ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,459 דיונים בפורום זה
-
אני לא מעונין להשקיע הרבה, והציעו לי מחשב מסדרת idea של lenovo, עם מפרט שנראה טוב מאד, מעבד i7. אבל מישהו אמר לי שהסדרה הזו מייצור סיני, ולעבודה מסיבית לא כדאי לקחת אותה, מציעים לי באותו מחיר כמעט ובמפרט מאד דומה מחשב של dell, אלא שהמעבד שלו הוא מדגם Intel Pentium B960, לטענתו זה עדיף כיון שזה dell. הבדל נוסף: הלנובו עם כרטיס מסך Nvidia N12P-GV1 1GB, והdell עם Intel HD Graphics 3000. מה עדיף???
-
- 5 תגובות
- 821 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:1080P המשחקים הם כל המשחקים הכבדים כרגע ובעתיד הקרוב, 3-4 שנים. אשמך להריץ אותם בגרפיקה כמה שיותר גבוהה כמובן 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? יש צורך במסך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? לא חשוב כלל: 1 6. האם מתוכנן אוברקלוק (…
-
- 5 תגובות
- 838 צפיות
-
-
חשוב לי שיחזיק מעמד לכמה שנים טובות (בעדיפות בלי שדרוג) לשימושים של משחקים, גלישה אינטנסיבית, הרצת מכונות וירטואליות וכו'... זקוק למפרט רק של הקופסא עצמה ושהמחשב עצמו יהיה שקט. נראה לי שדברים חשובים הם 8 גיגה זיכרון, מעבד I5, כונן SSD של 120 גיגה לפחות עם ביצועים טובים ולוח שמאפשר OC ? הנה: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר בפחות, עדיף ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא רצוי, אפשר בכמה מאות בודדים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה אינטנסיבית, משחקים, HD, תכנות, מכונות וירטואליות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (…
-
- 9 תגובות
- 978 צפיות
-
-
היי, שוקל לקנות את הזנבוק החדש של אסוס. קראתי באחת הביקורות שלאחר שימוש והקלדה ממושכים (מחשב לשימוש סטודנט), מתחילים להרגיש חתכים או אי נעימות במפרק בגלל העיצוב הדק והקצוות החדים שלו. מישהו יכול לאשש או להפריך את זה, מנסיון?
-
- 0 תגובות
- 932 צפיות
-
-
-
היי שלום! קניתי מחשב LENOVO THINKPAD T420 Q5U ויש בו כניסת 34 EXPRESS CARD 2.0 רציתי לשאול מה זה אומר, מה אפשר להכניס שם וכו'. תודה! עריכה: אפשר להכניס שם כרטיסי מסך?
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ זו התקלה כל הקלדה במקלדת כאילו ונלחץ המקש האלכסון הזה ורק באמצעות מקלדת חיצונית ניתן להקליד נורמלי. המחשב בן שנתיים וחצי מערכת הפעלה וינ 7 מה עליי לעשות? תודה
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום חברים! יש לי מחשב עם חלקים בני 4 שנים, הנה המפרט המלא: לוח אם: gigabyte p43-ds3 מעבד: wolfdale e6300 2.8Ghz כרטיס מסך: Gigabyte radeon 4800HD דיסק קשיח : WD cavier green 500GB 32MB זיכרונות: 4GB 800Mhz מחברה סינית, היו יציבים כמו סלע גם ב OC גבוה. כונן אופטי: sony משהו בחיבור IDE. מארז: CM590 קירור מעבד: scyth mugen 2 כמה ריאלי לבקש עבורו? המעבד היה ב OC של 40% למשך כמה חודשים בטמפ' קבועה של 30 מעלות (ואשכרה הצלחתי להגיע לתוצאה הזו עם הורדת מתח!)
-
- 1 תגובה
- 768 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מפרט למחשב נייח. התקציב הינו 4500 ש"ח והשאיפה לקבל את הטוב ביותר שניתן. המחשב מיועד למשחקים ולהרצת תוכנות כבדות, וידאו, סרטים ומדיה. (מאד חשוב ביצועים ומהירות) אשמח אם יהיה שקט אבל אם אין ברירה נחיה עם זה בעולם של אינטל- מעדיף את הI7 ולוח של ג'יגהבייט בערכת שבבים ZZ7 הארד דיסק 2 טרה . בעולם של AMD: הלכתי לעיבוד. אין לי בעיה עם AMD בכלל. פשוט כל חנות שפניתי אליה, דוחפת אותי לכיוון של אינטל בעוד שבאותו מחיר, אני יכול לקבל "מפלצת" עם 6 ליבה של AMD ולא לחפש איפה לחסוך ואיפה להתפשר מקווה שהגעתי למקום הנכון. אודה לכל אחד שיעשה לי פה סדר קצת . אשמח למפרטים ולהסברים מוסיף להלן את הפורמט בקשות: 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות…
-
- 4 תגובות
- 604 צפיות
-
-
שלום לכולם, ברשותי נייד של חברת ג'יגבייט. יש שם דיסק קשיח בנפח קטן יחסית, ברשותי דיסק קשיח חדש. איך בדיוק מחליפים? יש למישהו איזה שהוא מנואל עבור זה? פתחתי את המכסה למטה והHD התגלה לפני, אבל עושה רושם שיש צורך לפרק גם את הצד השני. אני לא רוצה להתחיל לפרק חצי מחשב אבל ה100 ג'יגה הנוספים מאוד קורצים לי. אני ישמח לכיון, אני מעדיף לדעת מה אני עושה מאשר לפרק על "עיוור" תודה! עריכה: יש על הHD סוג של נייר דבק (חזק, מסוג נילון קשיח) כנראה שאיתו אני אמור לשלוף את הדיסק החוצא. אני מנסה אבל זה נראה שהוא תפוס על ידי עוד זוג ברגים בצדדים. חשוב לציין שהדיסק יושב בסוג של מגן פח. נ.ב זה הדגם Gigabyte W566N
-
- 18 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל במידה ויש הפרש מורגש (לא מזערי) בביצועים ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר עד 6000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, פיתוח, מולטיטסקינג. המחשב יריץ Dual Boot של Win7 ו-Ubuntu א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Civilization V, L.A. Noire לדוגמה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1440x900 (שני מסכים כאלה, אולי ישוד…
-
- 0 תגובות
- 517 צפיות
-
-
שלום אני עומדת לקנות את המק בוק פרו החדש (מסך רטינה) בלינק הבא http://store.apple.com/us/configure/MC976LL/A? אשמח אם תוכלו לייעץ לי האם מחשב כזה צפוי להספיק ולעמוד בדרישות של סטודנטית לארכיטקטורה ב-5 שנים הקרובות? כמו כן, למיטב הבנתי בשנה הראשונה אין צורך ביכולות מיוחדות מהמחשב ולכן האם רצוי לחכות שנה עם הקנייה? כרגע ארכוש אותו מארה"ב אך לא ברור אם תהיה לי האפשרות לעשות זאת גם בשנה הבאה. המחיר של המחשב הוא 2,800$ (להשוואה בארץ הוא עולה 15,000 שקל) תודה רבה
-
- 3 תגובות
- 647 צפיות
-
-
היי מה דעתכם על המחשב הזה בתור מחשב ללימודים ואינטרנט? http://www.amazon.com/ASUS-Zenbook-UX32A-DB31-13-3-Inch-Ultrabook/dp/B00863L2MI/ref=zg_bsnr_3269423011_16 תודה
-
- 0 תגובות
- 756 צפיות
-
-
שלום! רציתי לדעת כמה המחשב שלי שווה כיום! אגב המחשב בן שנה ושמונה חודשים מפרט! INTEL DUAL CORE E5500 2.8 ASUS G41T-M LX Gigabyte NVIDIA GeForce GT 430 GPU 1GB DDR3 kingston 4gb ddr3 1333 JUMPER 80+ 550W Arctic Freezer XTREME Rev 2
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום חברים. אני מעוניין במחשב לשימושי אינטרנט ועבודה עם תמונות, אני מצלם ומשתמש בתוכנות כמו פיקסה,פוטושופ וכו'. אני מעוניין במחשב שיגיב מהר שיפח תוכנות ויעשה פעולות בצורה מהירה. אין צורך בכרטיס מסך מתוחכם, אני לא משחק משחקים וגם לא במסך משום שיש ברשותי אחד. אשמח לדעת על מה אתם ממליצים ואולי יש חנות מסויית שאפשר לרכוש דרכה מערכת שלמה ואיכותית.
-
- 0 תגובות
- 596 צפיות
-
-
התקשרתי לבטל את העסקה הקודמת של המחשב שרכשתי באייבורי,מקווה שיחזרו אליי. ומבקש המלצה למפרט מחשב לגיימר +מערכת הפעלה ווינדוס 7 עד 4000 ש"ח. אם אפשר .
-
- 4 תגובות
- 642 צפיות
-
-
-
אני עומד לרכוש את המעבד הנ"ל משומש ואשמח להמלצות על לוח אם+זכרון, רצוי מKSP. חשבתי על הזכרונות האלו: http://ksp.co.il/?store=kspnazarta&uin=11914 2X2Ghz 1333mhz 7-7-7, זולים וטובים ממה שזה נראה. יש עוד הרבה זכרונות בערך באותו המחיר, אם יש משהו משמעותית טוב יותר, אשמח להמלצה. בקשר ללוח אם באמת שאין לי מושג מה לקנות. המידע הבא יוכל לעזור: * אני מתכנן לבצע קצת OC, כנראה לא הרבה מעל ה4ghz. * לא מתכוון לעשות מערך SLI\CROSSFIRE. * אין לי צורך בכרטיס מסך מובנה על לוח האם. * FireWire-אני מוסיקאי ומקליט כלים דרך כרטיסי קול חיצוניים שמתחברים דרך FW IEEE1394, כך שרצוי לוח עם חיבור FW איכותי. אם לא, אז כדאי להתחשב תקציבית ברכישה של כרטיס חיצוני שעולה בערך 100 שקל. * אין לי ממש צו…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
דרושה חוות דעת על מפרט ותיקונו תודה וסוף שבוע נעים
-
- 5 תגובות
- 660 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?אם יהיה אפשר לרדת טיפה מ 5000 ל 4000 יהיה מצויין ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?5000 זה המקסימום 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:כן -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.בעיקר GUILD WARS 2 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).כרגע יש לי 20 אינצ 1200X1600 אבל כנראה שהחליף בעתיד -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3.…
-
- 2 תגובות
- 474 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר וגם קצת תיכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. אין לי מושג, החדשים שיצאו -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1400*900 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, …
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הפכתי את המחשב הישן לHTPC והחדש אמור לשמש לעבודה מתוך הבית ועריכת וידיאו ותמונות (אני צלם חובב). תקציב: עד 5 אלף ש"ח (עדיף בפחות) תוכנות: MATLAB (אני צריך לפחות 8ג"ב זיכרון), עריכת וידיאו - PINNACLE, עריכת תמונות - PHOTOSHOP DXO-OPTICS LIGHTROOM מערכת הפעלה: יש WIN7 64BIT המהרה: לא עושה OC שקט: חשוב מאוד 9 מתוך 10 (10 מבחינתי זה FANLESS, לכן סימנתי 9) ציוד היקפי: מקלדת נוחה (תכנות וכתיבה מרובה באנגלית), עכבר גדול נוח ומדויק (1000DPI אמור להספיק), אזניות טובות חומרה קיימת: כרטיס מסך Gigabyte Geforce GTX 460 OC 715MHz 1Gb GDDR5 העדפות: חיבורים עיליים במארז (להבדיל מהקדמיים הנפוצים יותר), אבל לא מצאתי כזה שיהיה גם שקט. מפרט לדוגמה (KSP), אינו כולל עכבר ואזניות: מעבד אינטל I…
-
- 2 תגובות
- 761 צפיות
-
-
היי אני רוצה להחליף את המחשב הישן שלי ולא כל כך יודע מה לקנות. אשמח לעזרתכם בקבלת מפרט אפשרי. 1. תקציב 2000-2500 שח רצוי לחסוך. 2. מחשב למשחקי מחשב בסיסיים ועריכת מוזיקה (מדובר בתחביב המחשב לא חייב להיות חזק בצורה יוצאת דופן) 3. אין צורך בציוד היקפי, הארדיסק ומסך. 4. מחשב שקט 8-10 7. לכלול מערכת הפעלה WINDOWS 8. אין העדפה לחנות ספיציפית 9. חשיבות מועטה לשדרוג תודה רבה
-
- 0 תגובות
- 563 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5,000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל, אך יש להתחשב ב"כדאיות" המוצר. כלומר: אם כרטיס מסך שעולה 1,500 ש"ח נותן ביצועים X, וכרטיס מסך אחר עולה 2,500 ש"ח, אבל טוב ממנו רק ב-2% יותר, יש לבחור בכרטיס שעולה פחות (יחס עלות-מחיר). אין צורך לנצל את הסכום "בכוח". ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 100-150 ש"ח נוספים. 2. מה שימושי המחשב? משחקים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג: משחקי FPS למיניהם - Call of Duty, Battlefield.. משחקי MMORPG (אונליין) - Dekaron, Diablo, Path of Exile.. משחקים שונים כמו GTA V, Just Cause (כשייצא) וכו'.. רזולוציה טבעית: 1920x1080. מסך AOC 2341Va בגודל 23'. הגדרות גרפיות גבוהות. 3…
-
- 0 תגובות
- 658 צפיות
-
-
אהלן אני מתחיל ללמוד אוטוטו, וחשבתי לקנות מחשב. השימושים בעיקר וורד, מוזיקה, אינטרנט, עם פזילה למשחקים קלים * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) סטונדט, אינטרנט אופיס סרטים, ופזילה למשחקים קלים * גודל המסך? באמצע, קטן מ15, אך גדול מ12 * משקל רצוי? הממ שיהיה נייד, אז 2 ק"ג גג? * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לפחות 4-5 שעות עבודה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) לא משנה * בלוטות? לא משנה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) לא משנה, עדיפות ל7200RPM * כונן CD/DVD? צורב? עדיפות לצורב, אם אין …
-
- 1 תגובה
- 708 צפיות
-