עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), תכנות (כתיבת קוד, קומפילציה) * גודל המסך? 14' * משקל רצוי? פחות מ2.5 * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? ארוך ככל שניתן, צריך להספיק ליום לימודים מלא 6 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? עדיף שיהיה HDMI * בלוטות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח ? לא קריטי גם 80GB יספיקו * כונן CD/DVD? צורב? לא * כונן Bluray?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן, קריטי כי המחשב ירכש בארה"ב * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא שלום. אני מעוניין לקנות מחשב נייד לסטודנט לתוכנה, כפי שרשמתי השימוש העיקרי של המחשב הינו לכתיבת קוד ות…

• 62 תגובות
    • 6.5k צפיות
  2. לא נעים לפתוח אחד חדש בגלל הכמויות של הנושאים האלה, אבל אשמח לעזרה בכל זאת. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2,500 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם יש אפשרות לחסוך בצורה שלא פוגעת בצורה קריטית בביצועים, אז לחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, פוטושופ\פיינטר ודומיהם, לא משהו מיוחד. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Dark Souls, Bioshock infinite, DOTA 2, Batman AS/AC, etc etc -מהי הרזול…

• 5 תגובות
    • 895 צפיות
  3. יש לי כבר שנה את המחשב DELL N5110 ותמיד הוא היה מתחמם ובזמן משחקים הוא ממש ממש מתחמם לאחרונה הוא גם התחיל להתכבות כשהוא מגיע לרמת חום גבוהה מדיי האם יש פתרון לבעיה הזאת ? אני לא משחק CRYSIS או משהו שמאמץ את הכרטיס מסך יותר מדיי גם לא משהו קל ( זה קרה לי בזמן משחק בUNREAL 3 או GEARS 1 ) חשבתי לקנות משטח קירור אבל נראה לי שזה סתם שטויות ... יש פתרון??

4. Started by Emmanuell,

אז זה המפרט שלי כרגע ntel Core i5-750 Box @3.4ghz Gigabyte GA-P55-US3L Seagate ST3500418AS 3.5" 500GB SATA2 16MB G.Skill DDR3 (2048MBx4) 1333Mhz CL 9-9-9-24 Ripjaws Samsung SH-S223 X22 SATA DVD Seasonic SS-500ET 500W CoolerMaster Hyper TX3 Radeon HD 6870 1024MB GDDR5 Sapphire Windows 7 Home Premium 64Bit English OEM אני ממש שוקל לשדרג ל 660ti , השאלה שלי האם אני אוכל לנצל את הכרטיס ב 100% בלי בעיות עם הספק כוח ? מצאתי מידע בקשר לצריכת חשמל של שניהם אבל ש כל מני אתרים שסותרים לכן אני לא בטוח, אני אשמח להסבר מפורט טכנית אם אפשר

• 1 תגובה
    • 753 צפיות
  5. 1. מה התקציב המקסימאלי: אני רוצה מיפרט אחד ב 2.5K ואחד בסביבות 2.7K - 3K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 3 K גג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בערך 70% גיימינג 30% תוכנות כבדות כמו פוטושופ וכאלה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). PhotoShop,C# ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד לגיימינג: CS:GO,CSS,MW3 -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לא יודע -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניו…

• 3 תגובות
    • 965 צפיות
  6. Started by dNewGuy,

* מטרות המחשב? 1) לימודים (אופיס) 2) בידור ביתי (סרטים) 3) עריכה גראפית לחובבים (תמונות בפוטושופ בסיסי) * גודל המסך? 12-13" * משקל רצוי? לא מכיר את המקובל כיום. המחשב אכן הולך להיות.... נייד. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? חיובי. חובה לפחות 4 שעות, רצוי לא פחות מ-6 שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא תנאי הכרחי... * בלוטות? לא תנאי הכרחי... * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא תנאי הכרחי... (מינימום 100G. מניח שהסטנדרט גבוה יותר) * כונן CD/DVD? צורב? רצוי, לא חובה * כונן Bluray? זה קיים עדיין?? לא... תודה (: * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן. win7. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא. נקודות נוספות: 1. אפשרית חריגה בתקצי…

• 1 תגובה
    • 832 צפיות
  7. שלום לכולם, אני מחפש הצעה למפרט מחשב המיועד לשימוש מקצועי כבד. אני לא מפרט את התוכנות בגלל שהן ייעודיות ולא מוכרות [חלקן פיתוח אישי], אבל אני כן מפרט את הצרכים שלי להלן. 1. מארז. המארז צריך להיות עומד, מרווח, כניסות USB ואוזניות שפונים למעלה [ולא באמצע המארז מלפנים]. מקום ל-3 מאווררים. 2. מעבד. אינטל Core i7, הדגם עצמו פחות משנה לי ואני פתוח להצעות. 3. לוח אם. לוח האם צריך לתמוך במרכיבים הבאים: a. לפחות 4 כניסות דיסקים, SATA3 b. ארבע כניסות זיכרון עד 8GB כל אחד להרחבה עתידית. c. תמיכה בכרטיס הגרפי הנוכחי שלי GTX 560 Ti של ג'יפורס 4. שני מאוורים טובים [לא עושה אוברקלוקינג, אבל עובד בסביבה חמה יחסית]. 5. ספק כוח. 500W ומעלה…

8. התעניינתי במחשב הזה: http://ksp.co.il/?uin=16360 אני יודע שהחברות ששולטות היום בשוק הם HP, DELL, ACER וכו'. לא שמעתי כ"כ ביקורות על סמסונג. מה דעתכם?

• 0 תגובות
    • 611 צפיות
  9. אני לא זקוק למחשב לעריכת וידאו, או סאונד וגם לא למכונת משחקים, או מכונת חישובים וקידודים. זה לאדם מבוגר שלא היה לו מחשב עד היום. הוא מתחיל מאפס אפשר לומר. אשמח למפרט סביר עם מסך טוב, של 22 אינץ'(זה ניראה לי הסטנדרט היום, לכן נקטתי בגודל הזה). אני צריך גם מקלדת ועכבר. לא חובה להשתמש בכל הסכום, אם אפשר למצוא משהו נחמד וטוב גם בפחות מזה. מצד שני, אני לא רוצה מחשב חלש!(בתקווה שאפשרי :-)). אני רוצה שהאדם יהנה ממנו, אם לפתע פתאום, נניח עוד שנה, ירצה להתקין משהו שאולי מצריך קצת יותר משאבים(לא עולה לי לראש דוגמא טובה :-)). אז שורה תחתונה, מפרט לא חלש מדי, אלא משהו נוח, שיגיב מהר לכל הפעלה של תוכנה ושלא יזחל + אופציה לסחוט קצת יותר. מקווה שהצלחתי להעביר את רוח הדברים. תודה רבה!. נ…

• 17 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. שלום. הלפטופ שלי - של חברת דל, בן לא יותר מ 3 שנים - מתנהג מוזר לאחרונה. כאשר אני מחבר אותו לחשמל, לפעמים הוא מטעין את הבטריה, ולפעמים לא. גם אם הוא לא מטעין, הוא כן ישאר דולק (ולא יתרוקן או יכבה מחוסר בטריה), אבל לא יטען את הבטריה. מה יכולה להיות הסיבה? תודה!

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  11. Started by Niseg,

תקציב 3000-6000 שקל - לא בטוח אם כדאי לבזבז כלכך הרבה * מטרות המחשב? משחקים רצוי שחדישים כמו skyrim וגם ישנים על אמולטורים ומשחקים שהורגים את המעבד (dwarf fort ו minecraft למשל) בגלל זה מעבד אינטל עדיף בגלל יכולת הsingle thread שלהם. * גודל המסך? לא משנה 15.6-17 הרזולוציה עדיף 1080p+ קטן זה די יתרון * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך ? רצוי סוללה גדולה וזמן סוללה טוב כשלא משחקים משהו כמו 3 שעות במשחקים אני יכול להתפשר להיות מחובר לשקע. זה לא הכי קריטי הוא לא הולך להיות פרופר נייד אבל יהיה נחמד אם תהיה אפשרות לזה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) HDMI,USB3 * בלוטות? לא פקטור אבל רצוי (גם ככה כולם מגיעים עם BT) * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח?…

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  12. Started by walla26,

שלום לכולם המחשב נקנה לפני 6 שנים, מצורף המפרט לאחר שנה הוחלף לוח אם לדגם intel GCCR945 מפרט לוח אם: http://downloadmirror.intel.com/15117/eng/D945GCCR_TechProdSpec.pdf האם יש מה לשדרג במחשב כך שיוכל לעבוד בצורה חלקה? כרגע המחשב נתקע הרבה במיוחד כאשר יש הרבה טאבים פתוחים בכרום, ואם פותחים עוד תוכנה במקביל אז העבודה הופכת לעוד יותר איטית ומסורבלת. השימושים העיקריים במחשב הם בעיקר גלישה באינטרנט, יוטיוב, צפיה בסרטים, עריכת מסמכים בוורד ובאקסל, עבודה על תוכנות פשוטות וכו'. סכום לשדרוג 400 ש"ח. אודה לתגובות תודה

• 18 תגובות
    • 1.8k צפיות
  13. Started by kiri,

היי, מעוניינת לרכוש מחשב חדש עם: מעבד /Intel i5-3450- Tray לוח אםIntel H67BL זכרונותG.Skill 2X4GB 1333Mhz DDR3 אבל איזה כרטיס מסך לקחת?? האם Nvidia GeForce GTX550 יספיק? המחשב לשימוש ביתי רגיל ומשחקים , לא בשביל אוברקלוקין. תודה

• 0 תגובות
    • 704 צפיות
  14. היי חבר'ה, הגיע הזמן לשדרג את מחשב המשחקים של האישה, אז אני צריך המלצות לשילוש וכרטיס מסך עד אלפיים ש"ח. הספק הוא 500W JSP הדרישות הן לכהלן: כנראה שהשילוש לא יוחלף במשך כמה שנים טובות, אז עדיף משהו טיפה יותר חזק ממה שנדרש למשחקים. הכרטיס צריך להסתפק בחיבור 6 פינים וזהו, כי אין יותר. (6850 בא בחשבון?) מעוניין שהיא תוכל לשחק על ההגדרות הכי גבוהות בכל מה שיבוא לה על 1280x1024, אבל כנראה שהמשחק העיקרי יהיה GW2. שקט לא מעניין אף אחד, לא מתוכנן OC. מעדיף לקנות את החומרה מKSP/אייבורי (באר שבע זה חור). מעדיף שלא לסטות מהתקציב, אלא אם זה ממש קריטי.

• 0 תגובות
    • 633 צפיות
  15. שלום לכולם, לאחרונה אני פעיל בלילות עקב העבודה שלי. אחרי תקופה הסמרטפון מתחיל להציק לי, אני מחפש משהו טוב יותר. מצאתי אצל חבר רחוק מחשב נייד למכירה של חברת דל. אני רוצה לקנות אותו אבל רוצה להגיע מוכן. איך אתם ממליצים לי לבדוק אותו לפני הרכישה? אני מתכון מבחינת תוכנות? מאמץ? מה בדיוק? עשיתי 'סבב' ברשת וגליתי שיש לנייד הנ"ל מחלה בGPU שמשהו בהלחמות שלו נשבר ואז הוא לא עובד או עובד חלקית, לקחתי את זה בחשבון ואני יודע שיש דרך דיי קלה לתקן אותו וגם אפשר להחליף אותו (העלות לא יקרה.) בנוסף אין סוללה. העלות של הנייד תצא באיזור ה650 - 700 ש"ח סה"כ. אני ישמח ליעוץ שלכם, עד היום היו ברשותי זוג ניידים חדשים מהנילון, אין לי ניסיון עם יד שניה. תודה! נ.ב בין הייתר אני רוצה…

• 5 תגובות
    • 859 צפיות
  16. כרגע אני עם: כרטיס מסך GTX260 ספק של PCP&C 500W אני מחפש לוח אם, זכרונות, מעבד וקירור למעבד.. המחשב יעבור OC כמובן כרגע חשבתי על I5 3570K - כי אני לא מוצא בשום חנות את ה2500K .. לוח ציפסט Z77 - לא יודע של איזה חברה (אסוס ?) זכרונות 4X4GB 1600MHZ - לא יודע איזה חברה וקיוותי שתוכלו להמליץ על קירור טוב .. אין לי כרגע כוונה להחליף כרטיס מסך.. תודה!

• 0 תגובות
    • 600 צפיות
  17. טוב אז ככה, בעקרון אין לי ניסיון רב בחומרה אבל אני מבין את הבסיס. לפי מה שהבנתי, בשביל הצרכים האלה, אני לא חייב כרטיס מסך חזק אם בכלל. הבנתי שאני יכול להשתמש בכרטיס המובנה ולהתמקד בזכרונות, הארד דיסק ומעבד. במידה והייתי עורך וידאו, עורך 3D, מעצב רציני, וכו', הייתי צריך להשקיע יותר. אבל יכול להיות שאני טועה. בנוגע להארד דיסק, אני חושב לקנות 1TB 7200RPM אבל חשבתי גם על SSD. אולי SSD רק לווינדווס? או שאולי לא כי זה יקר מדי..? בנוגע לזכרונות, ראיתי שזה רכיב מאוד זול, אז נראה לי שאקח 16GB שזה סביב ה-450 ש"ח. בנוגע למעבד, הייתי מעדיף ללכת על הI7 כדי לקבל ביצועים כמה שיותר טובים, למרות שלפי מה שהבנתי, התמורה הכי טובה היא בI5, שמספק ביצועים טובים אבל לא עולה כל כך הרבה. אם הדברי…

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. היי, אני מתלבט בין ארבעה מפרטים, אשמח לשמוע חוות דעת, או הצעות חלופיות. תקציב 3000 - 3300 ש"ח עם חריגה קלה השימוש הוא בעיקר בבית אבל גם בחוץ לכן רצוי עד 2ק"ג לא למטרת משחקים שימושים: אינטרנט, אופיס, סרטים, קצת פוטושופ, מצגות. זמן סוללה ארוך - יתרון, אבל לא בכל תנאי. מעבד - לפחות I-5. איכות בניה - יתרון. מע' הפעלה - לא חובה. עדיפות קלה למסכי ה-14" המחשבים שאני מתלבט ביניהם עד כה הם: מסך 13.3" 1. Dell Vostro 3350 -רמת בנייה טובה, מסך 13", מחיר אטרקטיבי, מפרט טוב, אחריות שלוש שנים, ללא מערכת הפעלה. - 3125ש"ח http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=9657 http://www.notebookclub.co.il/products/notebooks_by_model/Dell%20zap/VM-RD33-5748.htm 2.HP ProBook 4330s - איכו…

• 0 תגובות
    • 644 צפיות
  19. Started by yael:D,

התקציב- 8000 ש"ח, ניתן לחרוג עד 1000 ש"ח המחשב ישמש לאנימציה (דו-מימד וסטופ-מוושן), עריכה גראפית, עריכת וידאו, מעט עריכת סאונד. שימוש בתוכנות הבאות: after affects, premire, photoshop, illustrator, flash, q-base, TVpaint -פעמים רבות נדרשת עבודה במקביל על כמה תוכנות. השימוש הוא יומיומי, לצרכי פרנסה הגדרות גראפיות גבוהות ציוד היקפי נדרש: רמקולים בתקציב של כ- 300 ש"ח UPS שאמור להחזיק שני מסכים 20" 1 מסך 20" איכותי לגראפיקה ואנימציה - עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10? - 7 ישנה העדפה לרכוש את המחשב באזור רמת-גן - יש צורך לכלול הרכבת מחשב בחנות בקשות מיוחדות: FireWire (בנוסף, במידה ויש רכיב שלא חש…

• 26 תגובות
    • 2.6k צפיות
  20. Started by mr.Man,

שלום רב!-----------ברצוני לקנות מחשב נייד מסוג דל והתלבטותי היא בין שני סוגי מעבדים :1) Intel Core i5-3317U Dual-Core processor 1.70GHz, 3MB Cache באתר הזה -http://www.walmart.com/ip/Dell-Moon-Silver-14-Insp...2) 2.5GHz Intel Core i5-2450M Dual-Core באתר הזה -http://www.bhphotovideo.com/c/product/841408-REG/D...ההבדל בניהם הוא 80 $ והאופציה הראשונה כוללת כונן ssd 32 gb מה שאין במחשב השניאשמח לדעת גם מה ההבדל בניהם תודה

• 0 תגובות
    • 628 צפיות
  21. Started by talelisapov,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשרי לנצל הכל אבל רצוי לחסוך בהתאם אם יש במה ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקי מחשב כבדים, ורצוי שהוא יריץ משחקים שיצאו עוד כמה שנים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא .. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. CS:GO BF3 וכ'ו -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כנראה שאני קונה את ה DELL 2312HM -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינו…

• 1 תגובה
    • 686 צפיות
  22. Started by MOFRA,

1. מה התקציב המקסימאלי?2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500] 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט,סרטים,משחקים(לרוב אסטרטגיות וRPG),קצת עבודה(MATLAB,C++) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. אסטרטגיה וRPG -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 19 אינג' גג -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוני - נמוך העיקר שירוץ חל…

• 3 תגובות
    • 895 צפיות
  23. Started by Nihil,

שלום, חברה שלי מחפשת מחשב נייד לאוניברסיטה. היא צריכה בעיקר לעבוד עם Word ו- Powerpoint. היא רוצה גם לצפות בסטרימינג בסרטים וסדרות... היא מעוניינת במסך גדול, ומשקל נמוך. הכי טוב שאני מצאתי במחיר כזה הוא http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=799214 מה דעתכם? יש הצעות טובות יותר? תודה רבה על העזרה.

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  24. שלום, אני מחפש מחשב נייד בעל הדרישות הבאות: מסך מט, אחד מהשניים: 15.6 HD+ (1600x900) Anti-Glare LED 15.6 FHD (1920x1080) Anti-Glare LED ושתהיה שלוש שנים אחריות בבית הלקוח או איסוף והחזרה. עכשיו את הדגמים של DELL אני מכיר טוב.. האם יש אלטרנטיבות נוספות של חברות אחרות (במחירים שפויים עד 5000-6000 ש"ח)? תודה

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. Started by omery000,

אני רוצה לשדרג את המערכת שלי ורציתי לדעת כמה אני יכול לקבל על החלקים האלה והאם אני יצליח למכור אותם בקלות? Intel Core i5 - 2500K (נותרו שנתיים אחריות)ׂ Gigabyte Z68X-UD4-B3 (נותרו שנתיים אחריות, באנדל חלקי) Noctua NH-D14 cpu cooler (ללא אחריות אבל תקין) Gigabyte GTX560 Ti (GV-N560OC-1GI) SLI (נותרו שנתיים אחריות, באנדל חלקי) תודה מראש.

• 29 תגובות
    • 3.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים