ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,491 דיונים בפורום זה
-
שלום זקוק להמלצה ברכישת מחשב נייד בתקציב של עד כ-5000 ש״ח (לא אפסול גם במעט יותר) באופן מסורתי כל שנותי המשרדיות העליזות עברו עם lenovo thinkpad למינהם, כך שזה מה שאני סומך עליו בגדול. השימוש הוא כאמור כללי (משרד, בידור, לא משחקים!) ובפרט לתחום שלי, כריית מידע / מדעי המידע, למרות שאני ממש לא לוקח את השימוש הזה ברצינות יתרה, ברגע שאהיה מועסק שוב כנראה אקבל מכונה מתאימה, אולי אני צריך מחשב מספיק חזק לתרגילי בית בראיונות עבודה. מה שחשוב לי: אמין, מסך לא קטן, חיי סוללה, תאורת מקלדת, מעדיף זיכרון על מעבד פחות חשוב: מסך מגע, משקל שאלת המשך: עבור lenovo thinkpad מוצעים מחשבים מחודשים, מה שקורץ לקמצן כמוני - האם כדאי? בתודה וכיף
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
היי, מצאתי מחשב טוב של MSI בארה"ב. הבעיה היא כמובן נושא האחריות בישראל. האם יש דרך לקבל אחריות בארץ למחשב MSI שנרכש בארה"ב. במידה ולא, האם שווה לדעתכם מחשב זול ללא אחריות? איזה תקלות יש בדרך כלל במחשבים ניידים לאחר שנה, שנתיים וכו'? באיזה סדר גודל של הוצאה יהיה מדובר במידה ואין לי אחריות? תודה.
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה למי שיש זמן שיגיד לי אם החלקים תואמים אחד לשני מעבד: Q6600 intel core2 quad processor לוח אם: Intel®975X Desktop Board D975XBX2 chipest: Intel® 975X Express Chipset כרטיס מסך: GeForce 8500 GT זיכרון קשיח: kingstone 200gb ראם: kingstone KHX6400D2LL/2G מארז: 3D Aurora 570 ספק כוח: Zephyr650 של HEC או ODIN GT_800W של GIGABYTE מערכת קירור: 3D Galaxy II
-
- 20 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
AMD Athlon XP 2000+ Tray CPU Thermaltake Volcano 7 CPU Cooler Gigabyte GA-7VAXP VIA KT400 Motherboard (AGPx8, 5.1 Sound,LAN,RAID ATA133,IEEE1394,USB 2 Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD DDR-RAM 256MB 3200 Samsung Original Memory CD-ROM LG x 52 Teac / Alps / Mitsumi 1.44MB 3,5" Floppy Drive Gigabyte RADEON 8500 Deluxe 64MB DDR DH TV-Out Retail VideoCard Compucase-HEC Super Midi Tower CI-6919 Front USB 300W BLACK Case 4100 ש"ח(מקלדת,עכבר,צורב וצג יש לי)
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום חברים. התחלתי לבנות מחשב לילד ויקבלתי חום מהמחירים של הכרטיסי מסך! (3070 עולה באיזור ה5000) פתאום קלטתי את המחשב הזה Asus ROG Strix GT35 G35CG-1170KF0400 שהוא מגיע עם I7 11770\3070 8GBRTX/16GB/TB SSD/750W/Z590 וכל הטוב הזה ב8200 שח האם לא שווה כבר ללכת על מחשב מותג מוכן? שהרכבתי לבד עם המפרט הנל הגעתי למחיר יותר יקר משמעותית. נ.ב הצלחתי לתפוס כרטיס sapphire xt 6700 nitro 12gb C בחיסול . לא יודע אם להתלבש על זה ולהרכיב מפרט או ללכת על מחשב מותג הנ"ל.
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום מחשב נייד Acer Aspire 5730Z מערכת הפעלה VISTA נוצרה בעייה שלא ידוע לי מהיכן, המחשב עולה רק ב Safe mode והמקלדת לא מתפקדת גם ב Safe mode ניסיון להעלות את המחשב למצב נורמל, מביא מסך שחור בלבד. ללא הודעות שגיעה. בסריקת וירוסים לא נמצאו וירוסים. ניסיון שיחזור מערכת לימים קודמים לא עזר... האם יש עצות איך לסדר את הנושא... ג'יקוב.
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אשמח לחוות דעת לגבי מפרט למחשב: 1. מה התקציב המקסימאלי? 2700 - 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מיועד לסטודנטית במדעי המחשב וכן לעריכת תמונות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). visual studio - לימודים, photoshop - תדיר, lightroom - בינוני ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך dell u2312hm -לאילו הגדרות גרפיות מי…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
היי אשמח לעזרתכם בבניית מפרט למחשב למשחקים בתקציב של 4000 ש"ח 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לניצול. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג יותר ממאות בודדות. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? התחום הכבד - משחקים. סרטי HD מאמין שירוצו על כל מחשב דיי בקלות ואותו מטבע גם לגביי עבודה משרדית וקצת אינטרנט. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מכיוון שזה השימוש העיקרי של המחשב, השאיפה היא לשחק את המשחקים הכי חדשים בהגדרות הכי גבוהות שיש. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמ…
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, אני מרכיב מפרט למחשב שאת חלקו אקנה ב-KSP ואת שאר החלקים שלו אקנה דרך חבר בבלאק פריידי בארה"ב. הבעיה היא שאת ספק הכוח ארצה שיחברו למארז ולמה שצריך עוד בקייאספי, אבל לא בטוח איזה ספק אני צריך, במיוחד בגלל שיש כמה נעלמים מבחינת כ. המסך והמעבד שאקנה בשלב מאוחר יותר. הנה מה שאני יודע שאקנה: דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Gigabyte GA-H170-D3HP LGA1151, Intel H170, DDR4, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI 1 זכרונות: זכרון למחשב HyperX FURY 8GB DDR4 2400Mhz CL15 Kit 1 דיסקים קשיחים: כונן קשיח Western Digital Caviar Blue WD10EZEX 1TB Sata III 1 מארזים: מארז ללא ספק Corsair SPEC-ALPH…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
ציטוט 1. מה התקציב המקסימאלי? לא מוגבל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכני HD ומשחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.ישוחקו כל סידרת בטלפילד -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23 אינץ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? …
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מתחיל לילמוד גרפיקה ומעונין במחשב נייד ואני מיתלבט באיזה מחשב ליקנות אם רגיל או i mac . וכמובן אם אפשר אשמח לקבל מיפרט על אחד מהם
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
המחשב נועד בעיקר לעבודה משרדית ולא יותר מזה. עדיף מסך גדול, בסיבות ה-15.4 אינץ'. אין צורך בהרבה מקום על ההארד דיסק. שתיהיה מצלמת אינטרנט מובנית וצורב DVD. חשוב שתיהיה לו יציאת VGA כי הוא יחובר הרבה למקרן במהלך הרצאות. המחיר הוא בסיבות ה-2500 ש"ח עם אפשרות לתוספת של עד 300 ש"ח אם זה הכרחי וכמובן שעדיף פחות אם זה אפשרי. בנוסף מצאתי את המפרט הבא ורציתי לשמוע אם לדעתכם הוא עונה על הדרישות בצורה האופטילית והוא באמת שווה את הכסף: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5354&CatCode מחשב נייד MSI CR500 מעבד Intel® Dual Core Processor T4500 2.3GHz מסך "15.6 כולל מצלמה מובנית מאיץ גרפי - Video NVIDIA GeForce 8200M G זכרון 2048MB DDR2 דיסק קשיח 320GB SATA 5400RPM מערכת הפע…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן, ברשותי לפטופ INSPIRON N4030 של DELL כבר הרבה מאד זמן ופתאום ראיתי שהוא הפסיק לקרוא דיסקים שמוכנסים לכונן. (הדיסקים עובדים במחשבים אחרים) לחלופין, ניסיתי להוריד DEAMON TOOLS LITE ולהעלות קבצים דרך התוכנה אך שיטה זו לא עבדה מכיוון שהמחשב לא זיהה שיש כונן וירטואלי נוסף. יש לציין שהדיסקים שניסיתי להכניס אינם "צרובים" (משחקים מקוריים) ואת הקבצים שהעליתי עם הdeamon tools המחשב לא זיהה ( שיש כונן נוסף.) איך אוכל לפתור את הבעיה?
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכם... אני צריך בבקשה שתעזרו לי לבנות מפרט מחשב מבוסס על P3 733MHz 370PIN ... מפרט שלם כולל מארז וספק בלי ציוד היכפי (כגון מסך רמקולים וכו') ד"א שמעתי שיש לוחות לפנטיום 3 שתומכים ב- DDR זה נכון? ואם כן אפשר לשים אותו במפרט? התקציב נע בין 2500-3500 , תודה רבה לכם abit
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, גיסתי מחפשת מחשב לילדים (בני 9 ו-10). המחשב אמור לשמש ליום יום (אופיס, גלישה) וקצת למשחקים (לא משחקי FPS עם גרפיקה מטורפת). היא קיבלה הצעה למפרט הבא: מעבד: Intel E5800 DualCore מארוורר: DeepCool Alpha 6 (Back Plate) לוח אם: ECS Elitegroup G41T-M13 הרדיסק: 500GB/16MB SATA II זיכרון: 2GB DDR3 1333MHZ צורב: x22 Samsung כרטיס מסך: GEFORCE 220 מארז סטנדרטי + ספק מחיר: 1,500 ש"ח. התקנת תוכנות/דרייברים/אינטרנט/משחקים: 150 ש"ח. מה אתם אומרים? מה כדאי לשנות/לשפר (מבלי להעלות בצורה דרמטית את מחיר המחשב כמובן) תודה רבה מראש, יואב
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, מתכנן לקנות את המפרט הבא: מעבדים: AMD Ryzen 5 2400G With Radeon RX Vega 11 Box כמות: 1 - מחיר: ₪ 735 לוחות אם: Gigabyte GA-AX370M-DS3H כמות: 1 - מחיר: ₪ 402 זכרונות RAM: Corsair DDR 4 16G (8Gx2) 3000 CL15 Vengeance LPX CMK16GX4M2B3000C15 כמות: 1 - מחיר: ₪ 789 מארזים: Corsair Carbide 275R Tempered Glass Gaming Black כמות: 1 - מחיר: ₪ 301 ספקי כוח: Corsair RM650x 650W PSU 80+ Gold Modular כמות: 1 - מחיר: ₪ 517 כונני SSD: ADATA XPG SSD 480GB SX8200 M.2 2280 כמות: 1 - מחיר: ₪ 586 מסכים: Dell 24" LED U2417H HUB USB3.0 Pivot 16:9 כמות: 1 - מחיר: ₪ 993 השאלה האם אכן הלוח הנ"ל, שנראה לא כ"כ מומלץ עדיף על לוח B350, כגון Asus PRIME B350M-A תו…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
- 2 followers
-
-
חבר שלי קונה מחשב חדש (הוא לא יודע שהוא קונה- ההורים שלו עושים לו הפתעה בעזרתי- ובעזרתכם) אם יהיה צורך משמעותי ניתן לעלות עד 5500 ש"ח אבל לא לעבור את זה באגורה, לא יהיה OC ביכלל, כיוון שהמחשב לא בישבילי ואני מעדיף AMD וNV מסיבות שלא כל כך ברורות גם לי אז אין העדפה לחברה מסוימת, אני חשבתי על ברטון 2500 עם R9100P אבל אין בעיה לשנות,אז יאללא תרביצו מפרטים נ.ב- לי רעש לא מפריע אבל לו רעשים מפריעים ובגדול חייב משהו לא מרעיש כמו ה5800 הידוע לשמצה אבל לא לתקוע איזה מאוורר שנמלה מסוגלת להרעיש יותר ממנו משהו טוב בכל מקרה (עדיף גם מאווררים בחוזק כזה זהנמלה לא תוכל לעצור אותם(:
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, גיליתי שקרובה משפחה מגיע מלונדון לארץ. הוא נמצא בלונדון (אני אצרף תמונה של מיקום). מצאתי ברשת את החנות הזו שהיא באיזור: https://www.epsilonpc.co.uk רציתי לשאול אם שווה לקנות משהו שם מבחינת מחיר ביחס לארץ, בהתחשב בהיעדר אחריות והכל.. זה המפרט: http://www.plonter.co.il/priceoffer_...ceOffer=128063 מסך: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=891745 וזה המיקום שלו:
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 1800 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך אם אפשר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 400 2. מה שימושי המחשב (לדוגמה: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, צפייה בסרטים, גלישה באינטרנט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג - לא 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כרטיס מסך 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופ…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום,אני צריך נייד ללימודים ולמשחקים (קלים) זמן סוללה-רצוי מעל 3 שעות. משקל מועדף-כמה שיותר נמוך,אני מניח שעד 2.5 לא תהיה בעיה. גודל מסך-לא יודע מה יתאים לשימושים,ראיתי מסך 15.4 והוא היה גדול מספיק,ראיתי 17 וזה כבר ענק,לא ראיתי מסכים קטנים יותר. כונן קשייח-לפחות 160 צורב DVD-כן אחריות-כמה שיותר זמן,לא חושב שאני צריך בין לאומית המחשב לא יצא מהארץ ככל הנראה. אין העדפה לחברה מסויימת. חסר משהו? אני כאן תודה מראש
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל אך לא לחרוג ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג מה שימושי המחשב? עריכת וידאו, אינטרנט, יישומים משרדיים כמו וורד וצפייה בסרטים במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן Avid ואולי גם פוטושופ באופן תדיר (נניח פרוייקט אחד לשבוע) מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב הומלץ לי לא לקחת מסך שהוא פחות מ 22 אינץ ואני מניחה שארצה את הרזולוציה הכי טובה שאוכל להשיג בסכום הזה האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד) מסך, מקלדת, רמקולים (הסכום אמור לכלול את הציוד ההיקפי) האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? עכבר עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 …
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אממ אוקיי בעיקרון הוא למשחקים: מעבד: LGA 775 3.0GHZ 2MB 630J 64BIT BOX לוח אם:P5GL-MX ASUS זיכרון:2X DDR 512 mb 3200 PC400 GEIL with COOLING דיסק קשיח:160GB 7200RPM IDE/100 8MB BUFFER WD כרטיס מסך:BFG 7800GT 256MB OC DDR3 הכרטיס בדרך מחול תנו דעה בבקשה. איך ירוצו משחקים ? הוא בנוי להכל.
-
- 19 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
* התקציב: רצוי 3K, כמובן שעדיף למטה אך אם הדבר הכרחי ו\או חשוב אז אפשר טיפה למעלה (עד 3.5K). * מטרות המחשב: כל מה שהתואר דורש: מעבודות משרדיות עד תיכנות והרצת VMware (מערכת הפעלה מפוצלת). לא צריך למשחקים\סרטים\שמיעת מוזיקה, נטו ללימודים. * דרישות המסך? רצוי לא מסך גדול ואחד שלא מעייף את העיניים. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? רק שלא יהיה איזה מקלדת מזעזעת בקטע חריג. אשתמש בעכבר אלחוטי * משקל רצוי? כמה שיותר קל. יהיה איתי הרבה על הגב ולרוב אין לי רכב * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, רצוי כמה שיותר ארוך אך יותר חשוב לי המאפיינים האחרים. כמובן שאני לא רוצה שהזמן סוללה יהיה קצר מידי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא משנה לי כלכך בין טרה לחצי * האם בתקציב צריך להיכנס ר…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
דוד שלי קנה בארצ מחשב נייד . אחריי שנה הוא בא איתו ונתן לי אותו . התברר שלנייד שלו הבטריה גמורה . אם אני מוציא את הכבל מהתקע של המטען שלו שמחובר אליו מהשקע הוא נכבה . כאילו אין סוללה . אבל יש סוללה . ועכשיו אני מחפש סוללה לו . המחשב הנייד שמו הוא LENOVO 3000 V100 . מאיפה אפשר לקנות ? באיזור כפר סבא .
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-