עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by פתח הדביר,

אך דא עקא! יש יותר מדי מבחר והדבר גורם לבלבול רציני... כ"כ הרבה דגמים, כ"כ הרבה חברות, טווח המחירים גם הוא מכאן ועד להודעה חדשה... נראה לי שרק בגלל זה לא קנינו עד כה. אני ככל הנראה מתחיל לימודים באוקטובר הקרוב, והדבר גרם לי להתעסק בכל הנושא שוב אבל כל המבחר הגדול הזה מקשה על החלטה על דגם ספציפי וככל שמנסים ללמוד את התחום עוד יותר זה גורם ליותר ויותר תסכול. ממש כמו ביצה טובענית אני צריך סיוע מחברי הפורום היקרים איך לברור מכל האוקינוס הזה, איך להיות סגור על דגם מסוים, מה הכי חשוב שבוחרים. שנהיה כבר מאחורי כל הברדק הזה!

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. Started by shaulzon,

שלום לכולם !! לאחרונה קניתי מחשב מדגם HP Probook 4530s ממחסני חשמל,המחשב עלה בצורה רגילה ועד כה הכל היה בסדר אבל שמתי לב שהוא לא מתפקד כראוי, לדוגמה:USB 3.0 לא פעל בכלל גם אחרי התקנת הדרייברים הדרושים מאתר האינטרנט של HP ובאופן כללי לכל פעולה של המחשב לקח המון זמן לדוגמה: התקנת עדכוני מערכת מWINDOWS UPDATE לקח כ-24 שעות ! ויש לי אינטרנט מהיר אז לא נגרם בגלל זה. אז החזרתי אותו לחנות וקיבלתי זיכו מלא. הלכתי לראות את אותו דגם בחנות אחרת והיה הבדל שהוא יותר מתקדם מבחינת מפרט עשיר יותר. התייעצי עם המוכר בחנות לגבי התקלה שנגרמה לי בחנות שבו רכשתי את המחשב והוא אמר לי שכנראה היה מדובר בתקלה חריגה במיוחד ושאצלם זה לא יקרה. כמובן שאין לסמוך על מה שהם אומרים. אני מספר את כל …

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. Started by amirn,

היי, אודה לעזרה למפרט מחשב לדרישות הבאות: תקציב בסביבות 6000 שימושים: תכנות, פוטושופ קבצי RAW גדולים, VIRTUAL MACHINES, קידוד וידאו, מעט עריכת וידאו בסיסית. שקט: סביר - לא קריטי. מארז: נוח להרכבה, מקום לפחות 5 דיסקים + SSD. חשוב: פילטרים נוחים לניקוי למאוררים, USB3 * לא משחקים * OC אולי קל בהמשך. ללא ציוד היקפי. תודה

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. שלום אני מחפש מחשב נייד לאמא שלי השימוש של המחשב הוא משרדי ואני ישתמש במחשב לפעמים אז חשוב לי גם שיריץ משחקים בצורה סבירה.. התקציב כמו שכתוב למעלה 2500-3500 וזה הדברים החשובים שיהיו: * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים) ,צפיה בסרטים * גודל המסך? 15.6 ומעלה * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא משנה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) אם לא פוגע במפרט אז USB 3 * בלוטות? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB ומעלה * כונן CD/DVD? צורב? צורב DVD * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? אם לא פוגע במפרט עדיף שכן *…

• 1 תגובה
    • 707 צפיות
  5. Started by system_1,

אני מעוניינת לקנות מחשב נייד אמין טוב, אבל פשוט. המחשב הוא למטרת עבודה, תוכנות אשר עוסקות בחשבונאות, וורד וכו'. המסך צריך להיות די גדול, אך לא גדול מדי, לא notebook וכאלה. תודה רבה, נועה

• 1 תגובה
    • 514 צפיות
  6. המפרט הוא : http://www.tms.co.il/preview/spec/9yfw42ng המחשב לצורכי גיימינג כבדים אבל לא עד כדי כך לממש קצת עריכה גראפית עם התוכנה CINIMA 4D אשמח לחוות דעת 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כולו כך שבתקווה המחשב יחזיק לתקופה ארוכה ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 אם זה ממש קריטי אז אפשר עוד טיפה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, טיפה ממש עריכה גראפית והחמשב יחובר למסך 1080P. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש ל…

• 7 תגובות
    • 788 צפיות
  7. Started by lior_oo7,

ברוב טיפשותי נרדמתי עם המחשב (SAMSUNG RV520) במיטה מחובר לחשמל, והוא החליק לריצפה ונשבר לי השקע הטענה .... איפה אני מוצא מקום לתקן אמין וטוב את השקע בלי לקרוע את הכיס תודה !!

• 0 תגובות
    • 511 צפיות
  8. אהלן חברים, שוב ערכתי את הת'רד הזה - החלטתי שאני קונה מחשב חדש לגמרי ולא לוקח חלקים מהמחשב הישן. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4.6K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GW2, וכל שאר הfpsים למיניהם -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע 19', בעתיד כנראה ישודרג ל-23'. -לאילו הגדרות גרפיות מיוע…

• 8 תגובות
    • 946 צפיות
  9. Started by ido-nava,

קניתי מחשב נייד ללימודים (שבסוף התבטלו) ועכשיו אין לי צורך בו יותר. המחשב הוא Asus N55SF, נקנה מחנות חצי חינם ברמת גן במחיר של כ5600 ש"ח ועדיין יש לו יותר משנתיים אחריות מלאה VIP. המפרט: מעבד: Intel® Core™ i7 2670QM ערכות שבבים: Intel® HM65 Express Chipset זכרון: 8GB DDR3 1333 MHz מסך: 15.6" Full HD (1920x1080) LED Backlight כרטיס מסך: NVIDIA® GeForce® GT 555M 2GB DDR3 VRAM כונן קשיח: 2.5" 750GB 7200RPM USB3, סאונד של Bang & Olufsen ICEpower, וינדאוס 7 מקורי, תיק נשיאה וכיסוי נצמד. http://il.asus.com/Notebooks/Multimedia_Entertainment/N55SF/#specifications אז מה המחיר שאני יכול לפרסם אותו ביד שנייה? תודה.

10. 1. מה התקציב המקסימאלי? בלי מסך 4500 אבל אני רוצה עם מסך אמרו לי משהו של דל הוא עולה 837 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אני מעדיף שלא, 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג כבד שכולל הכול מהכול א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). -- ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים חדשים שרק יצאו ועתידים לצאת, אני מעדיף שהמחשב לא יתיישן תוך שנה-שנתיים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).של המסף שתביאו ל…

• 1 תגובה
    • 563 צפיות
  11. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3 and all this shit -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FULL HD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. 4. האם…

• 1 תגובה
    • 597 צפיות
  12. Started by omrygal,

המפרט: מארז thermaltake v4 vm30001w2z ספק כוח a.pfc naxn 82+ modular 750w enermax לוח אם z77a-g43 sata3 usb3 7.1 glan msi מעבד אינטל 3.2ghz 6mb core i5 1155 quad 3470 קירור מים למעבד a80 thermaltake זכרון ceon 8gb ddr3 1333mhz כרטיס מסך nvidia geforce 560gtx soc 1024mb-5 evga דיסק קשיח פנימי 2y 1tb sata3 7200 64mb wd כל זה ב 5000 שח. יש המלצות לשינויים כלשהם ? האם המחיר בסדר ? תודה :]

• 3 תגובות
    • 693 צפיות
  13. שלום, המחשב הנייד שלי מסוג (Samsung 300E5Z(Pentium נפל לי כשהוא היה סגור מגובה של מטר בערך. מאז הנפילה הטאץ' פד לא עובד טוב, הכפתור השמאלי נלחץ לסירוגין, ניסיתי להוציא את הכפתור(מה שלא הלך לי טוב וכמעט שברתי אותו) לא עזר. מישהו יודע כמה זה אמור לעלות לי להחליף את הטאץ' פד או לתקן אותו? חשוב לציין שהכפתור הימני והמשטח עצמו עובדים טוב. אשמח שתביאו לי המלצה למעבדה טובה בירושלים. תודה לעוזרים, עומר.

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. שלום, בעוד מספר שבועות אני טס לשיקגו ויש באפשרותי לקנות שם מחשב. רציתי את המלצתכם לקניית מחשב עד לתקציב 3700 ש"ח או כ- $900. *מטרות המחשב: עבודת משרדיות (אינטרנט ואופיס), הייתי רוצה שיריץ משחקים קלים (לא משהו רציני), כמו גם צפייה בסרטי HD *זמן סוללה: 3-4 שעות *יציאות: חשוב לפחות HDMI אחד, ושאר היציאות הסטנדרטיות (USB3 אינו קריטי אך USB2 כן) *גודל מסך 15.6" * בלוטות? רצוי - לא על זה תיפול עסקה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? HDD רצוי בנפח של 750GB (גמיש) * כונן CD/DVD? צורב? כן - צורב DVD * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית? לפחות שנתיים אחריות ורצוי 3, כיוון שאהיה בחו"ל מספר חודשים - רצויה אחריות בינלאומית אך לא תפול על זה עסקה * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון…

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. היי, אז אני מתחיל ללמוד שנה הבא ואני רוצה לרכוש מחשב נייד חדש. אני מוכרח לציין מראש שכרגע ממה שאני ראיתי באינטרנט אהבתי במיוחד שני דגמים, אולי תוכלו לעזור לי להחליט בין השניים\לתת משהו יותר טוב באותו אזור מחיר. הראשון הוא סדרה 9 של סמסונג (Ivy bridge כמובן) שהוא בהחלט עונה על ניידות וזמן סוללה ארוך השני הוא הZenbook Prime Z31E או משהו כזה (גם Ivy bridge) שניהם נראים לי מצויין, השאלה היא (במקרה ומדובר בשני אלה) האם קריטי לעבור לI7 או שI5 יספיק לי? מטרות המחשב? לדוגמה: לימודים + כתיבת קוד + כנראה תוכנות גראפיות לאיטים נדירות יותר (מה שאני באמת אצטרך מכונה יש לי בבית מחשב נייח ששום דבר לא מזיז לו..) * גודל המסך? אני תוהה בין ה13.3 לבין ה15.. אני עדיין לא בטוח מה יותר כדאי..…

• 0 תגובות
    • 641 צפיות
  16. Started by talelisapov,

אהלן, חיברתי מסך חיצוני למחשב ואני רוצה לחבר גם מקלדת והכל למחשב. האם אפשר לעשות בזמן שאני סוגר את המחשב (המסך של המחשב) יש אפשרות לעשות שהמחשב עדיין יפעל ולא יעבור למצב שינה או משהו ? תודה מראש

• 3 תגובות
    • 745 צפיות
  17. אהלן, ברשותי 2 מחשבים שהם באמת ישנים. כבר הרבה שנים הם בשימוש. הנה המפרטים שלהם: (הם רשומים גם בהמשך -רק שתראו בכללי על מה אני מדבר) *בשני המחשבים שני כוננים קשיחים. אין לי מושג למה... המחשב הראשון: מעבד: Pentium4 1.8GHz RAM: DDR 512MB לוח אם: ASUS P4SP-MX HDD: C:70GB D:30GB המחשב השני: מעבד: Pentium D 2.8GHz RAM: DDR 512MB לוח אם: ASUS P5VDC-MK HDD: C: 48GB D: 27GB את המחשב הראשון החלפנו לפני פחות מחודש למחשב חדש. ובגלל שאין תקציב אנחנו רוצים לתקן/להחליף את המחשב השני. המחשב הראשון עובד ללא בעיות. במחשב השני אני חושב שיש בעיה בכרטיס מסך כי לפעמים, סתם ככה התצוגה נכבת (לא קשור למסך) וצריך לעשות כיבוי והדלקה מהמחשב עצמו כדי להשתמש בו שוב. דברתי עם …

• 3 תגובות
    • 629 צפיות
  18. המחשב הינו רב תכליתי - אופיס, דפדפן, פוטושופ, המרת קלטות, סרטים כולל הידפינישן, חיבור למסך ולמקרן. המפרט: מארז VL80001W2Z V3 THERMALTAKE שחור ספק כח A.PFC 450W V2 FAN12 POWER MAN INWIN לוח אם Z77A-G43 SATA3 USB3 7.1 1GLAN MSI מעבד אינטל 3.3GHz 3MB CORE I3 1155 2120 זכרון KVR KINGSTON 4GB DDR3 1333MHZ כרטיס טלוויזיה AVERTV SUPER 009 PCI דיסק קשיח פנימי 1TB SATA3 7200 32MB HITACHI צורב SATA SONY-OPTIARC DVDX24 DL שחור AD7280S כר.רשת 1G LAN מובנה בלוח האם כ.קול 5.1 מובנה בלוח האם מאיץ גרפי INTEL GRAPHICS השאלה היא: המפרט המקורי כלל לוח אם Asus H61 B3 ו-מאיץ גרפי Gigabyte NVIDIA GeForce 520GT קבלתי המלצה לשדרג את לוח האם ל-Z77A ולוותר על המאיץ הגרפי מכיוון שלוח האם כולל יציאו…

• 0 תגובות
    • 603 צפיות
  19. Started by esnhh,

שלום חבר שלי המצליץ לי על המפרט הזה רציתי רק לדעת חווה דעת אם זה טוב למשחקים סרטים. בעיקרון לנער בן 15 http://www.tms.co.il/pcbuilder/preview/1:11354:1/6:10522:1/2:11279:1/4:11237:1/7:7942:1/3:11636:1/20:8969:1/9:11435:1/10:11513:1/

• 3 תגובות
    • 700 צפיות
  20. המחשב יקנה מ KSP כי הם מאוד קרובים אליי משום מה אני רואה המלצות על מארזים בסיסיים אם אוכל לדעת למה ? 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים FHD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:משחקים כמו מקס פיין 3 -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).22 FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינו…

• 5 תגובות
    • 853 צפיות
  21. Started by sapartil,

יש לי מחשב קומודור 64K + הטייפ המקורי של קומדור + ג'וייסטיק ענק וחזק מאוד. המחשב בתוך האריזה המקורית מאז שקניתי אותו בשנות השמונים,הכל נבדק ותקין לחלוטין. כמה שווים שלושתם יחד ?

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  22. לפני זמן מה נהרס לי המסך [שבר פנימי] סתם כתוספת מידע: הזמנתי מסך חדש מחנות RSM הגיע לאחר שבועיים המחיר היה מפתיע 200 ש"ח לעומת שאר חנויות באיזור שלי 300-400 ש"ח ובאיביי מצאתי ב240 ש"ח סוף מידע מיותר" בכל מקרה אחרי שקיבלתי את המסך וחיברתי אותו כמו שצריך סגרתי את ההברגה הדלקתי את המחשב נורית החיווי דולקת אבל אין תצוגה. פתאום שמעתי את "הנגינה" של ווינדוס [ווינדוס 7 סטארטר] שהוא עולה אבל התצוגה עדיין לא השתנתה מסך שחור! כשהדלקתי את הנורת שולחן פתאום ראיתי שיש תצוגה אבל הבהירות כ"כ נמוכה שלא רואים כלום אז חיברתי את המחשב בRGB למסך של מחשב נייח הייתה תצוגה רגילה בהירות מצויינת כשנגעתי בבהירות אם זה להוריד אותה ואם זה לעלות אותה שום דבר לא השתנה...נכנסתי לאתר הראשי של asus להור…

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by Sayoreti,

1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל :ם ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם חריגה קלה של עד 500 ~ ש"ח תהווה שיפור משמעותי בכרטיס מסך/ביצועים וכו' אז אין בעיה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר גיימינג כבד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים מודרנים למיניהם שעומדים לצאת ומשחקי רשת (DISHONORED AC3 GUILD WARS 2 BF3) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע 1680x1050, …

• 17 תגובות
    • 2.2k צפיות
  24. http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=6462 אחליף את המעבד ל-I3 החדש (IB). וגם מארז קצת יותר טוב. משמש בעיקר לגלישה קצת סרטים קצת מוסיקה. תקציב עד 1500ש"ח, ללא ציוד הקיפי, ללא מסך וללא כונן נייד, רק מחשב.

• 2 תגובות
    • 620 צפיות
  25. Started by Fridja,

ראיתי במפרטים המומלצים בדיוק את המפרט שרציתי. הוא מדויק במחיר ובצורך שלי. רק רציתי לדעת אם יהיה אפשרי להחליף את המארז שלו http://hwzone.co.il/?printPage=yes&item=137602&section=293&peri=0 במקום המארז ששם ZALMAN Z9 אני רוצה מארז ANTEC six hundred 600 gaming האם המארז שאני רוצה שקט? הוא נראה שהוא מקרר טוב, אבל לגבי השקט אני לא בטוח תודה מראש לכל העוזרים

• 1 תגובה
    • 535 צפיות

דיונים חדשים בפורומים