחיר זהה. 1. מה התקציב המקסימלי? 3000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? כמובן יש עדיפות לחסור, אבל לא על חשבון איכות ואריכות ימי הרכיבים. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים בינוניים בכובד שלהם(GTA וworld of warcraft) רזולוציה 1680x1050, וסרטים על רזולוציה זהה. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (…
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הגיע הזמן הזה שוב שבוא אני משדרג את המחשב... עכשיו בגלל שהלוח שלי עדיין מבוסס על nf2 זה בעצם החלפה של הלוח אם, המעבד והכרטיס העייף אלה הדברים שאני בחרתי עד כה.. ואשמח לשמוע ביקורת ועצות: DFI LANPARTY UT nF4 SLI-D AMD Athlon 64 3500 (939-pin) Box עכשיו ההתלבטות העיקרית שלי היא: כיוון שאני קונה לוח אם עם SLI יש לי אפשרות לקנות הרי שני כרטיסי מסך אז איני בטוח מה לקנות האם לקנות 6800U אחד האם לקנות שני כרטיסי 6800 רגילים או האם לקנות שני כרטיסי 6600GT הרי הייתרון של שני 6800 על פני שני 6600GT הוא בכך שלכרטיסי 6800 יש 256MB זיכרון ואילו ל 6600GT יש רק 128mb אין לי ממש הבנה בסיסית אפילו בצינורות עיבוד כי לא ממש הייתי מעודכן בשנה האחרונה גם עולה השאלה אם אני יקנה…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן, כמו שכתוב בכותרת, המחשב שלי היום מכיל: QX6800 (core 2 extreme) 5 GB DDR2 HD 4850 שאר המחשב מורכב ממחשב של DELL PRECISION 390. אני מחפש מחשב שאני אוכל לפתח עליו (עם שני מסכים) ולשחק עליו (כמובן במסך אחד) ושלא יזיל דמעות שאני מריץ עליו VM עם כמה מערכות הפעלה. לגבי הרכבה אני יכול להרכיב בעצמי אם זה חוסך הרבה זמן או כסף, עבדתי כטכנאי כמה שנים, הלימודים פשוט גרמו לי להיות לא מעודכן למה כדאי ומה פחות כדאי לקנות. לגבי זכרון אני חושב שאני צריך 16 GB אבל אשמח לחוות דעת, לגבי דיסק קשיח, עד היום אני עם SSD ולא רוצה לוותר על זה, אז SSD 128GB לפחות והרדיסק כלשהו לאחסון (קריטי המהירות שלו? אם אני שם עליו בעיקר שירים סרטים ושטויות?) הייתי רוצה שהוא יהיה 2-3TB תודה מראש…
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, על המחשב שלי מותקן כרטיס מסך מסוג GTX1050 TI ואני רוצה לשדרג אותו לכרטיס GTX 1660 SUPER. האם החיבור זהה? איך אני יודע שהחיבור שיש לי במחשב יוכל לקבל את הכרטיס החדש או שאצטרך לרכוש מארז חדש. תודה לעונים!
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
- 2 followers
-
-
היי אני עוזר לידידה, מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט' תכנות קל ואופיס) * גודל המסך?לא משנה * רזולוציית המסך? עבודה משרדית ממושכת * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? קל עדיף ללא צורב * האם נדרש זמן סוללה ארוך?כן ללימודים * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אין * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? עדיף * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם? לא ואני מחפש נייד שיעלה באזור ה3 ועדיף לא לחרוג מהתקציב. שיהיה בגודל 13.3 או 14.1 שהדגש הוא על המשקל. השימוש קליל עם תכנות פשוטות שלא אמו…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 5 אלף - ללא כ.מ בעדיפות לכמה שפחות. צפויות הוצאות בהמשך 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכת אודיו יצירה והפקת מוזיקה - פלאגינים כבדים, עבודה בהמון שכבות. עריכת וידאו קל~בינוני ללא 4K (אולי בעתיד) עריכת תלתמימד באפטר בינוני - כבד, לא נורא. עניין של זמן רינדור, נשרוד. גיימינג בינוני מינוס 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? - 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כרטיס מסך. יטופל בהמשך - כשתגיע הסדרה החדשה אחטוף איזה 1080…
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-