ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,346 דיונים בפורום זה
-
חבר שלי רוצה לקנות לאמא שלו מחשב חדש, המחשב הישן סופסוף מת (10+ שנים, זה נס שהוא שרד עד היום). אז יצרתי מפרט, ואני שמח אם תוכלו להגיד לי האם הוא טוב. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אם אפשר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 בערך. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש יום יומי, סרטים מדי פעם. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין ג…
-
- 5 תגובות
- 712 צפיות
-
-
המחשב שלי נכון לשנתיים וחצי-שלוש האחרונות: Intel E5200 2.5@3.75GHZ DFI Lan Party P31 T2R G.skill DDRII 1333mhz 2GB*2 Gainward GTX260 896mb 216SP OC ספק SeaSonic 500W, לא זכור לי הדגם המדוייק, אבל מדובר בספק שעושה את העבודה. מסך 22 אינץ' ברזולוציה של 1680*1050 עד עכשיו יוצאים משחקים חדשים שרצים אצלי יפה גם אם אני הולך רחוק עם ההגדרות, אבל כמובן שלא כולם, ובלי AA\HBAO וכ'ו. BF3 עובד מעולה בסינגל, בהגדרות גבוהות יחסית, אבל משום מה במולטיפלייר מקרטע מעט בשרתים עמוסים כשכל ההגדרות על המינימום. אני מניח שכרטיס מסך חדש יפתור את זה. השאלה היא האם שווה לשדרג ב1000+- ש"ח, עם הלוח והמעבד הקיימים? יש לציין שאני עומד על 3.75GHZ למעבד יציב לחלוטין. אשמח לשמוע דעות והמלצות. תודה רבה! [=
-
- 11 תגובות
- 976 צפיות
-
-
שלום לכולם , ווידוי : זו פעם שניה שאני מפרסם את הבקשה הזו , פעם קודמת היתה לפני חודש אבל אז נוצר לחץ בלימודים ולא יכלתי להתעסק עם המחשב , עכשיו אני מתכוון לקנות ורציתי לראות אולי יש איזשהו שינוי , כמו כן הדרישות מלוח האם שונו קצת. תודה רבה על העזרה חברים. המחשב בעיקר לעבודה יומיומית שכוללת יישומי אינטרנט ואופיס. כמו כן , תיכנות על visual studio 2011 ו eclipse . אני רוצה לשמור לעצמי אופציה להריץ קצת משחקים כשיהיה לי יותר זמן פנוי ולכן אני רוצה שכרטיס המסך יהיה חזק פחות או יותר , המסך איתו אני עובד הוא DELL U2412M דברים חשובים : 1) אני חייב יציאת סאונד coaxial לרמקולים שלי - אבל אשמח לקבל גם מפרט עם לוח אם ללא יציאת coaxial אלא אופטית , לאחרונה מצאתי איזשהו מתאם שהו…
-
- 2 תגובות
- 620 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לחרוג בכ- 500 ש"ח או קצת יותר, אם זה ממש משמעותי ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500-800 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית בלבד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) - פרנסה, עבודה עם התוכנות פוטושופ ואילוסטרייטור, הרבה עבודה עם וקטורים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מקלדת טובה, לא משהו מיוחד. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מסך, עכבר 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 6 …
-
- 4 תגובות
- 613 צפיות
-
-
הגיע לרשותי מחשב נייד ישן במקצת(Dell עם Pentium M), ללא הארד-דיסק. אני זקוק להארד-דיסק מחשב נייד(2.5'') IDE (ATA). מישהו יודע היכן אפשר למצוא כאלו דינזוארים? הדבר היחיד שמצאתי הוא משהו בזיגזג ב600 ש"ח(!)... ההארד-דיסק לא צריך להיות מעבר ל120GB, אבל אם המחיר סביר לא יפריע לי שהוא גדול יותר. תודה מראש לעוזרים!
-
- 4 תגובות
- 983 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא משנה ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ועריכת וידאו באיכות 1920X1080 א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). COREL CYBERLINK POWERDIRECTOR ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).מסך 46 אינצ' 1920X1080 וגם מסך 1680X1050 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוג…
-
- 1 תגובה
- 597 צפיות
-
-
מעוניין לרכוש מחשב נייד חדש. ישמש בעיקר לעיבוד תמלילים, עיון במסמכים, עבודות Excel, מצגות, אינטרנט ולצפייה בסרטים. מתלבט בין מסך 15.6 ברזולוצית FHD (1080x1920 או מסך 14 ברזולוציה (1600x900) כיום אני משתמש בנייד מהדור הקודם עם מסך 15 ברזולוציה של 1400x900 ולכן מסכי ה- HD (720x1368) כלל לא מתאימים עבורי. האם למטרות שלי, מסך 14 אינצ' יהיה מספיק ובמילים אחרות לא קטן מידי? אודה לעזרה מבעל ניסיון...
-
- 3 תגובות
- 763 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? סטודנט למדמ"ח אני מאמין שרוב השימושים יהיו תכנות, אינטרנט(בד"כ לפחות עם 10-15 טאבים פתוחים) גודל המסך? בקטע הזה גם רציתי להתייעץ .. האם לא להתפשר על פחות מ15 אינץ' אני פשוט בעבר לא תיכננתי ואני לא יודע איך זה יהיה מהבחינה הזאת משקל רצוי? כמה שיותר קל .. בערך 2.5 ק"ג האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? באזור של 3-4 שעות האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA HDMI וכו) HDMI בלוטות? לא גודל מינימלי של כונן קשיח ? אין .. האם כדאי לשלב SSD או שאין צורך למטלות תכנות בסיסיות בתואר ? כונן CD/DVD? צורב? לא כונן Bluray? לא האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא…
-
- 2 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 8500, לנצל את כולו ללא חריגה. 2. מה שימושי המחשב? גיימינג כבד מאוד, סרטים, מוזיקה ותכנות קל. רזולוציה של 1080P על הגדרות סופר גבוהות לכל מה שיצא בשנה-שנתיים הקרובות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי? לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10? 7. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? כן, OC כבד לכרטיס המסך ולמעבד. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא, רק הרכבת מחשב בחנות. 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? KSP. 9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? לא. 10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? כן. …
-
- 3 תגובות
- 737 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתלבט לפני קניה בין 2 מחשבים ואני אשמח אם תוכלו לייעץ איזה עדיף ומדוע, בהתאם לפירוט הדרישות הנ"ל, תודה! (כמו כן אם יש לכם הצעות אחרות אני אשמח) vostro inspiron * מטרות המחשב? משחקים (אני יודע שזה לא התקציב אבל עד כמה שאפשר ואני מתכוון ל Crysis וכו') סרטים תכנות ועבודה שוטפת * גודל המסך? 15.6 * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) עדיף שיהיה HDMI * בלוטות? לא משנה * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500GB * כונן CD/DVD? צורב? לא משנה * כונן Bluray? לא משנה * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא
-
- 8 תגובות
- 946 צפיות
-
-
אשמח לקבל תגובות והצעות לשיפורים לגבי המפרט הבא שינוי לוח אם \ מעבד\ וכו... וגם רציתי לדעת האם המארז (והספק כח)מתאים לכל העסק כאן או לא .... תודה מעבד: Intel Core I7 3770K 3.5GHZ s1155 8MB,GPU core, Tray מאוורר למעבד: Arctic Alpine 11 Pro Rev.2 לוח אם: Asus P8Z77-V LX s1155 core i3/5/7 , intel Z77,DDR3 XMP, 2xPCI-E,VGA,DVI, HDMI זיכרון: G.Skill 2x4GB DDR3 1600MHZ SNIPER Edition dual channel CL9-9-9-24(low voltage) כרטיס מסך: Asus GTX670 2GB DirectCU II GDDR5 DX11, 2xDVI HDMI,DP , PCI-E דיסק קשיח: Seagate 2gb Barracuda 7200RPM 64MB Sata III ST2000DM001 כונן SSD: Sandisk Extreme 2.5" 120GB SSD SATA III Retail צורב:…
-
- 8 תגובות
- 925 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? – עד 2000 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב ((\אינטרנט\אופיס\מוסיקה\צפייה בשידורי ספורט באינטרנט) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). בעיקר גלישה) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) סמסונג 971P , 19 אינטש ,רזולוציה 1024X1280). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (לא מבין את השאלה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כונן נייד וציוד היקפי 5. עד כמה חשוב השקט בסולם …
-
- 0 תגובות
- 492 צפיות
-
-
מעוניין במפרט דומה בביצועים ובאיכות למפרט המצוין כאן אך עם חלקים מ-KSP. ב-KSP אין את לוח האם, המארז והספק שבמפרט הנ"ל. השימושים הם כפי שמצוין במפרט - יכולות גיימינג ממוצעות. לא יתבצע OC. חשיבות שקט מ-1-10 - 5 תודה.
-
- 1 תגובה
- 905 צפיות
-
-
שלום, אני סטודנטית שמחפשת מחשב נייד, לצורך של מיילים ואינטרנט. בלי שימוש 'כבד' של משחקים וכדו'. התקציב שלי הוא עד 3500 פלוס מינוס. חשוב לי מחשב של חברה טובה, מעבד icore 5, מסך 15.6 ומומלץ פחות מ-3 ק"ג. בתור אחת שלא מבינה בכלל במחשבים ונוטה לנזקים יש צורך באחריות של המחשב (ורצוי של 3 שנים..) ראיתי מחשב מדגם Dell Latitude E5520 L075520102E , יש לכם חוות דעת עליו? המלצות?מעבר לזה שמתי לב שיש הרבה מחשבים של Dell Latitude E5520. הם יש בהם הבדלים מהותיים? תודה מראש! גל.
-
- 5 תגובות
- 713 צפיות
-
-
התקציב שלי: 6000 ש"ח חריגה אפשרית: 600 ש"ח השימוש: גיימינג כבד המשחקים שבהם אשחק: Hitman absolution, Prototype 2, max payne 3, battle field 3, Army of one וכל המשחקים שיצאו ב 3 - 4 השנים הקרובות ברור שאשתמש במערכת הפעלה עדכנית של 64bit המפרט לא יכלול מערכת הפעלה שימושים מיוחדים: חוץ מגיימינג ושימושים כליליים אין שימושים מיוחדים ציוד היקפי: לא צריך מסך: 22" NEON חומרה אופציונלי: מעוניין בשני צורבים במפרט אפשרויות רכישה: מעדיף לקנות ב"נעה מחשבים" בנשר או ב"מאג מחשבים" במגדל העמק... או כל חנות אחרת שקרובה למגדל העמק ( חוץ מ-KSP בגלל חוות דעת נוראיות ששמעתי ) הערות נוספות: חשוב מאוד שיהיו הרבה חיבורי USB למחשב, בעיקר מאחורה. חשוב מאוד עבודה שקט…
-
- 1 תגובה
- 561 צפיות
-
-
מחשב נייד לאחר פירמוט אני צריך דרייבר כלשהו כדי להפעיל את ה-USB כל היציאות מושבתות
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם ברשותי מחשב נייד מהסוג הנ"ל ומה שקורה שפירמטתי אותו תחילה התקנתי לו אקס פי ומשום מה לא היה קול למרות שהתקנתי את כל הדרייברים. אמרתי אולי הווינדוס לא תקין אז החלפתי לו ך-7 סטארטר וגם שם אותה בעיה , האינדיקציה של הווינדוס היא שהכל עובד תקין ואין שום בעיות אבל אין קול אודה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 736 צפיות
-
-
כשהמחשב היה חדש, הסוללה החזיקה מעמד יפה מאוד. בערך 4.5 שעות. בדיוק לאחר שנה (כאילו זה מתוכנת כך) הקיבולת שלה ירדה, אבל עדיין הצלחתי להרוויח זמן של כ-3 שעות. בזמן האחרון זה פשוט בלתי נסבל. מצליח להחזיק בערך 50 דקות. תוכנת הבדיקה של HP מראה כי מתוך קיבולת מלאה של 5600 mAh היא עומדת על 1561mAh. ניסיתי את כל סוגי הקליברציה הידועים. אם למישהו יש רעיון נוסף אני אשמח לשמוע. סוללה בארץ (מבדיקה קצרה שעשיתי לסוללות מקוריות) היא כ-500 ש"ח. סוללה בחו"ל (חליפית) בערך כ-200 ש"ח. מה הכי שווה לעשות במקרה כזה, לקנות מקורית או חליפית? להביא מחו"ל או לקנות בארץ? (יש מכס/מע"מ?) אשמח לשמוע כל הצעה שיש לכם. תודה.
-
- 3 תגובות
- 708 צפיות
-
-
היי, אני מחפש נייד לעבודה (IT) צריך משהו סביר מהיר אבל לא קיצוני. (לא מחפש דגם ספציפי) המחיר יהיה עד 4000 אני מעריך.. אבל זה גמיש. הדרישה העיקרית שלי, ואולי אפשר להתייחס לזה גם בתור שאלה ולא להמליץ על דגם ספציפי... זה שאני רוצה שיהיה במחשב כונן SSD, או שמגיע איתו.. או שאני ארכוש עצמאית ואחליף אותו... מצד שני, חשבתי שיהיה נחמד לשלב גם כונן 500 וגם 120 שהוא SSD. האם זה אפשרי? מישהו מכיר דגם שיודע לעבוד עם 2 כוננים פיסיים? תודה
-
- 18 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עבודה עם כמה תוכנות עיבוד נתונים שירוצו במקביל גודל המסך?* בינוני משקל רצוי?* לא קריטי האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)?* רצוי כמה שיותר אין בקשה ספציפית האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA,HDMIוכו)*לא בלוטות?* לא גודל מינימלי שלכונן קשיח?250 GB * כונן CD/DVD?רצוי אבל לא הכרחי צורב?*לא כונן Bluray?*לא האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?* לא האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?לא התקציב הוא בין 5000 ל-6000 תודה מראש!!!
-
- 5 תגובות
- 688 צפיות
-
-
אהלן וסהלן מעוניין לרכוש את הווסטרו 3650 של דל, לפי המפרט הבא: http://www.notebookclub.co.il/products/notebooks_by_model/DELL%20Vostro%203560/vostro-3560-a3612qm.htm המחשב בא עם כונן קשיח 500gb ובנוסף ssd של 32gb השאלה היא: האם מדובר בכונן נוסף לכל דבר, או רק כזה שמשמש ל- cache עבור ההארדיסק הרגיל ואם זה כונן לכל דבר, האם אפשר/כדאי להתקין עליו אובונטו כ- dual boot עם win7? תודה רבה
-
- 3 תגובות
- 975 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 500 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך כמה שיותר! ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סרטים וסדרות נטו. הוא הולך לשבת בחדר שינה ולפעול רק כאשר נצפה בסרטים ואו סדרות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 1 - כאומר- הוא יפעל רק כשנצפה בסדרות, לא יותר. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא . רצוי שי…
-
- 0 תגובות
- 675 צפיות
-
-
-
חברים שלום, המיני נייד שלי לא מתריע על סוללה חלשה בפתאומיות הוא מתכבה ,בדקתי בהגדרות והוא אמור לצפצף ולהתריע והוא לא עושה זאת תודה לעוזרים
-
- 5 תגובות
- 853 צפיות
-
-
שלום לכולם, ברצוני לבנות מחשב שישמש להרצה של סרטי HD, משחקים ותוכנות כבדות. קיבלתי שני מפרטים שאני חושב שעונים על הצרכים שלי אבל איני יודע אם החלקים הם טובים או ששווה להחליף אותם בחלקים אחרים: המחיר של המפרט הראשון(תמונה) עומד 6000 ש"ח המחיר של המפרט השני(קובץ) עומד על 4200 אבל השאלה היא מבחינת היצרניות של החלקים אם שווה ה הבדל ! תודה לעוזרים!!
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-