ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,344 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 1.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 250 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית ותכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) לא מיועד. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול …
-
- 15 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
הי, אני צריכה לקנות מחשב לתכנות בתקציב של עד אלפיים (ורצוי קרוב ל1500) חשוב לי שהוא יהיה מהיר מאוד, ורצוי גם שקט יחסית, וצריכה להריץ עליו גם מכונות וירטואליות. אני לא צריכה מערכת הפעלה, צורב או ציוד הקפי מצאתי את זה: https://www.ynetshops.co.il/Product/9241/ אבל אני לא בטוחה אם זה כדאי בגלל האיכות של המארז. אני אשמח אם למישהו יש המלצות תודה
-
- 0 תגובות
- 480 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עד השקל האחרון ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בלי חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.- GTA V, BF3, AC2/3, MAFIA 2, MW -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 21 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום …
-
- 6 תגובות
- 854 צפיות
-
-
התקציב המקסימאלי? 6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא חובה לחסוך אבל סבבה אם מתאפשר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר משחקים וצפיה בסרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אני עובד עם VM (במקביל בד"כ) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. קרייסיס 3 ודומיו.... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 23 אינץ של דל כרגע - לא דוכר את הרזלוציה , אבל יש מצב שאני אשדרג את המסך -לאילו הגדרות…
-
- 0 תגובות
- 650 צפיות
-
-
היי, אני מתחיל ללמוד בקרוב(מדעי המחשב) והייתי רוצה לקנות מחשב נייד שישמש אותי כשאני לא בבית ובדרכים. * מטרות המחשב? השימושים של המחשב: עבודה משרדית, תכנות, צפייה בסרטים, עבודה על פוטושופ ולמרות שכרגע אין לי זמן למשחקים הייתי רוצה את האופציה לתמיכה במשחקים כבדים(כלומר כרטיס מסך סביר). * גודל המסך? 14-15 * משקל רצוי? לא יותר מ2 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? עדיף... שיחזיק 3-5 שעות בעבודה משרדית\תכנות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? כן, מעוניין בUSB3, HDMI וקורא כרטיסים בסיסי(יהיה נחמד אם יתמוך גם בCF, אבל אני לא חושב שקיים דבר כזה), אולי גם VGA או DISPLAYPORT אבל לא חובה. * בלוטות? מעדיף שכן, אבל לא סוף העולם אם לא יה…
-
- 2 תגובות
- 763 צפיות
-
-
היי חברים (: אני מחפש מחשב נייד/נטבוק שישמש בעיקר לעבודה בוורד (לא המון שעות), איכסון מדיה (תמונות, סרטונים, מוזיקה), גלישה באינטרנט ותוכנות קלות. חשוב לי שהוא יהיה עמיד, קל, לא גדול מדי, זמן סוללה גדול ושיהיו לו חיבורים לusb. התקציב שלי הוא בערך 2000 שקל אבל אני גמיש, אז אם יש משהו איכותי וברמה אחרת במחירים קצת יותר גבוהים אל תחששו להציע. אשמח מהר שתעזרו כי אני לא מבין בדברים האלה. תודה מראש..
-
- 0 תגובות
- 511 צפיות
-
-
אז ככה חשבתי על האסוס שיצא לפני חודש עם ה620m, עכשיו אני הבנתי שלא יהיה הרבה אבדל אם אני אחכה ארבע חודש כי זה עוד הזמן שיש לי בחול, מה לגביי בחירה של אססדי לחכות איתו? וזיכרון איזה כדיי לי בנפח של 8 גיגה הקניה תתבצע כנראה באמזון, איזה ביטוח כדיי לי לעשות אם בכלל? תודה לעונים
-
- 0 תגובות
- 571 צפיות
-
-
כמה השילוש הבא וכרטיס מסך שווים ? AMD PHENOM II 955 4GB KINGSTONE DDR3 1333 SCYTHE MUGEN II GIGABYTE GA-790XT-USB3 SAPPHIRE HD5850
-
- 1 תגובה
- 742 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? - 3.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך ובמידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר שינוע בין 3K - 3.6K , אם יש רכיבים עם יחס ביצועים/מחיר גבוה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עריכת תמונות, תכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ, סביבות עבודה למניהן של תכנות ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל מיני משחקי FPS מהתקופה האחרונה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1680X1050 מסך 20 אינצ' -לאילו הגדרות גרפ…
-
- 2 תגובות
- 603 צפיות
-
-
שלום, אני גרפיקאי כבר 8 שנים. עובד בפוטושופ, אילוסטרייטור ואין דיזיין (לא בתלת מימד ווידאו) תמיד עבדתי עם מחשבי PC. אבל כולם תמיד אמרו לי שבמשרדי פרסום גדולים ומקצועיים עובדים רק עם מחשבי MAC "כי הם טובים יותר..." בלי נימוק נוסף. אז רציתי לדעת אם באמת יש הצדקה לדבר הזה. הרי אני יכול להכנס כל רגע לאתר של APPLE או IDIGITAL ISRAEL ולראות מה המפרט של הMAC שמוכרים כיום ולהרכיב אותו הדבר ב PC ואולי אפילו טוב יותר בפחות כסף. אני מודע לזה שהמסך מחשב שלהם ה - מסך 27" Thunderbolt מאוד איכותי וניתן לכיול צבעים מדוייק וכו'. אבל בואו נתעלם מיזה כרגע ורק נתרכז בביצועים הגרפים של התוכנות שציינתי בין ה PC לMAC. תודה מראש.
-
- 5 תגובות
- 842 צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחרונה אני מחפש מחשב נייד לצורכי לימודים, הדרישות היו: עלות - סביבות 4000 ש"ח. שימוש - בעיקר לימודים - מסמכים, אופיס, אינטרנט וכו'. מסך - 13-14". כונן דיסקים - לא חובה. משקל - עדיפות לכמה שיותר קל. לגבי שאר הפרטים הייתי דיי גמיש. דיי נסגרתי על הדגם הזה: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=823487 והייתי שמח לשמוע האם בעלות של סביבות 4000 ש"ח אני יכול למצוא מחשב נייד טוב יותר? או מומלץ יותר? המון תודה!
-
- 6 תגובות
- 757 צפיות
-
-
שלום, מבקש עזרתכם בבניית מפרט למחשב אשר יהיה מסוגל להריץ פוטושופ. השימוש בפוטושופ הוא לעריכה בסיסית של תמונות שצולמו ולא בעבודה על קבצים ענקיים עם שכבות רבות. בנוסף המחשב ישמש כמחשב בייתי (אינטרנט, אופיס, וכו') העדפה למארז קומפקטי (כמו של סטרימר / מסופון או מארז שוכב) תודה
-
- 2 תגובות
- 659 צפיות
-
-
לפני כשבוע ביקשתי המלצה לנייד. חשבתי שוב על מה אני רוצה בעצם מהמחשב הנייד. המחשב מיועד למישהו שאמורה לכתוב עליו הרבה, העבודה צריכה להיות קלה ומהנה ולכן הדבר החשוב באמת הוא נוחות השימוש במחשב הנייד. נראה לי שלצורך נוחות שימוש צריך את המאפיינים הבאים: קל להפעלה, לא מתחמם, נוח לסחיבה לכן לא כבד, לא עבה, עובד בצורה חלקה, עובד זמן ממושך ללא הטענה, מסך טוב. לצורך זה נראה לי שלמחשב צריכים להיות המאפיינים הבאים: מסך מט עם בהירות וקונטרסט טובים (רוב השימוש אמנם יהיה בבית, אך נראה לי שבכל זאת סוג כזה נוח יותר לעיניים), מקלדת מוארת (היא תרצה לפעמים להקליד בחושך), מקלדת איכותית ועמידה, touchpad עם שני כפתורים, מעבד עם הסיומת 7 (לזמן עבודה ממושך ומניעת ההתחממות), גודל מסך 11.6 עד…
-
- 0 תגובות
- 635 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב ? עריכה גראפית+ וידאו. משחקים, פורנו לעיתים רחוקות (כרגע יש חברה) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: תוכנות בשימוש תדיר : פוטושופ, פרימייר, וגאס, אפטר אפקסט ומדיי פעם בעוד תוכנות מהמאסטר קולקשיין של אדוב. לרוב גם עובד עם כמה מהן במקביל. המחשב מיועד לגיימינג לא כבד כמו שהייתי פעם, אבל חשוב לי FPS במשחקי רשת. אני משחק על מסך גדול. חשוב לציין שכבר יש לי כרטיס מסך 570 GTX וןאין צורך לכלול במפרט כרטיס מסך. …
-
- 4 תגובות
- 612 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף שהמחיר יהיה בסביבות 3500-4000 ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא יותר מ-600 שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עריכה גרפית, תכני HD ופיתוח תוכנה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ, Eclipse, Visual Studio - פרנסה (כבד) בלנדר, 3DS Max - מזדמן ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Team Fortress 2, Call of Duty... עדיף שיוכל להריץ משחקים חדשים כמו שצריך. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למח…
-
- 0 תגובות
- 800 צפיות
-
-
שלום, יש לי קרוב משפחה חרדי,שמעוניין לקנות מחשב ניי פשוט לשימושים של אופיס,והדרישה המרכזית היא שלא יהיה חיבור לאינטרנט? יש אפשרות כזאת? תודה.
-
- 25 תגובות
- 7.3k צפיות
-
-
שלום! אני מתכוון לקנות מחשב גיימינג ב-KSP. לקחתי את אחד המפרטים המומלצים ושיניתי אותו מעט משום שלא כל הרכיבים נמצאים באתר האינטרנט של KSP. אני רק רוצה לוודא שהכל תואם ושאין צוואר בקבוק או חלקים מיותרים/חסרים. אין צורך בציוד הקפי או צורב DVD תקציב: 4,800 ומטה מעבד - Intel Core I5 3550 3.3 Ghz s1155 6MB, GPU Core, Tray מאוורר - Arctic Freezer 7 Pro Rev.2 לוח אם - Gigabyte H77-D3H s1155 Core i3/i5/i7, Intel H77, DDR3 1600, 2xPCI-e, VGA, DVI, HDMI זיכרון - Corsair 2x4GB DDR3 1333Mhz Value Dual Channel CL9-9-9-24 כרטיס מסך - Sapphire Radeon HD 7850 2GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E דיסק קשיח - Westren Digital Caviar Green 1TB IntelliPower, 64MB, SATA III WD10EARX ספק כוח …
-
- 1 תגובה
- 532 צפיות
-
-
מה שלומכם אנשים, אני מחפש מחשב נייד לדוד שלי (הוא כבן 40-45 והוא הסבת מקצוע ומתחיל ללמוד בקרוב, והוא צריך את המחשב ללימודים ולשימוש כללי - ישמש אחרי זה כמחשב לכל דבר) לצורך העניין - לא מתוכנן למשחקים. השאלון מעמוד החוקים: * מטרות המחשב? עבודה משרדית, ש"ב וכ"ו.. חשיבות עליונה אמינות וניידות * גודל המסך? 13.3-14 * משקל רצוי? בטווח הקל של גדלי מסך 13.3-14 * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? זמן סוללה מספיק ארוך של לפחות 6-7 שעות מומלץ (אפילו יותר אם אפשרי) גודל מימלי של כונן: SSD בלבד, לפחות 128GB * כונן CD/DVD? צורב? ללא כונן אופטי בכלל - אולטרה בוק כמה שיותר דק * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? אם אפשרי מעולה, אם לא …
-
- 0 תגובות
- 614 צפיות
-
-
שלום כולם,לפני קניית המחשב רציתי להתייעץ איתכם פה בפורום הקניה כנראה תבוצע רק אחרי חודש פברואר 2013 (תערוכת CES הבנתי שמשתחררים תמיד בזמן הזה עוד כרטיסים ומעבדים אז חבל) אבל כבר עכשיו אני רוצה להבין מה אתם ממליצים ולאן נושבת הרוח מבחינת התקציב שלי אז לשאלון . מה התקציב המקסימאלי? 5500 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אבל רק אם באמת אפשרי-לא מעוניין במערכת חלשה משמעותית ממערכת דומה ב-200 300 שח יותר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה מאות אם באמת חייבים. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן…
-
- 20 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אהלן אנשים, החלטתי שהגיע הזמן להחליף את המחשב הישן שלי (מעבד E6750, זכרון 3GB וכו'..) אני צריך את המחשב בעיקר על מנת להפיק מוסיקה באמצעות התוכנות FLSTUDIO וCUBASE אז ככה: 1. מה התקציב המקסימאלי? 2.8K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? יש אפשרות עד 3 אלף, אבל זה במידה ויש שינוי דרסטי שיביא לביצועים טובים יותר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר הפקה מוסיקלית בעזרת FLSTUDIO וCUBASE גיימינג אני משחק במשחקים פחות כבדים כמו FIFA 12 וFIFA 13 שאמור לצאת בקרוב... א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). התוכ…
-
- 3 תגובות
- 584 צפיות
-
-
למצלמות דיגיטליות למשל יש אתרים שבהם אתה מתמקד למצלמה שאתה רוצה: לדוגמה http://www.dpreview.com/products/search/cameras אתה יכול לעשות שם feature search >> Show advanced search filters וככה להתמקד לכמה דגמים הבודדים שמתאימים בדיוק לדרישות שהגדרת. יש כזה אתר למחשבים ניידים?
-
- 1 תגובה
- 502 צפיות
-
-
היי, מחפש מחשב 13.3 בתקציב עד 4000 ש"ח ובכן - שאלון, ובסופו מספר דגמים שחשבתי עליהם: מטרות המחשב? תוכנות משרדיות (סטודנט) + מדייה ביתית + עריכה גראפית בסיסית (תמונה) גודל המסך? 13.3 משקל רצוי? עד 2KG האם נדרש זמן סוללה ארוך? סטודנט שלא מעוניין לחפש קיר כל הזמן. לפחות 5 שעות. האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו). HDMI. לפחות שתי יציאות USB. בלוטות? לא הכרחי גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) לא משנה סוג (סתם כי אני לא מבין בזה). נפח - חייב: לפחות 150; אשמח ל: עד 500. מעבר לזה ישפיע לרעה על המשקל. כונן CD/DVD? צורב? לא הכרחי כונן Bluray? לא הכרחי (עדיין מוכרים??) האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא הכרחי האם בתקציב צריך להיכנס רישיון ל…
-
- 1 תגובה
- 616 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב עפ"י המפרט המוצע באתר - מפרט מחשב משרדי/ביתי מחוזק. האם יש חנות/יות מומלצת באזור גדרה? תודה
-
- 1 תגובה
- 501 צפיות
-
-
שלום לכל אנשי הפורום הלפטופ שלי (טושיבה סטלייט, בן 3) מגלה סימני גסיסה (מסך מהבהב, מאוורר גוסס) ואני מתלבט במה להחליף אותו. אני סטודנט, כך שהצרכים שלי הם בעיקר דפדפן (כרום) ואופיס, והתקציב שלי מוגבל למדי (5K) עד כאן הכל ממש בסדר... הבעיה היא שמדי פעם מתחשק לי לחזור לימי הshooter העליזים והיצע הלפטופים לגיימרים בארצנו, איך לומר, די מעליב. האפשרויות שחשבתי עליהם הן: 1. לנסות למצוא לפטופ בתקציב הזה שיצליח לסחוב את משחקי העונה שעברה 2. לקנות נייח חזק + לפטופ חלש ללימודים. יש כמובן אופציה שלישית - לקנות נייח ולתקן את הטושיבה. בכל אופן אשמח לשמוע את דעתכם, תודה רבה מראש על העזרה, רמי.
-
- 1 תגובה
- 536 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, סרטים וגלישה באתרי וידאו (לא רק פורנו) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Fallout NV, Skyrim, mount&blade -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך "22 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי ? אם כן, ניתן לר…
-
- 3 תגובות
- 621 צפיות
-