ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,351 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, קודם כל סליחה על פתיחת Thread חדש, הקודם קצת נחטף ויש שינויים: 1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך במידת האפשר, אני סבור שגם ככה הסכום גבוה מהדרוש ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? +500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר משחקים, סרטי HD מדי פעם, עריכה בפוטושופ א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. רוב המשחקים החדשים, באטלפילד וכדומה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחו…
-
- 19 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות לפטופ , ולאחר בירורים ושיטוט בפורום הזה נשארתי עם שני מחשבים שנראים לי טובים לצרכים שלי. אני סטודנט להנדסה ומעוניין במחשב בעיקר לצרכי לימודים , תכנות , עבודה עם מטלב ועוד כלים שמשתמשים בהם בהנדסה, וצפייה בסרטים HD. אשמח לשמוע דעתכם האם המחשבים האלו מתאימים לצרכים שלי ואם למישהו יש המלצה ספציפית לאחד מהם לעומת השני תודה אלה המחשבים : Samsung NP350V5C-A01IL- Asus K55A-SX235V-
-
- 1 תגובה
- 802 צפיות
-
-
אך דא עקא! יש יותר מדי מבחר והדבר גורם לבלבול רציני... כ"כ הרבה דגמים, כ"כ הרבה חברות, טווח המחירים גם הוא מכאן ועד להודעה חדשה... נראה לי שרק בגלל זה לא קנינו עד כה. אני ככל הנראה מתחיל לימודים באוקטובר הקרוב, והדבר גרם לי להתעסק בכל הנושא שוב אבל כל המבחר הגדול הזה מקשה על החלטה על דגם ספציפי וככל שמנסים ללמוד את התחום עוד יותר זה גורם ליותר ויותר תסכול. ממש כמו ביצה טובענית אני צריך סיוע מחברי הפורום היקרים איך לברור מכל האוקינוס הזה, איך להיות סגור על דגם מסוים, מה הכי חשוב שבוחרים. שנהיה כבר מאחורי כל הברדק הזה!
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום רב , אני רוצה לקנות מחשב נייד חדש במיועד ללימודים ופנאי כאחד, קצת משחקים סרטי fhd, מוזיקה עבודה משרדית . מבחינת התקציב עומד לרשותי 3500 שקל מקסימום. חשוב לי: 500 גיגהבייט מעבד לכל הפחות i5 שידוע לי שהוא מצויין. כרוטיס מסך טוב . יציאת hdmi תמיכה בusb3 הציעו לי את במחשב הנל, אשמח לקבל ביקורות עליו, או במידה ויש לכם הצעה עדיפה אז הסבר מדוע. http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=8790 תודה רבה.
-
- 5 תגובות
- 775 צפיות
-
-
אהלן , החטלתי לשדרג את המחשב הישן שלי שקניתי לפני בערך שנתיים וחצי . אין לי תקציב מקסימלי , מה שכן יש חלקים שאולי אני רוצה לשמר מהמחשב הישן אשמח לדעת אם יש טעם להחליפם או אפשר להשאיר אותם . המחשב שלי משמש וישמש בעיקר לגיימינג אני פתוח לכל המשחקים ככה שאני לא רוצה להגיד שזה לא גיימינג כבד או משו אבל שתהיה לי אפשרות גם להריץ את המשחקים הכבדים . לא מתוכנן אובר קלוק . אני קונה מקיי אס פי ככה שאם מישהו ירצה להציע חלק חילופי . מעבד : יש לי מעבד שרכשתי אותו לפני לפני שנתיים וחצי i5 2.66 ghz 8mb אני יודע שזה מעבד קצת ישן אבל חושב שהוא יכול לשמש אותי טוב עדיין למטרות שלי כי אני לא משתמש בתוכנות כבדות רק גיימינג ופעולות בסיסיות של יום יום , אם מישהו חושב שיש צורך להחליף מעבד אשמח ל…
-
- 26 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5,200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך במידת הצורך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA V ועוד כמה שבשלב זה לא ידועים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080P -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? אני רוצה אותו למשחק GTA V ויש לו גרפיקה גבוהה לפי מה שהבנת…
-
- 20 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, אני מחפשת להחליף את המחשב הנייד.. הדרישות שאני מחפשת במחשב הן שיהיה קל עם זמן סוללה ארוך של 6-8 שעות ומסך בגודל של 13-14 עדיפות לדל או חברה אחרת שמספקת אחריות טובה (רצוי 3 שנים) המחשב בעיקר לגלישה באינטרנט ולעבודה עם אופיס רצוי כונן dvd צורב אבל על זה אני מוכנה להתפשר.. תודה, אלונה
-
- 6 תגובות
- 783 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים כבדים ביותר BF3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FULLHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות …
-
- 6 תגובות
- 732 צפיות
-
-
היי חברים אני צריך חוות דעת לגבי מחשב Dell - N411z בעיקר לעבודה שותפת יום יום מעל 8 שעות עבודה בממוצע 4 שעות ללא טעינה עבודה עם מסמכים ותוכנות עריכת מוסיקה כגון Ableton / Traktor http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=11226 דעות , המלצות ? עזרה? התקציב הוא עד 3000 ש"ח . תודה.
-
- 1 תגובה
- 653 צפיות
-
-
שלום, מנסה להרכיב מפרט עבור אחותי [וגיסי], 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? באמצע =]. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב ? עבודה משרדית בעיקר+סרטים 3. האם יש צורך בציוד הקפי? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7 6. האם מתוכנן אוברקלוק? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבת המחשב וללא תוכנות 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? - אזור הצפון, גיסי נוטה ל"אייבורי" וטוען שבלאו הכי הם ישוו הצעות מחיר של אחרים- אנסה לזרום איתו, כך שהצ…
-
- 3 תגובות
- 686 צפיות
-
-
היי, יותר מוקדם פרסמתי בקשה למפרט עם מעבד I5 עכשיו יש לי שאלה כללית יותר. המפרט הוא עבור אחותי וגיסי, שכנראה לא יתכננו לשדרג\לשנות לעולם, אלא אם כן המחשב חלילה יתמוטט כמו שקרה לקודם [בן 7] ולכן הם עכשיו קונים חדש. הצרכים שלהם בסיסיים ביותר: גלישה וסרטים, ככה שברור שלא זקוקים למפלצת בכלל. אני אישית כן הייתי מעונין להמליץ להם על I5 מאחר והם לא יתכננו לשדרג לעולם והייתי מעוניין לשמוע את דעתכם, מה עדיף? מפרט א' מעבד [2100 או 2120 לצורך העניין] I3 8GB ראם HDD 1TB ספק לא ג'נרי [עם 80+, APDC...] או מפרט ב' מעבד I5 4GB ראם HDD 500GB ספק ג'נרי אני יודע שמפרט ב' נשמע לא מזהיר שניהם יספיקו להם ושניהם יכולים לעמוד בתקציב 2000 אני מאוווד הייתי רוצה שיקחו I5.…
-
- 3 תגובות
- 833 צפיות
-
-
ברצוני לקנות את המחשב הבא ויש לי כמה שאלות. http://ksp.co.il/?select=.268..271..1358..211.&list=1&sort=3&glist=1&uin=16793&txt_search=&buy=&minprice=&maxprice= האם הרזולוציה של המסך (1366x768) לא קטנה מדי בשביל 15.6 אינץ'? לכמה זמן מספיקה הסוללה שלו? איך הכרטיס מסך שלו בהרצת משחקים? המחשב מיועד ללימודים ולשימושים כלליים.
-
שלום חברים, יש לי מחשב נייד של Asus, דגם K52D. לאחרונה נתקלתי בבעיה (המסך לא פועל או מציג תמונה שחורה - גם מסך חיצוני). המחשב לא באחריות ואפילו לא נרכש בארץ. אני מחפש מעבדה אמינה, הוגנת ומקצועית שתוכל לבצע בדיקה והערכת מחיר ואז תיקון בתשלום; רצוי באיזור חיפה. עד כה מצאתי בדפי זהב ודומיהם רק חאפרים שה"מעבדה" שלהם במטבח בבית או מעבדות במרכז שלפי ביקורות שולחים אליהן את הלפטופ ומקבלים אחרי חודש - לפעמים גם בלי שדבר תוקן. מאוד אשמח להצעות. תודה!
-
- 1 תגובה
- 722 צפיות
-
-
שלום חברה, אני זקוק למחשב חדש ואשמח לחוות דעתכם על המפרט הבא i3 3220 3mb cache 8gb ram ddr3 kingstone לוח אם: b75 gigabyte ספק 450W מארז סטנדרטי של אייבורי ללא דיסקים קשיחים וללא כרטיס מסך (יש לי כבר) כל זאת ב2000 שח. האם כדאי? תודה רבה!
-
- 1 תגובה
- 470 צפיות
-
-
אהלן חברה, אני קונה מחר מחשב חדש לאחי, המחשב מיועד לגיימינג בעיקר אחי אוהב שהרבה דברים פתוחים ברקע וFPS גבוה אני רוצה גם חלון לשדרוגים עתדיים כמו תוספת של עוד זכרון + שדרוג של הכרטיס מסך זה מפרט שבניתי בTMS כולל מסך 1920X1080 לא מכיר בדיוק את מארז הזה ככה שהמלצות התקבלו בברכה, אני צריך מארז שגם הכרטיסים הכי גדולים יוכלו להיכנס בו גם לגבי הלוח אם אני לא סגור אבל OC כניראה שלא יהיה (התדר הקיים עם הבוסט של אינטל יספיקו). המלצות ללוח אם + מארז + אולי לרדת בקירור למשהו יותר זול התקבלו בברכה. תודה מראש מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Ivy Bridge Core i5 3570 Socket 1155 6MB 3.4Ghz Tray כמות: 1 - מחיר: ₪1036 קירור למעבד: ZA…
-
- 8 תגובות
- 753 צפיות
-
-
מה ההערכה שלכם? מדובר על HDD של Hitachi 1TB 32MB קאש SATA2 7200 RPM תודה
-
- 6 תגובות
- 989 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים סרטים ותיכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. החדשים שיצאו -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). W2350T או e2350t -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום …
-
- 18 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
המחשב נקנה לפני כמעט 3 שנים , אם זה חשוב הוא לא עבר שום תקלה או תיקון עבר ניקויים עקביים ושמירה. מעבד : i5 2.66 ghz 8mb לוח אם : Gigabyte GA P55 UDR3 זיכרון : G.SKILL 2X2 GB DDR3 1600MHZ כ. מסך : Sapphire HD 4870 512 MB GDDR5 כ. קשיח - Western Digital 500 GB 12MB SATAII צורב : SANSUNG SH-S22B DVD ספק כוח: Seasonic 500W BRONZE S מארז: קולר מאסטר CM 690 BLACK NO PSU תודה...
-
- 3 תגובות
- 950 צפיות
-
-
חברה אני זקוק לעזרתכם.היום קיבלתי את הנייד HP pro book 4530s אשר רכשתי במבצע 2,100 ש"ח (שרות אלקטרה- שנה 1). משום מה אני לא כל כך שלם עם הקנייה הזאת בגלל : א- המחשב הגיע עם מע" הפעלה באנגלית כאשר לתומי חשבתי מראש שניתן לבחור באנגלית או עברית מפני שבמפרט היה רשום English (hebrew enabled העניין הובהר לי בחנות אך בכל זאת החלטתי לקחת אותו ברגשות מעורבים.כי בכל זאת הייתי מעדיף שזה יהיה בעברית . ב- מה שיותר מפריע לי זה שהשרות הוא של אלקטרה ולא של HP ישראל (בדף המוצר היה רשום באחריות היבואן ולא צויין מי זה ) לא יודע למה אבל אני מריח שתהיה לי בעיה איתם בהמשך במידה ואזדקק לשרות\ תמיכה שלהם. האם לניידים של HP יש שרות גם של אלקטרה וגם של hp ישראל , ומה עדיף ? והאם חששותיי מוגזמים…
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם ,בן דוד שלי במיאמי אז החלטתי שזה הזמן להתחדש במחשב חדש שאלון : *מטרות המחשב? לימודים (אינטרנט ואופיס), משחקים Diablo3,Metro 2 .... וצפיה בסרטים * גודל המסך?13-14 עם רזולוציה של 1600X900 * משקל רצוי?כמה שיותר קל (פחות מ2 קילו עם אפשר) * האם נדרש זמן סוללה ארוך ?4-6 שעות עבודה לפחות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * בלוטות? * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אם יש אפשרות לSSD בגודל של לפחות 120GB יהיה מצויין אם אין אז 7200RPM * כונן CD/DVD? צורב? לא חייב * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? מומלץ לא חייב * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?לא תוספות משלי : -רצוי שהמקלדת תהיה מוארת -איכות בניה כמה שיות…
-
- 3 תגובות
- 738 צפיות
-
-
מחשב לפטופ יותר חזק מאשר נייד :תקציב: 5000-6000 מדינה: ישראל מטרות המחשב: שימוש של סטודנט יותר בבית,אין צורך רב בלהביא אותו לאוניברסיטה, משחקים קלים וכבדים, צפיה בסרטים גודל המסך: 15 אינץ זמן סוללה:האמת אני לא כל כך בקיא,לפי מה שקראתי הבנתי שמה שאפשר לצפות מקטגוריה זאת זה 3-4 שעות? יציאות: כל היציאות הסטדנרטיות למחשב חדש בלוטות: אין חשיבות גדולה זיכרון:180 ומעלה מעבד:i5 או i7,למרות שאני לא בטוח אם התקציב מספיק לI7 כונן: CD DVD לא חובה צורב כונן BLUERAY -לא חובה לא נדרשת אחריות בינלאומית המחשב יקנה בארץ בתקציב יש להכניס התקנת מערכת הפעלה WIN 7 חברה:לא באמ…
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, בעוד מספר שבועות אני טס לשיקגו ויש באפשרותי לקנות שם מחשב. רציתי את המלצתכם לקניית מחשב עד לתקציב 3700 ש"ח או כ- $900. *מטרות המחשב: עבודת משרדיות (אינטרנט ואופיס), הייתי רוצה שיריץ משחקים קלים (לא משהו רציני), כמו גם צפייה בסרטי HD *זמן סוללה: 3-4 שעות *יציאות: חשוב לפחות HDMI אחד, ושאר היציאות הסטנדרטיות (USB3 אינו קריטי אך USB2 כן) *גודל מסך 15.6" * בלוטות? רצוי - לא על זה תיפול עסקה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? HDD רצוי בנפח של 750GB (גמיש) * כונן CD/DVD? צורב? כן - צורב DVD * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית? לפחות שנתיים אחריות ורצוי 3, כיוון שאהיה בחו"ל מספר חודשים - רצויה אחריות בינלאומית אך לא תפול על זה עסקה * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון…
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום! אני מעוניין לקנות מחשב נייד חזק לרינדורים מאסיביים בעזרת cuda. מצאתי שני מתמודדים וקצת קשה להחליט בינהם: MSI GT70 http://www.xoticpc.com/msi-gt70-0nd204us-eta-june-p-4498.html Clevo P170EM / Sager NG9170 http://www.xoticpc.com/sager-np9170-clevo-p170em-p-4342.html מה שהכי חשוב לי זה כמות הזיכרון בכרטיס המסך, אני לא מוכן לרדת פחות מ-4gb. ב-msi אפשר להגיע לכמות הזו עם כרטיס ה-gtx 675m ובסאגר אפשר רק עם כרטיס 680m שהוא מטורף אבל לא בטוח שיביא שיפור בנוגע ל-CUDA (לפחות לפי הניסיון המעשי של החבר׳ה ב-Blender) בכל אופן ל-msi ישנה בעיה לפעמים עם המקלדת, היא לא ממש עובדת טוב לפחות לפי הפרסומים בפורומים אך הסאונד מצד שני מעולה לגבי הסאגר יש לי עוד הרבה שיעורי בית... אבל המפרט…
-
- 3 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
אני מתכנן לקנות מחשב ניייד, כבר אני יודע איזה מעבד וכמה זיכרון פנימי אבל אין לי שמץ של מושג על איזה כרטיס מסך ללכת? אני צריך שמישהו יתן לי גבול מינימלי- מה לא לקחת התקציב של כל המחשב עד 4K והייתי רוצה מאיץ גרפי לא בשמים ולא משהו מפלצתי לגיימרים אלא אחד שעושה את העבודה וסה"כ סבבה ומסוגל להריץ משחקים עם דרישות בינוניות-גבוהות. תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 576 צפיות
-
-
שלום! ידידה שלי מחפשת מחשב נייד ללימודים. היא נתקלה בשני הדגמים הללו שמוצעים באייבורי: Dell Vostro 3360 i5-3317U 13.3 Dell Inspiron 13z i5-3317U 13.3 כפי שניתן לראות שני המפרטים כמעט זהים (ל-inspiron יש יותר זכרון ואין כניסת eSata), כולל המחיר. לא ממש הצלחנו למצוא מה ההבדל ביניהם, ואיזו סדרה עדיפה... מישהו יודע? חוץ מזה, נתקלנו גם ב-Vostro באתר של notebookclub, במחיר הרבה יותר זול (גם אחרי שמוסיפים מערכת הפעלה): http://www.notebookclub.co.il/products/notebooks_by_model/DELL%20Vostro%203360/vostro-3360-3317um.htm אבל פה מצוין שהמעבד הוא i5-3317UM ולא i5-3317U. האם יש הבדל, או שזה אותו מעבד? לא הצלחתי למצוא באתר של אינטל מידע אודות ה-UM, אלא רק אודות ה-U.
-
- 5 תגובות
- 3k צפיות
-