ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,351 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך,מעולה ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח ורק אם יהיה שיפור גדול בביצועים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3 לדוגמא -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות-גבוהות 3. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? ללא ציוד היקפי 4. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 4 5. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה …
-
- 1 תגובה
- 598 צפיות
-
-
שלום לכולם , המחשב לא מוכן להתחבר לאינטרנט , ניסיתי במשך יומיים לחבר אותו ללא הצלחה . הוא לא מתחבר לא באלחוטי (ניסיתי שתי רשתות) ולא ע"י חיבור ישיר למודם .. אני כבר מיואש , זה מחשב שקניתי לפני כארבעה חודשים ולא אמור לעשות כאלה בעיות ( מתוך הנחה שהמחשב הוא לא הבעיה שיגעתי את הספק ואת נותן התשתית במשך יומיים עד שהגענו למסקנה שהמחשב הוא הבעיתי ..) אני מצליח להתחבר , התמיכה הטכנית אצל הספק רואה שאני מחובר לאינטרנט אבל המחשב לא נותן לי גישה לאינטרנט .. מישהו ??? לפני שאני הולך ל hp .. עריכה : הבעיה היא גם באלחוטי וגם בחוטי , בנוסף למצלמת רשת שלא עובדת ואינה מזוהה ע"י מנהל ההתקנים .
-
- 4 תגובות
- 715 צפיות
-
-
שלום רב. לפטופ בין שנתיים אני חושב. במצב מעולה, מעולם לא הוצא מהבית. Dell Inspiron 1525 מפרט בתמונה: הארדיסק 150 גיגה בייט מסך 15.6 אינצ'
-
- 2 תגובות
- 726 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשרי לנצל הכל אבל רצוי לחסוך בהתאם אם יש במה ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקי מחשב כבדים, ורצוי שהוא יריץ משחקים שיצאו עוד כמה שנים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא .. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. CS:GO BF3 וכ'ו -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כנראה שאני קונה את ה DELL 2312HM -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינו…
-
- 1 תגובה
- 649 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מתכנן לקנות מחשב חדש ואשמח לקצת עזרה עם המפרט 1. מה התקציב המקסימאלי? - 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - אם אפשר לחסוך למה לא ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - משחקים קליל (אסטרטגיה וכדומה), תכני HD והורדות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - הורדות בUSENET וצפייה בתכני HD - שימוש כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו ה…
-
- 2 תגובות
- 861 צפיות
-
-
אני לקראת שדרוג המערכת והשאלה שבכותרת: האם עדיף למכור את החלקים שלי בנפרד או לדחוף אותם לאיזה מארז כדי ליצור מערכת שלמה למכירה.. מה עדיף למיקסום הרווח? המפרט בצד, רק שהמארז לא ייכלל במכירה וגם לא HDD. מדובר במעבד, זיכרונות, לוח, כ. מסך, ספק כוח. אם עדיף כמערכת שלמה אמצא איזה מארז חלופי להרכבה.
-
- 3 תגובות
- 917 צפיות
-
-
המחשב שלי נקנה לפני שנה וחצי וסתם רציתי לדעת אם יש לכם מושג כמה הוא בערך שווה כיום: CPU: Intel i5 760 2.8GHz (Quad Core) Motherboard: Intel DH55PJ Ram: 3GB DDR3 1333MHz CL9-9-9-24 - Kingston 1GB - Transcend 2GB GPU: Gigabyte GT440 1GB DDR3 OC Version Case: Thermaltake Soprano VG7000BWS PSU: Qori 200XA (Generic) 500W HDD: Hitaci Deskstar 500GB Sata II
-
- 1 תגובה
- 840 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי: אני רוצה מיפרט אחד ב 2.5K ואחד בסביבות 2.7K - 3K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 3 K גג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בערך 70% גיימינג 30% תוכנות כבדות כמו פוטושופ וכאלה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). PhotoShop,C# ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד לגיימינג: CS:GO,CSS,MW3 -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לא יודע -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניו…
-
- 3 תגובות
- 931 צפיות
-
-
מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: גיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3, COD and future games -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). "22 / "24 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן…
-
- 4 תגובות
- 671 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך וגם לנצל כמה שצריך ... ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: BF3 MW CSGO וכ'ו -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24 בערך זה יהיה -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות - בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ו…
-
- 5 תגובות
- 646 צפיות
-
-
הייתי שמח אם הייתם נותנים לי הערכת מחיר בנוגע למחשב שלי. רכשתי אותו בדצמבר 2007 מTMS. מפרט : CPU : Q6600 Stepping GO Motherboard : P35 DS3L Case + 2 Case Fan : CM690 + ZALMAN F3 120MM x 2 CPU Cooling : Thermaltake Big Typhoon VX CL-P0310 PSU : Crosair CMPSU-520HXEU Memory : OCZ GOLD XTC 800 MHZ DUAL KIT 1024 X 2 CL5 HardDisk : Western Digital 500Gb 16MB AAKS VGA Card : Sparkle 8800GT G92 512MB DDR3 DVD-RW : LG H66NK DVD-RW Dual Layer X18
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
העתקתי מהמפרט כמו עצלן CPU - Intel Q6600 2.4GHz Motherboard - Gigabyte EP43-DS3L GPU - Radeon HD4890 Cooler - Prolimatech Megahalems+Scythe S-FLEX 1600RPMFans - 2 front + 1 side scythe s-flex 1600 RPM RAM G.Skill 2GBX2 800Mhz PSU - Hiper S625 HDD - Samsing F2 Spinpoint 500GB 7200RPM אז המחשב לא עובד, ניסיתי קצת לפענח את הבעיה אבל כבר לא היה לי כח, ממילא הגיע הזמן כבר להחליף אותו וקניתי חדש. אני מניח שזה הכונן הקשיח שמת. אז מחשב ששבק חיים וחסר מערכת הפעלה, כמה שווה? בסביבות ה 1000 שקל אני מנחש? וכמה הוא יהיה שווה עם הסמסונג T220?
-
- 12 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אז קניתי מחשב חדש ויש ברשותי מחשב ישן הנה החומרה מה הוא שווה? מעבד Q8400 box לוח מ Gigabyte p31 מארז Coolermaster 335 elite ספק כוח Seasonic 400w קשיח 500g western digital כ מסך Asus hd 4870 זיכרון Corsair 4g אני מעוניין לדעת אם יש אפשרת למכור אותו ואם הוא שווה משהו חשוב לציין שהוא כמו חדש עובד בלי שום בעיה
-
- 5 תגובות
- 942 צפיות
-
-
שלום, אז לפני כמה חודשים פרסמתי כאן בקשה לעזרה בקניית מחשב נייד, ואמרו לי לשוב כשזה יהיה קרוב יותר לשנת הלימודים הקרובה הבאה עלינו לטובה בגלל שינויים אפשריים שיהיו במחירים, ועכשיו זה הזמן והדרישות לא השתנו במיוחד. ברצוני לרכוש מחשב נייד לצרכים בסיסיים של סטודנט לעתיד (אינטרנט, סרטים, עבודות אופיס..), שיוכל לעשות גם עבודה סבירה במשחקים, אך האחרון לא חובה. * גודל המסך? ראיתי כאן בפורום שממליצים פה לרוב על 13" או 15". אין לי שום סיבה להעדיף גודל מסוים על פני אחר.. אני מניח שאעדיף מסך גדול יותר, אבל אני לא רואה כמה קריטי זה יכול להיות (למעט שיקול של מחיר..) * משקל רצוי? קל עד בינוני. יש צורך בסחיבות לפה ולשם.. אתם יודעים איך זה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן…
-
- 6 תגובות
- 718 צפיות
-
-
לא נעים לפתוח אחד חדש בגלל הכמויות של הנושאים האלה, אבל אשמח לעזרה בכל זאת. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2,500 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם יש אפשרות לחסוך בצורה שלא פוגעת בצורה קריטית בביצועים, אז לחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, פוטושופ\פיינטר ודומיהם, לא משהו מיוחד. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Dark Souls, Bioshock infinite, DOTA 2, Batman AS/AC, etc etc -מהי הרזול…
-
- 5 תגובות
- 837 צפיות
-
-
היי, בעקבות האזהרות להנחת לפטופ ישירות על הברכיים או הבטן בזמן שכיבה אני מחפשת מעמד ללפטופ. ראיתי את 2 המעמדים הבאים. 1. http://www.superstander.com/#! 2. http://www.top-desk.co.il/ מישהו יודע איפה אפשרות לקנות את המוצר הכי בזול ? אם קיימים הרבה שרוצים את המוצר אולי אפשר לארגן "קניה המונית" במחיר מסובסד ...
-
- 2 תגובות
- 768 צפיות
-
-
שלום לכולם - אני מעוניין בשדרוג המחשב הקיים שלי, אין שום צורך בציוד היקפי מכל סוג. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 (לא כולל כרטיס המסך, אני שוקל לקנות את ה-670 GTX) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך, במידה ואפשר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב : אנימציה תלת מימדית, עריכת וידאו (בשילוב ישיר עם אפטר אפקט), וקצת משחקי מחשב. (Guild Wars II, לדוגמא) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש : בכל התוכנות אני משתמש ב Workflow רציף - מה שאומר שהן בשימוש רוב הזמן ככל הזמן. פרימייר, אפטר אפקט, פוטושופ Maya, 3Ds Max, ZBrush ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: G…
-
- 1 תגובה
- 947 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש לאחי מחשב נייד בתקציב של עד 3.5K לקראת שנת הלימודים האקדמאית, מדובר בסטודנט שנה א' לכלכלה שמחפש מחשב אמין, במילים אחרות אח שלי אדם שאין לו כח להתעסק עם בעיות, לכן אני מחפש לו מחשב שיחזיק להרבה זמן (6-8 שעות), ושיסחוב בצורה טובה, משחקים לא מעניינים אותו לכן יספיק הכרטיס מסך המובנה לדעתי, הגודל הרוצי הוא 13.3" אך אם יש הצעות משתלמות ל15.4 אקח אותן בחשבון, מצאתי את המחשב הנ"ל :http://ksp.co.il/?uin=16734 המחשב בא ללא מערכת הפעלה וללא כונן אופטי, להתקין מערכת הפעלה אני יודע וברשותי צורב DVD נייד, השאלה שלי האם אוכל להתקין איתו מערכת הפעלה על המחשב (חיבור USB) , אני פוחד שאני אצטרך דרייברים או שהצורב לא יעבוד כי יש רכיבים המחוברים בUSB שפועלים אחרי …
-
- 3 תגובות
- 621 צפיות
-
-
שלום לעוזרים מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, אינטרנט * גודל המסך? 13.3-14 * משקל רצוי? פחות ככל שניתן * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? שעתיים * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * בלוטות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? HDD 250 לפחות * כונן CD/DVD? צורב? רצוי * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא
-
- 10 תגובות
- 881 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה לקנות לעצמי מחשב משחקים, התקציב שלי קצת מוגבל (עד 3k לא כולל מסך) ובגלל זה אני יודע שאני לא באמת יכול להשיג את החומרה הכי חדשה או הכי טובה... עשיתי קצת מחקר והגעתי למפרט הבא: 1. מעבד: i3-2120 2. לוח אם: Gigabyte H77-D3H (הסיבה היחיד שאני קונה לוח קצת יקר יותר זה כי יש לו אופציה של חיבור רמקולים 5.1) 3. כרטיס גרפי: Sapphire AMD Radeon HD 6670 1GB GDDR5 4. כונן קשיח: Hitachi 500GB (7200 RPM) 5. זכרון: Kingston 4GB 1333 MHz 6. מארז + ספק: Antec Sonata III (+ספק של 500W) כל המפרט הזה יעלה לי בערך 2700 שקל (בדקתי מחירים רק בKSP בשביל לקבל איזה benchmark בסיסי) אני אשמח לקבל קצת הערות או המלצות נוספות... המגבלות שלי הם שהמחשב כנראה יהיה בסלון ובגלל זה בחרת…
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי כבר שנה את המחשב DELL N5110 ותמיד הוא היה מתחמם ובזמן משחקים הוא ממש ממש מתחמם לאחרונה הוא גם התחיל להתכבות כשהוא מגיע לרמת חום גבוהה מדיי האם יש פתרון לבעיה הזאת ? אני לא משחק CRYSIS או משהו שמאמץ את הכרטיס מסך יותר מדיי גם לא משהו קל ( זה קרה לי בזמן משחק בUNREAL 3 או GEARS 1 ) חשבתי לקנות משטח קירור אבל נראה לי שזה סתם שטויות ... יש פתרון??
-
- 5 תגובות
- 785 צפיות
-
-
אין חנות מועדפת. התקציב הוא עד 2500 בעיקרון, אך ניתן לחרוג עד 500 שקל גג. כמובן יד ראשונה בלבד, עם אחריות ל2-3 שנים. אין חברת מחשבים מועדפת. מערכת הפעלה וינדוס 7 כמובן. לא משנה לי משקל המחשב, אך גודל מסך שיהיה נוח לעבודה (15.6 בערך). צבע לא נראה לי משנה כל כך כי ניתן לשנות בחנות. זיכרון למחשב 4GB. המחשב יפעיל סרטים באיכות 1080P ויחובר למסכי טלוויזיה. דיסק קשיח לפחות 500GB. מטרת שימוש המחשב: לימודים\אינטרנט\מוזיקה\סרטים. כמובן שלמחשב יהיה בלוטופ WIFI ועוד. יש צורך ביציאה למסכים חיצוניים. תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 916 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב לסטודנט לאנימציה ואני צריך מחשב חזק שידע לעמוד באנימציית תלת מימד ואפקטים. קיבלתי מפרט והייתי שמח לשמוע את חוות דעתכם באם המפרט הוא ידע לעמוד באתגר :-) להלן המפרט: http://ksp.co.il/?uin=16105 תודה רבה דניאל
-
- 0 תגובות
- 576 צפיות
-
-
השאלה בכותרת, תודה לעוזרים!
-
- 12 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
אני מנסה לבנות מפרט לידידה שלי. היא עורכת וידאו בAVID 5.5. בינתיים נסגרנו על מעבד I7 (ככל הנראה 3770) וכרטיס מסך של אןוידיה (ככל הנראה 550TI). לגבי זכרון היא מתלבטת בין 8 לשני סטיקים של 8 (לדעתי סטיק אחד יספיק). לגבי לוח, צריך הרבה יציאות USB (גם 2 וגם 3), יהיו לה שני כונני סאטה ישנים + שניים חדשים (SSD+ רגיל או שניים רגילים, כולם סאטה 3), גם יציאת פייר וייר תתקבל בשמחה. לגבי הצ'יפסט, אין צפי לאוברקלוק וגם לשימוש בכרטיס המסך שבמעבד. (יש אישהו יתרון ל77 על ה68 לדרישות שלה?) מארז וספק: התלהבתי מהבנדל של פרקטל דיזיין R3 +סיסוניק 620W בTMS (אוברקיל בשבילה?), הדרישה שלה מהמארז, לא רועש מדי (אבל היא גם לא אובססיבית לשקט), יציאות USB 3 ו2 ופייר וייר (אם אפשר). התקציב, כאמור בכות…
-
- 3 תגובות
- 854 צפיות
-