עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Kzer-Za,

הי, אני עוזר לחבר לקנות מחשב לעריכת וידאו. יש לי כיוון כללי, אבל אין לי שום ניסיון עם חומרה שמומלצת לעריכת וידאו. 1. מה התקציב? 5000 ש"ח ניתן לחרוג עד 6000. 2. שימושי המחשב? תחנת עבודה לשימוש שוטף הרצת הרבה תוכנות במקביל עריכת וידאו (כרגע לא HD אבל אם אפשר לבנות מפרט בתקציב שיהיה רלוונטי גם ל-HD אז רצוי) גיימינג הוא מותרות (בבחירת כרטיס מסך בשביל עריכת וידאו יהיה רצוי שיתאים גם לגיימינג בינוני - אבל לא על חשבון משהו אחר) תוכנות: Adobe Premier, Adobe After Affects - שניהם (CS6). מסך ברזולוציה: 1680x1050. 3. האם יש צורך בציוד הקפי? לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא. 5. עד כמה חשוב ה…

2. שלום לכולם, אשמח לקבל המלצות.. למטרת לימודים (מדעי המחשב) ושימוש ביתי. תודה

• 1 תגובה
    • 837 צפיות
  3. שלום לכולם! אני הייתי מאוד שמח לשמוע באיזה נייד כדי לבחור המחשב צריך לשמש לדברים בסיסים ולגיימינג כמו Skyrim, Diablo 3(לא נתכנן לשחק על HIGH) - --------------------------DELL Inspiron N5520 I5------------------------ מחשב נייד DELL Inspiron N5520 I5 מפרט: מעבד: Intel Core i5-3210M up to 3.1GHz מערכת הפעלה: Windows 7 Home Premium SP1 64bit מסך: 15.6’’ HD WLED with TruLife רזולוציה: 1366x768 זיכרון: 6GB 1600MHz DDR3 דיסק קשיח: 1TB 5400RPM כרטיס מסך: AMD Radeon HD 7670M 1GB כונן: DVD תקשורת אלחוטית: WiFi 802.11b/g/n, Bluetooth 4.0 סוללה: 6 תאים מצלמת אינטרנט ומיקרופון מובנים אחריות לשלוש שנים באתר הלקוח …

• 1 תגובה
    • 524 צפיות
  4. Started by sollito,

עשיתי קצת סדר בחדר ומצאתי enermax liberty 500 שנקנה לפני איזה 4 שנים במהלך פרוייקט מודינג. הפרוייקט לא נגמר מעולם והספק יושב חדש בתוך הקופסה עם הכבלים והכל, בזמנו הוא היה שווה משהו, ספק יציב וטוב. נראה לי שהוא עלה בסביבות 500-600 אבל אני ממש לא זוכר. יש לו איזה ערך בשוק היום? אם כן אז כמה?

• 2 תגובות
    • 914 צפיות
  5. Started by mRnOoNe,

לגבי המחשב הזה: http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=6462 מה הייתם משפרים/מחליפים בו, כדי לקבל תמורה יותר טובה? ניתן להחליף כ.מסך במשהו אחר התקציב הכולל צריך להיות סביב 2500 ש"ח חשוב לי לציין שכרגע יש לי Q6600 עם 4GB זיכרון פנימי, וכ.מסך 8800GT ואני מרוצה סה"כ ממנו אז אני מחפש משהו ברמה אחת מעל, שייתן קצת שיפור במשחקים השאלה אם בתקציב שלי אפשר לקנות מחשב יותר טוב מהנוכחי? אני לא צריך ציוד היקפי ולא מסך. תודה

• 2 תגובות
    • 542 צפיות
  6. למי שרכש את המחשב המדובר יודע וסובל בטח מבעיית החום הגבוהה במיוחד במחשבים מסדרה זו, ובכן, לא מדובר רק בעניין של נוחות שימוש אלא בבעיה שיכולה להוביל לקריסת המערכת במקרה הטוב וגרוע מכך, השבתתו, מרוב החום חיבורי כרטיס המסך פשוט נמסות(ההלחמה-בדיל, נמס), מבירור קצר שערכתי על מנת למצוא פיתרון לבעיית החום, מעבר לניקוי המאוורים והחלפת המשחה הטרמית, למחשב מסדה זו יש בעיה בתכנון שגורמת לחימום יתר של המחשבלכן ניקויון בלבד הוא טוב והכרחי, אך זמני. דבר ראשון, פירוק המקלדת, מתחת למקלדת ישנו ציפוי ניילון שניתן להסיר ובכך לתת לאוויר להיכנס פנימה, הליך מאוד פשוט ותורם המון. שלב שני, קצת יותר מורכב.. בחלקו העליון של בסיס במחשב, מעל המקלדת ישנו פאנל עליו יש כפתורי מגע ורמקולים, לאחר שפירקתם…

• 1 תגובה
    • 705 צפיות
  7. Started by oren99,

צריך: לוח אם מעבד i7 8GB זיכרון כונן SSD (שאר הדברים כבר יש) עדיפות לרדת מ3000 ש"ח. יבוצע OC אז המערכת צריכה לתמוך. תודה רבה.

• 5 תגובות
    • 697 צפיות
  8. שלום לכולם את המחשב הראשון שלי הרכבתי לפני כ5 שנים בעזרתכם, אשמח לעשות זאת שוב, אחרי המון לבטים אם להשקיע ב-vostro 3560 מחשב נייד בינוני-, הבנתי שהוא לא יספק את דרישותי, ולכן אני פונה אליכם אני צריך מחשב עם כמה שפחות כבלים, קניתי usb wireless, עכבר אלחוטי, והדבר היחידי שאצטרך לחבר לחשמל זה את הכבל של כונן המחשב, המסך, המקלדת והמסך לכונן המחשב. במידה ו"קפצתי מעל הפופיק" בדרישותי ביחס לתקציב אשמח לקבל את המפרט המקסימלי שאפשר להוציא מהתקציב שלי. תודה רבה מכל הלב לכל העוזרים, מעריך זאת מאוד 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך, מבחינת קנייה בחנות אמינה במחירי השוק. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתק…

• 18 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, מוסיקה וסרטים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). משחקים בעיקר. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד לגיימינג . - משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: Battlefield 3,COD, DEUS-EX -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך)1920x1080. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם י…

• 5 תגובות
    • 811 צפיות
  10. Started by nadavgav,

היי, אני מחפש המלצה למחשב לחבר למטרת עבודה. הנתונים שחשובים לו הם : מטרת המחשב : עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) גודל מסך : 14/14.1 , מבריק. משקל : נוטה להסתובב הרבה עם המחשב, עדיף כמה שיותר קל במגבלות המחיר. יציאות : hdmi. גודל מינמאלי של כונן קשיח : 500G כונן dvd/cd + צורב. תקציב כולל מערכת הפעלה win7/ אין העדפה ליצרן מסויים, אשמח לשמוע המלצות רלוונטיות. תודה לכל העוזרים :

• 1 תגובה
    • 580 צפיות
  11. היי חבר'ה, הרכבתי מפרט באתר TMS ורציתי לדעת מה דעתכם.. אני פתוח לשינויים והצעות אחרות לגמרי אפילו. בעקרון אני מחפש מחשב חזק שיוכל להריץ משחקים (אפילו על מסך טלווזיה 32LCD אינץ') ללא הארדיסק לאחסון - רק הארדיסק SSD אחד של 128 GB 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? רצוי לכיוון ה 5500 ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 6000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים וגלישה בעיקר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. prototype 2, assassins creed 3, black ops, battlefield 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב …

• 22 תגובות
    • 1.8k צפיות
  12. מעבד Intel Dual Core E5800 3.2Ghz Tray, יחידות 1 ₪282 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2283 Gigabyte GA-G41MT-S2PT VGA DDR3 G41 CHIPSET, יחידות 1 ₪262 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3509 Kingston 4GB DDR3 1333MHZ CL9 KVR1333D3N9/4G, יחידות 1 ₪128 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2368 ANTEC Three Hundred 300 Gaming , יחידות 1 ₪275 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=387 Antec BP500U 500Watt, יחידות 1 ₪219 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1202 GainWard GeForce GT520 1024MB GDDR3, יחידות 1 ₪253 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2710 סה"כ מחיר לכל המוצרים:₪1419 המפרט הורכב באתר:http://www.rsm.co.il/ לא צריך כונן …

• 4 תגובות
    • 624 צפיות
  13. Started by nir-z,

שלום לכולם אני רוצה לקנות מחשב חדש לאישתי, להלן השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר אז לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח מקסימום 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Photoshop, illustrator, indesign cs6 לפרנסה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 22 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/…

• 3 תגובות
    • 798 צפיות
  14. אני מנסה להרכיב מחשב עם דגש על מהירות עיבוד. אבל אני קצת מבולבל כי תמיד בטווח מחירים הזה אני רואה שממליצים על i5 i3 דווקא. הייתי רוצה לקבל הסבר גם על התצורות של כל מעבד וההבדל בין האייוי בריגים השונים והאם לבסס מפרט על i7 עם המחיר הזה זו טעות? אם לא אשמח אם תעזרו לי להרכיב מפרט מלא ואם כן אשמח אם תסבירו לי מדוע לא ללכת על i7 ועל מה כן. לגבי כרטיס מסך צריך שהוא יהיה נורמלי פלוס, אבל לא מטורף. תודה רבה! 1. מה התקציב המקסימאלי? א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן…

• 2 תגובות
    • 557 צפיות
  15. Started by shirmutzafi,

היי, אני מעוניינת לקנות מחשב נייד שישמש בעיקר לעבודה יומיומית: אופיס אינטרנט, משחקים (לא מהסוג שדורשים כרטיס מסך N-Vidia) וכו'. אני מעוניינת במחשב חזק, זמן סוללה כמה שיותר ארוך, גודל מסך 13.3-14 אינץ', שלא יהיה כבד מדי (שיאפשר ניידות במידת הצורך), טווח מחירים גמיש (אני מוכנה להשקיע את הסכום שיידרש). יש למישהו המלצות על מחשב? תודה רבה לכל העוזרים, שיר

• 10 תגובות
    • 961 צפיות
  16. Started by Murmur,

שלום אני מחפש מחשב לסבתא - מיילים ואינטרנט. ותמונות של הנכדים. חשבתי להרכיב לבד משהו זול (נניח לפי המפרטים המומלצים) ואז חשבתי ללכת על משהו מוכן כמו Dell Vostro 260 : http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=19302 כי בשביל עוד 200-300 ש"ח אני מעדיף לקנות מחשב מוכן עם אחריות באתר הלקוח (סבתא כאמור) לשלוש שנים. השאלה - האם יש איזשהו מחשב מיני זול יותר / אפשרות להרכיב מפרט זול שתחסוך 500-600 ש"ח ותהפוך את זה לכדאי? אשמח לעצתכם

17. שלום לכולם,אשמח מאוד לעזרתכם כי אני ממש לא מבינה במחשבים ,אבל מה שכן אני רוצה לעצור בבחירה נכונה . אם יש מחשבים שאתם ממליצים שיש ברשותכם או שמעתם עליהם ולא רשומים בבחירה שלי כמובן אשמח שתרשמו.. בחרתי כמה מחשבים מתוך בחירה של מחיר פחות או יותר(עדיף עד 4500) ,חנויות שנוח לי לרכוש בהם את המחשב וכמובן אחריות (גם מבחינת שנים וגם עם לקיחה והחזרה על ידי החברה ) דברים שמאוד חשובים לי זה : 1.שיעבוד למשתמש רגיל כי לא תמיד ארצה לקחת ללימודים רוצה שישמש כמחשב נייח מבחינת האופציות 2.רוצה שלא יתחמם המקלדת והעכבר 3. רוצה לראות על המחשב סרטים באיכות נורמלית + 4.וסוללה שתחזיק יותר זמן ואלה המועמדים :אשמח אם תרשמו למה המחשב הספציפי שבחרתם עדיף על השני שאדע מה הסיבה http://www.o…

18. Started by itaymty,

אפשר חוות דעת למחשב מעבד - Intel Core i7 3770K 3.5Ghz s1155 8MB, GPU Core, Tray - 1690 קירור למעבד - Arctic Freezer 7 Pro Rev.2 - 119 לוח אם -g igabyte Z77MX-D3H s1155 Core i3/i5/i7, Intel Z77, DDR3 1600, 3xPCI-E, VGA, DVI, HDMI - 680 זיכרונות - Kingston 2x4GB DDR3 1600Mhz HyperX Dual Channel CL9-9-9-27 - 395 כרטיס מסך - Gigabyte GTX570 OC 1280MB GDDR5 DX11 2xDVI Mini HDMI PCI-E - 1740 דיסק קשיח - Seagate 1TB Barracuda 7200RPM 64MB Sata III ST1000DM003 - 450 כונן- SSD - Samsung 830 Series 2.5'' 64GB SSD SATA III Retail -425 צורב -dvd - Samsung 830 Series 2.5'' 64GB SSD SATA III Retail -120 ספק כוח - Thermaltake TR2 700W PSU Active PF…

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. Started by ginat.miz,

היי, אני מחפשת מחשב לצורכי לימודים ולשימוש ביתי - בעיקר לאופיס, גלישה באינטרנט ומדי פעם לצפיה בסרטים. רציתי לדעת מה דעתכם על המחשב הזה: VOSTRO 3460 i5 gf ubonto מפרט בלינק: http://www.c-data.co.il/catalog/product.aspx?maincat=2&cat=18&subcat=317∏=3691&page=1&psize=30 תודה, גינת

• 3 תגובות
    • 926 צפיות
  20. Started by Eyal-Style,

Gigabyte MA-770UD3 Phenom II X2 555 2800MHZ @ B55 X4 4GHZ Kingston DDR2 KHX8500D2K4G 1066MHZ X2 hd4850-pcie-512-hdmi-gddr3-256 @ 750/1070 Nuctua NH-D14 Seasonic S12-II 500W PSU80+ Bronze CoolerMaster - 590 הארד דיסק 320 GB

• 0 תגובות
    • 849 צפיות
  21. שלום לכולם, אני מבקש את עזרתכם בבניית מפרט עפי הקריטריונים הבאים: חלקים דרושים: מעבד, לוח אם, קירור, זיכרונות (16GB), כונן SSD (גודל 128GB) ומארז. כרטיס המסך שלי הוא HD5850 וכל שאר הרכיבים כגון מסך, כוננים, ספק וכדומה כבר קיימים. שימושים: עריכה גרפית ועבודה עם קבצי RAW גדולים. שימוש עיקרי עם תוכנות Photoshop cs5, lightroom 4, Adobe InDesign. כמו כן, ישמש בעתיד לעריכת ווידאו באיכות HD עם תוכנות מהשוק הבייתי/מקצועי. מבחינת משחקים, COD, Battlefield3 וכמותם. כונן ה-SSD מיועד למערכת ההפעלה (win7) והתקנה של תוכנות העבודה. כמו כן, העבודה עצמה תיעשה על הכונן ולאחר מכן תועבר לגיבוי. לדעתי כונן של 128GB יספיק בהחלט. תקציב 2500 ש"ח / 500 יורו. אני גר באמסטרדם וככל הנראה אבצע את ה…

• 8 תגובות
    • 865 צפיות
  22. Started by Talon,

מחפש מחשב חדש, שימוש עיקרי הוא: פיתוח צריך מחשב חזק שיוכל להריץ תוכנות כבדות ללא בעיה תוכנות כגון: Photoshop, Eclipse וכדומה. בנוסף אני רוצה לחבר למחשב 2 מסכים, אני מאוד אוהב את המחשבים של DELL אז יש לזה עדיפות אבל מצד שני אני בטוח שאתם מבינים יותר ממני, אשמח לקבל המלצות למפרט.

• 5 תגובות
    • 707 צפיות
  23. שלום לכולם, שמי יואב ואני סטודנט לתואר שני. לצורך העבודה שלי אני זקוק למחשב חזק בעל יכולת גבוהה לביצוע חישובים נומריים, ספציפית חישוב פתרונות לבעיות בעזרת תוכנת אלמנטים סופיים וMATLAB. 1. מה התקציב המקסימאלי? 15,000-20,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל. אלה כספים שלהפרופסור, אז למי אכפת ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מומלץ שלא, אבל הוא גם ככה גדול מספיק. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? חישובים נומריים בתוכנת אלמנטים סופיים וMATLAB. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). COMSOL - שימוש כבד, MATLAB - שימוש כבד. ב) במי…

• 0 תגובות
    • 576 צפיות
  24. Started by DorSHTN,

אז כנראה שאני הולך לקנות את המחשבים הנ"ל מאילת,ואם זה יקרה זה ביומיים הקרובים לכן אני צריך תשובה כמה שיותר מהר. בעיקרון המחשב ישמש לצורכי גיימינג קל יחסית CoD,Diablo 3,League of legends וכ'ו. הInspiron אומנם עולה יותר מהVostro אבל יש בו את הI7 בניגוד לI5,יש 8GB ראם,הכרטיס מסך מגיע עם 2GB בניגוד ל1 בVostro והדיסק קשיח הוא 1TB אבל עם 5400RPM בניגוד ל500GB 7200RPM בVostro. השאלה היא אילו מבין המחשבים יתאים לי יותר (אני מוכן להשקיע את ההפרש בינהם אם הInspiron עדיף לי). תודה מראש על העזרה !

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. Started by RockStarT,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אבל אין לי בעיה שתנצלו את כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?אי אפשר לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3, GTA IV, Max Payne 3, Prototype 2 וכל החדשים שיצאו (FAR CRY 3, GTA V) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1680X1050, 22 Inch -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/…

• 3 תגובות
    • 670 צפיות

דיונים חדשים בפורומים